Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@03:47:13 GMT

انتخابات و سوء تفاهمات جوانگرایی

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۱۵۹۳۰

انتخابات و سوء تفاهمات جوانگرایی

طبیعی است اگر برای شناخت جوانان با لیاقت تلاشی نکنیم و سازوکاری نیاندیشیم جوانان بی لیاقت پر مدعا، تعزیه‌گردان خواهند شد.

گروه سیاسی خبرگزاری فارس ــ محمد اسماعیلی دهقی طی یادداشتی نوشت: خوشبختانه بعد از  تاکیدات مقام معظم رهبری و فشار افکار عمومی به تدریج و با شیب ملایمی جوانگرایی در دستور کار دوستان اصول گرا قرار گرفت و شاهد آن هم حضور تعداد قابل توجهی از چهره های جوان و انقلابی در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوء تفاهمات زیادی در خصوص مسئله جوانگرایی در کشور وجود داشت  که در حال برطرف شدن است و اگر چه دیر هنگام است ولی باز هم جای شکر آن باقی است.

 برای روشن تر شدن موضوع به برخی از این سوء تفاهمات اشاره می‌کنیم:

 تصور برخی دوستان این بود که جوان کاربردی جز اجرای منویات و اوامر بزرگترها ندارد و ارائه طریق و راه حل مخصوص پیش‌کسوتان است.

 تصور برخی  دوستان این بود که اساساً نسل جوان فرهیخته صاحب فکر و اندیشه وجود خارجی ندارد و صاحبان خرد همه از رده سنی ۶۰ سال به بالا هستند.

تصوربرخی دوستان این بود که هزینه های تفویض اختیار به جوانان بسیار بالاست و خودمان کارها را جلو ببریم که صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

تصوربرخی دوستان این بود که جوانی یعنی ناپختگی و بی تدبیری و تصمیمات بی پایه و اساس. تصور برخی دوستان این بود که ماجرای فرماندهی «اُسامه» در زمان رسول الله یک استثنا بود و تنها یک بار در تاریخ اتفاق افتاده است

تصور برخی دوستان این بود که جوان تنها به‌درد کارهای عملیاتی و نیازمند توان فیزیکی می‌خورد و کارهای فکری و نظریه پردازی مخصوص کهنسالان است.

همه این تصورات در حال اصلاح شدن است چرا که شرایط به گونه ای رقم خورد که اداره امور صرفاً با محوریت پیش‌کسوتان به بن بست رسیده و نتایج تلخ و شکست های پی در پی دولت یازدهم و دوازدهم  بر همه آشکار شد.

البته در این زمینه مخاطراتی هم وجود دارد که به آنها نیز اشاره می‌کنیم؛

طبیعی است اگر برای شناخت جوانان با لیاقت تلاشی نکنیم و سازوکاری نیاندیشیم جوانان بی لیاقت پر مدعا، تعزیه‌گردان خواهند شد.

طبیعی است تمرکز ویژه بر روی پایتخت نشینان ما را از دیدن چهره های توانمند و نخبه شهرستانی محروم می‌کند.

طبیعی است که آقازاده پرستی و برجسته کردن ژن های خوب موجب سرخوردگی و کنار رفتن جوانان شایسته می‌شود.

طبیعی است باید تحمل برخی خسارت های ناشی از بی تجربگی همین جوانان را باید داشته باشیم.

طبیعی است که باید پیش‌کسوتان با مهربانی جوانان را در کنار خود نگه دارند.

طبیعی است که باید جانشین پروری به یک ارزش تبدیل شود تا زمینه برای حضور جوان تر ها مهیا شود و کسانی که جانشین تربیت نکرده اند بازخواست شوند.

در پایان یادآور میشویم که اگر چه پیشکسوتان تاج سر ما هستند و برایشان جایگاهی ارزشمند و متعالی قائل هستیم ولی بپذیریم که مشکلات کشور بدون یاری و محوریت جوانان حل نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مقام معظم رهبری انتخابات جوانان افکار عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  در این همایش پس از برگزاری نماز به امامت حجت الاسلام حاج علی اکبری امام جمعه موقت تهران و اجرای نمایش دانشجویی، وحید یامین پور دبیر شورای عالی نوجوانان و جوانان با اشاره به اینکه مهم‌ترین مسئله شهید مطهری غرب بود گفت: شهید مطهری به عنوان یک روشنگر دینی و اجتماعی مسئله غرب را تبیین کرد. غرب به عنوان یک کلیت منسجم که سرآغازی در تاریخ دارد و با گونه‌ای از هنر و شئون تمدنی تجلی کرده است، بعد از گذشت چند دهه در شئون سیاسی عالم گیر شد. مسئله تاریخ بشریت غرب بوده است و شهید مطهری به همین وجه مسئله غرب برایش دغدغه بود یعنی جبهه‌ای را برای خود در مباحث دانشگاهی انتخاب می کرد که ناظر به صور فکر و آکادمی جهان ما بود.

یامین پور افزود: اگر شهید مطهری به شهادت نمی‌رسید تمرکز فکری‌اش از مارکسیسم آرام آرام به لیبرالیسم می‌آمد، چراکه مسائل روز جامعه برایش بسیار اهمیت داشت. تلاش وی در عرصه فکر، پیراستن دین از نفوذ تفکر‌های التقاطی بود. این مهم تقریباً در تمام آثار ایشان منور است.

وی گفت: در مواجهه با غرب شهید مطهری به نقطه‌ای از اسلام اتکا می‌کند که حقیقتی از آن به عنوان وجه عزت و خودباوری است همان وجه بازگشت به خویشتن که نقطه پیش برنده جامعه است.

وی افزود: این وجه دقیقاً همان وجهی است که امام از آن برای انقلاب کمک گرفته است. بخش عظیمی از تلاش شهید مطهری ارجاع به همین موضوع است. در جای دیگر وی اشاره می‌کند جامعه مانند انسان روح دارد و انبیا و رهبران کسانی هستند که می‌توانند روح جامعه را احیا کنند و آن را به هویت حقیقی خود بازگردانند، یعنی همان سنت الهی.

دبیر شورای عالی جوانان گفت: رهبر جامعه مسئولیت بسیار بزرگی دارد، اینکه دست جامعه را بگیرد و آن را پای همین سفره بنشاند. یکی از بزرگترین کار‌های شهید مطهری دور کردن جامعه از تفکر التقاطی بود. در واقع کل طرح شهید مطهری همین بود و بخاطر همین امام در مورد شهید مطهری با تأکید می‌گوید آرای شهید مطهری را بخوانید.

در این همایش حجت‌الاسلام رکوفیان هم گفت: ما با جوانی مواجه هستیم که عاشق غرب و اعمال غربی است، اما در مقابل برگرفته از بهترین هاست و می تواند اتفاقات بسیار بزرگ جهانی را رقم بزند. در این جامعه، جوان ما درگیر یک جنگ ترکیبی همه جانبه است که بخشی از آن داخلی و بخشی از آن خارجی است.

وی با طرح این گزاره که در نگاه شهید مطهری، تعریف جوان از اندیشه او می‌آید افزود: کسی جوان است که اندیشه اش جوان است. اندیشه جوانی یعنی اندیشه تغییر یعنی دلتنگ از یکنواختی.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه جنگ شناختی یعنی جنگی که ارزش‌ها و باور‌ها و ادراک انسان را مورد هدف قرار داده است تا برداشت انسان از همه چیز متفاوت باشد گفت: جنگ شناختی در واقع وظیفه اش جادو کردن است، جنگ تغییر نگرش هاست و همه آن در ذهن انسان شکل می‌گیرد. این جنگ همه را و علی الخصوص نسل جوان را شامل می‌شود. هدف اصلی دشمن در این جنگ گرفتن اعتماد جوان ما و تغییر نگرش اوست. چاره جوانان ما تغییر نگرش به زندگی است.

رکوفیان سلاح دشمن را ناامید سازی دانست و افزود: در واقع جوان ما را دچار یک ابهام می کنند و به ترویج آن می‌پردازند و اعتماد جامعه نسبت به حاکمیت را از بین می‌برند. در جنگ شناختی دشمن به دنبال این است که جوان اصلاً فرصت فکر کردن نداشته باشد. در واقع میدان نبرد ذهن انسان است.

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • اختتامیه جشنواره جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت + تصویر
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین
  • برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • با یک لیگ پیر نمی‌شود در تیم ملی جوانگرایی کرد