Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسل پنجم اینترنت همراه دارای امکاناتی است که هنوز برای بسیاری از کاربران در سراسر جهان شناخته نشده است. این ویژگی‌ها می‌تواند در موارد مثبت و منفی فراوانی به کارگیری شود.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بنا بر اذعان بسیاری از کارشناسان و دانشمندان نسل پنجم شبکه اینترنت همراه مهم‌ترین و تاثیرگذارترین فناوری قرن حاضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر 5G را به‌عنوان با اهمیت‌ترین فناوری امروز جهان ندانیم با در نظر گرفتن تاثیر گسترده آن بر روی تمامی دستگاه‌های آینده می‌توان آن اساس پیشرفت فناوری در آینده دانست.

فناوری 5G از ظرفیت‌های و توانایی‌هایی نامحدود برخوردار است و می‌تواند امکاناتی را در اختیار کاربر خود قرار دهد که حتی امروز نیز باورکردن آن برای بسیاری از مردم در کشورهای مختلف سخت و دشوار باشد. این موضوع باعث شده است کشورهای ثروتمند جهان با سرمایه‌گذاری گسترده در زمینه آخرین نسل شبکه اینترنت به دنبال دستیابی به قابلیت‌های آن باشند.

بیشتر بخوانید:

آیا فناوری "۵G" برای سلامتی مضر است؟/ چگونه از خودمان در برابر ۵G محافظت کنیم؟

نسل پنجم اینترنت همراه همانند بسیاری از فناوری‌هایی که تاکنون معرفی شده دارای جنبه‌های مثبت و منفی زیادی است. فناوری 5G بر خلاف نسل‌های گذشته اینترنت که به طور کلی ارتباط انسان با دستگاه‌ها را از طریق سرورهای مختلف را برقرار می‌کردند، توانایی‌های ویژه‌ای در ایجاد ارتباط بین ماشین‌های مختلف باهم دارد و از همین‌رو «اینترنت اشیاء» نامیده شده است.

ارتباط دو دستگاه الکترونیکی باهم بدون دخالت انسان به همان میزان که جذاب و جالب به نظر می‌رسد می‌تواند خطرهایی را نیز به وجود آورد. از همین‌رو در این گزارش قصد داریم زوایای پنهان 5G را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم و خطر‌ات بالقوه‌ای را که در این شبکه وجود دارد را بیان کنیم:

هزینه‌های سرسام‌آور راه‌اندازی و ساخت 5G/ فشارهای سیاسی برای ساخت و توسعه فناوری نسل پنجم اینترنت

دولت دونالد ترامپ به شدت در حال توسعه و افزایش ضریب نفوذ شبکه 5G‌ در اینترنت سراسری آمریکا است. کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا برای ایجاد زیرساخت‌های سراسری در آمریکا مبلغی بیش از 20 میلیارد دلار را از دولت این کشور درخواست کرده است. از مبلغ اعلام شده بیش از 4 میلیون دلار آن به توسعه شبکه‌های اینترنت خانگی و کسب و کارهای کوچک اختصاص دارد.

این تلاش‌ها از سوی مقامات بلند پایه آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از کارشناسان معتقدند سرورها و دستگاه‌های منتشر کننده امواج 5G انرژی بسیار زیادی نیاز دارند و می‌توانند مصرف حامل‌های انرژی را تا میزان قابل توجهی افزایش دهند.

بر اساس تحقیقات دکستر جانسون که در مجله معتبر IEEE Spectrum منتشر شده است: «همانطور که سازندگان شبکه 5G وعده انتقال داده با سرعت بیش از 1000 برابر بیشتر از نسل‌های گذشته اینترنت را به کاربران داده‌اند، این چنین توانایی برای ارسال و دریافت اطلاعات، انرژی بیش از 1000 برابر بیشتر مصرف می‌کند.»

با توجه به سرعت و کیفیت انتقال داده در آخرین نسل از اینترنت، حجم زیرساخت‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی سراسری این شبکه بسیار فراتر از تصور کاربران است. بر خلاف شبکه 4G‌که برای انتقال داده به برج‌های سلولی در هر چند کیومتر نیاز دارد، نسل پنجم اینترنت برای تبادل داده به ایجاد سایت‌های ارسال‌کننده امواج با برد متوسط در هر چند صد متر نیاز دارد.

شرکت‌های مخابراتی AT&T، Verizon و Sprint تا کنون بیش از 70 هزار دکل مخابراتی ماکرو سل(macro cell) را در سراسر آمریکا نصب کرده‌اند. به نظر می‌رسد این تعداد برای برداشتن گام‌های اولیه در پرسرعت‌ترین شبکه اینترنت جهان کافی است.

برای دستیابی به حداکثر سرعت در 5G تنها در شهر دالاس به بیش از 10 هزار سایت سلولی کوچک نیاز است. این سایت‌های کوچک سلولی همان آنتن‌های مخابراتی هستند. یعنی بیش از 10 هزار آنتن کوچک مخابراتی در یک شهر! حالا تصور کنید برای بیش از 19 هزار شهر موجود در آمریکا چه تعداد آنتن مخابراتی نیاز است؟!

همین حجم باورنکردنی از زیرساخت‌های مورد نیاز برای 5G و نگرانی از بابت منابع تامین انرژی دکل‌های مخابراتی این نسل از اینترنت یکی از دلایلی است که سبب شده  راه‌اندازی جدیدترین نسل اینترنت نه تنها در آمریکا بلکه در کشورهای دیگر جهان نیز با کندی همراه باشد.

نتیجه یک نظرسنجی از بیش از 100 اپراتور فعال شبکه تلفن همراه نشان می‌دهد: بیش از 90 درصد فعالان حوزه اینترنت همراه اعتقاد دارند شبکه 5G با هزینه‌های بالای خود نمی‌‌تواند به زودی در میان مردم جایگاه مناسبی برای پیدا کند.

با وجود این پیش‌بینی‌ها شرکت مخابراتی Vertiv با انتشار مقاله‌ای در سایت خود، گفت: "5G تا سال 2026 میزان مصرف انرژی در شبکه جهانی اینترنت را بیش از 150 تا 170 درصد افزایش می‌دهد." حتی با وجود هزینه‌های بالای این شبکه به نظر می‌رسد مزایا و ابزارهای قدرتمند موجود در 5G ، شرکت‌های بزرگ فناوری را به پیگیری مسیر توسعه تجهیزات خود در این شبکه متقاعد می‌سازد.

نگرانی‌های امنیتی در شبکه 5G

آینده‌ای فناوری به شکلی گسترده با توسعه نسل پنجم شبکه اینترنت گره خورده است اما آیا فناوری 5G می‌تواند ایمنی همه کاربران و دستگاه‌های در ارتباط با خود را از حمله‌های سایبری حفظ کند؟ در ژانویه سال 2018  رابرت اسپلدینگ مدیر ارشد برنامه‌ریزی استراتژیک در سازمان امنیت ملی آمریکا گفت: «شرکت هوآوی با سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه اینترنت آمریکا  قصد دارد از آخرین فناوری‌های خود برای ایجاد شبکه 5G در این کشور استفاده کند و این موضوع می‌تواند به طور فزاینده‌ای امنیت ملی ما را به مخاطره بکشاند.»

همین صحبت‌های باعث شد رئیس جمهور آمریکا به سرعت دستور قطع همکاری با هوآوی و جمع‌آوری همه تجهیزات 5G هوآوی را از سراسر این کشور صادر کند. با توجه به رقابت اقتصادی، سیاسی و تسلیحاتی چین و آمریکا  قصد چین از توسعه فناوری‌های 5G در آمریکا نامرتبط با جاسوسی از این کشور بعید به نظر نمی‌رسد اما هرگز اسنادی قابل اتکا در این زمینه منتشر نشده است.

به هر روی با توجه به پیشرفت‌های چشمگیر هوآوی در ساخت دستگاه‌های پشتیبانی کننده از 5G، بسیاری از شرکت‌های فناوری در نقاط مختلف جهان به دنبال همکاری و خرید تجهیزات این شرکت چینی هستند. یکی از بزرگترین نگرانی‌های موجود در شبکه 5G تامین امنیت همه کاربران در برابر حمله‌های سایبری با توجه به انحصاری بودن سرورهای منتشر کننده امواج این نسل از اینترنت است.

وقتی طراحی، تولید و پشتیبانی از دستگاه‌های دارای قابلیت ارتباط با شبکه 5G تنها در اختیار تعداد خاصی از شرکت‌های جهان باشد، مدیران این شرکت‌ها می‌توانند در هر زمان که بخواهند کنترل‌های مد نظر خود را روی شبکه اعمال کنند و نمی‌توان با قطعیت در مورد جلوگیری از حمله‌های سایبری به اهداف مشخص سخن گفت.

در آینده بسیاری از فناوری‌های در ارتباط با 5G به شکل گسترده‌ای  برای هدایت و کنترل سیستم‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال ظرفیت‌های موجود در نسل پنجم اینترنت به مسئولان شهری اجازه می‌دهد جهت برنامه‌ریزی دقیق سیستم‌های حمل و نقل عمومی از این شبکه استفاده کنند. حال تصور کنید در چنین وضعیتی، حمله سایبری به شبکه 5G می‌تواند چه فاجعه‌ای را به بار آورد.

نگرانی‌های امنیتی در مورد شبکه 5G باعث شده است هرکدام از کشورهایی که قصد استفاده از این شبکه را دارند، خواستار همکاری مدیران شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات نسل پنجم اینترنت با دستگاه‌های امنیتی کشور خود باشند.

نسل پنجم اینترنت، سلاحی پنهان

توانایی‌ها و امکانات شگفت‌انگیز موجود در شبکه 5G موجب شده این فناوری برای همه شرکت‌های مطرح در حوزه ارتباطات و فعالیت‌های اینترنتی جذاب باشد و برای کسب قدرت با یکدیگر به رقابت بپردازند. یکی از شرکت‌هایی تا کنون فعالیت‌های زیادی در زمینه راه‌اندازی 5G انجام داده، شرکت آمریکایی Verizon است.

این شرکت مخابراتی می‌خواهد به طراحی و تولید تمامی تجهیزات زیرساختی مورد نیاز در شبکه نسل پنجم اعم از دکل‌ها و سرورها، خود را به عنوان قدرتی مطرح در آمریکا و دیگر نقاط جهان مطرح کند.

با گرایش بیشتر مردم به شبکه 5G شرکت‌های مخابراتی کوچک و اپراتورهای محلی مجبور می‌شوند برای دستیابی به این فناوری با شرکت Verizon همکاری کنند. این چنین همکاری‌هایی منجر به افزایش چشمگیر وابستگی مردم به شرکت Verizon و در نتیجه افزایش قدرت چشمگیر این شرکت می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نسل پنجم اینترنت اروپا از فضا می‌آید

در پی افزایش تعداد کاربران Verizon دسترسی مسئولان و دست‌اندرکاران این شرکت به حساب‌های کاربری مردم نیز افزایش می‌یابد و در نتیجه این افراد می‌توانند با نفوذ در حریم خصوصی کاربران اطلاعات شخصی آن‌ها را مشاهده و حتی با سرقت از آن‌ها و فروش به شرکت‌های تبلیغاتی سود کلانی را کسب کنند. 5G این امکان را به مراکز ارائه‌دهنده اینترنت می‌دهد که تنها با اتصال دو دستگاه به هم اهداف مورد نظر خود را پیگیری کنند.

به‌عبارت دیگر افرادی مشخص در جهان می‌توانند خط فکری مشخص را برای همه کاربران، در زمینه جستجوهای اینترنتی، ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی و دیگر فعالیت‌ها در دنیای گسترده وب را تعیین کنند.

اجلاسی محرمانه برای اتخاذ تصمیم‌های مهم در زمینه 5G

هرساله تعداد محدودی از قدرتمندترین نخبگان جهان در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، علمی و رسانه‌ای در اجلاسی محرمانه به نام اجلاس بیلدربرگ(Bilderberg Meeting) شرکت می‌کنند. این جلسه کاملا سری بوده و هیچ خبرنگاری اجازه ورود به آن را ندارند، حتی افراد شرکت کننده در جلسه نیز اجازه نوشتن و یا بیان مطلبی در مورد مباحث مطرح شده را ندارند.

اما با وجود تمامی محافظت‌های امنیتی موجود در محیط برگزاری جلسه بیلدربرگ بازهم اطلاعاتی هرچند محدود از درون این رویداد محرمانه به بیرون درز می‌کند.

آخرین جلسه سالانه بیلدربرگ در کشور اتریش برگزار شد و به گفته منابع آگاه یکی از مهم‌ترین عنوان‌های مورد گفتگو در این جلسه، فناوری‌های هوشمند و به ویژه اینترنت 5G بوده است. به نظر می‌رسد اهمیت این فناوری تا حدی است که قدرتمندترین افراد جهان برای تصمیم‌گیری‌های آینده خود ملزم به استفاده از آن هستند.

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: شبکه ارتباطی اینترنت اشیاء نسل پنجم اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۱۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آینده شهروندان آمریکا به حفظ برتری ایالات متحده در نظام بین‌الملل و مقابله با دشمنان و تهدیدات این کشور بستگی دارد، گفت: تصویب بسته کمکی حدود ۹۶ میلیارد دلاری خارجی توسط مجلس نمایندگان آمریکا جنبه انتخاباتی دارد.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تصویب بسته کمکی حدود ۹۶ میلیارد دلاری خارجی توسط مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد: گروهی از جمهوری خواهان که به دونالد ترامپ نزدیک هستند معتقدند که این کمک‌ها بی حاصل است و آمریکا مشکلات درونی زیادی دارد و بهتر است که هزینه‌های در نظر گرفته شده برای اوکراین و اسرائیل و تایوان را صرف مسائل درونی خود کند و شرط کمک‌های مالی ایالات متحده را تأمین بودجه امنیت مرزی این کشور اعلام کرده بودند و این موضوع برای رأی دهندگان جمهوری خواه بسیار حائز اهمیت است؛ از این رو جمهوری خواهان مانع تصویب بسته‌های کمک‌های مالی به اوکراین، اسرائیل و تایوان می‌شدند.

وی افزود: در مقابل جمهوری خواهان، دموکرات‌ها یا نزدیکان به جو بایدن تمایل زیادی برای تصویب این حمایت مالی داشتند که آن هم جنبه انتخاباتی داشت، اگر این بودجه تصویب نمی‌شد دموکرات‌ها دچار نوعی سرخوردگی می‌شدند چرا که یکی از پروژه های اصلی دولت بایدن پیروزی در جنگ اوکراین است و اگر این کمک‌ها ادامه پیدا نکند به گفته مقامات اوکراین و کاخ سفید احتمال شکست اوکراین در جنگ بسیار زیاد خواهد بود؛ بنابراین تصویب شدن یا نشدن چنین لوایحی با موافقت‌ها و مخالفت‌های زیادی همراه بود و تا حدی به مسائل انتخاباتی باز می‌گردد.

کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: جمهوری خواهان معتقدند به جای پرداخت این کمک‌ها باید منافع آمریکا تأمین شود چرا که آمریکا در شرایطی به سر می‌برد که زیر ساخت‌ها در این کشور دچار مشکل شده‌اند، فقر و مشکلات معیشتی و عدم رفاه، مردم این کشور را رنج می‌دهد و نیز ناامنی و مشکلات مرزی نیز در این کشور وجود دارد و بهتر است که بودجه تأمین مالی کشورها به مردم و زیرساخت‌های خود آمریکا اختصاص یابد؛ این افراد می‌دانند که عده‌ای به خصوص در اوکراین که فساد مالی در آن زیاد است، از این بسته‌های مالی که با هدف پیروزی در جنگ با روسیه ارسال شده، برای امور شخصی یا قاچاق تسلیحات و… استفاده می‌کنند و دقیقاً مشخص نیست که این هزینه برای چه چیزی صرف می‌شود.

وی ابراز کرد: گروه دیگری از مردم، سیاستمداران و نخبگان آمریکا معتقدند که امنیت داخلی آمریکا و رفاه شهروندان این کشور زمانی محقق می‌شود که در جهان صلح برقرار باشد و نیروهای شرور نتوانند امنیت آمریکا را به خطر بیندازند بنابراین عقیده دارند که دولت آمریکا باید به کمک های خود به اوکراین برای شکست روسیه، به اسرائیل برای شکست جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا و به تایوان در برابر چین ادامه دهد چرا که در صورت شکست متحدان آمریکا در این سه کشور باید هزینه بیشتری برای مقابله مستقیم با روسیه و چین و مقاومت بپردازد تا از تهدیدات احتمالی در امان بماند؛ از این رو تلاش می‌کنند تا کمک‌های آمریکا به این کشور انجام شود و حتی افزایش یابد چون آینده شهروندان آمریکا به حفظ برتری ایالات متحده در نظام بین‌الملل و مقابله با دشمنان و تهدیدات این کشور بستگی دارد.

ابوالفتح خاطر نشان کرد: در حال حاضر شکاف و دوگانگی عمیقی در ایالات متحده وجود دارد و برای همین است که چند ماه طول کشیده تا کنگره به این جمع بندی برسد که این طرح را تصویب کند؛ اما به نظر می‌رسد گروه دوم یعنی دموکرات‌ها دست برتر را پیدا کرده‌اند و بسته‌های مالی و نظامی آمریکا به چهار گروه اوکراین، اسرائیل، تایوان و منطقه این دو-پاسفیک به تصویب کنگره خواهد رسید.

به گزارش ایمنا، مجلس نمایندگان آمریکا لوایح ۶۱ میلیارد دلاری برای کمک به اوکراین، ۲۶ میلیاردی دلاری برای کمک به رژیم صهیونیستی و ۸ میلیارد دلاری برای مقابله با چین را تصویب کرد. این بسته شامل چهار لایحه است که به‌طور جداگانه به رأی گذاشته شده و قبل از ارسال به مجلس سنا در یک لایحه ترکیب می‌شود. سنا قرار است بررسی لایحه تصویب شده از سوی مجلس نمایندگان را از روز سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت و با رأی‌گیری اولیه در همان روز آغاز کند.

کد خبر 746779

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پیوستن رهبران فناوری دنیا به هیئت فدرال ایمنی هوش مصنوعی آمریکا
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!