Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدار ثانویه و سیستم‌های جانبی رآکتور تحقیقاتی آب سنگین خُنداب اراک عصر امروز راه‌اندازی شد. تاریخ انتشار: 22:27 - 02 دی 1398 - کد خبر: ۵۷۹۷۳۲

تأسیسات آب سنگین اراک معروف به IR-۴۰ یکی از تأسیسات بزرگ هسته‌ای کشور محسوب می‌شود که در ۷۵ کیلومتری شمال غرب اراک و در سمت شهر خنداب واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجتمع شامل یک نیروگاه ۴۰ مگاواتی و رآکتور تحقیقاتی است که در سال ۹۶ نام راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (راکتور IR-۴۰) به راکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب تغییر پیدا کرده است که گفته می‌شود این تغییر نام در راستای حفظ ماهیت آب سنگین این راکتور در اسناد مربوط رسمی آژانس بوده است.

هدف راه اندازی رآکتور آب سنگین خُنداب

رآکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرن شده خُنداب اراک با هدف کسب تجربه و دانش فنی در طراحی و ساخت رآکتور‌های اتمی، تربیت نیروی انسانی متخصص، ایجاد امکانات تحقیق و توسعه در زمینه‌های فیزیک نوترون، ترموهیدرولیک و درمان و تولید رادیو ایزوتوپ در جهت مصارف پزشکی، صنعتی و کشاورزی طراحی و ساخته شده است.

 

رآکتور آب سنگین خُنداب چند مدار دارد؟

این رآکتور دارای دو مدار است؛

مدار اول که وظیفۀ آن برداشت حرارت از قلب رآکتور است مدار ثانویه که وظیفۀ آن انتقال حرارت مدار اول در برج‌های خنک کننده و نهایتاً به محیط است

البته گفتنی است؛ مدار ثانویه شامل مبدل‌های حرارتی- استخر میانی- پمپ‌های انتقال (آب گرم – برج‌های خنک کننده و پمپ‌های برگشت آب سرد) است و راهبری این مدار از طریق اُتاق کنترل اصلی رآکتور صورت می‌گیرد.

جهت راه اندازی مدار اول رآکتور، ابتدا باید مدار ثانویه و سیستم‌های جانبی مرتبط با آن راه اندازی می‌شد تا بعد از آن، تکمیل مدار اول و راه اندازی غیر اکتیو رآکتور تحقیقاتی خُنداب اراک آغاز گردد؛ و پس از راه اندازی مدار ثانویه قرار است وارد مرحله تست سرد و تا اوایل سال ۱۴۰۰ به طور کلی راکتور خنداب اراک راه اندازی شود.

متخصصان هسته‌ای کشور طراحی‌های مفهومی و میزان را پشت سر گذاشته و در حال حاضر وارد مرحله نصب و راه اندازی شده اند که نصب و راه اندازی تا سال ۱۴۰۰ انجام می‌شود.

نصب قطعات راکتور خنداب

امروز دوشنبه ۲ دی ۹۸، یکی از بزرگترین اقدامات جمهوری اسلامی ایران، که طراحی و ساخت راکتور تحقیقاتی اراک است، پس از ۲۰ سال نصب شد.

 

بیشتر بخوانید: مدار ثانویه رآکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرن‌شده اراک راه‌اندازی شد

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رآکتور هسته ای تاسیسات آب سنگین رآکتور آب سنگین رآکتور تحقیقاتی خنداب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۱۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران گفت: سیستم تله‌متری گوی شناور که در بارگیری ایمنی میعانات گازی به کشتی‌ها نقش مهمی دارد در منطقه پارس جنوبی در مدار عملیاتی قرار گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کنگان، عباس غریبی صبح امروز در بازدید از سایت پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در  منطقه کنگان با اشاره به توان متخصصان داخلی اظهار داشت: به همت و تلاش متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران سیستم تله‌متری گوی شناور شماره 4 پایانه میعانات گازی پارس جنوبی منطقه کنگان تعمیر و در سرویس قرار گرفت.

وی با بیان اینکه وظیفه 100 درصد صادرات میعانات گازی تولیدی در منطقه پارس جنوبی بر عهده شرکت پایانه‌های نفتی ایران است، افزود: باید با بروزرسانی تجهیزات، تعمیر، بازسازی و ایمن‌سازی فرایند بارگیری و صادرات در مسیر ارتقای شاخص‌های ایمنی گام برداریم.

غریبی، به تلاش شبانه‌روزی متخصصان در این شرکت اشاره کرد و با تأکید بر اعتماد به تجارب و تخصص کارشناسان داخلی ابراز داشت: متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران با تلاش بالای خود موفق شدند مشکلات سیستم تله‌متری گوی شناور که نقش مهمی در ایمن‌سازی فرایند بارگیری میعانات گازی به کشتی‌ها دارد را رفع کرده و در سرویس عملیاتی قرار دهند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون این سیستم در مدار قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر اطلاعات مربوط به وضعیت شیرهای کنترلی منتهی به گوی شناور به‌صورت آنلاین در اتاق کنترل ساحل قابل مشاهده بوده و در صورت بروز مشکل در فرایند بارگیری این سیستم می‌تواند ضمن توقف خودکار بارگیری، از بروز هرگونه حادثه‌ای که منجر به خسارت شود، جلوگیری کند.

در این برنامه از متخصصان فعال در رفع عیب و عملیاتی کردن سیستم تله‌متری گوی شناور تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • هوای اهواز بر مدار نارنجی است / شاخص کیفی ۲۳ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • راه اندازی مجموعه آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی در استان ها
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • راه‌اندازی قرارگاه جهش تولید در دستور کار
  • راه‌اندازی قرارگاه جهش تولید
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • اعلام هشدار هواشناسی سطح زرد
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد