Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا کرمی محمدی، روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به اولویت های سال ۹۸ سازمان مدیریت بحران شهر تهران و اقداماتی که تاکنون انجام شده است، اظهار کرد: ایجاد سامانه تخمین سریع خسارت و زلزله تهران یکی از اولویت های مهم سازمان است. تاکنون ۱۴ شتابنگار در شهر تهران نصب شده است و همچنین ۱۰ شتاب نگار توسط سازمان نظام مهندسی و تحقیقات ساختمان و ۱۵ شتاب نگار با همکاری شرکت گاز در حال نصب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع حدود ۶۰ شتاب نگار به شهر تهران اضافه خواهد شد که میزان آسیب پذیری در نقاط مختلف شهر را در اختیار ما می گذارد.

وی با بیان اینکه سامانه هشدار سریع زلزله اولویت دوم سازمان است، افزود: تاکنون ۴ شتاب نگار در اطراف تهران نصب کرده ایم.احتمال وقوع یک زلزله قوی در تهران بالا است و این سامانه ها نیز هشدارهای اولیه را اطلاع خواهند داد.

محمدی درباره فاصله زمانی پیش بینی زلزله گفت: هرچه منبع و فاصله زلزله از تهران بیشتر باشد، امکان پیش بینی سریع تر است، اما با توجه به فاصله مکان اصلی زلزله به شهر بین ۶ تا٢٠ ثانیه امکان پیش بینی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه ریزی چند سال آینده باید در تمامی نقاط پیرامون شهر تهران شتابنگار نصب شود، گفت: در آینده در ۴۶ نقطه دیگر پیرامونی شتاب نگار نصب خواهد شد. لذا با این کار گاردی در اطراف تهران ایجاد می شود تا هرچه سریع تر متوجه وقوع احتمالی زلزله شویم.

محمدی همچنین درخصوص امکانات ارتباطی در صورت وقوع بحران توضیح داد: سیستم ارتباطی از جمله موبایل و تلفن زمان وقوع زلزله ممکن است قطع شوند و به همین منظور طرحی در دست اقدام است. در این طرح دکل‌ های ۴۰ تا ۶۰ متر در ۱۳۰ نقطه تهران نصب می شود به گونه ای که دکل ها کنار هم نصب می شود و نیازی به ارتباطات فیبری ندارد و بر بستر رادیویی التیای هست. اگر همکاری بین سازمان ها وجود داشته باشد می توانیم تا سال آینده آنها را نصب کنیم.

وی با بیان اینکه سامانه پیش بینی و هشدار سیلاب شهر تهران اقدام بعدی است، اضافه کرد: سیلاب در تهران از روددره ها آغاز می‌شود و روددره کن یکی از مهمترین مکان هایی است که امکان سیل در تهران را رقم می زند. در همین راستا با پژوهشکده هواشناسی قراردادی منعقد شد تا براساس آن حدود ۳۰ ایستگاه باران سنج نصب و با استفاده از اطلاعات آنلاین و مدل های ایدئولوژی بتوانیم متوجه شویم چه زمانی سیلاب وارد تهران می شود. این امکان وجود دارد که براساس آمار ۵۰ ساله، سه روز قبل از وقوع سیلاب بتوانیم احتمال سیل را پیش بینی کنیم. تاکنون ۱۰ دستگاه نیز نصب شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه یکی از موضوعات بسیار مهم ساختمان های بافت فرسوده شهر هستند، گفت: در زمان وقوع زلزله احتمال تلفات در این بافت ها زیاد است اما یک روش بهسازی لرزه ای نسبی ارزان قیمت و سریع طراحی شده است و باید پشتوانه مالی آن انجام شود تا مردم رغبت داشته باشند این اقدام انجام شود.

محمدی با اشاره به اینکه در این روش با اتصال سقف به دیوارها احتمال ریزش سقف کمتر می‌شود، عنوان کرد: این طرح باید ارزیابی و اجرایی شود، می خواهیم این فرهنگسازی انجام شود و مردم از آن استقبال کنند و مسئولین در اجرای آن کمک کنند. در شهرداری نیز پیگیر گرفتن مجوزهای لازم در این خصوص هستیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه فروریزش و فرونشست دو امر حائز اهمیت دیگر در شهر تهران است، اضافه کرد: فروریزش اهمیت بیشتری دارد چراکه آسیب های بیشتری به لحاظ مادی، اقتصادی و روحی وارد می کند. علت فروریزش دستکاری خاک محل و وجود آب است، چرا که سیستم لوله کشی شهر تهران ۴۰ درصد هدر رفت آب دارد.

وی تاکید کرد: البته موضوع فرونشست نیز بسیار جدی است اما از آنجایی که تدریجی است و آسیب هایی وارد نکرده در اولویت های سازمان نیست.

محمدی درخصوص اپلیکیشن شهر آماده توضیح داد: همچنین تهیه اپلیکیشن شهر آماده نیز در برنامه های این سازمان قرار دارد تا مردم دسترسی لازم به اطلاعات در شرایط بحران از جمله مکان های امن را داشته باشند. از این اپلیکیشن ١۶ دی ماه رونمایی می شود.

وی در خصوص سوله های مدیریت بحران شهرداری تهران توضیح داد: در مجموع سازمان مدیریت بحران شهر تهران ۲۲ پایگاه ویژه، ۴ پایگاه معین و ۸۰ سوله بحران دارد که از این تعداد ۵۴ سوله تبدیل به سوله ورزشی شده و تحت عنوان سوله های الزهرا در اختیار سازمان ورزش شهرداری است. ۱۳ سوله در اختیار سازمان، ۷ سوله در اختیار سازمان های غیرمرتبط و ۶ سوله خارج از ید سازمان است.

محمدی در خصوص اینکه سوله هایی که در اختیار سازمان های غیرمرتبط هستند با آنهایی که خارج از ید سازمان هستند چه تفاوتی دارند، گفت: برخی در اختیار مجموعه های غیرمرتبط با بحران و در اختیار سازمان های دیگر شهرداری هستند و برخی به خارج از سازمان و در قالب تهاتر با سازمان های دیگر واگذار شده اند. همچنین ۹ سوله در حال ساخت است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره بازپس گیری سوله های بحران افزود: قرار است سازمان ورزش، ۵ سوله را پس دهد و باقی سوله ها یا به صورت تدریجی پس داده می شود یا به گونه ای استفاده شود که در موقع بحران در اختیار ما قرار گیرد.

محمدی اضافه کرد: تا امروز ۳ مانور در خود سازمان برگزار شده و ۳۱ مانور در سطح مناطق شهرداری تهران برگزار شده است.

وی با اشاره به شیوه فعالیت در سازمان مدیریت بحران خاطرنشان کرد: مدیران ما کمتر از ده ساعت کار نمی‌کنند، ما در حد توان و ظرفیت در حال تلاشیم و اگر قرار باشد کار انجام شده واقعا به اندازه وسعت تهران باشد باید بودجه و نیروهای ما چندین برابر شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص میزان تاب آوری و آمادگی شهر تهران در زمان وقوع حوادث توضیح داد: معمولا وقتی بحران ایجاد می شود کیفیت زندگی مردم به یکباره کاهش پیدا میکند.من احساسم این است که اگر امروز زلزله در تهران رخ دهد کیفیت زندگی مردم این شهر به زیر پنجاه درصد می رسد و به یکباره نصف می شود. نکته دیگر این است که باید بررسی کنیم که چه مدت طول میکشد تا کیفیت زندگی مردم به شرایط قبل از بحران بازگردد که من فکر میکنم از این بعد نیز تهران در شرایط خوبی به سر نمی‌برد.

محمدی درباره قانون جدید مدیریت بحران هم گفت: یکی از مشکلات شهر تهران این است که بعد از قانون جدید درخصوص‌ مدیریت بحران رییس سازمان مدیریت بحران مشخص نیست و این یکی از مواردی است که ما مشکل داریم.

وی در پاسخ به سوالی در باره همکاری با سازمان جایکاه ژاپن نیز عنوان کرد: ما یک سری تفاهمات اولیه با این سازمان داشته ایم و امیدوار بودیم که یکی از دستاوردهای سفر رییس جمهوری به ژاپن انعقاد قرارداد مجدد با جایکا باشد.

محمدی درباره اینکه برخی از مردم بعد از گستردگی مترو نگران امنیت خانه هایشان هستند و می گویند خانه هایشان سست شده است، گفت: در حوزه فروریزش ما اولویت هایی داریم و اتفاقا به دستاوردهای خوبی هم رسیده ایم.یکی از مشکلات ما همیشه این است که وقتی خاک و آب دست کاری می شوند عامل اصلی فروریزش می شوند و البته ما مطالعات خوبی در این راستا انجام داده ایم.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره آخرین وضعیت بررسی بوی نامطبوع در تهران نیز بیان کرد: درخصوص بو هم به این نتیجه رسیدیم که کسی به طور دقیق نمی داند منشأ بو چه بوده است.البته برخی می گویند SO۲ عامل بوی نامطبوع بوده است اما همین را هم کسی به طور قطعی نمی گوید و تازه بعد از اینکه قبول کنیم علت بو همین نکته است باید ببینیم از کجا متصاعد شده است.

کد خبر 4805747

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان مدیریت بحران زلزله سوله بحران شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران قوه قضاییه وزارت آموزش و پرورش هفته پژوهش محسن هاشمی شهر تهران نیروی انتظامی اداره کل محیط زیست استان تهران سازمان تامین اجتماعی دستگیری سارق قوه قضائیه سازمان امداد و نجات هلال احمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در مورد فعالیت سامانه بارشی در استان بویژه ارتفاعات هشدار داد و گفت: کشاورزان تمهیدات لازم را در نگهداری از محصولات زراعی و باغی اتخاذ کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حامد یزدی‌مهر بعدازظهر امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خبر داد و اظهار کرد: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج‌شنبه 13 اردیبهشت‌ماه آغاز و تا پایان روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه پایان خواهد یافت.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ازسوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به‌ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به‌ویژه ارتفاعات باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به همه مردم به‌ویژه ساکنین ارتفاعات توصیه کرد که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار گفت: لازم است این اقدامات انجام شود چرا که در صورت عدم استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.

یزدی مهر اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.

وی پرهیز از اسکان در حاشیه رود‌ها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و گفت: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.

وی در خصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و تاکید کرد: کشاورزان عزیز در نگهداری از نهال‌ها، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.

ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در تمام دستگاه‌های اجرایی

یزدی‌مهر بر ضرورت خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و اطمینان از لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، نیز تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • ساختمان اورژانس، پد آشیانه بالگرد و سوله بحران ساخته می‌شود
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر