Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری فشرده انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی به همراه اعتراضاتی که داشت؛ شایعه‌هایی مبنی بر مهندسی آن ایجاد کرده است که در این گزارش به آن پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه ورزشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت‌ ورزش‌های دانشگاهی استانی تشکیلاتی است که به‌منظور فراهم کردن زمینه مساعد توسعه و ارتقای ورزش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشف استعدادهای ورزشی و بالا بردن سطح مهارتی دانشجویان بر اساس مأموریت‌های فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در سطح استان تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از راه‌اندازی هیئت ورزش‌های دانشگاهی تقویت حوزه مدیریت تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور، صرفه‌جویی و ایجاد وحدت رویه در فعالیت‌های ورزشی و جلوگیری از فعالیت‌های موازی، اشتراک مساعی برای هم‌فکری و تفاهم میان دانشجویان مراکز آموزش عالی و ساماندهی فعالیت‌های ورزشی استانی است.

ازجمله وظایف این هیئت‌ها سیاست‌گذاری برنامه‌ریزی و نظارت بر حسن اجرای فعالیت‌های مشترک ورزشی، تهیه و تدوین تقویم فعالیت‌های مشترک بین مراکز دانشگاهی استان و تهیه و ارسال گزارش فعالیت‌های استانی به فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است، همچنین هیئت‌ ورزش‌های دانشگاهی استانی موظف است در جلسات مستمر بین مدیران تربیت‌بدنی بخش‌ها و کمیته‌های آموزشی، فنی، انضباطی و... را نیز برگزار کند.

احیای هیئت‌های ورزشی استان در آستانه انتخابات فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی

ریاست محمدرضا دهخدا در  فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی اسفندماه سال‌جاری در حالی به پایان می‌رسد که طی ۲۰ روز اخیر انتخابات هیئت‌های استانی در استان‌های مرکزی، ایلام، اردبیل، تهران، خراسان شمالی، قم،  البرز و... توسط این فدراسیون برگزار شده است.

همچنین طی روزهای آینده قرار است انتخابات هیئت استانی در چندین استان دیگر نیز برگزار شود. آنچه که در این بین جای تامل دارد، این است که تمامی منتخبان روسای هیئت‌های استانی از مدیران تربیت‌بدنی وزارت علوم تحقیقات و فناوری هستند و این سوال در ذهن‌ها متصور می‌شود که چرا مدیران تربیت‌بدنی دیگر بخش‌های آموزش عالی کرسی ریاست این هیئت‌ها ازآنِ‌شان نمی‌شود؟ 

تلاش بدون وقفه دهخدا برای انتصاب کرسی‌های خالی مانده هئیت‌های ورزش‌های دانشگاهی استان درحالی است که برخی از این کرسی‌ها در مناطق محروم بیش  از دو سال است که بدون متصدی اداره می‌شود. این تغییر و تحولات در آستانه انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی این شائبه را در ذهن‌ها ایجاد می‌کند که دست‌های پشت پرده، در صدد مهندسی انتخابات پیش‌رو هستند که با این انتصابات به‌دنبال تضمین صندلی ریاست چهار سال آینده فدراسیون برای خود است. چرا که رای روسای هیئت ورزش‌های دانشگاهی استان در انتخاب ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نقشی تعیین کننده داشته و هریک دارای یک رای هستند.

یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار آنا در این خصوص گفت: برخلاف اینکه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی مدعی است که مستقل و با عدالت با تمامی بخش‌های آموزش عالی برخورد می کند، این فدراسیون بودجه خود را از وزارت علوم اخذ می‌کند و به نوعی کارمند این وزارتخانه محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر این که وزارت علوم صاحب نفوذ در فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است، ادامه داد: این وزارتخانه تنها ۱۵ درصد از آموزش عالی را تشکیل می‌دهد اما توانسته اکثر هیئت‌های استانی را ازآنِ خود کند که این موضوع از وجود رانت در این فدراسیون خبر می‌دهد.

طی ماه‌های اخیر 13 انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی توسط فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاه برگزار شد که در ادامه نتایج این انتخابات را مشاهده می‌کنید: 

  استان رئیس منتخب سمت 1 البرز مسعود جوکار مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه خوارزمی (وزارت علوم) 2 قم روح الله دایی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه قم (وزارت علوم) 3 خراسان شمالی میثاق حسینی کشتان مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بجنورد  (وزارت علوم) 4 تهران علی حبیب اللهی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه تهران  (وزارت علوم) 5 اراک زهره وند مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه اراک  (وزارت علوم) 6 ایلام  نبی شمسایی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه ایلام  (وزارت علوم) 7 اردبیل امیرعلی جعفر نژاد مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه محقق اردبیلی  (وزارت علوم) 8 فارس محمدحسن عبدالهی  مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه شیراز  (وزارت علوم) 9 قزوین عباس صادقی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بین‌المللی قزوین  (وزارت علوم) 10 آذربایجان غربی رحیم شریف مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه ارومیه  (وزارت علوم) 11 همدان مهرداد عنبریان مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه بوعلی سینا همدان  (وزارت علوم) 12 سیستان و بلوچستان  محسن غفرانی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه سیستان و بلوچستان (وزارت علوم) 13 مازندران حسن ذبیحی مدیر تربیت‌بدنی دانشگاه پیام نور

عبدالمهدی نصیرزاده مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص انتخابات هیئت‌های ورزشی استانی اظهار کرد: اساسنامه ابتدایی این هیئت‌ها عادلانه تدوین‌نشده است. به‌طور مثال کسی که سرپرست هیئت ورزشی استان است و نامزد انتخابات برای ریاست دور بعد انتخابات نیز می‌شود؛ خود انتخابات را برگزار می‌کند! درصورتی‌که می‌توان رویه وزارت ورزش در انتخابات را پیش گرفت و دیگر افراد مجمع انتخابات هیئت‌های استانی که کاندیدای ریاست این هیئت نیستند، می‌توانند انتخابات را برگزار کند.

وی با تأکید بر اینکه سرپرست و رئیس هیئت ورزشی استان در صورت تمایل به شرکت در انتخابات ریاست هیئت ورزشی استان نباید انتخابات را برگزار کند، افزود: یکی از نمایندگان بخش‌های دیگر سرپرستی برگزاری انتخابات را برگزار کند.

مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور عنوان کرد: باید شرایط برای ورود تمامی افراد به انتخابات هیئت استان‌ها فراهم شود. نتایج اخیراً انتخابات هیئت‌های ورزش استانی نشان‌دهنده داغ شدن رقابت ورزش‌های دانشگاهی است.

نصیرزاده ادامه داد: مدیران اگر رقیبی نداشته باشند، برای به دست آوردن موفقیت و انجام وظایف خود کم انگیزه می‌شوند. با حضور رقبا افراد برای کسب موفقیت تلاش بیشتری می‌کنند که درنهایت منجر به تعالی ورزش آموزش عالی خواهد شد.

وی بیان کرد: در برخی مناطق دوقطبی شدن انتخابات تهدیدی برای ورزش دانشگاهی محسوب می‌شود؛ زیرا این دودستگی منجر به عدم وحدت رویه ورزش دانشگاهی می‌شود. اعتراضاتی که پیش‌آمده طبیعی است؛ اما توصیه من به مسئولان فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی این است که شرایط مساوی و عادلانه‌ای برای کاندیدهای انتخابات ریاست هیئت‌های ورزشی استانی فراهم کنند.

مدیرکل تربیت‌بدنی دانشگاه پیام‌نور تصریح کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و بودجه ناچیز هیئت‌های ورزشی استان، افراد باهدف خدمت به کشور در انتخابات هیئت ورزشی استانی شرکت می‌کنند و نباید این افراد فکر کنند که به آن‌ها ظلم می‌شود و حق آن‌ها پایمال‌شده است؛ این باعث نشر ناامیدی در جامعه می‌شود و این موضوع زیبنده ورزش آموزش عالی نیست.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت علوم فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۸۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قرارگیری در آستانه برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد فعالیت دانشگاه تهران، گفت: ما می‌دانیم که واقعیت‌های سنت دانشگاهی در تمدن ایران که دنیا به آن اعتراف دارد، محدود به چند دهه سابقه دانشگاهی نیست بلکه برای شکل‌گیری دانشگاه در قالب مدرن، مجموعه ساختمان‌هایی در ۹۰ سال گذشته برای دانشگاه تهران شکل گرفت و دارالفنون به آن منتقل شد. نهاد‌های بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد که اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با حضور در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به توضیح مبانی انضمام قدمت نهاد‌های علم ایران به سابقه دانشگاه تهران پرداخته و در پی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران و تدوین نظامی برای سنت دانشگاهی را به دانشگاه تهران واگذار کرده است، افزود: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد. اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر داریم و در حال باززنده‌سازی این سیر تکامل هستیم و باور داریم دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.

مقیمی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، ماموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران بر تلاش علمی برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهاد‌های علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران تاکید کرد و اظهار داشت: مبنای قانونی قوی و اسناد پشتیبان علمی برای انضمام قدمت دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران فراهم شده است. در نظر گرفتن چند دهه قدمت برای دانشگاه تهران، با واقعیت تمدنی ما سازگار نیست بلکه دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تایید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده است. دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در سپهر علم و فرهنگ کشور می‌درخشد و میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.

 مقیمی در ادامه سخنانش به نقد کم‌کاری‌ها در تبیین و تبلیغ تاریخ تمدن ایران زمین و خدمات متقابل اسلام و ایران پرداخت و تصریح کرد: جریان‌های تقابلی با ارزش‌های تمدنی ما، هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را نشانه گرفته‌اند. تلاش‌های سازماندهی‌شده برای رنگ باختن هویت ایرانی و فراموش شدن افتخارات تمدنی و ترویج حس شیفته غرب شدن، در حالی صورت می‌گیرد که رویکرد تقابلی آنها به دنبال این است که هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را زیر سوال ببرد.

وی افزود: در اسرائیل با برگزاری جشن پوریم معتقد هستند که به نوعی موفق شده‌اند تمدن ایرانی را به زمین بزنند و عده معدودی از مدعیان ملی گرایی که تقابل با فرهنگ اسلامی را در پیش گرفته اند، بدلیل جهالت یا دین ستیزی، بدون اینکه از فلسفه شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و ارزش‌های فرهنگی آن آگاه باشند، از اقدامات آن حمایت می‌کنند؛ بنابراین باید همگان را به تمدن و هویت ایرانی توجه بدهیم و بیشتر آگاهی‌بخشی کنیم. به شدت به کار کردن بر روی تمدن و هویت ایرانی نیاز داریم.

این مسئول ادامه داد: این درحالی است که بعضی افراد نادان دوست‌نما نیز از سوی دیگر می‌گویند وقتی از اسلام صحبت می‌کنیم، تمدن ایرانی را باید کنار بگذاریم. این حرف نابجایی است و به نوعی همکاری و همراهی با همان افرادی است که تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند. این افراد که به ظاهر خود را متدین و مدافع نظام و رهبری نشان می‌دهند اتفاقا برعکس دیدگاه رهبری اقدام می‌کنند و به نظام ضربه می‌زنند. معتقدیم خروجی این دیدگاه افراطی که می‌خواهد تمدن ایرانی را مورد هجمه قرار دهد متناسب با همان رویکردی عمل می‌کند که غربی‌ها تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند.

 مقیمی با اشاره به اینکه ویل دورانت کانون تمدن‌سازی در ایران را دانشگاه جندی شاپور دانسته است، افزود: دانشگاه یکی از ارکان سه گانه تمدن است و یکی از مبنا‌هایی که بخواهیم قدرت یک تمدن و نظام‌مندی یک حکومت را ارزیابی کنیم، وجود دانشگاه‌ها است. در بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی در ایران که ۸ خرداد ماه همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهاد‌های دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده به عنوان ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

 مقیمی با اعلام اینکه معاونان اداری و مالی و معاونان اجرایی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران به عنوان رابط و حلقه اتصال واحد‌های دانشگاهی با ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همکاری خواهند داشت، گفت: انتظار می‌رود در هر دانشکده حداقل یک رویداد مهم و متفاوت همزمان با برگزاری این بزرگداشت در طول سال ۱۴۰۳ اجرا شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: روز هشتم خرداد ماه از هر دانشکده دانشگاه تهران، تعدادی فارغ‌التحصیل یا دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند به صورت نمادین در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران حضور پیدا کرده و لباس فارغ‌التحصیلی به تن می‌کنند که از این افراد با حضور هیات رئیسه دانشکده‌ها تجلیل می‌شود. همچنین عکس یادگاری در سردر دانشگاه با حضور این منتخبین دانشکده‌ها خواهیم داشت.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از اجرای نماد ویژه و فاخر برای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سال فعالیت دانشگاه تهران در چهارراه واقع در پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین از برگزاری اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس روسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس در گنبد آغاز شد
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور