Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی از روز گذشته در محل سازمان آتش نشانی شهر تهران آغاز به کار کرد.

اخبار اجتماعی-پیروز حناچی شهردار تهران با حضور در نمایشگاه رونق تولید ملی درحوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی از تمامی غرفه های شرکت های تولید تجهیزات ایمنی و آتش نشانی بازدید و با مسئولین این شرکت ها در خصوص لوازم و کالاهای تولیدی آنها گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در حاشیه این بازدید گفت: ما هم اکنون شرایط سختی را در کشور می گذرانیم ولی انشالله با تلاش شرکت های ایرانی این شرایط را تبدیل به یک فرصت خواهیم کرد و در بازدیدی که از نمایشگاه داشتم محصولات ارائه شده خیلی بیشتراز انتظارات ما بود و طبیعتا با محدودیت واردات بهتر هم خواهد شد.

حناچی افزود: آن چیزی که می تواند این حرکت را قوام بدهد و پایدار کند این است که ما اجرای ضوابط را درداخل کشور خیلی جدی تر دنبال کنیم و این که محصولات این شرکت ها بایستی استاندارد لازم را در کیفیت داشته باشد تا مورد توافق قرار گیرد.

وی در مورد خودکفایی در سازمان آتش نشانی اظهار داشت: محصولات ارائه شده در این نمایشگاه هم در زمینه اطفا و هم در زمینه تجهیزات مورد استفاده آتش نشانان است که خوشبختانه بسیاری از ماشین آلاتی که در داخل تولید شده هم اکنون در شهرهای مختلف کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

شهردار تهران با اشاره به این که لباس ها ی آتش نشانی یکی از تجهیزات انفرادی بوده و بسیار هم پیچیده است، افزود: نمونه های تولید شده این لباس ها توسط شرکت های ایرانی در حال حاضر با توجه به کیفیت آن در داخل مورد استفاده قرار می گیرد که باید کاری کنیم که بیش از پیش از این تولیدات در مقایسه با نمونه خارجی حمایت کنیم.

90 درصد کالاهای ایمنی در ساختمان ها از تولید داخل هستند

مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران هم با اشاره به حمایت از تولید داخل اظهار داشت: با توسعه شهرنشینی و تعدد ساختمان‌های بلند مرتبه موضوعات ایمنی نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده است و امکانات ایمنی که در بزنگاه ها نجات بخش جان و مال مردم هستند نیز باید از کیفیت و دوام خوبی برخوردار باشند.

وی افزود: در سال ۱۳۸۱ اولین نسخه اول مبحث سوم مقررات ایمنی ساختمان ها ابلاغ واز آن زمان رویکرد مردم به تجهیزات ایمنی آغاز و چالش هایی را برای عموم وارد کرد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران با تاکید بر حمایت از تولید داخل در حوزه ایمنی تصریح کرد: استفاده از تجهیرات ایمنی قیمت تمام شده ساختمان ها را با افزایش روبرو کرد و ورود واردات بی رویه و کالاهای بی کیفیت اتفاقات گوناگونی را رقم زد و تمایل صنعتگران و تولیدکنندگان کشور به سمت استفاده از امکانات ایمنی و ارائه کیفیت بهتر به مردم بیشتر شد.

وی افزود: سازمان ملی استاندارد، مرکز تحقیقات مسکن و...همکاری های بسیار خوبی در این زمینه ارائه کردند و شورای اسلامی شهر تهران نیز در راستای حمایت از آتش‌نشانی و تصویب مصوبه توسعه بهبود خدمات آتش نشانی در تهران را ابلاغ کرد و اختیارات و امکانات بسیار خوبی را به سازمان آتش نشانی تهران ارائه کرده است.

داوری خاطر نشان کرد: البته ما با نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم و تمایل تولید کالای ایمنی در داخل کشور افزایش پیدا کرده است و۹۰ درصد کالاهای ایمنی در ساختمان ها در کشور تولید می‌شود.

وی در پایان، خواستار افزودن رشته دانشگاهی «مهندسی تجهیزات ایمنی» در راستای افزایش تولید داخل و حمایت از صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی شد.

انعقاد قرارداد یک میلیارد دلاری با صنعتگران و تولید کنندگان برای تولیدات داخل کشور

مهدی صادقی نیارکی هم در همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی گفت: بر اساس 7 محور برنامه وزارت صنعت، محوری ترین آن تعمیق ساخت داخل و رونق تولید است که در راستای این برنامه ها 34 پروژه تعریف شده که محوری ترین پروژه، پروژه نهضت ساخت داخل است.

وی اعلام کرد: ما تا پایان سال 1400 هدف گذاری کرده ایم که اگر حدود 4 تا 4.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری درکشور اتفاق بیفتد، یک میلیارد دلار واردات را کاهش می دهیم و این شدنی است.

صادقی با اشاره به گزارش 8 ماهه وزارت صنعت، اظهار داشت: در رابطه با نهضت ساخت داخل، ما 7 میز ساخت داخل بدون هیچ جابجایی پولی برگزار کردیم که در قالب این 7 میز ساخت داخل، 456 میلیون یورو قرارداد بین طرفین امضا شده است که 3 مورد درحوزه خودرو، یک مورد صنعت پتروشیمی، دو مورد مرتبط با مخابرات و یک میز هم به صنعت مس متعلق بوده است.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام این که امسال با به هم رسانی بین نیازمندی ها و توانمندیها بالغ بر یک میلیارد دلار قرارداد ساخت داخل امضا خواهد شد، افزود: این رویه باید فرهنگ شود، ما برای این موضوع، تندیس طراحی کردیم و این کار را به عنوان یک کار ترویجی و فرهنگ سازی در حوزه ساخت داخل ثبت خواهیم کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: تمام اسناد بالادستی و ارکان نظام اسامی و نیز بیانات رهبر معظم براین است که عمق ساخت داخل داشته و خود اتکا باشیم، چرا باید کالای خارجی وارد کشور شود این درحالی است که امروز نرخ بیکاری دربنگاه های صنعتی، بالا است، به این خاطر باید تلاش شود تا صنعتگر داخلی تولید کند و تولیدات هم باید با کیفیت مناسب باشد.

صادقی نیارکی گفت: ما اگر از تولید داخل حمایت کنیم، باید نهادهای نظارتی در حوزه استاندارد و حوزه ضوابط فنی به کمک تولید ملی بیایند البته با نگاه تسهیل گرانه در تولید استاندارد ملی وسختگیرانه برای واردات.

وی اعلام کرد: شعار وزارت صنعت «مونتاژکاری ممنوع» است و باید برویم به سمت این که عمق پیدا کنیم، چرا که مونتاژکاری هیچ ارزشی برای کشور ایجاد نمی کند.

تجهیزات و تولیدات ایمنی و آتش نشانی باید استاندارد باشند

حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی هم در این همایش گفت: تجهیزات ایمنی و همچنین تجهیزات فردی آتش نشان به لحاظ حساسیت استاندارد بودن آن بسیار مهم است چرا که درصورت عدم رعایت استاندارد در تولید این تجهیزات، اولین آثار مخرب آن آسیب وارد کردن آن به شهروندان و نیز نیروهای آتش نشانی است.

وی به حوادث ناشی از ساخت و ساز در تهران اشاره کرد و گفت: امروز بیش از یک سوم حوادث ناشی از کار در تهران در ساخت و سازها رخ می دهد که 17 درصد این حوادث منجر به فوت می شود.

شاکرمی تاکید کرد: شهرداری پایتخت به عنوان صادرکننده پروانه های ساخت و به عنوان یکی از گلوگاه های اصلی کنترل، باید به تعهدات اجرای ایمنی در ساخت و سازها توجه و نظارت جدی داشته باشد و برای انجام دقیق این تعهدات توسط پیماکاران و حتی مهندسین ناظر یک اقدام اساسی انجام دهد.

وی درخصوص ایمنی بازار تهران و بعضی از مراکز تجاری این کلان شهراظهار داشت: امروز بازار بزرگ تهران یک کانون پرریسک و مخاطره آمیز فعالیت اقتصادی، تجاری در کشور است که به دلیل فرسودگی، ازدحام جمعیت حدودا یک و نیم میلیون در روز و نیز انباشت غیراصولی کالا تبدیل به یک کانون پر خطر در پایتخت شده است.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی اضافه کرد: اگر اتفاقی رخ ندهد نباید انتظار داشته باشیم که آتش نشان ها درآتش سوزی ها در این اماکن معجزه کنند به این خاطر باید برای بازار تهران و بخش های دیگر بازار، درخصوص ایمن سازی آن یک فکر اساسی کرد.البته همه باید به شهرداری کمک کنیم.

وی با اشاره به این که امروز بیش از 200 واحد پرخطر تجاری در پایتخت وجود دارد افزود: فرسودگی شبکه های برق رسانی در بازار تهران بزرگترین عامل آتش سوزی در بازار است که باید به این مسایل توجه و همچنین ساماندهی شود.

 کارشناسی ارشد مهندسی آتش در دانشگاه ها راه اندازی می شود

محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در این همایش گفت: در کشورهای توسعه یافته مهندسی آتش در دانشگاه ها خیلی جدی به آن نگاه می شود ولی دانشگاه های کشور مان این موضوع را تاکنون خیلی جدی نگرفته اند به همین دلیل کاری که ما درحال انجام آن هستیم این است که بتوانیم با تهیه سرفصل های مهندسی آتش، دانشجویان ارشد درمباحث متعدد دراین راستا تحقیقات خود را انجا م دهند.

وی اضافه کرد: تا پیش از وقوع حادثه پلاسکو هیچ کس باورش نمی شد که آتش باعث شود که ساختمان پلاسکو بریزد. ما مهندسان ساختمان هم فکر می کردیم که فقط زلزله می تواند ساختمان را فروبریزد ولی درحادثه پلاسکو شاهد بودیم که آتش، ساختمان به آن عظمت را فروریخت بنابراین مهندسی آتش را باید مهم و جدی بگیریم.

محمد شکرچی زاده با اشاره به این که شهر تهران 17 درصد جمعیت کشور را در مساحتی کمتراز یک درصد کشور جای داده است، اضافه کرد: تحقیقات بین المللی نشان می دهد که در حوادث زلزله خصوصاً در کلانشهرها، بخش مهمی از صدمات می تواند بواسطه آتش سوزی ها باشد بنابراین مجموعه عواملی که می تواند تاب آوری شهر را مورد توجه قرار داده و تحت تاثیر قرار دهد، در شهرها وجود دارد که بایستی نسبت به آنها برنامه ریزی کرده و آمادگی لازم را ایجاد کنیم.

وی یکی از کارهای مهم این مرکز تحقیقات را راه اندازی و گسترش آزمایشگاه آتش ذکر کرد و ابراز داشت: خوشبختانه بعداز حادثه پلاسکو با پیگیری انجام شده، ما در حال ایجاد و راه اندازی کوره مجهز آزمایش آتش هستیم که در دست آماده شدن است و امیدواریم که تا پایان سال آینده راه اندازی شود.این کوره در ابعاد 3*3*4 متر است که در ابعاد قابل ملاحظه ای می تواند نیازهای کشور در حوزه محصولات ساختمانی و سایر محصولات را پوشش دهد و کشور را برای این نوع آزمایش ها به خارج از کشور بی نیاز کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه گفت: یکی از موارد مهمی که مرکز تحقیقات درحال تهیه آن است دستورالعمل های ارزیابی و به سازی ساختمان های موجود در برابر آتش است که با توجه به وجود 20 میلیون واحد ساختمان در کشور، لازم است ایمنی آنها طبق این دستورالعمل مورد بررسی قرار گیرد. این درحالی است که تاکنون دستورالعمل های ایمنی برای ساختمان های جدید و نوساز بوده است.

وی اظهار امیدواری کرد که با روش های ارزیابی و دستورالعمل های ایمنی ساختمان های موجود بتوانیم سطح ایمنی شان را به سطح مطلوب برسانیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شهردار تهران آتش نشانی شهرداری پلاسکو آتش نشانی شهرداری تهران حناچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مدرس خیابانی در نشست ویژه مدیران ارشد ارگان‌های دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاست‌های ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه است، خاطرنشان کرد: مهمترین مساله برای پیاده سازی دقیق فرامین مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ممکن و میسر خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهره‌گیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کم سولفور در داخل کشور ثابت کرد هر چه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجی‌ها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.

بهره‌گیری واقعی از توان تولید داخل

مدرس خیابانی ادامه داد: زمانی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوخت‌های با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کم سولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع می‌کردند، اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دست‌اندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کم سولفور را مجدد به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.

وی افزود: این تجربه نشان می‌دهد هر جا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجی‌ها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را به عنوان یک اصل محوری در سیاستگذاری‌های خود اعمال می‌کند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می‌شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

نوسازی ناوگان کشتیرانی در مدت ۱۰ سال

وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت ۱۰ سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر ۱۰ سال برسانند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در مجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی منعقد شده و مذاکره برای عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.

نخستین شناور خزر کلاس داخلی امسال تحویل می‌شود

وی این مهم را آزمونی مهم برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که با وجود برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتی‌سازی داخلی از عهده این مهم بر خواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزر کلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاست‌های توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش ریلی، ۴۸۸ دستگاه انواع واگن به ارزش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است ضمن اینکه در کنار این اقدام، ۱۵۰ دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جاده‌ای وارد خواهند شد.

افزایش جابجایی بار در بندر چابهار

وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعال‌سازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال - جنوب تاکید کرد و افزود: فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم ۶۵ هزار TEU کانتینر را در بندر چابهار به عنوان یکی از حلقه‌های مهم کریدور جابه‌جا کنیم که این رقم طی سال جاری به ۱۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

مدرس خیابانی ادامه داد: در عین حال، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال - جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.

تمام دریانوردان ایرانی هستند

وی با اشاره به بند ۶ ابلاغیه توسعه دریامحور در خصوص توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: نخستین بار از زمان تأسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.
خرید دستگاه شبیه ساز آموزش دریانوردی به منظور تقویت نظام آموزشی کشتیرانی

مدرس خیابانی ادامه داد: برای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاه‌های شبیه ساز در مؤسسه آموزشی کشتیرانی نصب شده‌اند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم بر اساس قیمت‌های رقابتی، حمل کالاهای اساسی را بر عهده بگیریم؛ چرا که هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.

وی همچنین آسان‌سازی دستورالعمل‌ها از سوی دستگاه‌های نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.

کد خبر 6099749

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • کشتیرانی: تحقق توسعه دریامحور فرمانده واحد می‌خواهد
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود