Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: محمدرضا راه‌ چمنی دبیرکل حزب اصلاح‌طلب «وحدت و همکاری ملی»، استراتژی قطعی و اصلی اصلاح‌طلبان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را شرکت با معرفی کاندیدا در حوزه‌های انتخاباتی که کاندیدای واجد شرایط دارند دانست و تصریح کرد: قطعا اگر در حوزه‌هایی نامزد نداشته باشیم در انتخابات شرکت می‌کنیم، اما نامزد معرفی نخواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اصلاح‌طلبان حتما در انتخابات برای رای دادن حضور خواهند داشت و بر مشارکت حداکثری تاکید دارند.

راه‌چمنی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود عملکرد آقای روحانی بر روی سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان تاثیرگذار بوده و عده‌ای از اصلاح‌طلبان معتقدند که عملکرد ضعیف دولت سبب شده ریزش سرمایه اجتماعی داشته باشند، گفت: روحانی هیچگاه اعلام نکرده که اصلاح‌طلب است بلکه وی اصولگرای روشنفکر معتدل بوده و اصلاح‌طلبان از وی حمایت کردند.

وی در همین زمینه تصریح کرد: کابینه‌ای که آقای روحانی تشکیل داد متشکل از سه جناح اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و میانه‌رو بود و بنابراین روحانی اگر عملکرد خوبی داشته به حساب هر سه جناح است و اگر عملکردش ضعیف بوده نیز همینطور. منصفانه نیست که ما بخواهیم عملکرد روحانی را فقط پای اصلاح‌طلبان بنویسیم.

راه‌چمنی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان از صدر تا ذیل در انتخابات سال 92 و 96 از روحانی حمایت کردند، گفت: مگر اصولگرایان حمایت نکردند؟ آقای ناطق نوری مگر اصولگرا نیست؟ من خیلی از اصولگرایان را می‌شناسم که برای رای آوری روحانی تلاش کردند.

وی درباره این که شخصیت ناطق نوری که مدت‌هاست در نشست اصلاح‌طلبان شرکت می‌کند و با اصلاح‌طلبان نشست و برخواست دارد، چگونه بازتعریف می‌شود؟ گفت: به هر حال ما آقای ناطق نوری را اصولگرا می‌دانیم و در انتخابات نیز نه تنها ایشان پشت سر آقای روحانی بود، بلکه طیف‌های سیاسی مختلف از جمله اصولگرایان به حمایت از وی پرداختند.

راه‌چمنی در پاسخ به این سوال که وزن کدام جریان سیاسی در کابینه بیشتر بوده است؟ گفت: من بررسی نکردم که وزن کدام جریان سیاسی در کابینه بیشتر بوده است، اما از هر سه طیف سیاسی در سطح وزرا، استانداران،‌ فرمانداران،‌ معاونان و مدیران کل و ... حضور داشتند.

وی خاطرنشان کرد: آقای روحانی قطعا در دولت سیاست‌هایی داشته و اعمال کرده است. مثلا تمام سیاست‌های روحانی در حوزه‌های اقتصادی و ... که با مشورت اصلاح‌طلبان نبود، بنابراین عملکرد روحانی عملکرد اصلاحات نیست عملکرد جریان اصلاحات یعنی دولت آقای خاتمی که مشخص و روشن است.

راه چمنی تاکید کرد: اینکه جریانی از روحانی حمایت کرده باشد به مفهوم پذیرش و تایید همه اتفاقات و سیاست‌هایی که در دولت رخ داده نیست. آقای روحانی عملکردهای خوبی داشته که اصلاح‌طلبان از آن حمایت کردند و ضعف‌هایی هم داشتند که این به مفهوم این نیست که ما آن ضعف‌ها و عملکردهای ضعیف را قبول داشتیم.

وی افزود: دولت برای عملکردهای خوب نیاز به انتصاب افراد قوی داشته در حالی که این اتفاق صورت نگرفت و ما همواره معتقد بودیم که باید افراد قوی به کار گرفته شود و نسبت به کارها و سیاست‌های ناصحیح منتقد بودیم. ما که چک سفید امضا به روحانی ندادیم که همه عملکرد دولت وی را بپذیریم. می‌بینید که جبهه اصلاح‌طلبان و احزاب ‌آن همواره از برخی سیاست‌های روحانی انتقاد کرده و می‌کنند.

راه چمنی ادامه داد: باید منصفانه و عادلانه عملکرد روحانی را مورد قضاوت قرار داد. نگویید که سیاست‌های اشتباه روحانی را اصلاح‌طلبان انجام دادند به هر حال هر دولتی دستاوردهای خوب و اشتباهاتی داشته و دولت روحانی نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.

وی به تحریم‌های اعمال شده از سوی دولت ترامپ علیه ایران اشاره و خاطرنشان کرد: به هر حال شرایط بین‌المللی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا، سیاست‌های اقتصادی دولت را تحت تاثیر قرار داده است و انسان باید همیشه در قضاوت خود، خدا و روز قیامت را در نظر داشته باشد.

راه چمنی درباره ریزش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان نیز گفت: کسی تاکنون نیامده که نظرسنجی علمی صورت دهد و بگوید سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان کاهش پیدا کرده و یا دچار لطمه شده است. سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان سرخورده نشده است. جناح مقابل نقاط ضعف دولت آقای روحانی و برآورده نشدن برخی از انتظارات جامعه از سوی دولت و مجلس را بزرگ کرده و می‌گوید که اصلاح‌طلبان سرمایه اجتماعی خود را از دست داده‌اند.

وی تاکید کرد: لایه‌های پایینی اصلاح‌طلب هیچگاه با صندوق‌های رای قهر نمی‌کنند و حضور می‌یابند. اگر مشکلی وجود دارد باید همه پای صندوق رای آمده و با انتخاب درست مشکلات را رفع کرد. مجلس در سیاست‌گذاری‌ها نظارت بر مسائل اجرایی و انتصاب مدیران نقش اساسی دارد.

راه چمنی افزود: ممکن است در برخی از شهرستان‌ها و حوزه‌های انتخابیه ریزش رای وجود داشته باشد، اما مجموع قضیه این است که مردم مشارکت حداکثری خواهند داشت و این غیرمنصفانه است که رقبای سیاسی ما مدام بر این کوس بدمند که سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان کاهش یافته است. شاید مثل انتخابات سال 92 افراد به پای صندوق های رای نیایند اما درصد قابل توجهی حضور خواهند یافت.

وی کاهش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان را فضاسازی عنوان و تصریح کرد: سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان چیزی نیست که با عملکرد روحانی ریزش یافته و یا قهر کنند. قطعا لایه‌های پایینی اصلاح طلب به میزان درصد قابل توجهی در انتخابات مشارکت می‌کنند.

راه چمنی درباره پیشنهاد عباس عبدی مبنی بر اینکه دولت حسن روحانی استعفا کند و انتخابات زودرس برگزار کند، گفت: آقای عبدی یک فرد است و البته گرایش اصلاح‌طلبی دارد. ایشان نماینده مجموعه اصلاح‌طلبان نیست. من معتقدم در این شرایط طرح این موضوعات به نفع نظام نیست و بی‌ثباتی در دستگاه های اجرایی کشور ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه کشور در سطح بین‌المللی با تحریم‌های ظالمانه روبه رو است گفت: اگر دولت اشتباهاتی کرده و عملکرد خوبی ندارد باید به دولت کمک کرد و دولت را اصلاح کرد. روحانی باید تا پایان کار بماند و اشتباهاتش را اصلاح کند.

وی تاکید کرد: آقای روحانی باید نقدهای مشفقانه را نیز از صمیم قلب بپذیرد، البته هر انتقادی که منصفانه و در جهت منافع ملی و به نفع مردم باشد چون نظام متعلق به مردم است.

دبیرکل حزب اصلاح‌طلب «وحدت و همکاری ملی» در پایان گفت: همگی باید تلاش کنیم تا وحدت و همدلی بیشتری بین جریانات، گرایش‌های مختلف سیاسی و مردم حاکم شود و در جهت تامین منافع ملی گام برداریم.

منبع: فردا

کلیدواژه: راه چمنی روحانی اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۱۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند.

وی گفت: موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

وی ادامه داد: اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901511

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!