Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، در همه این سال‌ها یکی از اصلی‌ترین اقدام‌هایی که در کنار برخی محدودیت‌ها در حوزه تردد صورت گرفته تعطیلی مدارس و مهد کودک‌ها است. به اعتقاد کارشناسان تعطیلی مدارس می‌تواند از کودکان در مقابل آسیب‌های ناشی از هوای آلوده محافظت کند اما واقعیت این است که در عمل این تصمیم نه تنها به خانه‌نشین شدن کودکان و حفظ سلامت آنها منجر نمی‌شود بلکه بسیاری از آنها را به حضور بیشتر در خیابان‌ها برای رسیدن به محل کار والدین مجبور می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم یکی از مادران شاغلی است که نمی‌تواند در خانه بماند و از دختر 4 ساله‌اش نگهداری کند. او می‌گوید: از روزی که دخترم به دنیا آمده از مرخصی هایم برای روزهایی که او بیمار است استفاده می‌کنم چون امکان سپردن فرزندم به یکی از اعضای خانواده را ندارم. به همین دلیل دیگر مرخصی برایم باقی نمانده که بتوانم در روزهای آلوده از آن استفاده کنم. در روزهای آلوده فرزندم را همراه خود به اداره می‌برم و او عملاً مدت زمان بیشتری را درخیابان حضور دارد. نمی‌دانید به من و دخترم چقدر سخت می‌گذرد. ویدا کارمند وزارت نیرو است که از تعطیلی مهدکودک‌ها گلایه دارد و  می‌گوید: کدام مدیری با یک هفته مرخصی کارمندش موافقت می‌کند. من وظایفی دارم که باید خودم به آنها رسیدگی کنم. البته می‌دانم که تعطیلی مهد کودک‌ها با هدف حفظ سلامت فرزندان ما صورت گرفته اما مگر می‌شود کودک 3 ساله را در خانه تنها گذاشت.

سرپیچی از قانون به سود خانواده‌ها

در این میان اما برخی از مهدکودک‌ها با سرپیچی ازقانون به کمک این مادران شتافته‌اند. برخی دیگر هم با ارائه پیشنهادهای جذاب مانند دریافت نیمی از شهریه تلاش می‌کنند کودکان را به مهد‌های کودک بازگردانند. آن طور که یکی از مربیان مهدکودکی در شمال تهران می‌گوید: در روزهای ابتدایی تعطیلی تعداد کودکانی که در مهد حضور می‌یافتند کمتر از 10 نفر بود اما با پیشنهاد جذاب مدیر مهد یعنی دریافت نیمی از شهریه والدین فرزندان خود را به مهد کودک آوردند به‌طوریکه در روز سه‌شنبه با وجود تعطیلی حدود 120 کودک از 145 کودک در مهد حضور داشتند. سارا اما مادری است که فرزندش به یکی از مهدکودک‌های لاکچری در شمال تهران می‌رود. او می‌گوید: به پیشنهاد مدیر مهد کودک مبلغی اضافه‌تر پرداخت می‌کنم تا در روزهای تعطیل مربیان از فرزندم نگهداری کنند.

نباید با یک فرمول برای مهد کودک‌ها تصمیم گرفت

اما موضوع فعالیت برخی از مهدکودک‌ها در ایام تعطیل نه تنها به مذاق برخی از مربیان خوشایند نیست بلکه برخی از مدیران مهدها هم تلاش می‌کنند مانع ادامه فعالیت همکاران خود در ایام تعطیل شوند. این دسته از مسئولان مهدها که نگران جریمه شدن از سوی بهزیستی هستند و حاضر نیستند خلاف قانون رفتار کنند، فعالیت مهدهای دیگر در تعطیلات را ناعادلانه می‌دانند و معتقدند که این رفتار باعث افزایش تمایل والدین به ثبت نام فرزندشان در آن مهدها و کاهش تعداد کودکانی می‌شود که به مهد آنها مراجعه می‌کنند. مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی نظارت بر عملکرد مهدهای کودک کشور در مورد فعالیت مهدهای کودک در هنگام آلودگی هوا می‌گوید: مهدهای کودک محل نگهداری کودکان است و وظایف آموزشی همچون مدارس و پیش دبستانی‌ها برعهده ندارند. در واقع مادران شاغلی که به علت اشتغال و کاهش بعد خانوار امکان نگهداری از فرزندان خود را ندارند، آنها را به مهدکودک‌ها می‌سپارند تا با دغدغه کمتری در جامعه حضور داشته باشند و در به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و فرهنگ کشور مؤثر باشند.

سعید بابایی ادامه می‌دهد: هنگام بروز آلودگی هوا، مهدهای کودک در برخی شهرها تعطیل می‌شود ولی بسیاری از مادران به دلیل اینکه نمی‌توانند فرزندشان را در خانه تنها بگذارند او را همراه خود به محل کارشان می‌برند.  او معتقد است، نمی‌توان با یک فرمول واحد در مورد فعالیت مهدهای کودک تصمیم گرفت. اگر تعطیلی برمبنای پیشگیری از بروز اپیدمی یک بیماری مانند آنفلوانزا باشد قطعاً یک کودک هم نباید وارد مهدکودک شود تا سلامتی او به خطر نیفتد. بابایی در مورد مبلغی که مهدهای کودک دریافت می‌کنند می‌گوید: معمولاً مبلغ شهریه بر اساس قرارداد یک ماهه دریافت می‌شود چرا که مدیر مهد باید حقوق نیروهایی را که استخدام کرده پرداخت کند. بنابراین همان طور که براساس قراردادی که بسته شده نباید شهریه‌ای را برگرداند، براساس همین قرارداد حق ندارد مبلغی اضافه برای نگهداری کودکان در روزهای تعطیل دریافت کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا مهدکودک کیفیت هوا تعطیلی مهدکودک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۳۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه ۱۴۰۲ در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش می‌یابد پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۶ هزار جانباز در سال ۱۴۰۲

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده ۴۰ و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۱ تدوین و در ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ اصلاح و به شماره ۲۴۳۴۶۱ به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده ۳۸ قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد برای ۱۴ هزار و ۴۰۷ نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال ۱۴۰۱ تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر از جانبازان به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ۳۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: ۲۴۵ شهید در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال ۱۴۰۲ پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳ هزار و ۷۲۷ نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم ۳۵ هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال ۱۴۰۱ به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال ۱۴۰۱ که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان ۳۸ درصد محاسبه و به تعداد ۱۱۳ هزار و ۷۶۵ نفر به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی ۱۱۳ هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده ۳۸ و ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال ۱۴۰۲ موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال ۱۴۰۳ را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان ۲۰ درصد برای شهدای حالت اشتغال و ۱۰ درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده ۳۸ اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان ۲۶۵۵ میلیارد ریال به تعداد ۱۱۱ هزار و ۹۴۹ نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال ۱۴۰۳ مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده ۳۸ ،۳۹ و ۴۰ و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از ۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۵ میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری ۱۳۸ هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229175 برچسب‌ها خانواده شهدا

دیگر خبرها

  • بالاخره دل یوفا برای نیمکت‌نشین‌ها سوخت!
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • تجلیل از کارگران شاغل در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • برخورد با ترک فعل‌ها درباره خدمات دهی سلامت به والدین شهدا
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت