Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: کالندریا جدید راکتور اراک طراحی شده و اقدامات لازم با چینی‌ها انجام شده و در آخرین جلسه‌ای که انجام شده توافقاتی در این رابطه حاصل شده است.
به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در نشستی خبری در مجتمع راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (خنداب) اظهار کرد: راکتور اراک از حدود 20 سال پیش فعالیتش شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که بر اساس آن ساخته شد قدیمی و روسی بود که بازبینی کردیم و کار آغاز شد. اما کارهای بعدی به عهده کارشناسان و متخصصان ما بوده است. طراحی قبلی نمی توانست تولیدات لازم را به ما بدهد از این رو نمی توانستیم خیلی از رادیوازوتوپ ها را تولید کنیم.
وی افزود: در فرایند مذاکرات هسته ای قرار شد طراحی راکتور خنداب اراک را بازنگری کنیم. آنها می گفتند این رآکتور سالانه 8 کیلو پلوتونیوم تولید می کند که می تواند در ساخت سلاح استفاده شود و می خواستند مطمئن شوند برای مقاصد غیر صلح آمیز به کار گرفته نشود از این رو باید با بالا بردن غنای اورانیوم این نگرانی را حل می کردیم و این باعث می شد میزان پلوتونیوم سالانه کمتر از 1 کیلو شود.
صالحی با اشاره به فتوای رهبری درباره ممنوعیت ساخت و استفاده از سلاح هسته ای تصریح کرد: اساسا چنین چیزی در اهداف و برنامه های ما نبوده از این رو تلاش کردیم تا ضمن رفع نگرانی برخی کشورها راکتور اراک را حفظ کنیم. سوختی که بیش از یک سال بماند پلوتونیوم اش مناسب ساخت سلاح نیست.
وی افزود: با طراحی جدید می توانیم کبالت 60 تولید کنیم که می تواند در آینده منبع درآمد خوبی برای ما باشد.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت برای بازطراحی یا مدرن سازی باید طراحی قلب راکتور را بازنگری می کردیم و این بار خودمان این کار را انجام دادیم با مشورت و تایید طراحی ها توسط یک گروه کاری. قبلا این گروه چین ایران و آمریکا بود و چند سال طراحی های مختلف انجام شد اما با خروج آمریکا، انگلیس جایگزین شد.
صالحی تاکید کرد: مستندات ایجاد شده مورد تایید کشورهایی است که در این زمینه پیشرفته محسوب می شوند. در آینده اگر بخواهیم رآکتوری مشابه برای کشور دیگری بسازیم این اطمینان برا آن کشور است که ما تاییدیه های لازم را داریم.
وی افزود با طراحی جدید برخی تجهیزات عوض می شود. یکی از این تجهیزات کالندریا است که آخرین بخش تجهیزاتی است که داخل قلب می رود و الان حجم اش کوچک تر می شود. کالندریا مجموعه ای لوله است حدود 100 لوله که سوخت در آنها قرار می گیرد. این کالندریا جدید طراحی شده و اقدامات لازم با چینی ها انجام شده و آخرین جلسه ای که انجام شده توافقاتی در این رابطه داشته اند.
متاسفانه این طور جا انداختند که راکتور اراک کار می کرده و با برجام کارش متوقف شده است اما این طور نبوده است. از 52 سیستمی که باید تکمیل شود، 20 سیستم در بخش ثانویه تکمیل شده است. آبی که در قلب راکتور است آب سنگین است و داخل راکتور می چرخد و با بیرون کاری ندارد. حجم اولیه آب داخل راکتور 60 تن است و این آب در طول عمر راکتور داخل قلب است و ممکن است سالی 400 کیلو هدر رفت داشته باشد که جایگزین می‌شود. این آب گرمایش را باید تخلیه کند از این رو آب دیگری که آب "نرم" به آن گفته می شود بر روی لوله های با حرارت بالا قرار می گیرد تا گرمای آب سنگین را کاهش دهد. بنابر این الان بخش ثانویه راکتور کامل شده است و مانده بخش اول راکتور. اتاق کنترل بخش اولیه در بخش هایی انجام شده و امیدواریم تا 6 ماه آینده اتاق کنترل اصلی را نیز آماده کنیم.
صالحی ادامه داد: 14 سیستم دیگر از 52 سیستم در حال طراحی و ساخت و نصب هستند و امیدواریم این 14 سیستم هم به 20 مورد قبلی اضافه شود. 18 سیستم دیگر هنوز در مرحله قرارداد هستند که امیدوارم تا سال آینده کارهایش انجام شود.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که 1800 مترمکعب در ساعت آب هنگام راه اندازی راکتور به گردش در می‌آید که این میزان آب قابل توجه است.
وی در پاسخ به اینکه تفاوت راکتور اراک با تهران چیست؟ گفت راکتور تهران بسیار ساده است اما راکتور اراک مثل یک راکتور قدرت است. عملا مثل بوشهر است اما با سایز کوچک.
صالحی با اشاره به بازدید یکی از متخصصان انگلیسی عضو کارگروه بازطراحی رآکتور اراک از این مجموعه اظهار کرد: یکی از متخصصان انگلیس وقتی از این مجموعه بازدید کرد بسیار متعجب شده بود از اینکه این حجم کار با این کیفیت و توانمندی در حال انجام است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه خدا نکند آدمی بخشی از علم را بگیرد و باقی اش را رها کند چرا که موجب می شود فرد به انحرف برود گفت: برخی موضوعاتی را درباره صنعت هسته ای مطرح می کنند که واقعیت ندارد. یکی از اساتید چندی پیش نوشته بود ما سالانه میلیاردها دلار در این صنعت خرج می کنیم! از سال 68 تاکنون که فعالیت سازمان انرژی اتمی آغاز شد بودجه های اختصاص یافته را استخراج کنند. در این مدت حدود 6 و نیم الی 7 میلیارد دلار هزینه کردیم که 1 و نیم میلیارد برای واحد اول نیروگاه بوشهر بوده است. و اگر این را تقسیم به این مدت زمان کنیم می شود سالی 200 میلیون دلار. این مقدار برای صنعتی هسته ای که اقتدار آفرین است و تضمین کننده برق آینده کشور است، زیاد است؟!
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: این در حالی است که ارزش افزوده ای که سازمان انرژی اتمی تولید می کند به ویژه در رابطه با واحد اول نیروگاه بوشهر 700 میلیون دلار می شود. این سه برابر بودجه ای است که الان از دولت می گیریم. ما به دولت گفتیم این ارزش افزوده را به ما بدهید ما دیگر از دولت هیچ چیز نمی خواهیم.
صالحی خاطرنشان کرد: همچنین در اکتشاف و استخراج به سمتی می رویم که در سال های آینده درآمدهای قابل توجهی را برای کشور ایجاد خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: چالش ما با غرب ظاهرش هسته ای است این طور نیست که بگوییم اگر هسته ای نبود دیگر مشکلی با غرب نداشتیم آنها با اصل انقلاب اسلامی مشکل دارند. برچسب ها: صالحی

منبع: خرداد

کلیدواژه: صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۶۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس

پرتاب فضانورد خصوصی بعدی اسپیس ایکس برای تابستان امسال برنامه‌ریزی شده است. حالا این شرکت از لباسی پرده برداشته که قرار است فضانوردان از آن برای کاوش در فضا استفاده کنند.

به گزارش دیجیاتو، این مأموریت که Polaris Dawn نام دارد، شامل اولین فعالیت‌های خارج از فضاپیما (EVA) است که توسط فضانوردان خصوصی انجام می‌شود؛ برای انجام این مأموریت، فضانوردان SpaceX باید لباس فضایی مخصوصی داشته باشند تا از آن‌ها در برابر محیط خشن فضا محافظت کند. حالا اطلاعات اولیه درباره این لباس، در دسترس قرار گرفته است.

از این لباس جدید به‌تازگی در وب‌سایت و کانال‌های رسانه‌های اجتماعی اسپیس ایکس رونمایی شد؛ در ادامه ویدیوی رونمایی آن را می‌بینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

لباس EVA اسپیس ایکس بسیار شبیه به لباس IVA (فعالیت درون فضاپیمایی) این شرکت است که برای پوشیدن در داخل فضاپیما در هنگام پرتاب و فرود طراحی شده بود، اما لباس IVA برای استفاده در فضای خلاء کاربرد ندارد. لباس‌های جدید EVA از مواد پیشرفته و بهبود‌های مختلف بهره می‌برد. این لباس با هدف افزایش قابلیت تحرک فضانوردان و همچنین محافظت از آن‌ها در برابر فضای سرد و بدون هوا در خارج از فضاپیما، طراحی شده است.

تعادل حرارتی لباس EVO با دمای بدن فضانوردان اسپیس ایکس

«کریس دریک» مدیر تیم طراحی لباس فضایی اسپیس ایکس می‌گوید:

«کار‌های زیادی روی انتخاب و ساختن متریال این لباس انجام دادیم. یکی از این کار‌ها ایجاد یک لایه جدید برای این لباس به منظور مدیریت دما بود. وظیفه دیگر ما بررسی شرایط دمای بدن فضانوردان بود تا مطمئن شویم که دمای لباس با دمای بدن فضانوردان مطابقت داشته باشد.»

این لباس‌ها همچنین از فناوری استفاده‌شده در سایر بخش‌های تولیدی اسپیس ایکس استفاده می‌کنند. دریک گفت: «ما در اینجا منابع مختلف زیادی در اختیار داریم. مقداری مواد حرارتی وجود دارد که ما در نهایت از آن در ساخت چکمه این لباس استفاده کردیم؛ این مواد درواقع برای بدنه فالکون و دراگون توسعه داده شده بودند.»

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس
  • میدان شهید زین‌الدین قم سه‌سطحه می‌شود
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • ۳ پل در محدوده دره نورالشهدا اراک ساخته می‌شود
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • (تصاویر) خودروی جذاب و اسپرت انگلیسی در راه ایران؟
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • خودروی جذاب و اسپرت انگلیسی در راه ایران؟ /عکس