Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@19:14:29 GMT

تدبیر آلوده / آلودگی‌ هوا یا هوایی شدن آلودگی!

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۱۶۷۳

تدبیر آلوده / آلودگی‌ هوا یا هوایی شدن آلودگی!

به دلیل افزایش آلایندگی هوا مدارس تبریز چند روز است تعطیل می شود در حالی که مسئولان که برنامه‌ای برای رفع آلودگی هوا ندارند گویا همچنان چشم به آسمان دوخته‌اند تا شاید تدبیر ابرها امید را در میان مردم زنده سازد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تبریز این روزها به سختی نفس می کشد، چتر آلودگی هوا چند روزی می شود که بر آسمان تبریز خیمه زده و ظاهرا قصد رفتن هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسوولان می گویند شهروندان برای کاهش میزان آلاینده‌ها از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.

این درحالی است که در تعطیلی هفته گذشته تبریز به دلیل آلودگی هوا، تنها آل هاشم امام جمعه تبریز از وسایل نقلیه عمومی(اتوبوس) برای رفت و آمد استفاده کرد.

اما کاربران فضای مجازی در خصوص درخواست مسوولان نظرات مشابهی داشتند. کاربری در واکنش به درخواست مدیران ارشد استانی نوشت: آقای مدیر! چرا خودتان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نمی کنید؟ کدام مدیر استفاده کرد؟ اکثر مدیران با راننده و ماشین تک سرنشین رفت و آمد می کنند! مدیران توصیه نکنند؛ عمل کنند!

کاربر دیگری هم با طنز کنایه آمیزی نوشت: ما که همه طرحها رو برای آلودگی امتحان کردیم، یه بارم بگیم اتوبوسهای شرکت واحد نیان بیرون هر کسی هر ماشینی داره بیاره بیرون ببینیم کی بیشتر دود تولید می کنه!

 

از سوی دیگر، مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین تصمیم کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای تبریز در زمان تشدید آلودگی هوا؛ تعطیلی مدارس است.

کارشناسان معتقدند، تعطیلی مدارس روند آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت را مختل می‌کند و با توجه به اینکه میان محتوای درسی و ساعات اختصاص یافته تناسبی وجود ندارد، با اضافه شدن تعطیلات این فشار تشدید خواهد شد!

در حالی که تعطیلی مدارس باید آخرین راه حل برای مدیریت آلودگی هوا باشد اما به نظر می رسد که به عنوان اولین و ساده‌ترین راه حل در نظر گرفته می‌شود.

پیشتر، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تاثیر منفی تعطیلی مدارس بر دانش‌آموزان گفته بود: «باید حداکثر تلاش را به کار ببندیم که کمترین تعطیلی را داشته باشیم، این تعطیلات در کنار هزینه‌های مادی باعث اختلال در تعلیم و تربیت هم می‌شوند.»

مسوولان در پاسخ به این انتقادها می گویند که تعطیلی مدارس هم به دلیل حساسیت جسمانی دانش آموزان و هم به دلیل کاهش تردد سرویس های مدارس انجام می شود.

 

از سوی دیگر به باور مسوولان، پس از تعطیلی مدارس، دانش آموزان در خانه می مانند و به مرور درس‌های گذشته می‌پردازند، در حالی که اکثر دانش‌آموزان پس از تعطیلی مدارس، در کوچه‌ پس کوچه ها زیر آسمان آلوده شهر مشغول بازی‌ هستند!

مادران شاغل از اینکه مدارس تعطیل می‌شود به شدت ناراحت و گله‌مند هستند، چراکه آنها نمی‌دانند فرزندان خود را باید اول صبح به چه کسی بسپارند و از چند نفر درخواست کنند تا مراقب فرزندشان باشد.

حال سوال اینجاست که این تعطیلی ها چه تاثیری بر روند بهبود آلودگی هوا دارد، آیا دانش‌آموزان با این تعدد بالای تعطیلی‌ها کمتر در معرض آلاینده‌های خطرناک قرار می‌گیرند؟

کارشناسان یکی از راهکارهای کاهش آلودکی هوا را نوسازی ناوگان حمل و نقلی عمومی می دانند.

«اتوبوس های فرسوده شهری، سهم عمده ای در آلودگی هوای تبریز دارند». این را آل هاشم در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته گفت.

امام جمعه تبریز گفته است: «ناوگان اتوبوسرانی تبریز فرسوده بوده و از سال ۹۲ اتوبوس جدید به این ناوگان اضافه نشده است؛ باید شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز با همکاری وزارت کشور نسبت به نوسازی این ناوگان اقدام موثر انجام دهند»‌.

روزانه 3.5 میلیون سفر در تبریز

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز هم می‌گوید: «گسترش فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی موجب کاهش ۵۸ درصدی آلودگی هوای متحرک تبریز خواهد شد». 

به اعتقاد لیلا خازنی، نبود زیرساخت‌های مناسب برای استفاده از ناوگان عمومی، موجب کاهش استفاده از این ناوگان شده است.

آن‌طور که خانم خازنی می گوید، روزانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار سفر در تبریز انجام می‌شود که با افزایش و توانمندسازی حمل و نقل عمومی می‌توان آلودگی هوای تبریز را کاهش داد.

در این میان، دولت سال‌هاست که وعده خود در قبال نوسازی و تجهیز ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی را به فراموشی سپرده است.

تیرماه ۹۵ مقرر شد برنامه یکساله‌ای برای جایگزینی خودروهای فرسوده حمل‌و‌نقل عمومی در کلانشهرها با تخصیص ۲۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ ۲۰ درصد اجرایی شود. در این طرح خروج خودروهای فرسوده از کلانشهر‌های تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، ، شیراز و کرج در اولویت قرار می‌گیرد. طرحی که هم اکنون در ایستگاه بی‌پولی توقف کرده است!

 ۳۹۸ دستگاه اتوبوس بالای ۱۰ سال و فرسوده در ناوگان تبریز وجود دارد

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه گفته است: ️به دلیل عدم کمک و حمایت دولت در نوسازی ناوگان با مشکل روبرو هستیم.

جلالی تاکید کرده است که در وضعیت فعلی، ۳۹۸ دستگاه اتوبوس بالای ۱۰ سال و فرسوده در ناوگان وجود دارد که امیدواریم با تامین اعتبارات مورد نیاز جهت خرید اتوبوس های با استاندارد یورو ۵، بخشی از ناوگان حمل ونقل عمومی را نوسازی کنیم.

هر چند روز گذشته در جلسه اعضای دولت، وضعیت آلودگی هوای کلانشهرها بررسی و مقرر شد نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با سرعت بیشتری صورت گیرد.

با این وضعیت همه نگاه ها به سوی دولت است تا به وظیفه خود در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی عمل کند تا مردم نیز کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند.

حالا سال‌هاست که عادت کرده‌ایم به جای منتظر ماندن و چشم دوختن به دست مدیران،بگوییم: باران بیا تا آلودگی هوا را از سر شهروندان تبریزی دور کن، حالا دیگر همه، امیدشان را به بارش الهی بسته‌اند، شاید هم حداقل مسئولانمان دست به دعا شده اند برای این بارش‌های الهی. شاید ابرها دوباره ناجی شوند و این آلودگی را کاهش دهند چرا که فعلا خبری از تدابیر امیدبخش مسئولان خبری نیست.

انتهای پیام/60021

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا تبریز آموزش و پرورش دانش آموزان خبرگزاری فارس فارس تبریز آلودگی هوای تبریز ناوگان حمل و نقل فارس آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی از بازداشت هفت نفر از اراذل و اوباش که در منطقه رواسان تبریز با اقدامات هنجارشکنانه به تعدادی از خودروهای شهروندان خسارت وارد کرده بودند، خبر داد.

سرهنگ هاشم شعفی در تشریح این خبر گفت: در پی کسب خبری مبنی براینکه تعدادی اراذل و اوباش در منطقه رواسان با استفاده از قمه و قداره و اقدامات هنجارشکنانه باعث ایجاد رعب و وحشت شهروندان شده و به تعدادی از خودروهای شهروندان خسارت وارد کرده‌اند، بلافاصله شناسایی و دستگیری این افراد در دستور کار پلیس امنیت عمومی استان قرار گرفت.

وی افزود: ماموران پلیس امنیت عمومی استان با اشراف اطلاعاتی و در عملیات غافلگیرانه تعداد هفت نفر از این افراد را دستگیر و شناسایی کرده و دستگیری سایر همدستان این متهمان را در دستور کار قرار دادند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری پلیس آذربایجان شرقی، وی با تاکید براینکه آرامش و امنیت مردم خط قرمز پلیس است، گفت: افرادی که بخواهند با هیبت پوشالی، امنیت عمومی مردم را به مخاطره بیاندازند با برخورد شدید پلیس مواجه خواهند شد.

وی از شهروندانی که توسط این افراد خسارت دیده اند؛ درخواست کرد تا برای شکایت و مطالبه خسارت از افراد دستگیر شده به پلیس امنیت عمومی استان مراجعه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • نظارت و کنترل بیش از ۱۸۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی در سیستان و بلوچستان
  • بهره برداری از فاز سوم کمربندی نسیم شمال قزوین
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • دستگیری ۷نفر از اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • بازداشت ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • برگزاری دوره آموزشی طرح ملی طوبی در تبریز
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها