Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش پایگاه خبری "نیوز گئورگیا " ، "المار محمدیاراف " ، "داوید زالکالیانی " و "مولود چاووش اوغلو" وزیران خارجه جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه در این نشست برنامه همکاری سه جانبه در سالهای ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۲ میلادی را بررسی کردند.

اجرای طرح های مشترک منطقه ای حمل و نقل و انرژی، ایجاد بازار سه جانبه نیروی برق، تامین امنیت منطقه و نیز راهکارهای حل مسالمت آمیز مناقشات قومی در منطقه از جمله مناقشه قره باغ  میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان و مناقشات آبخازی و اوستیای جنوبی در خاک گرجستان از محورهای عمده مورد مذاکره این نشست بود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه  گرجستان درباره محورهای مورد مذاکره این نشست گفت: طرفین بر اهمیت انتقال ذخایر انرژی منطقه خزر به اروپا و تامین امنیت انرژی اروپا و و نقش گرجستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه در این فرایند تاکید کردند.

 زالکالیانی اظهار داشت: وزیران خارجه گرجستان ، ترکیه و جمهوری آذربایجان بار دیگر آمادگی خود برای ادامه فعالیت های هماهنگ شده در زمینه اجرای کامل دالان انرژی جنوب را اعلام کردند.

  دالان انرژی جنوب شامل انتقال گاز طبیعی جمهوری آذربایجان از میدان "شاهدنیز " واقع در دریای خزر از طریق خط لوله "قفقاز جنوبی" در خاک جمهوری آذربایجان و گرجستان ، خط لوله "ترانس آنادولی" ( تاناپ ) در خاک ترکیه و خط لوله در دست ساخت ترانس آدریاتیک ( تاپ ) در خاک آلبانی ، یونان و ایتالیا به اروپا می باشد.

زالکالیانی در بخشی از سخنانش با اشاره به این که مسایل امنیت منطقه در کانون توجه این نشست بوده است، گفت : مناقشات موجود تهدید جدی برای صلح ، ثبات بین المللی و امنیت منطقه است و مانعی برای توسعه اقتصادی کشورهای منطقه ایجاد می کند.

  وزیر امور خارجه ترکیه نیز مبارزه با تروریسم را  از محورهای مورد مذاکره این نشست سه جانبه عنوان کرد و گفت: سه کشور همبستگی خود برای مقابله با تروریسم را اعلام کردند.

چاووش اوغلو اظهار داشت: برنامه سه جانبه امضا شده در پایان این نشست  شامل همکاری ترکیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان در سالهای ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۲ در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی به گسترش همکاری میان سه کشور در اجرای پروژه های انرژی ، حمل و نقل ، بازرگانی و محیط زیست کمک می کند.

برچسب‌ها باکو تفلیس ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باکو تفلیس ترکیه باکو تفلیس ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۹۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در مسکو در جمعه خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: مجموعه بریکس یه نقش بسیار جدی و موثری در تحقق چندجانبه گرایی در عرصه مناسبات بین المللی دارد.

وی افزود: نشست امروز نخستین نشست در سطح خودش از چند جهت مهم بود؛ نخستین نشستی بود که مجموعه بریکس در موضوع مهم فلسطین و سایر مسائل مهم غرب آسیا برگزار کرد و مسئولان عالی وزارت خارجه های کشورهای عضو بریکس در این نشست مواضع و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

باقری با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: همه اعضا به اتفاق بر توقف جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید داشتند و اراده خودشان را برای ایفای نقش در جهت کمک به مردم فلسطین به ویژه دسترسی مردم فلسطین به کمک‌های انساندوستانه ابراز کردند.

معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت: در این چارچوب ایران با تاکید بر مواضع اصولی خود، تصریح کرد تا زمانی که ریشه مسئله فلسطین که همانا در تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی است حل نشود، قطعا اقدامات دیگر جنبه تسکینی دارد و نمی‌تواند مسئله را حل کند. به همین جهت است که در طول 75 سال گذشته هیچ نسخه‌ای به نتیجه نرسیده، زیرا معطوف به این ریشه و موضوع اصلی که تجاوزگری و اشغالگری رژیم صهیونیستی است پرداخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه درباره موضوعات دیگر منطقه و تنش‌ها بحث شد، ادامه داد: این نکته مورد تاکید طرف ایرانی بود که وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. اگر این اختیار به ملت‌های منطقه داده شود که خودشان برای آینده تصمیم بگیرند و بیگانگان بر اساس منافع نامشروع خودشان در منطقه دخالت نکنند، زودتر می‌توانیم به ثبات و پایداری در منطقه دست پیدا کنیم.

باقری افزود: نکته مهم دیگر این است که ایران در این نشست به طور جدی تاکید کرد که حاضر است از همه ظرفیت‌های خود برای تحکیم ثبات و بسترسازی برای توسعه کشورهای منطقه و تامین رفاه ملت‌های منطقه استفاده کند و این اراده جدی را حاضر است با دیگر اعضای بریکس به اشتراک بگذارد.

وی با بیان اینکه این نشست از این جهت که اولین نشست بود که ایران به طور رسمی در یک موضوع بسیار مهم در منطقه و جهان در میان اعضای بریکس قرار گرفته بود، شرکت کرد، گفت:  در این جلسه مسئله حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق مورد توجه قرار گرفت و رییس جلسه به طور صریح این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد و این اقدام صهیونیست‌ها را هم در امتداد رویکرد و سرشت تجاوزگری صهیونیست‌ها برشمرد.

باقری خاطر نشان کرد: ما در این جلسه تاکید کردیم که پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق حق قانونی ایران بوده و در چارچوب اقدام متقابل و ایران در قبال هرگونه تعدی و تعرض به سرزمین، منافع و شهروندانش به طور جدی، صریح و بسیار سخت پاسخ خواهد داد.

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: ما نشان دادیم در پاسخ قاطعی که به جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها انجام دادیم، راه حل صیانت از ثبات و پایداری منطقه سرجای خودش نشاندن متجاوز است. تا زمانی که متجاوز برای تجاوزگری پاداش دریافت کند یا سکوت ببیند، ما نباید امید به ثبات در منطقه داشته باشیم. 

وی در آخر تصریح کرد: اقدام ایران در پاسخ به جنایت رژیم در سوریه علاوه بر اینکه حق قانونی ایران بود، نشان دهنده اراده ایران برای تحکیم ثبات در منطقه بود.

کلید "برقرای ثبات" توقف جنایات رژیم اسرائیل استآغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • نشست معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه بریکس در مسکو با حضور علی باقری
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • علی‌اف: از هر زمان دیگری به توافق صلح با ارمنستان نزدیکتر هستیم