Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها که آلودگی هوا گریبانمان را گرفته و از هر نقطه شهر که به کوه‌های شمیران نگاه می‌کنیم آن را در مه خاکستری می‌بینیم، آیا باز هم کوهنوردی می‌تواند گزینه خوبی باشد؟ برای پاسخ این سوال و آشنایی با چند و چون کوهنوردی در روزهای آلوده و سر زمستانی با دکتر حمید مساعدیان، رییس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات گفتگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همشهری آنلاین، راحله عبدالحسینی: دکتر حمید مساعدیان  به همه کسانی که به کوهنوردی علاقه دارند در روزهای آلودگی هوا هشدار می‌دهد که از انجام ورزش‌های سنگین از جمله کوه‌پیمایی پرهیز کنند. «این روزها وارونگی هوای پایتخت برای سلامت شهروندان معضلی شده‌است. اولین و مهمترین قدم پرهیز از انجام فعالیت‌های سنگین ورزشی و کوه‌پیمایی است. باید صبر کنیم تا وضعیت هوا بهبود یابد. بعد راهی کوهستان شویم. اما اگر دوست دارید کوهنوردی در زمستان را در این روزها تجربه کنید، از کوهنوردی در ارتفاعات زیر ۳هزار متر بپرهیزید. چون معمولا هوای آلوده حداکثر تا ارتفاع ۳هزارمتری سطح زمین قرار دارد وارتفاعات بالاتر از آن آلودگی کمتری دارد. از این رو ارتفاع بیش از ۳هزار متری را برای کوهنوردی انتخاب کنید.

مساعدیان در پاسخ به این پرسش که چگونه به ارتفاعات ۳هزار متری برسیم، می‌گوید: «تله کابین یا تله سیژ می‌تواند راهی باشد تا به ارتفاعات بالاتر برویم و بعد کوه‌پیمایی را آغاز کنیم. همچنین می‌توانیم با خوردو به خارج از شهر برویم و کوه‌پیمایی کنیم. بار دیگر تاکید می‌کنم که در هر صورت فعالیت در ارتفاعات زیر ۳هزار متر محیط های شهری آلوده را تا آنجا که می توانیم حذف کنیم.» طبیعی است که هنگام کوهنوردی در صورت بروز هر گونه علائم مبهم تنفسی از جمله احساس سنگینی و درد در ناحیه قفسه سینه و سیستم تنفسی، برنامه کوهپیمایی باید متوقف شود و در صورت تشدید علایم باید به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید. د

کتر مساعدیان در پایان به علاقه‌مندان به کوهنوردی با توجه به روزهای آلودگی یادآوری می‌کند: «کوهنوردی را خارج از شهر و حداقل با فاصله ۳۰کیلومتری از پایتخت انجام دهید.»

کد خبر 473025 برچسب‌ها آلودگی هوا کوه کوه نوردی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا کوه کوه نوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۱۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس

ایسنا/گلستان مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه خبر داد.

سیدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش استان با تمام توان در حال شناسایی کودکان باز مانده از تحصیل هستیم تا بتوانیم آن‌ها را به مدرسه بازگردانیم، گفت: اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان ارائه کرد و نیاز به تحقیق بیشتر است، زیرا مثلاً برخی اسامی را که به‌عنوان افراد بازمانده از تحصیل اعلام می‌کنند، پس ازبررسی تیم‌های مختلف معلوم می‌شود آنها ازدواج کرده‌اند و فرزند دارند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اعتقاد دارد ما باید افراد بازمانده از تحصیلات را به مدارس برگردانیم، زیرا برنگشتن کودکان به مدارس باعث شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی در آینده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت فرزندان در سنین پیش‌دبستان و دبستان، گفت: دوران ابتدایی مهمترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرزند است. اگر ما از این دوران غافل شویم و کودکان دچار آسیب شوند، جبران آن در مقاطع دبیرستان و دانشگاه سخت خواهد شد، زیرا شخصیت آنها شکل گرفته است.

نظری از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل گلستانی در مقطع ابتدایی خبر داد و افزود: ما اگر در کودکستان‌ها و دبستان‌ها اوج سرمایه‌گذاری‌ها را روی تعلیم و تربیت فرزندان انجام دهیم، در آینده زندان‌های ما خالی از مجرم خواهد شد.

وی اظهار کرد: باز ماندن کودکان از تحصیل دلایل متفاوتی دارد، دلایلی مانند فقر مالی، مشکلات فرهنگی، فقر اقتصادی، طلاق و اعتیاد والدین از مهمترین دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل است.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: وزارت کشور و آموزش و پرورش دو دستگاه متولی برای بازگرداندن کودکان به تحصیلند.

نظری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها، کودکان بازمانده از تحصیل را در روستاهای گلستان را شناسایی می‌کنیم، گفت: گروهی از معلمان جهادی پای کارند و با برگزاری کلاس‌های جبرانی در ساعت غیر از مدارس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل آموزش می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا گلستان را یک استان علمی در کشور کنیم و این اتفاق در حال وقوع است، افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گلستان جزو ۱۱ استان برتر کشور در کسب رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور بود و نزدیک به ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان استان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه + فیلم
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • اختتامیه بیست ویکمین المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی
  • نجات ۴ کوهنورد گمشده در قله دماوند
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • نجات جان ۴ کوهنورد مفقودی در ارتفاعات قله دماوند
  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت