Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، بابک برزویه (عکاس) درباره نگاه هنرمند به عکاسی مستند اجتماعی و ویژگی‌های آن گفت: عکاسی مستند اجتماعی یک ژانر در عکاسی است که جزو مهمترین و اصلی‌ترین ژانرها محسوب می‌شود چراکه عکاس باید بتواند در ابتدا اجتماعش را بشناسد و بعد ثبت کننده یک لحظه و تاثیرگذار باشد. در این ژانر، عکس به عنوان یک سفیر برای اتفاقات و ثبت آن لحظات به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاثیر عکس بر انسان امروزی بسیار زیاد است چراکه انسان امروزی اهل مطالعه نیست و عکس آنقدر جای خودش را در جوامع بشری باز کرده که حتی می‌توان به جای صد صفحه مطلب، یک عکس را ارائه کرد و انسان‌ها به راحتی متوجه منظور آن می‌شوند. 

برزویه، عکاسی از مراسم و آیین‌های سنتی همچون آیین یلدا را جزئی از شاخه مستند اجتماعی شمرد و درباره آن توضیح داد: عکاسی از آیین‌های سنتی ایرانی از آن جهت مهم است که این آیین‌ها به نوعی در حال فراموشی هستند مثل جشن نوروز، جشن سده، جشن مهرگان و جشن یلدا که البته تاثیر آنها در زندگی انسان‌ گذشته بیشتر از انسان حال است. قبلاً خانواده‌ها بیشتر دورهم جمع بودند اما الان بیشتر همه سرشان در گوشی‌های موبایلشان است.

وی که قرار است سومین مسابقه عکس از آیین یلدا را داوری کند، درباره معیارهای داوری این مسابقه بیان کرد: در ارتباط با شب یلدا، نکته‌ای که برای ما مهم است دورهمی و بحث خانواده است یعنی تاثیر جشن یلدا بر خانواده. بنابراین محور اصلی ما در داوری این مسابقه خانواده و تاثیر زندگی اجتماعی و خانوادگی انسان‌ها است. شب یلدا یک سنت است و ما قصد داریم این سنت در قالب خانواده دیده شود.

این عکاس همچنین گفت: در صحبتی که با دیگر داوران و اساتید عکاسی داشتم، همه معتقد به این هستیم که در داوری مسابقه عکاسی از یلدا، تاکیدمان بر نمایش دورهمی خانوادگی باشد؛ در واقع عکاس باید بتواند بهانه دورهمی در شب یلدا را ثبت کند و زندگی اجتماعی و اصیل ایرانی را به نمایش بگذارد. خیلی وقت است که دیگر از کرسی که در گذشته دورهمی‌های خانوادگی دوران اتفاق می‌افتاد، استفاده نمی‌کنیم اما جمع خانوادگی امروز هم اتفاق می‌افتد. شاید در بسیاری از شهرهای ما، در شب یلدا سبزی پلو با ماهی نخورند چون چنین رسمی را مربوط به شب عید نوروز می‌دانند؛ اما تقریبا به طور فراگیر مصرف میوه‌هایی نظیر انار و هندوانه و آجیل در دورهمی‌های صمیمانه، المان رایج شب یلدا است. بنابراین المان‌هایی که هویت آیینی و سنتی را در این شب پاس بدارد برای ما داوران مهم است و عکاسان باید به آنها توجه کند.

وی درباره انتخاب عکس‌های شب یلدا و اینکه آیا ژانری که عکاس به آن پرداخته است مهم است، بیان کرد: هر عکسی که دیده شود و تاثیرگذار باشد، در داوری مهم است یعنی اگر عکاسی، جزیی از گل نرگس در کنار انار عکسی ثبت کند برای من شب یلدا است، حال بحث مستندگونه بودن عکس‌ها را در داوری جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

برزویه، نگاه عکاس را نکته مهمی قلمداد کرد و گفت: نگاه عکاس برای من در داوری بسیار مهم است و اینکه یک عکاس چقدر توانسته حال و هوای ماجرای یلدا را به درستی به نمایش بگذارد.

سومین مسابقه عکس یلدا (آیین یلدا) با حمایت سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار می شود. آخرین مهلت ارسال عکس به این مسابقه هشتم دی ماه است. علاقمندان به شرکت در این مسابقه می‌توانند به سایت www.sofrehayeirani.ir مراجعه کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عکاسی مستند اجتماعی آیین یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۰۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»

به گزارش قدس آنلاین، این برنامه به مدت 9 سال از فروردین ۱۳۸۱ تا اسفند ۱۳۸۹ صبح‌ جمعه از شبکه‌دو سیما پخش می‌شد. حالا پس از گذشت 9سال از تعطیلی برنامه «فیتیله»  دو عموی فیتیله‌ای یعنی علی فروتن و حمید گلی با برنامه «فی تی لند» به خانه‌ها بازگشتند. قسمت اول این ویژه برنامه روز چهارشنبه همزمان با عید سعید فطر از پلتفرم رایگان «دیجیتون» پخش شد و در اختیار مخاطبان قرار گرفت. برنامه «فی تی لند»  به کارگردانی علی فروتن و همراهی حمید گلی  مانند برنامه فیتیله جمعه ها ساعت 14 مهمان خانه مردم است. به مناسبت ساخت سری جدید فیتیله به سراغ علی فروتن عمو فیتیله‌ای رفتیم که در ادامه می‌خوانید.

علی فروتن

«فی تی لند» همراه با آیتم‌های مفرح برای کودکان

علی فروتن با اشاره بر اینکه برنامه «فی تی لند» در قالب موزیکال ساخته شده است، گفت: در این برنامه مفرح و شاد آیتم‌های نمایشی نیز به کارگرفته شده و ترانه‌های آن در قالب ترانه نمایش است. بخشی از آیتم‌ها نمایشی نگاهی به گذشته برنامه فیتیله است اما تغییرات اساسی از لحاظ مضمون هم صورت گرفته است. این برنامه در هر قسمت میزبان میهمانان ویژه‌ای است. این میهمانان شامل کودکان و نوجوانانی هستند که در عرصه موسیقی شناخته نشده‌اند و از این طریق به مخاطبان معرفی می‌شوند. متاسفانه امروزه بچه‌های ما به سمت موسیقی‌هایی می‌روند که ریشه ندارد. آن‌ها به دنبال یک تفریح مفرح هستند اما چیزی عایدشان نمی‌شود. نوازنده‌های «فی تی لند» به کودکان دیگر نشان می‌دهند که سازهای مختلف چه صدایی دارد. آیتم دیگری به نام ترانه نمایش داریم که بر مبنای معضلات و مشکلات اجتماعی ساخته شده است. در لا به لای این آیتم‌ها بخش مسابقه نیز داریم. این مسابقه به صورت حرکتی است و کودکان را تشویق می‌کند که به سمت موبایل و رایانه نروند و با خانواده خود مسابقه را به صورت دسته جمعی و با ابزارهای ساده انجام دهند. «فی تی لند» مانند برنامه گذشته فیتیله سعی دارد خانواده را دور یک دیگر جمع کند.

وی خاطرنشان کرد: تفاوتی که این برنامه با برنامه‌های گذشته دارد مربوط به بند موسیقی می‌شود. در این بند 4 نوازنده موسیقی حضور دارند که به صورت زنده سازهای کوبه‌ای، گیتار، ویولن سل و... می‌نوازند. در دکور این برنامه از ساختارهای گذشته استفاده نکردیم و سعی کردیم رنگ و لعاب جدید به برنامه بدهیم.

مهمترین هدفم از ساخت «فی تی لند» حال خوب بچه‌ها بود

عمو فیتیله‌ای بزرگترین و مهمترین هدفی که پس از 9 سال از پخش فیتیله تصمیم به ساخت «فی تی لند» گرفت را حال خوب بچه‌ها عنوان کرد و افزود: امروزه اکثر خانواده‌ها به لحاظ معیشتی با مشکلات، دست و پنجه نرم می‌کنند و این موجب شده بچه‌ها از حال خوب در کنار خانواده محروم شوند. ما تصمیم داشتیم با ساخت این برنامه اندکی حال خوب به کودکان و خانواده هایشان تزریق کنیم. همچنین این برنامه برای بچه‌های دهه 70 و 80 نوستالژی است.

وی  اظهار کرد: گروه سنی افراد حاضر در این برنامه 8 تا 13 سال است اما در اولین قسمت از «فی تی لند» افراد بزرگسال هم جزء میهمانان ما بودند. دلیلش هم این هست که این برنامه به دلیل اینکه در ایام نوروز ضبط شد با حجم زیادی از درخواست‌های مردم برای حضور در برنامه رو به رو شد. ما تصمیم گرفتیم در صفحات شخصی خود در فضای مجازی فراخوان بدهیم و بر اساس  آن شرکت کنندگان را انتخاب کنیم. بسیاری از مخاطبین گذشته برنامه فیتیله گله‌مند بودند که چرا ما را برای این برنامه انتخاب نکردید، به همین خاطر 4 قسمت از «فی تی لند» را با بچه‌های برنامه فیتیله ضبط کردیم.

استقلال مردم از «فی تی لند» قابل ستایش است

وی در پاسخ به این سوال که استقبال مردم از «فی تی لند» چطور بوده، عنوان کرد: برنامه فیتیله رایگان بود و هر هفته از رسانه ملی ایران پخش می‌شد. بچه‌ها بدون اینکه به دنبال اینترنت و گوشی همراه باشند، به راحتی می‌توانستند از شبکه دو فیتیله را تماشا کنند. فیتیله 14 سال پیشینه پخش داشت. اگر قرار بود این برنامه را با فیتیله‌ای که 22 سال پیش ساخته شده قیاس کنیم، می‌توانیم بگوییم «فی تی لند» بنا بر اکانتی که در پلتفرم دیجیتون دارد، قابل دفاع است و مردم بسیار از آن استقبال کردند. همچنین تعداد بازدیدهای این برنامه در دیجیتون قابل ستایش است.

دیجیتون؛ پلتفرم مخصوص کودک و نوجوان

فروتن در خصوص محوریت کار پلتفرم رایگان«دیجیتون» گفت: من به عنوان تهیه کننده‌ای که سال‌ها کار کودک انجام داده، همیشه به دنبال پلتفرمی بودم که مخاطب خوبی داشته باشد. به همین دلیل زمانی که دوستان این پلتفرم به سراغ بنده آمدند و جهت همکاری صحبت کردند، با کمال میل پذیرفتم چون این پلتفرم اساسا و خاصا در حوزه انیمیشن و تولیدات کودک و نوجوان فعالیت می‌کند. مخاطبی که وارد این پلتفرم می‌شود کاملا واقعی است.

وی در ادامه یادآور شد: کارگردان این برنامه من و آقای گلی هستیم و محتوای‌های «فی تی لند» در دسته‌بندی نگاه ما اتفاق افتاده است. آقایان استوار و حسنعلیان نویسنده‌های این کار بودند. همچنین خانم آزاده سرهنگیان به عنوان شاعر تیتراژ در برنامه حضور داشتند، نیما عظیمی نژاد آهنگساز تیتراژ هستند و آقای محمد حاج بابایی، خانم نازنین صفا،آقای گلی و... جزء تیم بازیگران برنامه هستند.

علت غیبیت یکی از عموهای فیتیله‌ای

فروتن در خصوص نبود یکی از عموهای فیتیله در این برنامه توضیح داد: محمد مسلمی بعد از سال‌هایی که در کنار یک دیگر فعالیت داشتیم، رویکردش را تغییر داد و تصمیم گرفت مسیر خود را جدا کند. نگاه بنده و آقای گلی بیشتر نمایشی و تئاتری بود. من معتقدم زمانی که فاصله‌ای بین یک مجموعه می‌افتد، نگاه‌ها کاملا تغییر می‌کند. در فیتیله کارگردان آقای مسلمی بودند اما در این برنامه من و آقای گلی هستیم. امیدوارم در برنامه‌های آینده آقای مسلمی در کنارمان خواهند بود.

محدثه رضایی

دیگر خبرها

  • (ویدئو)کارشناس داوری جنجالی‌ترین صحنه پرسپولیس - آلومینیوم؛ اورنوف روی گل اول خطا کرد؟
  • برندگان جوایز عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۴ /از عقیم‌سازی اجباری تا متروکه‌های آلوده به تشعشعات اتمی
  • داور را دو روز قبل از مسابقه عزل کردند!‏
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • سکوت آندری لونین شکست: توپ لامین یامال از خط رد نشد
  • آیین نامه داوری ایران قدیمی و با اشکال است
  • حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه
  • موندو افشا کرد: ملاقات فلورنتینو پرز با تیم داوری ال‌کلاسیکو پیش از شروع مسابقه