Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کشور مجارستان مادرانی که به تازگی صاحب فرزند می‌شوند تا ۲۴ هفته "مرخصی زایمان" و ۱۵۲ هفته "مرخصی مراقبت از کودک" دریافت می‌کنند. ۰۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵ اجتماعی خانواده و جوانان نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ اکثر کشورهای جهان برای زایمان در قوانین خود مرخصی را در نظر گرفته‌اند تا والدین بتوانند فرصت کافی برای نگهداری از فرزندان خود را پس به دنیا آمدن‌شان داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در 164 کشور جهان برای مادرها به خاطر تولد فرزند مرخصی با حقوق در نظر گرفته شده است و تنها 4کشور "لیبریا"،"گینه نو"،"سوازیلند" و "آمریکا" هستند که در این رابطه قانون ملی ندارند.

هرچند اکثر کشورهای جهان مرخصی زایمان را در نظر گرفته‌اند، اما تفاوت‌های بسیاری میان آنها وجود دارد؛ طول دوره مرخصی و همچنین امکان استفاده پدر یا مادر از این مرخصی در مناطق مختلف جهان متفاوت است؛ براساس آخرین آمارها اما بیشتر کشورهای جهان اکنون 10 تا 20 هفته مرخصی همراه با حقوق زایمان را در نظر گرفته‌اند.

کشورهای اروپای مرکزی شناخته‌ترین کشورهای جهان درباره مرخصی زایمان هستند؛ یکی از این کشورها "مجارستان" است که در جهت تشویق فرزندآوری، شرایط منعطفی را برای والدین در نظر می‌گیرد.

 به گزارش "business insider"، در کشور مجارستان مادرانی که به تازگی صاحب فرزند می‌شوند تا 24 هفته "مرخصی زایمان" همراه با حقوق دریافت می‌کنند؛ آنها همچنین این اجازه را دارند که بعد از اتمام این مرخصی 152 هفته‌ی دیگر نیز درخواست مرخصی مراقبت از کودک بدهند. 

در مجموع مادران مجارستانی می‌توانند 180 هفته "مرخصی زایمان" و "مرخصی نگهداری از کودک" دریافت کنند؛ مادران می‌توانند حقوق 104 هفته از 180 هفته مرخصی خود را دریافت کنند؛ این مرخصی از 4 هفته قبل از زایمان فعال می‌شود و تا سه سالگی کودک ادامه دارد. 

علاوه بر مادران، پدران مجارستانی نیز می‌توانند مرخصی زایمان دریافت کنند؛ این مرخصی یک هفته است که همراه با حقوق محاسبه می‌شود؛ همچنین پدر تا زمانی که کودک به 3 سالگی نرسد، حق دریافت مرخصی بدون حقوق دارد؛ . هر گونه درآمد و مالیات مربوط به این دوره مرخصی تکمیلی توسط خزانه داری دولت مجارستان به کارفرما بازپرداخت می‌شود.

یکی از مزایایی که دولت مجارستان برای والدین در نظر می‌گیرد، معافیت‌های مالیاتی برای فرزندآوری است؛ به طور جداگانه یا به طور مشترک، والدین می‌توانند مبنای مالیات بر درآمد شخصی خود را بر اساس تعداد فرزندان خود کاهش دهند.

این بدان معنی است که مبنای مالیات بر درآمد شخصی به ازای هر فرزند، 210 هزار یورو کاهش پیدا می‌کند؛ بهنگام تولد دومین فرزند این رقم به 220 هزار یورو افزایش پیدا می‌کند و از تولد فرزند سوم به بعد حداکثر معافیت مالیاتی 690 هزار یورو محاسبه می‌شود. 

 در کشور مجارستان اگر مبنای مالیات بر درآمد شخصی برای ادعای کل تسویه مالیات خانوادگی کافی نباشد، والدین می‌توانند از کمک هزینه‌ای برای مراقبت‌های بهداشتی یا کمک‌های بازنشستگی (کمک به خانواده) استفاده کنند؛ به طور میانگین 50 هزار یورو به عنوان "کمک به خانواده" به صورت وام در نظر گرفته می‌شود. 

به گفته پایگاه خبری "یورونیوز" دولت مجارستان طرح‌های بسیاری را برای افزایش نرخ زاد و ولد تدارک دیده است؛ دولت مجارستان در چارچوب طرح افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور، مسئولیت اداره شش کلینیک نازایی را که سابق بر این در اختیار بخش خصوصی بود، بدست می‌گیرد.

دولت راست‌گرای مجارستان که پیشبرد سیاست‌های ضدمهاجرتی را در دستور کار دارد، می‌کوشد بی‌آنکه مهاجرت را تشویق کند نرخ زاد و ولد را در این کشور بالا ببرد؛ پیش از این "ویکتور اوربان"، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرده بود دولت مالیات خانواده‌های بزرگ را کاهش می‌دهد تا شاهد رشد نرخ زاد و ولد در این کشور باشد.

در این راستا "نواک کاتالین"، وزیر کشور مجارستان گفته است هزینه‌های دارو و درمان نازایی در این کشور از این پس رایگان خواهد بود.

یک سال "مرخصی والدین" برای پدر و مادران لهستانی به‌هنگام فرزندآوری + تصاویر"مرخصی مشترک والدین " انگلیسی به هنگام فرزندآوری435 روز "مرخصی مشترک والدین" برای پدران و مادران استونیایی + تصاویر480روز مرخصی زایمان برای والدین سوئدی

انتهای‌پیام/

R1545/P/S2,18/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "مجارستان"

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۵۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه مامایی کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی ترین رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه ای داشته است.

امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره مندی فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش ماماها در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت.

لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشورهای پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماه ای کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد:

- اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان

- ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط ماما انجام می‌شود.

- ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین لیبر

- استاندارد سازی نیروی انسانی ماما برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین لیبر و زایمان و بهره مندی تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان

- فراهم شدن امکان حضور ماما همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی

- اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

کد خبر 6095996 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت