Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک معمار باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی شناختی بصری را بشناسد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همگان معماری را یکی از هفت هنر اصلی می‌دانند و از طرفی معمار را با صفت هنرمند خطاب می‌کنند، این رشته جایگاهی خاص در میان مردم دارد و از این رو خبرگزاری آنا قصد دارد تا در ادامه شما را بیشتر با این رشته آشنا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی رشته معماری

مهندس در لغت به معنای هندسه‌دان، به شخصی اطلاق می‌شود که با مسائلی از جمله هندسه و مباحث هندسی سر و کار دارد و از طرفی معمار در واقع هنرمندی است که به کمک مباحث هندسی بنایی را خلق می‌کند که گاه تا هزاران سال باقی می‌ماند و می‌تواند هویت یک جامعه به شمار رود.

جالب است بدانید؛ در گذشته به جای کلمه معمار، از مهراز استفاده می‌کردند و معمار را فردی می‌دانستند که تفکرات ناب و خلاقانه خود را بر اساس تعاریف مختلف با توجه به فرهنگ، سبک معماری، منطقه، اقلیم، دید و منظر مناسب کاربری فضا و فاکتور‌های مهم دیگری اتود می‌زند.

بیشتر بخوانید: طراحی معماری مدیاتیک تهران با رویکرد سایبرنتیک فعالیت دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی یزد در ۲۴ رشته‌گرایش توانمندسازی دانشجویان رشته مهندسی معماری در دانشگاه آزاد رشت معرفی برترین دانشگاه‌های جهان در معماری دانشجویان رشته معماری با طرح هادی روستایی آشنا شدند

معماری یکی از هفت هنر اصلی است و معمار هنرمند است و آثار وی در زمره آثار هنری بررسی می‌شود.

یک معمار باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی شناختی بصری را بشناسد.

همانطور که می‌دانید، پیشینه معماری ایران بسیار است و به حدود ۱۰۰۰ سال پیش از اسلام می‌رسد و پس از ظهور این دین نیز تاکنون شاهد بیش از ۱۴۰۰ سال معماری ایرانی- اسلامی هستیم.

معماری ایران از قدیم‌الایام دارای دو نظام کلی آموزش بوده است و یکی از این دو، نظام آموزش سنتی معماری است، که ریشه در قرون و اعصار دارد و انتقال اطلاعات و مفاهیم در آن به‌صورت سینه به سینه، مدیدی و مدادی انجام پذیرفته است و نظام دوم، با ظهور مدارس معماری در ایران و تحت عنوان نظام آموزشی آکادمیک و کلاسیک به وجود آمده است.

اهمیت بازشناسی آموزش معماری در کشور نیز آنجا بیشتر جلوه می‌کند، که غالباً در مقام مقایسه معماری و معماران معاصر با معماری و معلمان گذشته بر می‌آییم، اما این در حالی است که معمار معاصر را محصول آموزش دانشکده‌های معماری امروزی و معمار گذشته را حاصل آموزش سنتی معماری می‌پنداریم.

رشته معماری ترکیبی از هنر، علم، ریاضی و کسب و کار است؛ بنابراین نیاز به داشتن یک پیش‌زمینه قوی در موضوعات مختلف دارد.

معماری یک رشته میان رشته‌ای است که تحصیل در آن در مقطع کارشناسی چهارسال به طول می‌انجامد و شما در طول تحصیل خود در رشته معماری دروس ریاضی مثل هندسه، جبر، حساب و دروس علوم مثل فیزیک و شیمی، همچنین آمار، علوم رایانه به ویژه مدل سازی سه بعدی و هنر را خواهید خواند. اگر یک رشته میان رشته‌ای شما را به هیجان می‌آورد، رشته معماری می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

رشته معماری در مقطع کارشناسی، دارای دو زیرشاخه‌ی معماری و معماری داخلی ارائه می‌شود. به طور کلی تعداد واحد‌هایی که دانشجوی رشته معماری باید در طول تحصیل بگذراند ۱۴۰ واحد است. در ادامه تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد، متقاضیان می‌توانند گرایش‌های انرژی و معماری، مهندسی معماری، تکنولوژی معماری، معماری منظر، مدیریت پروژه و ساخت، معماری داخلی و ... را برگزینند.

علاوه بر دانشگاه آزاد و دولتی، دانشگاه‌های خصوصی دیگر نیز این رشته را ارائه می‌کنند که البته کمی تفاوت دارد. در دانشگاه فنی و حرفه ای، رشته معماری به سه ترتیب تدریس می‌شود:

 کارشناسی ناپیوسته علمی – کاربردی معماری کارشناسی ناپیوسته معماری سنتی کارشناسی ناپیوسته نقشه کشی معماری – معماری

دانشجویانی که در دوران دبیرستان در هنرستان‌ها تحصیل کرده اند و در پیش‌دانشگاهی، رشته‌ای مرتبط با معماری خوانده‌اند، امکان تحصیل در رشته معماری و در دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای را دارند. به همین ترتیب در دانشگاه علمی کاربردی، دانشجویانی که دیپلم ریاضی، کار و دانش و یا هنرستان دارند می‌توانند به قرار زیر رشته معماری را برگزینند:

 کاردانی فنی معماری – معماری روستایی کاردانی فنی معماری – معماری شهری مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی و نوسازی بافت‌های فرسوده مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی فضا و اماکن ورزشی درس‌های رشته معماری در طول تحصیل دروس پایه‌ رشته معماری

هندسه کاربردی، کارگاه مصالح و ساخت، درک و بیان محیط، بیان معماری، هندسه مناظر و مرایا، ریاضیات و آمار، انسان، طبیعت، معماری، مقدمات طراحی معماری.

دروس اصلی‌ رشته معماری

مبانی نظری معماری، آشنایی با معماری جهان، برداشت از بناهای تاریخی، آشنایی با معماری معاصر، نقشه‌برداری، تنظیم شرایط محیطی، تأسیسات الکتریکی (نور و صدا)، تأسیسات مکانیکی، مقاومت مصالح و سازه‌های فلزی، سازه‌های بتنی، ایستایی، متره و برآورد، مدیریت و تشکیلات کارگاه، مصالح ساختمانی، ساختمان، روستا، طرح معماری.

دروس تخصصی‌ رشته معماری

آشنایی با مبانی برنامه‌ریزی کالبدی، تحلیل فضاهای شهری، آشنایی با مرمت ابنیه، طرح معماری، طراحی فنی، طرح نهایی.

آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته معماری

افرادی که در حرفه معماری متخصص هستند، می‌توانند در زمینه‌های بسیار گسترده‌ای فعالیت کنند.

از ساخت و ساز گرفته تا طراحی، مسیر‌های شغلی متفاوتی در پیش روی یک معمار قرار دارد. برای مثال یک معمار ساختمان، طراح داخلی، طراح یا برنامه ریز شهری و. فرصت‌های شغلی یک معمار به قرار زیر است:

 طراحی (تک بنا یا مجموعه زیستی کوچک)، از طرح‌های اولیه تا مراحل کار و طراحی اجزاء و عناصر تشکیل دهنده بنا این زمینه از کار معمار در حقیقت وظیفه محوری او را تشکیل می‌دهد. همکاری با گروه مهندسان مشاور معماری در جهت توسعه طرح‌ها و تهیه نقشه‌های معماری مراحل یک و دو نظارت بر صحت انجام کار درعملیات اجرایی ساختمان مشارکت درمدیریت اجرایی پروژه‌های معماری عضویت در کادر فنی شهرداری‌ها و سازمان‌های مشابه تدریس در دوره‌های کاردانی و همینطور دبیرستان‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش

علاوه بر این‌ها شما می‌توانید از مهارت‌هایی که در طول این دوران یاد گرفته‌اید نیز استفاده کنید. بعنوان مثال یک معمار می‌تواند به عنوان یک مدلساز فعالیت کند. به هر حال تحصیل در یک رشته میان رشته‌ای چنین مزیتی دارد که گستره‌ی عظیمی از رشته‌ها در مقابل شما قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: رشته معماری معرفی رشته رشته های درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد

دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادر‌های خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته‌های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

 دانشگاه کلمبیا در نیویورک عصر دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد تعلیق دانشجویانی را که حاضر به تخلیه چادر‌ها و کمپ‌های اعتراضی در محوطه دانشگاه تا ضرب‌الاجل تعیین‌شده نبودند، آغاز کرده است.

دانشگاه کلمبیای آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی به دانشجویان حامی جنبش همبستگی با مردم غزه که در این دانشگاه بیشتر از یک هفته است، اردو (چادر) زده اند، اخطار داد اگر تا بعد از ظهر روز دوشنبه به وقت محلی، چادر‌ها را تخلیه نکنند، تعلیق خواهند شد.

این دانشگاه مستقر در نیویورک گفت که این دانشجویان واجد شرایط تکمیل ترم تحصیلی یا فارغ التحصیلی نخواهند بود و اجازه ورود به دانشگاه و ساختمان‌های دانشگاهی را نخواهند داشت.

بن چانگ، معاون روابط عمومی در یک جلسه توجیهی گفت: به محض شروع اقدامات انضباطی، قضاوت توسط چندین واحد مختلف در دانشگاه بر اساس ماهیت تخلف انجام می‌شود.دانشگاه از دانشجویان معترض خواسته است که چادر‌ها و کمپ‌ها را حذف کنند تا اطمینان حاصل شود که مراسم آغاز به کار دانشگاه برای ۱۵۰۰۰ فارغ التحصیل می‌تواند طبق برنامه ادامه یابد.

دانشجویان دانشگاه کلمبیا، مرکز اعتراضات یک هفته‌ای طرفدار فلسطین، پیشتر به ماندن در چادر‌ها و تداوم تظاهرات خود رای داده بودند. بر اساس گزارش سی ان ان، دستکم ۶۰ معترض بیرون از دانشگاه جمع شده بودند و شعار می‌دادند و پلاکارد‌هایی نیز در دست داشتند.

دانشگاه کلمبیا تهدید کرده بود اگر دانشجویان تا بعد از ظهر داوطلبانه چادر‌ها را ترک کنند و خود را به یکی از مقامات دانشگاه معرفی کنند و فرمی را امضا کنند که متعهد به رعایت سیاست‌های دانشگاه تا ژوئن ۲۰۲۵ یا "تاریخ اعطای مدرک تحصیلی" شوند، دانشجویان واجد شرایط به پایان رساندن ترم با شرایط خوب هستند.

دانشگاه کلمبیا همچنین گفته است: مهم است که بدانید دانشگاه قبلاً دانشجویان زیادی را در چادر‌ها شناسایی کرده است. اگر در هنگام خروج خود را معرفی نکنید و اکنون فرم را امضا نکنید، واجد شرایط امضا و تکمیل ترم با وضعیت خوب نخواهید بود. اگر از چادر‌ها خارج نشوید، تعلیق خواهید شد. دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روز‌ها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه» شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

 دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا خواهان توقف سرمایه گذاری این دانشگاه در شرکت‌های تسلیحاتی وابسته به اسرائیل هستند. این دانشگاه در گذشته نیز در مواردی دیگر به درخواست دانشجویان از سرمایه گذاری صرف نظر کرده است. یکی از خواسته‌های اصلی گروه‌های دانشجویی طرفدار فلسطین در دانشگاه کلمبیا از هفته گذشته این بوده است که این دانشگاه وجوه سرمایه‌گذاری را از شرکت‌هایی که از حملات اسرائیل به غزه سود می‌برند، خارج کند.

دانشگاه کلمبیا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حالی که گفتگو‌های سازنده بین رهبران دانشجویان و مقامات دانشگاهی از هفته گذشته ادامه دارد، متأسفانه، ما نتوانستیم به توافق برسیم. 

۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به هیات امنای دانشگاه کلمبیای نیویورک نوشتند: زمان آن است که دانشگاه قاطعانه عمل کند، اردوگاه را منحل کند و امنیت و ایمنی همه دانشجویان خود را تضمین کند.

در این نامه که توسط جاش گاتهیمر و دن گلدمن رهبری می‌شود، ادعا شده است: معترضان حامی فلسطین "تمایلی به امضای یک توافق منطقی برای پایان تحصن" ندارند. آنها می‌گویند این اتفاق باید رخ دهد تا کلمبیا شامل متمم ششم قانون حقوق مدنی آمریکا شود. زمان مذاکره به پایان رسیده است. اکنون زمان اقدام است. در نهایت وظیفه هیات امنا است که عمل کند. اگر هر یک از متولیان مایل به انجام این کار نیستند، باید استعفا دهند تا با افرادی جایگزین شوند که به تعهدات قانونی دانشگاه تحت عنوان متمم ششم پایبند هستند. 

این تلاش‌ها فشار سیاسی بیشتری را بر مقامات کلمبیا وارد می‌کند. پیش از این برخی از جمهوری برجسته خواهان کناره گیری مینوچه نعمت شفیق، رئیس کلمبیا شدند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • تویوتا برای جوانان و خانواده ها خودروی برقی می سازد
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد