Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، هفته گذشته هیات واگذاری تصمیم گرفت که باقی‌مانده سهام دولت در 6 شرکت پالایشی را به صورت تخفیف‌دار و در قالب واحدهای صندوق قابل معامله بورسی واگذار کند. در این صورت افراد حقیقی متقاضی می‌توانند از طریق واحدهای صندوق قابل معامله بورسی‌(ETF)  اقدام به خرید سهام پالایشگاه‌ها کنند و با بهای سهام خریداری شده، صندوقی با مدیریت شرکت ملی پالایش و پخش ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اقدام دولت با انتقاد برخی کارشناسان مواجه شد.

در این راستا جلیل سالاری قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به اقدام در واگذاری سهام پالایشگاه‌ها به اشخاص متقاضی گفت: شرکت پالایش و پخش در پالایشگاه‌ها تنها 20 درصد سهام دارد و 40 درصد نیز به سهام عدالت واگذار شده است و مابقی نیز در اختیار دیگران است. بدین صورت در هیئت مدیره شرکت پخش تنها یک صندلی دارد که این موضوع باعث دردسر شده است زیرا هر موقع میخواستیم طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌ها را انجام دهیم عمدتا با مخالفت سهام‌داران مواجه می‌شدیم.

* چرا سهم 20 درصدی پالایش و پخش تجمیع شد؟

وی ادامه داد: در این راستا راهکاری به وزارت اقتصاد پیشنهاد دادیم و بعد با هیئت واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی مطرح کردیم؛ اینکه سهم 20 درصد شرکت پالایش تجمیع شود تا بتوانیم پروژه‌ها را انجام دهیم. به هر حال این پروژه‌ها، ملی است و ما مثلا یک روز میخواستیم اوراق مشارکت بفروشیم در هیئت مدیره مخالفت می‌کردند. یک روز میخواستیم تامین منابع کنیم باز مخالفت می‌شد و همواره با موراد مشابه روبرو بودیم.

سالاری افزود: در نتیجه تصمیم گرفتیم که سهام را تجمیع کنیم و در واقع مدیریت دو پالایشگاه را بر عهده بگیریم. بعد از این اتفاق آقایان باز آمدند و سهام را به 20 درصد به همان مدل قبلی بازگرداندند. بعد تصمیم گرفتند که 20 درصد سهام شرکت پالایش را در بورس به صورت بلوکی بفروشند.

قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش  گفت: اخیراً آمدند یک حرکت غیرقانونی کردند. بدین صورت که آمدند 20 درصد را تجمیع کردند یک صندوق درست کردند. گفتند که ما بیاییم این سهام را با 20 درصد هم تخفیف عرضه کنیم، بعد قیمت پایه‌ی بورس را بر اساس تعداد سهامی که شرکت‌­ها دارند تجمیع کنیم و تا از این تجمیع را یک قیمت پایه به صورت میانگین وزنی برحسب تعداد سهام تعیین شود. سپس افراد از بیرون بیایند در سطح 2 میلیون تومان سهام بخرند.

وی در ادامه گفت:  در واقع با این کار می‌خواهند صندوقی ایجاد کنند که خودشان بشوند متولی آن. این کار بنگاه‌­داری و بنگاه‌سازی و خلاف قانون است. ماده‌­ 130 قانون محاسبات عمومی هم می­گوید هیچ شرکت دولتی­‌ نمی­‌تواند بنگاه‌­داری کند یا در واقع بنگاه جدید ایجاد کند.

 *شرکت دولتی طبق قانون نمی‌تواند بنگاه‌داری کند

سالاری اظهار داشت: طبق این برنامه‌ای که دارند قرار است یک عده از اشخاص بیرون از مجموعه بیایند سهام­دار یک صندوق بشوند، متولی صندوق هم پالایشگاه باشد، پول اشخاص در صندوق ریخته بشود و پالایشگاه بیاید کار سهامداری و بنگاه‌­داری بکند؛ بعد از این محل به اشخاص سودشان را بدهد، این حرکت غیرقانونی است.  

قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش گفت: این یک روشی است که پول مردم دست دولت می­افتد. ولی متولی و طرف حساب­تان پالایشگاه نیست. طرف حساب­تان یک صندوق است. صندوقی هم که متولی آن یک بخش دولتی است. این حرکت اصلاً حرکت غیرقانونی است که شما نمی­توانید با پول مردم بیایید آنجا بنگاه‌­داری کنید.

وی تاکید کرد: شرکت ملی پالایش و پخش یکی از شرکت‌­های اصلی هست، طبق قانون باید اساسنامه‌­ آن تدوین شده و در مجلس مصوب می­شد. ولی متأسفانه در این قضیه هم کوتاهی شده است. اگر اساسنامه تعیین تکلیف شود و به شرکت ملی پالایش پخش مثل شرکت ملی پتروشیمی یک نگاه توسعه‌­ای داشته باشیم، ما نباید به همین تعداد پالایشگاه قانع باشیم و این مجوزهای کاغذی را هم باید حذف کنیم.

* 20 درصد سهام پالایشگاه‌ها را در مجموعه توسعه صنایع پالایشی تجمیع کنند

سالاری عنوان کرد: پیشنهاد من این است که به جای این کار غیرقانونی بیایند این 20 درصد سهام را در مجموعه توسعه صنایع پالایشی تجمیع کنند. ضمن اینکه دولت در واقع عضویتش را در پالایشگاه­‌ها به عنوان یک عضو هیئت مدیره حفظ می‌کند و آن رگولاتوری و نظارتش را انجام میدهد. از طرف دیگر از محل عواید این 20 درصد سهام می­تواند در آن صندوق ذخیره شده و کار توسعه‌­ای انجام بشود.

قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش گفت: به این صورت که طبق همین قانون سیاست اصل 44 برای پروژه‌های توسعه‌ای جدید یک فراخوانی بشود. در این چهارچوب با مجوزهای تخصیصی که داده می‌­شود بخش خصوصی  سرمایه‌گذاری می­کند، بخش به اصطلاح دولتی و حاکمیتی هم نقش رگولاتوری انجام می­دهند.

وی در پایان تاکید کرد: طبق قانون شما سهام شرکت پالایش را نمی­توانید به اشخاص بفروشید. اشخاص فردا آمدند و مدعی شدند که اصلاً حاضر نیستند وارد پروژه‌های توسعه‌ای بشوند. میگویند ما دنبال منابع و سهامداری نیستیم. ما پایان دوره سودمان را می­خواهیم. شما بر اساس این باید سود پایان­ دوره را تخصیص بدهید. در این صورتی که بنده گفتم کل منابع در اختیار دولت است، اصل سرمایه در اختیار دولت است و عواید آن در پروژه سرمایه‌گذاری می‌شود. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی

آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. به دنبال تایید صلاحیت متقاضیان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال یکم اردیبهشت، دوشنبه سوم اردیبهشت در فرابورس ایران مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه برگزار و در نهایت به صورت رسمی این مقدار از سهام این دو باشگاه به متقاضیان واگذار شد.

دریافت 109 MB

خبرنگار: نیما علیپور / تصویربردار: یزدان قربانی، اسماعیل گلرخ / تدوینگر: محمدرضا زمانیان

دیگر خبرها

  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • فروش بیش از ۵۵ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز ایلام
  • فیلم|بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • ویدیو/ آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی