Web Analytics Made Easy - Statcounter

 قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل بر توسعه همکاری‌های دانشگاهی در سه محور تبادل فرصت مطالعاتی، ایجاد پژوهشکده تحقیقاتی مشترک و راه‌اندازی پارک علم و فناوری با دانشگاه‌های سوریه و لبنان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سالار آملی در دیدار با روسای دانشگاه‌های سوریه و لبنان  که در حاشیه چهارمین مجمع دانشگاه‌های ایران و جهان عرب به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه همکاری دانشگاهی میان ایران و سوریه می‌تواند در سه محور اساسی شامل تبادل اعضای هیئت علمی برای گذراندن فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت در ایران، تاسیس پژوهشکده تحقیقاتی مشترک به ویژه در رشته‌های کشاورزی، محیط زیست و فنی و تاسیس پارک علم و فناوری و مراکز رشد در کشور سوریه دنبال شود، گفت: با احداث این پارک‌ها علم دانشگاه‌ها به ثروت تبدیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر محمد قباقیبی، رئیس دانشگاه دمشق نیز در این دیدار با استقبال از پیشنهاد های ارائه شده گفت: باید تلاش کنیم سطح روابط علمی را به سطح روابط سیاسی برسانیم. خاک کشور ما با خون شهدای ایرانی عجین شده از این رو بر خود واجب می دانیم که در حوزه همکاری‌های علمی روابط بهتری داشته باشیم.

وی آمادگی دانشگاه دمشق را را برای تاسیس پژوهشکده نانو تکنولوژی نیز اعلام کرد.

دکتر مصطفی افیونی، رئیس دانشگاه حلب نیز گفت: پیشنهادهای ارائه شده، پیشنهادهای واقعی و کاربردی است. ما بر اعزام استادان سوریه به جمهوری اسلامی ایران تاکید داریم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین، آمادگی خود را برای تاسیس پارک علم و فناوری مشترک اعلام کرد و گفت: تقاضا داریم ما را راهنمایی کرده تا چگونگی ساخت فناوری در سوریه را فرا بگیریم.

دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل همچنین در دیدار با نمایندگان دانشگاه‌های لبنان گفت: یکی از چالش‌های اساسی کشورهای منطقه آن است که همه دانش‌آموزان به دنبال ورود به دانشگاه‌ها هستند حال آنکه بایستی برای برآوردن نیازهای جامعه و اینکه علم و فناوری در خدمت جامعه باشد، عده‌ای از دانش‌آموزان، فنون و حرف مختلف را یاد گرفته و وارد بازار کار شوند.

وی خاطرنشان کرد: علم تنها سودمند نیست بلکه راه‌های تبدیل علم به فناوری و ثروت را نیز باید کشف کرده و به کار بگیریم.

دکتر سالار آملی با عنایت به این مسائل گفت: ما می‌توانیم دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت فنی و حرفه‌ای را برای دانش آموزان مدارس لبنان طراحی کرده و اجرا کنیم و از این مسیر، دانش‌آموزان را برای رفع نیازهای جامعه لبنان تربیت کنیم. از طرف دیگر، آمادگی خود را برای تاسیس پارک علم و فناوری در لبنان به منظور تبدیل علم به ثروت اعلام می کنیم.

دکتر سالار آملی همچنین با دکتر جلال جمعه، معاون دانشگاه معارف و دکتر حسین یوسف، مدیرکل موسسه تعلیم و تربیت اسلامی لبنان نیز دیدار کرد.

راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری مشترک با برخی از کشورهای منطقه و کشورهای هدف

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل همچنین با حضور در پارک فناوری خراسان رضوی و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با هیئت رئیسه آنها دیدار کرد و درباره بین‌المللی شدن فعالیت‌های آنها به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخت.

وی که به دعوت رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در این پارک حضور یافت با بازدید از برخی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک، ضمن استماع روند فعالیت، توانمندی‌ها و برنامه‌های آنها در حوزه بین الملل، راهکارهای گسترش حضور در جامعه جهانی را با مدیران این شرکت‌ها مطرح کرد.

دکتر سالارآملی در دیدار با رئیس و شورای معاونان پارک‌علم و فناوری خراسان گفت: یکی از برنامه‌های وزارت علوم برای بین‌المللی کردن پارک‌های علم و فناوری، راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری مشترک با برخی از کشورهای منطقه و کشورهای هدف است.

وی با بیان اینکه ظرفیت پارک علم و فناوری خراسان رضوی به گونه‌ای است که این پارک را به یکی از مراکز هدف ما برای راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری در کشورها تبدیل کرده است، پیشنهاد کرد: برای تمرکز فعالیت‌ها در بعد بین المللی، کشورهای هدف خود را مشخص کرده و برای برنامه‌ریزی کلان در این کشورها ظرفیت‌های خود را بسیج کند.

دکتر قنبری، رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به برنامه‌های این پارک برای بین‌المللی کردن فعالیتهای بین المللی گفت: از اولویت‌های ما در این پارک، توسعه همکاری‌های علمی بین المللی بر پایه توانمندی شرکتها و موسسات حاضر در این شرکت می باشد. ما در مرحله اول آمادگی خود را برای همکاری با کشورهای قزاقستان تاجیکستان و عراق در منطقه اعلام می‌داریم.

دکتر سالار آملی در دیدار با رئیس پژوهشکده صنایع غذایی نیز گفت: تخصصی شدن فعالیت‌های پژوهشکده صنایع غذایی، عامل و برگ برنده این پژوهشکده در ایجاد توسعه و تحکیم همکاری‌های علمی بین‌المللی است. از این رو لازم است با تکیه بر این عامل برنده، فعالیت‌های علمی بین‌المللی پژوهشکده را تدوین و برنامه ریزی کنید.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، با اشاره به تحصیل دانشجویان دکترای پژوهش‌محور در پژوهشکده صنایع غذایی بر توسعه همکاری‌های پژوهشکده و همتایان غیر ایرانی در تبادل فرصت‌های مطالعاتی اشاره کرد و گفت: می‌توانید از این فرصت استفاده کرده و اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی را برای حضور در پژوهشکده صنایع غذایی دعوت کنید.

وی در ادامه با اشاره به بحث جدید اقتصاد آبی گفت: این بحث جدید در حوزه صنایع غذایی کاربرد بسیاری داشته و می‌تواند ضایعات چرخه طبیعی را به منبع در آمد تبدیل کند.

دکتر رجب زاده، رئیس موسسه صنایع غذایی، نیز اهداف و ماموریت های پژوهشکده را احصاء نمود و گفت: شناسایی چالش‌های ملی امنیت غذایی و پاسخ‌گویی به نیازهای پژوهشی و فناورانه کشور در حوزه غذایی یکی از اولویت‌های این موسسه است.

وی به فعالیت‌های علمی بین‌المللی پژوهشکده صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۴۱ تفاهم‌نامه با همتایان غیر ایرانی داشتیم که ۱۹ مورد از این تفاهم‌ها به قرارداد تبدیل شده است. اعطای فرصت مطالعاتی، دعوت از ایرانیان مقیم خارج از کشور، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توسعه همکاری با نمایندگی‌های خارج از کشور از دیگر محورهای بین‌المللی موسسه می باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همکاری های بین المللی دانشگاه ها دانشگاه های جهان عرب تعاملات بین المللی دانشگاه های سوریه دانشگاه های لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۳۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکزملی مغز توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران ایجاد و راه اندازی می‌شود.

این مرکز با هدف توسعه کمی وکیفی پژوهش‌های بینرشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی درزمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث خود را در  مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران، طی می‌کند.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به‌صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی وآموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

مرکز ملی مغز ماهیت اصلی آن عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بینرشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی می‌باشد. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بینرشته‌ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از اُفت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

هم‌زمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال در سالمندی» نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال دیتا بانک جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویتدار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی؛ راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معرفی شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران