Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  پیلای راخاگوپالان در نشریه آمریکایی دیپلمات نوشت: در صورتی که نگاهی به مطالعات انجام شده در مورد ائتلاف‌های چند جانبه در منطقه آسیا داشته باشیم، متوجه می‌شویم که بیشتر روابط بین آمریکا و متحدانش مورد توجه قرار گرفته بودند. برای مثال می‌توان به گفتگو‌های چهار جانبه امنیتی بین آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن یا همکاری‌های امنیتی بین آمریکا، کره جنوبی و ژاپن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما ائتلاف‌های دیگری نیز در حال شکل گرفتن هستند که از اهمیت بالایی برخوردار خواهند بود. به طور ویژه گسترش همکاری‌های بین روسیه و چین در سال‌های اخیر باید مورد توجه قرار گیرد.

یکی از این موارد ائتلاف سه جانبه ایران-روسیه-چین است. تحولات و روند‌های مختلف در طول سال‌های اخیر از جمله مخالفت با سیاست‌های آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ باعث همگرایی منافع امنیتی این کشور‌ها شده است. علاوه بر این، کشور‌های دیگر منطقه از جمله پاکستان نیز برای ملحق شدن به این ائتلاف ابراز علاقه کرده اند. بیشتر بخوانید: اگر ۱+۵ اشتباهات گذشته را جبران کند، آماده مذاکره هستیم

اما روابط بین این سه کشور به طور ویژه در طول هفته‌های اخیر مورد توجه قرار گرفت. قرار است سه کشور اولین رزمایش دریایی مشترک خود را اواخر این ماه در اقیانوس هند برگزار کنند. مطابق با گزارش خبرگزاری فارس ایران دریادار حسین خزندی، فرمانده نیروی دریایی ایران اعلام کرده است که سه کشور مانور سه جانبه‌ای با نام کمربند امنیت دریایی را در تاریخ ۲۷ دسامبر برگزار خواهند کرد. خزندی اشاره کرد که این عملیات بخشی از یک همکاری دریایی گسترده‌تر بین تهران و پکن است که در آینده شامل تولید زیردریایی و ناو‌های نابودگر نیز خواهد بود.

تاکنون جزئیات زیادی در مورد برنامه‌های سه کشور منتشر نشده است. هفته گذشته خزندی در مصاحبه با ایرنا اشاره کرده بود که مانور دریایی در بخش شمالی اقیانوس هند برگزار خواهد شد، اگرچه اطلاعاتی در مورد تاریخ شروع این رزمایش در اختیار رسانه‌ها قرار نداد. مطابق با گزارش‌های منتشر شده، تهران و پکن در حال بررسی یک برنامه بلند مدت در حوزه همکاری‌های امنیتی هستند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز با تایید مشارکت کشورش در این مانور گفت: «ما، جمهوری خلق چین و ایران در راستای آماده سازی برای مبارزه با تروریست‌ها و راهزن‌های دریایی مانور مشترکی را در این بخش از اقیانوس هند برگزار خواهیم کرد». این مقام روسیه در تاریخ ۲ اکتبر تاکید کرده بود که هدف از این رزمایش مشترک آموزش دادن نیرو‌های نظامی برای عملیات‌های ضد تروریسم و ضد راهزنی است.

اما بدون توجه به صحبت‌های مقامات رسمی ایران، چین و روسیه، تردیدی وجود ندارد که منافع و نگرانی‌های مشترک باعث همگرایی آن‌ها شده است. هر سه کشور روابط نسبتا خصمانه‌ای با آمریکا دارند و تمایل زیادی برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های امنیتی نشان داده اند. دریادار خزندی در مصاحبه با خبرگزاری مهر ایران به این موضوع اشاره کرده بود: «مانور‌های جنگی مشترک بین چند کشور در زمین، دریا یا هوا منعکس کننده گسترش همکاری‌های امنیتی بین آن‌ها است».

اما مانور مشترک این سه کشور پیامد‌های بزرگتری برای کل منطقه به دنبال خواهد داشت. در طول سال‌های گذشته شاهد افزایش فعالیت‌های نظامی در این بخش از اقیانوس هند بوده ایم. آمریکا در ماه نوامبر امسال در راستای محافظت از کشتی‌های تجاری در آب‌های خلیج فارس عملیات دریایی مشترکی را با بحرین برگزار کرد. سطح تنش در خلیج فارس در ماه‌های گذشته افزایش پیدا کرده است. آمریکا همچنین به دنبال تشکیل یک ائتلاف دریایی بین المللی در خلیج فارس است که کشور‌هایی همچون استرالیا، بحرین، عربستان سعودی و بریتانیا در آن مشارکت خواهند کرد. بازیگران مهم دیگر نیز در حال تقویت حضور نظامی خود در این منطقه هستند. وزیر دفاع فرانسه در ماه نوامبر اعلام کرده بود که اروپایی‌ها به زودی برای کنترل کردن امنیت آب‌های خلیج فارس یک طرح همکاری اطلاعاتی را در یکی از پایگاه‌های نظامی امارات راه اندازی خواهند کرد.

ایران، روسیه و چین همچنین به طور مستقل برنامه‌هایی را برای تامین منافع خود دنبال میکنند. روسیه به دنبال ارائه چارچوبی امنیتی با عنوان «امنیت جمعی در خلیج فارس» است که مورد حمایت پکن قرار دارد. دولت حسن روحانی اخیرا ابتکاری با عنوان طرح صلح هرمز را پیشنهاد کرده است. علی شمعخانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران اعلام کرده است که تهران از قدرت‌های خارجی برای مشارکت در این طرح دعوت نخواهد کرد و صرفا به دنبال تشکیل ائتلافی از کشور‌های همسایه است.

ایران، چین و روسیه قصد دارند که همگرایی خود در حوزه مسائل امنیتی را از طریق مانور دریایی مشترک به نمایش بگذارند. مطابق با اظهارات رهبران ایران، رزمایش سه جانبه این پیام استراتژیک را به دنیا منتقل خواهد کرد که روابط بین سه کشور به نقطه استراتژیکی مهمی رسیده است. البته مقامات چین با احتیاط بیشتری در مورد اهداف این رزمایش صحبت کرده اند، زیرا پکن دوست ندارد که در مناقشات خاورمیانه دخالت کند.

اما افزایش همکاری‌ها و تعاملات دریایی بین این سه کشور موجب نگرانی بسیاری از قدرت‌ها به ویژه آمریکا خواهد شد. همان طور که قبلا اشاره کرده ایم، سطح تنش در این منطقه در ماه‌های گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این، دولت هند نیز نگران است که شرکای جدیدی از جمله پاکستان به این ائتلاف سه جانبه ملحق شوند. اخیرا فرمانده نیروی دریایی ایران از پیوستن اسلام آباد به این مانور دریایی استقبال کرده بود.

همگرایی امنیتی چین، ایران و روسیه به عنوان تحول بزرگی برای آینده منطقه محسوب میشود و اضافه شدن کشور‌های دیگر همچون پاکستان نیز می‌تواند به طور کلی همه معادلات امنیتی را به هم بریزد. پیش بینی می‌شود که در آینده چنین ائتلاف‌های سه جانبه یا چهار جانبه بیشتر مورد توجه قرار گیرند. منبع: انتخاب لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000pjJ خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 منطقه آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۶۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیداحمد فاضل‌زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام‌های رتبه‌بندی معتبر در سطح بین المللی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

وی افزود: در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه ­های آسیایی سال ۲۰۲۴ از ایران تعداد ۷۳ دانشگاه حضور داشته اند که ۴ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند. رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴، تعداد ۷۳۹ دانشگاه را از ۳۱ کشور در بردارد. همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد و هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. رتبه‌های اول تا دهم در جدول ۱ قابل مشاهده است.

 

رئیس موسسه ISC گفت: سهم ایران از نظر تعداد دانشگاه‌های رتبه بندی تایمز آسیایی ۲۰۲۴، ۷۳ دانشگاه است که در حدود ۱۰ درصد دانشگاه‌های این رتبه بندی را شامل می‌شود که در جدول ۲ قابل مشاهده است.

جدول ۲: تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز آسیا در سال‌های مختلف

 

فاضل زاده افزود: در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴، تعداد ۷۳ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تهران و صنعتی شیراز به ترتیب رتبه اول تا پنجم ایران را کسب کردند. نتایج دانشگاه‌های ایران در جدول ۳ قابل مشاهده است.

جدول ۳: جایگاه دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز کشور‌های آسیایی سال ۲۰۲۴

 

عملکرد دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی قاره آسیا در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

رئیس موسسه ISC گفت: از میان کشور‌های اسلامی قاره آسیا، در مجموع ۳۰۶ دانشگاه از ۱۷ کشور اسلامی در رتبه بندی ۲۰۲۴ حضور دارند این در حالی است که در رتبه بندی ۲۰۲۳ این تعداد ۲۵۳ دانشگاه بوده است. از لحاظ تعداد حضور دانشگاه، کشور ترکیه و ایران به ترتیب با ۷۵ و ۷۳ دانشگاه، بیشترین حضور را داشته اند.

 

دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی با رتبه ۱۰۰ و کمتر، در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ در جدول ۴ قابل مشاهده است.

جدول ۴: دانشگاه‌های برتر کشور‌های اسلامی در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

 

 روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

فاضل زاده گفت: روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ مانند رتبه بندی جهانی تایمز، به طور قابل توجهی تغییر کرده است. تعداد شاخص‌های مورد استفاده از ۱۳ به ۱۸ شاخص رسیده است با این حال مانند روش­شناسی پیشین، شاخص­های عملکردی در ۵ معیار کلی قرار دارند: آموزش، پژوهش، کیفیت پژوهش، چشم انداز بین المللی و صنعت. جدول ۵ شاخص‌های مورد استفاده در هر معیار را نشان می­ دهد.

وی افزود: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز است با این تفاوت که در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی این شاخص‌ها جهت رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی مجددا تنظیم و وزن دهی می‌شوند.

جدول ۵. معیار‌ها و شاخص ­های رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

دیگر خبرها

  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • وضعیت ناپایدار جوی و دریایی در هرمزگان/ شناور‌های سبک با احتیاط تردد کنند
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • روسیه: رزمایش ناتو برای تقابل با ماست؛ ادعای حمله ترکیبی دروغ است
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد