Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کشاورز با بیان اینکه اختصاص ارز برای واردات برنج بسیار کند است، گفت: نگرانیم بازار برای عید به موقع تامین نشود. تاریخ انتشار: 06:30 - 04 دی 1398 - کد خبر: ۵۷۹۸۵۶

مسیح کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان از کسری ۵۰۰ هزار تنی برنج برای تنظیم بازار خبر داد و اظهار کرد: در حالی که واردات کالا رویه معمول خود را دارد و زمانبر است و متولیان دولتی نیز از این امر آگاه هستند، اما در اختصاص ارز تعلل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه رویکر دولت برای اختصاص ارز برای ثبت سفارش برنج بسیار کند است، افزود: نگرانیم با این رویه نتوانیم به موقع کسری بازار برای ایام عید را تامین کنیم.

وی گفت: اختصاص ارز باید به گونه‌ای صورت گیرد که کسری بازار به موقع تامین شده تا موجب افزایش قیمت و کمبود کالا در بازار نشود.

کشاورز بیان کرد: رفع ممنوعیت واردات برنج با توجه به شرایط و نیاز کشور در ستاد تنظیم بازار مصوب شده بود اما، رئیس سازمان برنامه بودجه در این موضوع دخالت کرد و مانع واردات شد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: در حالی که چند ماه واردات برنج را با این ادعا که برنج داخلی به اندازه نیاز داخل تولید و در بازار وجود دارد ممنوع کردند، اما در همین مدت قیمت برنج خارجی به دلیل کمبود با ا فزایش قیمت مواجه شد.

وی با بیان اینکه دهک‌های مصرف کننده برنج ایرانی و برنج خارجی با یکدیگر متفاوت هستند، بیان کرد: دهک‌های مصرف کننده برنج خارجی توانایی خرید برنج داخلی که با قیمت ۲۸ تا ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود را ندارند، ممنوعیت واردات موجب شد تا برنج خارجی نیز با افزایش قیمت مواجه شود.

کشاورز با بیان اینکه از ۲۵۰ هزار تن برنج وارد شده به گمرکات، ۱۷۰ هزار تن وارد بازار شده است، افزود: مابقی این میزان در انتظار تخصیص ارز قرار دارد.

بیشتر بخوانید: ۵۶ هزار تن برنج به‌زودی روانه بازار می شود/ محموله‌های کاغذ در چند قدمی ترخیص

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واردات واردات اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۶۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گران‌تر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تأمین می‌کند.

کد خبر 751015

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود