Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:59:38 GMT

چیزی به نام کودک همسری نداریم

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۲۹۵۹

چیزی به نام کودک همسری نداریم

ایسنا/قزوین مدیرکل ثبت‌احوال استان قزوین با تأکید بر اینکه چیزی به نام کودک همسری نداریم، گفت: همه ما تابع قانون هستیم و طبق نص صریح قانون مدنی کشورمان ازدواج قبل از بلوغ ممنوع است لذا نمی‌توان با واژه‌هایی چون کودک همسری در جامعه تشویش ایجاد کرد.

حسن وفایی دیلمی، مدیرکل ثبت‌احوال استان قزوین، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمعیت استان قزوین در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۱۰ هزار نفر است که ۶۶۹ هزار و ۶۱۳ نفر آن را مردان و ۶۴۱ هزار و ۱۸۷ نفر را نیز بانوان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آمار ۹ ماهه ابتدای سال در مقایسه با ۹ ماه ابتدایی سال قبل اظهار کرد: نرخ ثبت ولادت کشور در ۹ ماه نخست سال ۱۷/۱ در هزار است و این رقم در استان قزوین ۱۴/۱ است که نشان‌دهنده کاهش ۱۲/۷ درصد ولادت در کشور و کاهش ۱۳/۴ درصدی در استان قزوین است.

افزایش دوام زندگی مشترک به ۱۰ سال

مدیرکل ثبت‌احوال استان قزوین اعلام کرد: در استان قزوین دوام زندگی مشترک نسبت به قبل افزایش داشته و به ۱۰ سال رسیده است که قبلاً هفت سال بود.

وی با اعلام اینکه میزان ازدواج در استان قزوین نسبت به ۹ ماهه سال قبل چهار درصد کاهش داشته است، گفت: در سال ۹۷ استان قزوین رتبه ۱۷ میزان طلاق‌های ثبت‌شده و رتبه ۲۳ در میزان ازدواج را به خود اختصاص داد.

این مسئول ادامه داد: میانگین سن ازدواج سال ۹۷ در استان قزوین در مردان ۲۹/۷ و در زنان ۲۴/۴ بود، همچنین میانگین سند طلاق در مردان ۳۶/۶ و در زنان ۳۱/۴ اعلام‌شده است.

وفایی دیلمی با بیان اینکه بیشترین تعداد ازدواج در هشت ماه اول امسال بین گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال است، گفت: ازدواج در کشور ۵/۸ درصد و در استان چهار درصد کاهش داشته است.

ثبت چهار مورد طلاق در گروه سنی ۹۰ تا ۹۴ سال

وی ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت‌شده در هشت ماه امسال برای زوج‌های گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال است که چهار درصد افزایش داشته است، همچنین چهار مورد طلاق بین سنین ۹۰ تا ۹۴ سال در استان قزوین به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت‌احوال استان قزوین خبر داد: آمار طلاق در استان نگران‌کننده است به‌طوری که در کشور ۳/۶ درصد کاهش داشته اما در قزوین همین میزان افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تعداد ازدواج‌های ۱۲ تا ۱۴ سال استان قزوین ۴۱۳ مورد در سال ۹۸ بود، گفت: این آمار در مقایسه با آمار سال گذشته کاهش‌یافته است.

کمترین سن ازدواج دختران ۱۳ سال و پسران ۱۵ سال

وفایی دیلمی با تأکید بر اینکه ما چیزی به نام کودک همسری نداریم، گفت: همه ما تابع قانون هستیم و طبق نص صریح قانون مدنی کشورمان ازدواج قبل از بلوغ ممنوع است.

این مسئول بیان کرد: طبق قانون کمترین سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال و در پسران ۱۵ سال است لذا هر چیزی که قانون مجاز دانسته را نمی‌توان ممنوع کرد.

وی اعلام کرد: اگر انتقادی در این خصوص وجود دارد و افرادی معتقدند دختران ۱۳ یا ۱۴ ساله امروزی نمی‌تواند همسر و یا مادر خوبی باشند باید دلایل خود را ارائه کنند تا در صورت تصویب زیرساخت‌ها و قانون آن اصلاح شود لذا نمی‌توان با واژه‌هایی چون کودک همسری در جامعه تشویش ایجاد نمود.

مدیرکل ثبت‌احوال استان قزوین عمده علل وفات در استان را چنین عنوان کرد: بیماری‌های قلبی عروقی با ۳۹/۳ دهم درصد در صدر علل مرگ و میز قرار دارد؛ بعد از آن انواع سرطان و ‌تومور با ۱۳/۲ درصد، بیماری‌های دستگاه‌های تنفسی ۱۰/۵ و حوادث غیرعمدی ۸/۲ قرار دارد.

وفایی دیلمی در پایان عنوان کرد: خوزستان بیشترین و هرمزگان کمترین عامل فوت بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی را به خود اختصاص داده است، همچنین سرطان در مازندران بیشترین و در سیستان و ‌بلوچستان کمترین عامل وفات را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آمار ازدواج و طلاق آمار سرطان کودک همسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۲۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • دیگر چیزی از بخش کشاورزی و شیلات غزه باقی نمانده است
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت
  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین