Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@00:11:25 GMT

عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۱۵۶۴۲

عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران

مقام مسئول وزارت راه گفت: انتشار بوی نامطبوع تهران، احتمالا ناشی از ترکیب شیمیایی گاز دی‌اکسید گوگرد موجود در هوا با رطوبت موجود در سطح زمین است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی بیت‌اللهی درباره تحقیقات کشف دلایل بوی بد پایتخت، بر ضروت تهیه ایستگاه‌های سنجش گاز و ایستگاه‌های برخط سنجش آب‌های زیرزمینی تاکید و اظهار کرد: به دلیل انتشار بوی نامطبوع در فصل‌های مختلف و همچنین در مناطق آلوده، پژوهشگران نیازمند ایستگاه‌های سنجش گاز و همچنین ایستگاه‌های برخط سنجش آب‌های زیرزمینی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد:‌ زمستان سال گذشته، پدیده بوی بد تهران برای اولین بار اتفاق افتاد. به طوریکه در همان زمان، شایعاتی ایجاد شد که گازهای ناشی از فعالیت آتشفشان دماوند است که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز به همین واسطه به موضوع، ورود کرد. اما تحقیقات بعدی نشان داد که این نظریه در خصوص بوی بد تهران، منتفی است.

به گفته وی، سال گذشته تمامی چشمه‌های احتمالی بوی بد تهران از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. از جمله آن‌ها احتمال پخش گاز مرکاپتان که گاز بدبویی است و به گاز طبیعی که بی‌بوست تزریق می‌شود تا نشتی آن در گاز شهری مورد توجه قرار بگیرد، مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان داد که گاز مرکاپتان دلیل این وضعیت نیست.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر این‌که قطعا این بوی بد مربوط به گاز فاضلاب نبود چونفاضلاب یک امر گذرا نیست و اگر نشتی مواد فاضلابی وجود داشته باشد هم روی سطح زمین می‌آید و هم ممتد خواهد بود، اظهار کرد: در این صورت تا روزها آثار بو از بین نمی‌رود و مردم ساکن در آن مناطق را به شدت آزار می‌دهد. پخش بوی بد در فضای شهر تهران به صورت یکنواخت در مناطق مرکز، غرب، شرق و حتی پارک پردیسان احساس شد. این یکنواختی نشان می‌دهد که پخش‌شدگی بو، ناحیه‌ای است.

بیت الهی یادآور شد: بررسی‌های مختلف درخصوص کارخانه‌های واقع در جنوب تهران یا وزش باد از جنوب به شمال و مواردی از این دست، مدل‌سازی شد. متاسفانه سال گذشته به دلیل آنکه هیچگونه ایستگاه سنجش گاز در سطح شهر تهران نصب نشد و تاکنون نیز پیگیری‌ها به ثمر ننشست، علت قطعی این پدیده پیدا نشد. سال گذشته با رفع بوی نامطبوع، پیگیری‌ها برای تهیه و نصب دستگاه‌ها به فراموشی سپرده شد، اما امسال مجددا با انتشار مجدد بو، مشخص شد نصب این دستگاه‌ها از ضروریاتی است که باید مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش غلظت گاز گوگرد به ویژه در مناطق جنوبی در هنگام انتشار بوی بد، سنجش شده است، تصریح کرد: بررسی‌های شخصی‌ من که بخشی از آن، مبتنی بر داده‌های شاخص کیفیت هواست، نشان می‌دهد که ترکیب گاز SO2 با رطوبت هوا منجر به ایجاد اسیدی می‌شود که در اثر برخورد با هوای نامطبوع و یا سطح زمین، فعل و انفعالاتی را ایجاد می‌کند و بوی بد را به شکل ناحیه‌ای تشکیل می‌دهد.

وی اضافه کرد: برای اظهارنظر قطعی در خصوص بوی نامطبوع تهران به اندازه‌گیری داده‌ها نیازمند هستیم. در واقع، شهر تهران نیاز فوری به تجهیز و نصب ایستگاه های سنجش گاز و ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی دارد.

بیت اللهی گفت: نصب ایستگاه‌های سنجش گاز و همچنین ایستگاه‌های برخط سنجش آب‌های زیرزمینی به پژوهشگران در تشخیص و علت‌یابی پدیده بوی نامطبوع پایتخت، یاری می‌رساند. در واقع با نصب این ایستگاه‌ها، گازهایی که احتمال دارد در آب های زیرزمینی و همچنین سطح آب زیرزمینی نوسان داشته باشند سنجش شده و مورد ارزیابی علمی قرار می‌گیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین نصر آزادانی مجری خط ۱۰ متروی تهران در جریان بازدید خبرنگاران از ایستگاه متروی دریاچه چیتگر و چند ایستگاه دیگر خط ۱۰ گفت: خط ۱۰ مترو ۳۴ ایستگاه و ۴۷ کیلومتر تونل دارد و از غربی‌ترین نقطه تهران شروع و در انتها در فلکه سوم تهرانپارس تقاطع خط ۴ تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه این خط مناطق یک تا پنج و ۲۱ و ۲۲ را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: مناطقی که از سیستم انبوه‌بر مترو کم‌بهره هستند از این خط بهره‌مند خواهند شد. خط ۱۰ بار جمعیتی زیادی را که در منطقه ۲۲ وجود دارد، پوشش می‌دهد و در کاهش حجم ترافیک بزرگراه‌های نیایش، همت، حکیم و تهران کرج سهم بسزایی دارد.

نصرآزادانی خاطرنشان کرد: خط ۱۰ در ایستگاه تقاطعی این خط با خط پنج «یعنی وردآورد» تا ۵۰ درصد از مسافران کرج را پوشش می‌دهد و تراکم مسافری ایستگاه‌های خط ۴ و ۲ را در ایستگاه صادقیه و ارم سبز بهبود می‌دهد.

مجری خط ۱۰ متروی تهران با بیان اینکه ایستگاه دریاچه، کارگاه مرکزی قطعه غربی خط ۱۰ و محل ورود دو دستگاه تی‌بی‌ام است، عنوان کرد: تی‌بی‌ام یک به سمت شرق حفاری کرده و تی‌بی‌ام شماره ۳ به سمت غرب و وردآورد حرکت خود را آغاز خواهد کرد. بنا بر این است که حفاری تونل‌های خط ۱۰ مترو با ۵ دستگاه تی‌بی‌ام انجام بگیرد.

وی بیان داشت: برنامه‌ریزی شده تا فاز یک خط ۱۰ ظرف چهار سال به شرط تأمین منابع مالی به بهره‌برداری برسد. حدود ۱۶ موقعیت را با کمک شهرداران مناطق ویژه ایستگاه‌های این خط تحویل قرارگاه خاتم دادیم.

نصر آزادانی با اشاره به ایستگاه‌های در حال ساخت این خط گفت: عملیات عمرانی ایستگاه‌های پژوهش، دریاچه چیتگر، اتریش، ساحل، میدان موج المپیک، کوهسار، جنت‌آباد، سردار جنگل، ایرانشهر و میدان کتاب آغاز شده است. مناقصه سایر ایستگاه‌های خط ۱۰ نیز در حال انجام است.

محمد علی پاشا زانوسی، مدیر پروژه پیمانکار شرکت بین الملل عمران سریر نیز در این بازدید گفت: در حال حاضر در کارگاه ایستگاه تبادلی و تقاطعی با خط ۶ مترو به نام Y۱۰-Z۶ هستیم که این ایستگاه ۱۴۲ متر طول دارد.

وی ادامه داد: احجام آن حدود ۹۰ هزار متر مکعب و میزان بتن ریزی آن ۳۴ هزار متر مکعب است. این ایستگاه یک تونل فرعی به طول ۱۹۰ متر دارد که در حال حفاری است.

فرشاد نامی مشاور پروژه کارگاه متروی میدان المپیک نیز گفت: پروژه تجهیز کارگاه میدان دهکده المپیک که در منطقه ۲۲ قرار دارد از سال ۱۴۰۰ شروع شد. در حال حاضر در حال حفاری شمع‌های سازه نگهبان هستیم. بعد از حفاری شمع‌ها با روش تاپ‌داون سازه نگهبان ایستگاه و تراز آن را شروع می‌کنیم.

شاهرخ حیدری مدیر پروژه مهندسین مشاور شرکت بهرو درباره ایستگاه میدان اتریش گفت: در طراحی این ایستگاه که در خط ۱۰ قرار دارد تلاش کردیم که باتوجه به زمین‌های موجود و همکاری شهرداری مناطق عمق خط را کاهش بدهیم. این امر می‌تواند دستاوردهایی اعم از کاهش هزینه و افزایش سرعت اجرا داشته باشد.

وی ادامه داد: عمق ایستگاه میدان اتریش ۲۱ متر و تراز ریل آن ۱۸ متر است. حدود ۵۰ درصد ایستگاه به تراز کف رسیده و سریعاً بتن ریزی شروع می‌شود.

حیدری با تاکید بر اینکه تی بی ام از ایستگاه دریاچه به سمت ایستگاه میدان اتریش در حال حرکت است، اظهار کرد: به زودی ایستگاه به مرحله‌ای می‌رسد که تی بی ام از آن عبور می‌کند. به محض عبور دستگاه سایر فعالیت‌ها می‌تواند انجام شود.

وی در پایان گفت: برنامه بهره برداری ما از ایستگاه حدوداً ۳۰ ماهه است و ایستگاه میدان اتریش که جز ایستگاه‌هایی است که در فاز اول به بهره‌برداری می‌رسد در سال ۱۴۰۴ افتتاح خواهد شد. پیش بینی شده که ورودی‌ها و هواسازهای ایستگاه نیز به موازات کار شود.

کد خبر 6094412

دیگر خبرها

  • رهاسازی «مرکاپتان» سرقت شده باعث بوی نامطبوع در بندرترکمن بود
  • بوی نامطبوع شهرستان بندرترکمن را فراگرفت/ فرماندار: علت حادثه در حال بررسی است
  • دستگیری ۳ قاتل فراری در ۳ عملیات ضربتی | عامل قتل با وینچستر دستگیر شد
  • جابه‌‌جایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو
  • جابجایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو 
  • جابه‌ه‌جایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد