Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجرات جمع حُجره به معنای اتاق در آیه چهارم این سوره آمده است.

 سوره حجرات درباره آداب برخورد با پیامبر (ص) و نیز اخلاق اجتماعی همچون سوء ظن، تَجَسُّس و غیبت سخن می‌گوید.

از آیات مشهور این سوره آیه اُخُوت است که مؤمنان را برادر یکدیگر معرفی می‌کند و آیه نبأ که می‌گوید به هر خبرآورنده‌ای اعتماد نکنید و آیه سیزدهم که گرامی‌ترین فرد را نزد خداوند کسی می‌داند که با تقواتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیامبر (ص) در تفسیر مجمع البیان درباره فضیلت سوره حجرات می‌فرماید: اگر کسی سوره حجرات را قرائت کند خداوند به تعداد هر کس که او را اطاعت می‌کند و هر کس که نافرمانی می‌کند به او ده حسنه می‌دهد.

همچنین شیخ صدوق در کتاب ثواب الاعمال نوشته است؛ هر کس سوره حجرات را هر شب و یا هر روز تلاوت کند از زائران پیامبر (ص) خواهد بود.

متن سوره حجرات همراه با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خدای بخشاینده مهربان

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّـهِ وَ رَ‌سُولِهِ ۖ. وَ اتَّقُوا اللَّـهَ ۚ. إِنَّ اللَّـهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ ﴿١﴾

اى کسانى که ایمان آورده‌اید در برابر خدا و پیامبرش در هیچ کارى پیشى مجویید و از خدا پروا بدارید که خدا شنواى داناست (۱)

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَرْ‌فَعُوا أَصْوَاتَکُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ وَ لَا تَجْهَرُ‌وا لَهُ بِالْقَوْلِ کَجَهْرِ بَعْضِکُمْ لِبَعْضٍ أَن تَحْبَطَ أَعْمَالُکُمْ وَ أَنتُمْ لَا تَشْعُرُ‌ونَ ﴿٢﴾

اى کسانى که ایمان آورده‌اید صدایتان را بلندتر از صداى پیامبر مکنید و همچنانکه بعضى از شما با بعضى دیگر بلند سخن مى‌گویید با او به صداى بلند سخن مگویید مبادا بى‌آنکه بدانید کرده‌هایتان تباه شود (۲)

إِنَّ الَّذِینَ یَغُضُّونَ أَصْوَاتَهُمْ عِندَ رَ‌سُولِ اللَّـهِ أُولَـٰئِکَ الَّذِینَ امْتَحَنَ اللَّـهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوَىٰ ۚ. لَهُم مَّغْفِرَ‌ةٌ وَ أَجْرٌ عَظِیمٌ ﴿٣﴾

کسانى که پیش پیامبر خدا صدایشان را فرو مى‌کشند همان کسانند که خدا دلهایشان را براى پرهیزگارى امتحان کرده است؛ آنان را آمرزش و پاداشى بزرگ است (۳)

إِنَّ الَّذِینَ یُنَادُونَکَ مِن وَرَ‌اءِ الْحُجُرَ‌اتِ أَکْثَرُ‌هُمْ لَا یَعْقِلُونَ ﴿٤﴾

کسانى که تو را از پشت اتاق‌هاى مسکونى تو به فریاد مى‌خوانند بیشترشان نمى‌فهمند (۴)

وَ لَوْ أَنَّهُمْ صَبَرُ‌وا حَتَّىٰ تَخْرُ‌جَ إِلَیْهِمْ لَکَانَ خَیْرً‌ا لَّهُمْ ۚ. وَ اللَّـهُ غَفُورٌ رَّ‌حِیمٌ ﴿٥﴾

و اگر صبر کنند تا بر آنان درآیى مسلما برایشان بهتر است و خدا آمرزنده و مهربان است (۵)

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَن تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ ﴿٦﴾

اى کسانى که ایمان آورده‌اید اگر فاسقى برایتان خبرى آورد نیک وارسى کنید، مبادا به نادانى گروهى را آسیب برسانید و بعد از آنچه کرده‌اید پشیمان شوید (۶)

وَ اعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَ‌سُولَ اللَّـهِ ۚ. لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَـٰکِنَّ اللَّـهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ وَ زَیَّنَهُ فِی قُلُوبِکُمْ وَ کَرَّ‌هَ إِلَیْکُمُ الْکُفْرَ وَ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ ۚ. أُولَـٰئِکَ هُمُ الرَّ‌اشِدُونَ ﴿٧﴾

و بدانید که پیامبر خدا در میان شماست اگر در بسیارى از کار‌ها از رأى و میل شما پیروى کند قطعا دچار زحمت مى‌شوید لیکن خدا ایمان را براى شما دوست‌داشتنى گردانید و آن را در دلهاى شما بیاراست و کفر و پلیدکارى و سرکشى را در نظرتان ناخوشایند ساخت آنان که چنین‌اند ره‌یافتگانند (۷)

فَضْلًا مِّنَ اللَّـهِ وَ نِعْمَةً ۚ. وَ اللَّـهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ ﴿٨﴾

و این بخششى از خدا و نعمتى از اوست و خدا داناى سنجیده‌کار است (۸)

وَ إِن طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُمَا ۖ. فَإِن بَغَتْ إِحْدَاهُمَا عَلَى الْأُخْرَ‌ىٰ فَقَاتِلُوا الَّتِی تَبْغِی حَتَّىٰ تَفِیءَ إِلَىٰ أَمْرِ اللَّـهِ ۚ. فَإِن فَاءَتْ فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُمَا بِالْعَدْلِ وَ أَقْسِطُوا ۖ. إِنَّ اللَّـهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ ﴿٩﴾

و اگر دو طایفه از مؤمنان با هم بجنگند میان آن دو را اصلاح دهید و اگر باز یکى از آن دو بر دیگرى تعدى کرد با آن طایفه‌اى که تعدى مى‌کند بجنگید تا به فرمان خدا بازگردد پس اگر باز گشت میان آن‌ها را دادگرانه سازش دهید و عدالت کنید که خدا دادگران را دوست مى‌دارد (۹)

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ ۚ. وَ اتَّقُوا اللَّـهَ لَعَلَّکُمْ تُرْ‌حَمُونَ ﴿١٠﴾

در حقیقت مؤمنان با هم برادرند پس میان برادرانتان را سازش دهید و از خدا پروا بدارید امید که مورد رحمت قرار گیرید (۱۰)

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَىٰ أَن یَکُونُوا خَیْرً‌ا مِّنْهُمْ وَ لَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسَىٰ أَن یَکُنَّ خَیْرً‌ا مِّنْهُنَّ ۖ. وَ لَا تَلْمِزُوا أَنفُسَکُمْ وَ لَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ. بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمَانِ ۚ. وَ مَن لَّمْ یَتُبْ فَأُولَـٰئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ ﴿١١﴾

اى کسانى که ایمان آورده‌اید نباید قومى قوم دیگر را ریشخند کند شاید آن‌ها از این‌ها بهتر باشند و نباید زنانى زنان دیگر را ریشخند کنند شاید آن‌ها از این‌ها بهتر باشند و از یکدیگر عیب مگیرید و به همدیگر لقبهاى زشت می‌دهید چه ناپسندیده است نام زشت پس از ایمان و هر که توبه نکرد آنان خود ستمکارند (۱۱) ا.
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرً‌ا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ. وَ لَا تَجَسَّسُوا وَ لَا یَغْتَب بَّعْضُکُم بَعْضًا ۚ. أَیُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَن یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَکَرِ‌هْتُمُوهُ ۚ. وَ اتَّقُوا اللَّـهَ ۚ. إِنَّ اللَّـهَ تَوَّابٌ رَّ‌حِیمٌ ﴿١٢﴾

ى. کسانى که ایمان آورده‌اید از بسیارى از گمان‌ها بپرهیزید که پاره‌اى از گمان‌ها گناه است و جاسوسى مکنید و بعضى از شما غیبت بعضى نکند آیا کسى از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده‌اش را بخورد؟ از آن کراهت دارید پس از خدا بترسید که خدا توبه‌پذیر مهربان است (۱۲)

یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَ أُنثَىٰ وَ جَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَ‌فُوا ۚ. إِنَّ أَکْرَ‌مَکُمْ عِندَ اللَّـهِ أَتْقَاکُمْ ۚ. إِنَّ اللَّـهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ ﴿١٣﴾

اى مردم، ما شما را از مرد و زنى آفریدیم و شما را ملّت ملّت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایى متقابل حاصل کنید در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست بى‌تردید، خداوند داناى آگاه است (۱۳)

قَالَتِ الْأَعْرَ‌ابُ آمَنَّا ۖ. قُل لَّمْ تُؤْمِنُوا وَلَـٰکِن قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا یَدْخُلِ الْإِیمَانُ فِی قُلُوبِکُمْ ۖ. وَ إِن تُطِیعُوا اللَّـهَ وَ رَ‌سُولَهُ لَا یَلِتْکُم مِّنْ أَعْمَالِکُمْ شَیْئًا ۚ. إِنَّ اللَّـهَ غَفُورٌ رَّ‌حِیمٌ ﴿١٤﴾

برخى از بادیه‌نشینان گفتند: ایمان آوردیم. بگو: ایمان نیاورده‌اید لیکن بگویید: اسلام آوردیم و هنوز در دلهاى شما ایمان داخل نشده است و اگر خدا و پیامبر او را فرمان برید از ارزش کرده‌هایتان چیزى کم نمى‌کند خدا آمرزنده مهربان است (۱۴)

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّـهِ وَ رَ‌سُولِهِ ثُمَّ لَمْ یَرْ‌تَابُوا وَ جَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَ أَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّـهِ ۚ. أُولَـٰئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ ﴿١٥﴾

در حقیقت مؤمنان کسانى‌اند که به خدا و پیامبر او گرویده و دیگر شک نیاورده و با مال و جانشان در راه خدا جهاد کرده‌اند؛ اینانند که راستکردارند (۱۵)

قُلْ أَتُعَلِّمُونَ اللَّـهَ بِدِینِکُمْ وَاللَّـهُ یَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْ‌ضِ ۚ. وَاللَّـهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ ﴿١٦﴾

بگو: آیا خدا را از دین دارى خود خبر مى‌دهید؟ و حال آنکه خدا آنچه را که در زمین است مى‌داند و خدا به همه چیز داناست (۱۶)

یَمُنُّونَ عَلَیْکَ أَنْ أَسْلَمُوا ۖ. قُل لَّا تَمُنُّوا عَلَیَّ إِسْلَامَکُم ۖ. بَلِ اللَّـهُ یَمُنُّ عَلَیْکُمْ أَنْ هَدَاکُمْ لِلْإِیمَانِ إِن کُنتُمْ صَادِقِینَ ﴿١٧﴾

از اینکه اسلام آورده‌اند بر تو منت مى‌نهند؛ بگو: بر من از اسلام‌آوردنتان منت مگذارید بلکه این خداست که با هدایت‌کردن شما به ایمان بر شما منت مى‌گذارد اگر راستگو باشید (۱۷)

إِنَّ اللَّـهَ یَعْلَمُ غَیْبَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْ‌ضِ ۚ. وَ اللَّـهُ بَصِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ ﴿١٨﴾

خداست که نهفته آسمان‌ها و زمین را مى‌داند و خداست که به آنچه مى‌کنید بیناست (۱۸)       منبع:افکارنیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سوره حجرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج با تبریک هفته معلم به تمام معلمان و دانش آموزان و دانشمندان و روشنفکران جامعه  اظهار داشت: خداوند متعال و پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در وصف معلم و اهل علم آنچنان بیان کرده که انسان نمی تواند آن را توصیف کند.

وی در ادامه گفت: خداوند سینه دانشمندان و عارفان و معلمان را به عنوان لوح محفوظ قرار داده و یکی از شئون بزرگ معلم این است که خداوند متعال بسیاری از آیات الهی را در سینه معلم قرار داده است و در این باره نیز پیامبر اکرم (ص) فرمود: در روز قیامت خداوند مرکب عالمان و دانشمندان را با خون شهدا بر روی امت ها و انسانها می کشد و این بزرگی عالم و معلم را می رساند؛ همچنین در حدیث دیگری آمده است کسی که لباس و راه بزرگ علم و دین را در بر می گیرد خداوند درجه شهادت را به او می دهد.

ماموستا رستمی تصریح کرد: آنچنان شأن معلم بزرگ و مهم است که پیامبر اسلام (ص) فرمود: خداوند متعال وقتی مرا به عنوان معلم روانه کرد؛ و در حدیثی دیگری آمده است که نزدیک ترین افراد جامعه بشری به درجه پیامبری شغل معلمی است.

وی در ادامه گفت: شریعت اسلام برای هر انسانی سه پدر و مادر را تعیین و قرار داده است؛ اول پدر و مادر اصلی خود، دوم پدر و مادر همسر و سوم معلمان و علما هستند، اما متأسفانه گاهی در جامعه به معلمان بی احترامی می شود که باید مواظب باشیم قدردان زحمات معلمان خود باشیم.

امام جمعه سنندج در ادامه خطبه های نماز جمعه روز بسیج دانش آموزی را تبریک گفت و افزود: سپاه پاسداران در کمک به نیازمندان و فقرا اقدامات خوبی انجام داده که باید قدردانی کرد و امیدواریم این کمکها استمرار داشته باشد.

بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است

ماموستا رستمی در ادامه خطبه های خود اظهار داشت: بزرگترین هدف در دین اسلام خدمت به مردم، و بخصوص فقرا در راستای عمران، آبادانی، توسعه و شناخت وظایف و خدمتگزاری و تعامل و ارتباط با مردم و وطیفه شناسی است به طوری که این موارد دغدغه اصلی پیامبران الهی بوده و همه پیامبران الهی با این اهداف آنها را به میان جامعه بشری برای رفع رنج و احساس همدردی آورده است.

وی بیان کرد: خدمت به مردم آنچنان مهم است که خدواند عبادت خود را در بندگی و خدمتگزاری به مردم قرار داده و بزرگترین میدان جهاد، جهاد در راه خدا و کمک به فقرا و خدمتگزاری است و خداوند متعال امر می کند که امانات را به صاحبانش برگردانیم و پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمود: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته».

خطیب نماز جمعه سنندج با بیان اینکه خداوند متعال سه قشر امرا، علما و دانشمندان و ثروتمندان را همواره مورد امتحان قرار می دهد؛ تأکید کرد: مسئولان باید شب و روز به فکر فقرا و نیازمندان باشند و کاری که بزرگان دین انجام دادند و به فکر نیازمندان بودند را الگوی خود قرار دهند.

ماموستا رستمی در ادامه گفت: فقرا مرکز ترحم اند و بزرگترین مسئولیت، رسالت و خدمت به عهده مسئولان است؛ مسئولان باید مرجع مردم باشند، زیرا رکن اسلام خدمت به عام المنفعه است، الحمدلله ما در کشوری زندگی کنیم که از هر لحاظی غنی است و مسئولان باید تلاش کنند تا عدالت برقرار باشد.

امام جمعه سنندج در بخش دیگر از خطبه به اهمیت عفاف و حجاب اشاره کرد و ابراز داشت: خداوند متعال در مورد پاکی و عفت حضرت مریم علیها السلام، حضرت خدیجه همسر پیامبر (ص)، حضرت فاطمه (س) دخت نبی مکرم اسلام، و سایر امهات المومنین در قران کریم آن گونه بیان کرده است.

وی خطاب به زنان و دختران امروز در مورد عفت و پاکدامنی و حجاب آنها و الگو برداری از این زنان پاکدامن تأکید کرد و افزود: خداوند از حجاب و عفت شما بانوان مؤمنه و مسلمان و باعفت آن گونه دفاع می کند و شما را در ردیف این زنان بزرگ قرار می دهد.

ماموستا رستمی همچنین در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم افزود: خداوند در آیاتی از قرآن کریم به دفاع پروردگار از خانه خدا و کعبه در مقابل ابرهه اشاره کرده است و آن گونه هم امروز از مردم مظلوم و بی دفاع غزه و فلسطین دفاع می کند که تمام دانشجویان کشور آمریکایی امروز در خیزشی از آنان دفاع کرده اند، لذا دشمنان بدانند خداوند امت اسلام به ویژه مسلمانان فلسطین را نهایتاً پیروز می گرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • سلیمی تراکتور را رفت و برگشت کرد!(عکس)
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن