Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@07:04:44 GMT

مدارس در خواب زمستانی

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۵۰۸۴۸

مدارس در خواب زمستانی

مدارس این روزها به خواب زمستانی فرو رفته اند، بالارفتن شاخص آلودگی هوا مهمترین دلیلی است که باعث خانه‌نشینی دانش‌آموزان و معلمان شده، موضوعی که از زوایای مختلف قابل نقد و بررسی است.

به گزارش ایرنا شاید گریزی از تعطیلی مدارس نباشد چراکه سلامت جسمی دانش آموزان در اولویت قرار دارد اما آنچه در این میان باید تدبیری برای آن اندیشیده شود، پرکردن این ساعات دور از آموزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش آموزان صد البته از این تعطیلی و نرفتن به مدرسه خوشحال هستند که این اقتضائات دوران کودکی و نوجوانی است و چه بسا همه ما نیز در گذشته آن را تجربه کرده ایم ولی در کنار این موضوع وقفه ای که در فرایند یادگیری و یاددهی ایجاد می شود باید با برنامه ریزی درست وقفه ای در چرخه آموزشی ایجاد نشود موضوعی که کارشناسان و صاحبنظران آموزشی نیز به آن پرداخته اند.

کارشناسان معتقدند اکنون که فضای مجازی راه را برای تعامل و ارتباط خانواده ها با مدیران و معلمان مدرسه باز کرده می توان از این ظرفیت در روزهایی که دانش آموزان امکان حضور فیزیکی در کلاس درس را ندارند، بهره گرفت.

آنان می گویند مدارس باید به گونه ای برنامه های درسی و ساعات آموزشی را تنظیم کنند که در صورت بروز اتفاقاتی همچون آلودگی هوا و یا برف و سرما و وقوع باران های سیل آسا که یکی دو سالی است در برخی نقاط کشور زندگی روزمره را مختل کرده است، خللی در این چرخه ایجاد نشود.

معلمان می توانند در روزهای تعطیلی مدارس، دروس و مواردی که نیاز به آموزش و تمرین دارد را از طریق فضای مجازی در اختیار خانواده ها و دانش آموزان قرار دهند و از آنها بخواهند در این فرایند غیرحضوری مشارکت کرده و اشکالات و سوالات خود را بپرسند.

براساس برنامه ریزی درسی، ساعات دروس مشخص است و اگر به هر دلیل این برنامه آموزشی به هم بخورد چاره ای جز فشرده برگزار کردن کلاس ها نیست، موضوعی که تنها نتیجه آن بر هم ریختن فکر و ذهن دانش آموزان و خانواده ها است و البته معلمان نیز با آن درگیر خواهند شد.

مسوولان وزارت آموزش و پرورش ابتدا در خصوص برنامه های از قبل تعیین شده امتحانات پایه های مختلف تحصیلی اعلام کردند که بدون هر گونه تاخیر و در روزهای مقرر هفتم تا ۲۸ دی ماه برگزار خواهد شد.

رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش چند روز قبل اعلام کرد که مدارس و مناطق باید برای جبران تعطیلات برنامه‌ریزی کنند و سازمان سنجش تنها برای زمان برگزاری امتحانات تصمیم می‌گیرد.

خسرو ساکی با بیان اینکه امتحانات نوبت اول داخلی بوده و خود مدارس باید در این رابطه برنامه ریزی کنند، تصریح کرد: بازه زمانی امتحانات دی‌ماه است که اگر برگزاری امتحانات در نیمه اول مقدور نباشد در نیمه دوم برگزار خواهد شد.

رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی ادامه داد: برای جبران تعطیلی در خصوص آلودگی هوا مدارس به طور قطع برنامه‌ هایی در نظر می گیرند و هر مدرسه‌ای به صورت غیرمتمرکز به مقتضای شرایط خود برای جبران ایام تعطیل تصمیماتی می گیرند.

به گفته ساکی بهتر است امتحانات در نیمه دوم دی ماه به بعد برگزار شود و امتحانات داخلی پایه های مختلف تحصیلی در مدارس به فراخور شرایط باید برنامه ریزی شود..

وی گفت: امتحانات نهایی سراسری بوده و قابل تغییر نیست و باید در زمان مقرر از دوم دی آغاز شده و تا ۲۳ دی‌ماه ادامه پیدا کند.

رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی افزود: امتحانات نهایی دی ماه ۱۳۹۸ برای دانش آموزان سال دوازدهم روزانه، دانش آموزان بزرگسال و داوطلب آزاد پایه سوم متوسطه نظری و فنی و حرفه ای و پیش دانشگاهی شاغل به تحصیل در مدارس داخل و خارج از کشور، از دوم دی‌ماه آغاز شده و تا ۲۳ دی‌ماه ادامه می یابد.

اما پس از آن مدیران مدارس با ارسال پیامی به خانواده ها و دانش آموزان اعلام کردند که با توجه به وضعیت هوا و قابل پیش بینی نبودن تعطیلات پیش رو، طبق الزام اداره آموزش و پرورش تصمیم بر آن شده آزمون ها از ۱۴ دی ماه شروع شود لذا برنامه کلاس های تقویتی و امتحان مجدد در فرصت مناسب اعلام خواهد شد و هفته بعد در صورت تعطیل نبودن کلاس های درس و تقویتی بر اساس روال قبل برقرار است.

یکی از کارشناسان نظام آموزشی که خود معلم است در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره وقفه ساعات آموزشی به دلیل آلودگی هوا گفت: هنگامی که مدرسه به هر دلیل تعطیل می شود قاعدتاً باید در وقتی مناسب، آموزش های عقب افتاده جبران شود. اگر تعطیلی کم باشد جبران کار، زیاد سخت نیست اما وقتی تعطیلی زیاد و مکرر باشد کار ، خیلی سخت و حتی شاید ناممکن شود.

مهدی بهلولی ادامه داد: این روزها که شاهد تعطیلی پیاپی مدارس در بسیاری از استان ها و شهرهای کوچک و بزرگ کشور هستیم به طور قطع آسیب هایی که به آموزش وارد می شود، کم نیست و جبران آن برای دانش آموز و آموزگار و مدرسه بسیار سخت است.

وی تصریح کرد: تعطیلی ناخواسته و پیش بینی نشده مدارس باعث می شود که درس ها عقب بیفتند و برای جبران آن، در بهترین حالت این است که آموزگار، چند کلاس جبرانی بگذارد اما چون تعداد تعطیلی ها زیاد است اغلب کلاس های جبرانی، فشرده می شوند و آموزگاران، ناگزیر هستند درس چند جلسه را در یک یا دو جلسه خلاصه کنند. در این صورت، تدریس دروس اغلب سطحی و نکته ای خواهد بود و فرصت کافی برای فکر کردن به دانش آموزان داده نمی شود.

این کارشناس آموزشی یادآورشد: درست است که این تعطیلی ها بیش و پیش از هر چیز به خاطر سلامت دانش آموزان است اما از طرف دیگر، این موضوع ناخواسته در ذهن ها جا می افتد که آموزش در اولویت قرار ندارد و به همین دلیل است که به محض آلودگی هوا، مسوولان تصمیم به تعطیلی مدارس می گیرند.

بهلولی اضافه کرد: آموزش و پرورش به طور طبیعی دارای مشکلات و نقایص بسیاری است اما برخی مسائل نیز از بیرون وزارتخانه تحمیل می شود و می توان گفت موضوع آلودگی هوا، نشان بارزی از ناکارآمدی مدیریت است که آسیب های بسیاری را به نظام‌ آموزش وارد می کند.

وی ادامه داد: از آنجا که اغلب این تعطیلی ها در روزهای یکشنبه بوده من به عنوان معلم از تدریس باز مانده ام و براساس برنامه درسی به جای تدریس دو فصل تنها یک درس انجام شده و من مجبور هستم قبل از برگزاری امتحانات کلاس های جبرانی برای دانش آموزان برگزار کنم.

این کارشناس تصریح کرد: در این صورت کلاس های جبرانی صرفا به صورت سطحی و سریع و تنها برای رفع اشکال خواهد بود تا حجم باقیمانده از دروس در یکی دو جلسه تدریس شود و در این شرایط فرصت تمرین کردن از دانش آموزان گرفته خواهد شد و ا قدام دیگر نیز این است که دروس باقیمانده در ترم بعد لحاظ شود که این موضوع نیز فشردگی درس ها را به دنبال دارد.

بهلولی اضافه کرد: نکته دیگر اینکه در بسیاری از روزهایی که مدارس در شرایط آلودگی هوا دایر هستند و شاخص آلودگی هوا بالا است، دانش آموزان در کلاس درس دچار سردرد و خستگی هستند و چندان تمایلی به بودن در کلاس و گوش کردن به صحبت های معلم ندارند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی کشورها در چنین شرایطی امکاناتی همچون ماسک و یا کپسول اکسیژن در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد که در مسیر خانه به مدرسه و بالعکس استفاده کنند همچنین فضاهای آموزشی به گونه ای طراحی و ساخته شده که کمترین آلودگی وارد کلاس ها می شود.

در شرایطی که امکان تجهیز مدارس به وسایل و تجهیزات استاندارد برای محافظت در برابر آلودگی هوا وجود ندارد و گریزی هم از تعطیلی مدارس نیست به نظر می رسد مسوولان نظام آموزشی باید به گونه برنامه ریزی درسی را مدیریت کنند که لطمه ای به تحصیل دانش آموزان وارد نشده اما در عین حال سلامت جسمی آنان نیز تامین شود

لینک کوتاه: asriran.com/002xVE

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تعطیلی مدارس آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

ایسنا/اصفهان فرماندار اردستان گفت: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد.

سید محمدهادی احمدی طباء، امروز(پنجشنبه،۶ اردیبهشت‌ماه) در شورای آموزش و پرورش شهرستان اردستان، اظهار کرد: علیرغم تهاجم‌ فرهنگی و جنگ نرمی که نسل نوجوان و جوان جامعه را مورد هجمه قرار داده است، دانش‌آموزان ما پای دین و دینداری ایستادند که نمونه آن حضور پرشور در آیین‌های ملی و مذهبی است.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر احیا و نگهداری از هویت ملی افزود: بخشی از هویت ملی هویت منطقه‌ای است موضوعی که در شهرستان اردستان دچار مشکل و معضل است و خیلی افرادی که از شهرستان مهاجرات می‌کنند، حتی پسوند خانوادگی خود را تغییر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، فرماندار اردستان گفت: یکی از برنامه‌های سالانه آموزش و پرورش باید تکریم و تجلیل از بازنشستگان و فرهنگیان باشد. با توجه به نزدیک شدن به هفته گرامیداشت معلم ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره جوری برنامه‌ریزی کنند که مراسمی در شان و جایگاه مقام معلم باشد.

احمدی‌طباء با انتقاد از وضعیت معاونت‌های آموزش و پرورش اردستان، تصریح کرد: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد. 

لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی در مدارس اردستان

وی بر لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی مدارس شهرستان توسط دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره برای سال تحصیلی جدید برنامه‌ریزی داشته باشند تا در هر مدرسه شهرستان شرکت تعاونی دانش آموزی را در راستای درآمدزایی برای مدرسه و دانش‌آموزان راه‌اندازی کند.

فرماندار اردستان از شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای اردستان، زواره و مهاباد خواست به‌عنوان نمانیده مردم در امور شهری در مدارس شهرستان و بین دانش‌آموزان حضور پررنگ‌تری داشته باشند و درد دل و پیشنهادات دانش‌آموزان و اقشار فرهنگیان را بشنوند.

آموزش و پرورش نیاز به یک آسیب شناسی تربیتی دارد

همچنین امام جمعه اردستان در این جلسه گفت: به نظر می‌رسد در مجموعه آموزش و پرورش شهرستان اردستان نیاز به یک آسیب شناسی در بخش تربیت باشد زیرا با بررسی‌های انجام شده هر مقدار که دانش آموزان و فرزندان جامعه علمشان زیاد می‌شود از تربیت دینی دور می‌شوند.

حجت‌الاسلام حسن دهشیری با بیان اینکه آموزش و پرورش باید آفت‌های سیستم آموزشی و تربیتی دانش آموزان را شناسایی کند، افزود: هرگاه دانش آموزان به هر نحوی از تربیت دینی دور شوند مشخص می‌شود عملکرد مدرسه و معلم، تربیت جهت دار نبوده است، زیرا هر گاه که علم و آگاهی انسان افزوده می‌شود باید عقیده آن هم کامل‌تر شود.

وی گفت: باید نوع تدریس معلمان و بیانی که در کلاس‌های درس دارند، در طول سال مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و آسیب‌شناسی کرد که چه اتفاقی در مدرسه و کلاس درس می‌افتد که دانش‌آموزان ما بعد چندسال به راه‌های مختلف کشیده می‌شوند.

امام جمعه اردستان با اشاره به هفته بزرگداشت مقام معلم، تصریح کرد: باید تکریم و تجلیل معلمان را به سمتی ببریم که معلم در نگاه دانش آموز ارجمند و در نگاه خانواده بزرگ‌منش باشد آن زمان بهترین بزرگداشت را انجام دادیم، ولی اگر بخواهیم با زور و از روی چشم و هم چشمی برای معلم هدیه‌ای ناچیز تهیه کنیم بیشتر به جایگاه معلم توهین شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • مونوریل قم از خواب زمستانی بر می‌خیزد
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • برگزاری کلاس های آموزشی در مدارس شهرستان بوکان به مناسبت هفته زمین پاک
  • اجرای طرح ایمن سازی مدارس در شهر جورقان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند