Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران رییس اداره منابع طبیعی عباس آباد از قطع و قاچاق تدریجی ۳۳۰ اصله درخت شمشاد در جنگل‌های نشتارود این شهرستان خبر داد.

جواد جلالی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشارشایعه قطع بیش از هزار اصله درخت شمشاد در جنگل‌های نشتارود اظهار کرد: با توجه به بروز بیماری بلایت و آفت شپ پره شمشاد بخش اعظمی از توده‌های شمشاد حوزه استحفاظی و سایر نقاط از جمله سیسنگان و هتل هایت طی سال‌های گذشته به قطرهای ۵ الی ۲۵ سانتی‌متری خشک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این سال‌ها بعضی از پایه‌ها بر اثر عوامل طبیعی ریشه کن و مابقی با توجه به وجود ۷ روستای محاط در جنگل و ۸ روستای حاشیه نشین حوزه واحد نشتارود به صورت تدریجی مورد قاچاق قرار گرفت.

رییس اداره منابع طبیعی عباس آباد با بیان اینکه ساکنان ۷ روستای محاط و ۸ روستای حاشیه نشین جنگل در حوزه عباس آباد تاثیر زیادی در برداشت چوب از جنگل دارند، گفت: طبق شمارش پایه‌های مقطوعه حدود ۳۳۰ پایه در قطرهای متعدد بوده که از این میزان برای ۱۵۰ پایه با توجه به شناسایی متخلفین و کشف و ضبط چوب آلات تنظیم تخلف و به مراجع قضائی ارسال شده است.

جلالی به شناسایی ۸۳ متخلف حرفه‌ای قاچاق چوب درحوزه نشتارود اشاره کرد و افزود: این افراد با ۱۵۰ رأس دواب (اسب و قاطر) و ۵۵ دستگاه نیسان و پیکان وانت مبادرت به قاچاق چوب آلات جنگلی می‌کنند.

وی با اشاره به کمبود شدید نیروی حفاظتی در حوزه عباس آباد به‌خصوص نشتارود خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها ۶ نگهبان در حوزه منابع طبیعی نشتارود وجود دارد که با توجه به وسعت منطقه ۱۰ نیروی دیگر نیاز است.

رییس اداره منابع طبیعی عباس آباد با اشاره اینکه نیروهای حفاظت مجری جنگل‌داری بیش از ۹ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند، تصریح کرد: مشکلات معیشتی اهالی یکی از علل اصلی قاچاق چوب در این منطقه است و ضرورت دارد با توجه به کمبود نیرویی که وجود دارد حوزه مقاومت بسیج، شوراها و دهیاران در جلوگیری از قطع درختان و برخورد با قاچاقچیان با منابع طبیعی همکاری کنند.

جلالی یادآور شد: حوزه استحفاظی واحد نشتارود از ضلع غربی رودخانه کاظم‌رود تا ضلع شرقی رودخانه ازارود حدود ۱۰ هزار هکتار وسعت دارد که این افراد در این حوزه مبادرت به قاچاق چوب می‌کنند و برای مقابله با این قاچاقچیان علاوه بر تأمین نیرو و امکانات بیشتر همکاری و تعامل سایر دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، قضائی، سازمان‌های مردم نهاد و افراد طبیعت دوست نیز ضرورت دارد.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲۷ ماه اخیر با وجود کمبود نیرو و امکانات اقدامات موثری در آزاد سازی ساحل، تثبیت اراضی ملی جنگلی، ایجاد رسوب‌گیر، نصب بنج مارک و برخورد با متخلفان صورت گرفته است و ۵۷ هزار قلمه شمشاد نیز در یکی از نهالستان‌های منطقه تکثیر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شمشاد درخت شمشاد آفت شب پره شمشاد بلایت شمشاد منابع طبيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۴۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند

ایسنا/خراسان رضوی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران از انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در شهرستان گلبهار خبر داد.

حمید رضا شرف خانی امروز، ۸ اردیبهشت در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: با رصد و پایش عوامل یگان حفاظت و با دستور قاطع دادستان شهرستان گلبهار در همکاری با عوامل انتظامی کلانتری گلمکان، یک باب کوره غیر مجاز تهیه زغال و بیش از ۱۵ تن مقطوعات چوبی از گونه‌های ممنوعه گز و تاغ که به شکل ماهرانه‌ای از شهرستان‌های جنوبی استان قطع و به گلبهار حمل می‌شد شناسایی و توقیف شد.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه غیرمجاز احداث شده در یکی از روستاهای تابعه شهر گلمکان شهرستان گلبهار پس از شناسایی و اطمینان از وجود محموله قاچاق با دستور قضایی دادستان گلبهار توسط ضابطین بازگشایی و میزان ۱۵ تن مقطوعات چوبی جنگلی و یک باب کوره غیر مجاز توقیف شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران بیان کرد: در همین رابطه چهار نفر از اتباع بیگانه مرتبط با این باند بازداشت و تحویل عوامل انتظامی گردیدند. 

شرف خوانی اظهار کرد: گونه جنگلی گز و تاغ با هدف تثبیت شن و جلوگیری از گسترش بیابان و تهدید سکونتگاه‌های شهری و روستایی در قالب پروژه‌های بیولوژیک بیابان‌زدایی با صرف هزینه‌های سنگین و تلاش‌های شبانه‌روزی در مناطق کویری خراسان رضوی توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کشت و نگهداری می‌گردد که با بی‌رحمی تمام و برای انتفاع غیر شرعی و غیر مجاز توسط افراد و باندهای قاچاق چوب آلات مورد تجاوز و قطع قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند