Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دوران معاصر به لطف راهکارهای نوآورانه در اینترنت، بسیاری از آنچه روزگاری تنها حسرتی برای مدیران و شهروندان محسوب می‌شد، اکنون با دگرگون‌کردن چهره جهان پیرامون و زندگی روزمره ما، به سرعت در حال گسترش و پیشرفت است.

اما اکنون توسعه شهر هوشمند به مدد گسترش فناوری اطلاعات و شبکه اینترنت، بیش از آنکه یک دهه پیش تصور می‌شد، در دسترس قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش بزرگی از یک شبکه هوشمند، از اشیای متصل و ماشین‌هایی تشکیل می‌شود که اطلاعات را با استفاده از فناوری بی‌سیم و رایانش ابری انتقال می‌دهند. برنامه‌های مبتنی بر رایانش ابری، اطلاعات را در لحظه دریافت، تجزیه، تحلیل و مدیریت می‌کنند تا به شهرداری‌ها، شرکت‌ها و شهروندان کمک کنند که برای بهبود کیفیت زندگی خود تصمیمات بهتری بگیرند. از سوی دیگر نیز شهروندان برای ارتباط با شهر هوشمند، از راه‌های مختلفی همچون تلفن‌های هوشمند، ابزارهای هوشمند قابل حمل، اتومبیل‌ها و خانه‌های هوشمند، استفاده می‌کنند.

در این میان شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل تحقق رؤیای شهر هوشمند از سطح یک آرزو به یک دستاورد، رشد روزافزون استارتاپ‌ها باشد. طرح و مفهوم استارتاپ خیلی قدیمی نیست و شاید تنها یک یا 2دهه از استفاده این لفظ در ایران و سایر نقاط جهان می‌گذرد، اما به‌دلیل جذابیت یا رقابت، شاهد استفاده پرتکرار از این عنوان برای مشاغل مختلف کنونی هستیم.

استارتاپ‌ها نقش بی‌بدیلی در رشد و توسعه جوامع در دنیای کنونی ایفا می‌کنند. خلق اندیشه، کارآفرینی، رشد صنعت گردشگری، کسب‌وکارهای متنوع و جدید، فناوری‌های نوآورانه و ظهور اقتصاد جدید مبتنی بر آن، نقطه عطفی در عرصه اقتصاد به شمار می‌رود که پنجره جدیدی برای کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه باز کرده است تا از این منظر بتوانند سهم بیشتری از توسعه در حوزه اقتصاد دانش‌‌بنیان را به‌دست آورند. با نگاهی به روند رو به رشد سرمایه‌گذاری جهانی روی استارتاپ‌ها در 2دهه اخیر، می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین ارکان مؤثر بر زیست‌بوم این مقوله، سرمایه و وجود مؤسسات و نهادهای سرمایه‌گذاری است که نقش روانی و عملیاتی مهمی در شکل‌گیری، رشد و موفقیت کسب‌و‌کارهای نوپا دارند. حالا شاید زمان آن رسیده که مدیران شهری و شهرداری‌ها برای توسعه فناوری و رشد ابعاد گسترده شهر، سرمایه‌گذاری کنند. آنچه دیگر امروز قابل انکار نیست این است که استارتاپ‌ها، کسب‌و‌کارهای نوپا و فعالیت‌های اقتصادی موبایل‌‌محور به یکی از بازیگران اصلی اقتصاد ایران در بخش خدمات تبدیل شده‌اند. این کسب‌و‌کار جدید، معادلات حاکم بر بازار را برهم زده‌اند و به عاملی برای رقابتی‌کردن بازار انواع کالا و خدمات تبدیل شده‌اند. استارتاپ‌ها با دو ابزار تعیین‌کننده و مؤثر قیمت و کیفیت، بازار بزرگی برای خود فراهم و البته به ایجاد اشتغال نیز کمک شایانی کرده‌اند.

موضوع استارتاپ‌ها یک پارادایم جدی در شیوه کسب‌و‌کار و سبک زندگی جامعه شهری محسوب می‌شود که این بروز و ظهور هوشمندسازی، مرهون فضای مجازی و اینترنتی زندگی شهری است‌ که البته با استقبال چشمگیری در اکثر کلانشهرها روبه‌رو می‌شوند. مسیر ظهور، بروز و کارآمدی استارتاپ‌ها، حالا روند پرشتابی را طی می‌کند که آنها را از الزامات شهر هوشمند قرار می‌دهد. در این میان نقش شهرداری‌ها و شورای شهرها درباره این فناوری باید حمایتی باشد. اکنون حضور استارتاپ‌ها برای ایجاد شهر هوشمند و توسعه و تکامل نه‌تنها مهم است بلکه لازم و جدی نیز محسوب می‌شود. در این برهه زمانی که حرکت به سوی شهر هوشمند در مدیریت شهری، ضروری‌تر از هر زمان دیگری است، تعامل مناسب بین مدیران شهری و مدیران استار‌تاپ‌ها و حتی ایجاد شرایط برای رشد و فعالیت آنان راهگشا خواهد بود.

اگر در روزگار اکنون جهان می‌خواهیم از کلانشهرهای دنیا عقب نمانیم، باید به تحولات فناوری و تکنولوژی توجه بیشتری داشته باشیم. شهرهوشمند، در واقع شهری است آنلاین که بدون مراجعه فیزیکی به شهروندان و گردشگران خدمات ارائه می‌کند. از سوی دیگر، این مدل خدمات آنلاین به کم‌شدن فساد در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری منجر می‌شود.

در واقع رشد و توسعه استارتاپ‌ها هم‌اکنون یکی از بال‌های پرقدرت در رسیدن به توسعه پایدار شهری و شهر هوشمند است. ایجاد بخش ویژه در معاونت شهری کلانشهرها برای رسیدن به این شرایط که حداقل در یک پروسه زمانی ۱۰‌ساله تا ۵۰‌درصد خدمات شهری توسط بخش خصوصی و استارتاپ‌ها به شهروندان ارائه شود، باید از مطالبات جدی شهروندان و برنامه‌های جدی‌تر مدیران و سیاستگذاران در حوزه شهر باشد. فراموش نکنید که از اصلی‌ترین مصائب در مدیریت شهری وجود فساد اداری و رانت‌های شخصی و سیستماتیک است و استارتاپ‌ها می‌توانند هم‌اکنون از مهم‌ترین ابزارها برای مقابله با این بحران جدی و روزافزون باشند.

استارتاپ‌ها در ایران و در همین زمان محدود اساسا سبک زندگی شهری را تحت‌تأثیر جدی خود قرار داده‌اند؛ پتانسیلی که به‌عنوان نمونه در تاکسی‌های اینترنتی به خوبی خود را نشان داد و با این آزمون تقریبا موفق، حالا می‌تواند اعتماد بیشتر مدیران و شهروندان را توأمان به‌خود جلب کند. عدم‌حضور فیزیکی اشخاص برای پیگیری موضوعات و مسائل مرتبط با شهرداری یا مدیریت شهری و ایجاد سیستمی که بتوان از مدیران جوان استارتاپ‌ها کمک گرفت تا سیستمی ضد‌فساد و کارآمد برای شهر تعریف کرد، در طولانی‌مدت می‌تواند بخشی از بحران‌های جدی مدیریت شهری را حل کند. استارتاپ‌ها بر پایه نوآوری، خلاقیت، کارآمدی و نیاز انسان امروز طراحی و ایجاد می‌شوند و این مشخصات، موتور محرکه و عامل اصلی توسعه شهرها و ایجاد شهر هوشمند نیز خواهد بود.

*مدیرعامل شهروند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهروند استارتاپ فروشگاه شهروند شهر هوشمند توسعه شهری اینترنت اشیاء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است

نوید نبوی زاده کارشناس حوزه انرژی در رابطه با ضرورت سوق دادن مصرف سوختی خودروهای کشور به سمت سوخت های جدید نظیر CNG به خبرنگار قدس اظهار کرد:  مصرف بالای بنزین، در کشور و حجم بالای مصرف غیربهینه خودروهای تولید داخل، مستقیما به کسری بودجه تبصره هدفمندی یارانه های انرژی منجر شده است و در دو سال گذشته روند صعودی داشته است، باید برای راهکار کوتاه مدت حل این ناترازی ارزی مهم و کاهش ناترازی بنزین، بر سوق دادن مصرف به سمت سوخت های جدید حرکت کنیم و از همین رو تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG باید در دستور کار قرار گیرد.

وی در مورد اهمیت به کارگیری CNG گفت: CNG عمدتاً از متان تشکیل شده است که ساده‌ترین هیدروکربن است. این ترکیب شیمیایی ساده باعث می‌شود که هنگام سوختن، محصولات کمتری تولید شود. در مقایسه، بنزین و دیزل از مولکول‌های پیچیده‌تری تشکیل شده‌اند که در فرآیند احتراق محصولات جانبی بیشتر و متنوع‌تری تولید می‌کنند. متان دارای نسبت کربن به هیدروژن بسیار پایین‌تری نسبت به بنزین یا دیزل است. این به معنای آن است که برای هر واحد انرژی تولیدی، متان کمترین میزان دی‌اکسید کربن را تولید می‌کند.

وی افزود: همچنین متان به دلیل ساختار ساده‌اش به طور کامل‌تری می‌سوزد. این احتراق کامل‌تر باعث می‌شود که میزان آلاینده‌های ناشی از احتراق ناقص مانند هیدروکربن‌های نسوخته و مونواکسید کربن به شدت کاهش یابد. علاوه بر این‌ها در احتراق CNG، آلاینده‌های خاصی مانند سولفور دی‌اکسید (SO2) و سرب، که معمولاً در احتراق سوخت‌های فسیلی دیگر تولید می‌شوند، به میزان بسیار کم یا اصلاً تولید نمی‌شوند. این مواد آلاینده مسئول ایجاد باران‌های اسیدی و دیگر مشکلات زیست‌محیطی هستند. بنابراین، استفاده از CNG به عنوان سوخت خودرو نه تنها کمک به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای می‌کند، بلکه به کاهش آلایندگی کلی ناشی از حمل و نقل نیز کمک می‌کند، که این امر به نوبه خود سلامت عمومی و محیط زیست را بهبود می‌بخشد.

نبوی زاده در ادامه افزود: استفاده از گاز طبیعی فشرده (CNG) به عنوان سوخت برای موتور خودروها مزایای متعدد دیگری نیز دارد که از جمله می‌توان به بهبود عمر موتور و کارایی آن اشاره کرد. گاز طبیعی دارای خصوصیات احتراقی است که به کاهش سایش در قسمت‌های داخلی موتور کمک می‌کند. احتراق CNG کمتر باعث ایجاد رسوبات کربنی می‌شود، که این رسوبات معمولاً در اثر استفاده از بنزین یا دیزل تولید و موجب فرسایش سیلندرها و پیستون‌ها می‌شوند. CNG دارای نقطه احتراق بالاتری نسبت به بنزین است، اما در مقایسه با بنزین، دمای کلی احتراق CNG پایین‌تر است.

وی افزود: این امر می‌تواند به کاهش خطر ایجاد خرابی‌های ناشی از حرارت بالا در موتور کمک کند، بنابراین به طول عمر بیشتر موتور منجر می‌شود. به دلیل کمتر بودن رسوبات کربنی ناشی از احتراق CNG، روغن موتور نیز کمتر آلوده می‌شود. این امر به افزایش فواصل زمانی بین هر بار تعویض روغن و در نتیجه، کاهش هزینه‌های نگهداری موتور کمک می‌کند. همانطور که قبلاً ذکر شد، CNG تمایل کمتری به تولید رسوبات کربنی دارد.

وی گفت: این ویژگی به حفظ تمیزی بیشتر محفظه احتراق و دیگر قسمت‌های حیاتی موتور کمک می‌کند، که نه تنها عملکرد موتور را بهبود می‌بخشد بلکه می‌تواند به کاهش نیاز به تعمیرات مکرر نیز منجر شود. استفاده از CNG در موتورهای خودرو به کاهش انتشار مواد آلاینده خطرناکی مانند مونواکسید کربن، هیدروکربن‌ها و اکسیدهای نیتروژن در داخل محیط کمک می‌کند، که این نیز سلامت رانندگان و سرنشینان را تضمین می‌کند.

وی در جمع بندی صحبت های خود گفت: به این ترتیب، CNG نه تنها به دلایل زیست‌محیطی بلکه به خاطر مزایای عملی و اقتصادی که برای موتور خودروها دارد، به عنوان یک جایگزین عالی برای سوخت‌های سنتی محسوب می‌شود. با کاهش تولید آلاینده‌های خطرناک و حفظ سلامتی رانندگان و سرنشینان خودرو، سهم بزرگی در بهبود کیفیت زندگی ارائه می‌کند. در حالی که چالش‌هایی در زمینه تطابق خودروها با CNG وجود دارد، پتانسیل‌های آن برای کاهش اثرات منفی بر محیط زیست و ارتقاء کارایی و دوام خودرو، مزایای انکارناپذیری را ایجاد می‌کند. بنابراین، تشویق استفاده از CNG به عنوان سوخت خودرو نه تنها یک گزینه مسئولانه از نظر زیست‌محیطی است، بلکه به عنوان یک استراتژی هوشمندانه برای بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌های نگهداری خودرو نیز عمل می‌کند. در نهایت، این نه تنها به نفع محیط زیست است، بلکه به رانندگان این امکان را می‌دهد که در مصرف انرژی خودروهای خود صرفه‌جویی کرده و از سلامت بهتری برخوردار باشند.

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • یوتیوب روی توسعه ابزار جدید هوش‌مصنوعی کار می‌کند
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟