Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:36:57 GMT

استحکام سازه‌های بافق در برابر زلزله ضعیف است

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۵۲۳۳۹

استحکام سازه‌های بافق در برابر زلزله ضعیف است

در استان یزد ۶ گسل زلزله وجود دارد که این مهم احتمال وقوع زمین لرزه در این استان را افزایش می دهد که یکی از  از گسل ها در منطقه بافق و بهاباد موجود و فعال است  و به همین دلیل به طور مرتب پایگاه های زلزله نگاری وقوع زلزله در آن مناطق را ثبت می کند.

به گفته غلامرضا برزگری مدیرکل وقت مدیریت بحران استانداری یزد ۵۰۰ تا ۸۰۰ هکتار از بافت استان یزد را هسته تاریخی و قدیم تشکیل می دهد  که این مهم علاوه براینکه نقطه قوتی برای استان است ، نقطه ضعفی نیز می تواند تلقی شود چرا که کوچه های تنگ و باریک، کوچه های خشت و گلی ، قنات و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. در این بافت قرار دارد باید مقاوم سازی شوند.

سیدعلی نوروززاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت پنجم دی روز ملی ایمنی در برابر زلزله  و نکوداشت یاد و نام جان باختگان زلزله بم در سال ۸۲ خورشیدی ، اظهار داشت: ایران کشوری حادثه خیز است و شهر بافق نیز بر روی گسل زلزله قرار دارد .

وی افزود:  از میان حوادث طبیعی، زلزله بیشترین خسارت را به ساخت و سازها وارد می‌کند که با نظارت اصولی باید استحکام بخشی را گسترش دهیم و از میزان خسارات جانی و مالی در برابر حوادث غیرپیش بینی شده کاسته شود.

وی اضافه کرد: مقاوم سازی برای تقویت سازه ضروری است در حالی که بهسازی یکی از روش‌های مقاوم سازی و شامل تخریب، زیرسازی، تغییر کاربری، کاهش و یا افزایش تعداد طبقات و در نهایت بالا بردن مقاومت سازه از روش‌های آن محسوب می‌شود.

شهردار بافق با بیان اینکه مقاوم سازی ساختمان‌ها می تواند بخش زیادی از خسارت‌های زلزله و سایر حوادث طبیعی را کاهش دهد، گفت: فرهنگ درست ساختمان سازی باید از سوی مردم گسترش یابد و نهادینه شود.

وی در رابطه با مقاوم سازی بنا تاکید کرد: ابتدا باید به شناسایی درست زمین برای ساخت توجه شود و برای ساخت ساختمان‌های محکم و  ایمن‌تر باید از استحکام زمین اطلاع پیدا کنیم و خاکبرداری به قدر کافی انجام شود و شناژبندی صورت گیرد تا ساختمان از پایه و اساس محکم باشد.

نوروززاده  افزود: همچنین یکی از رویکردهای اصلی شهرداری ، بحث احیا و بازآفرینی شهری در بافت فرسوده با هدف جریان زندگی و امید و امنیت در فضایی پر از شور و نشاط است و  با بازسازی محله های تاریحی و بافت فرسوده،کالبد شهر کارآمدتر می‌شود و زندگی به نحو مطلوب و بهتر استمرار پیدا می‌کند.

شهردار بافق یادآور شد: در بحث مقاوم سازی بافت فرسوده  گام اول در ترویج معماری ایرانی -اسلامی باور ظرفیت این معماری و گام بعدی ترغیب مردم به استفاده از این نوع معماری است.

شهر بافق دارای مساحتی افزون بر یکهزار ۳۲۷ هکتار شامل ۲۵ محله است  که ۲۱ هکتار از آن را بافت فرسوده شامل محلات باغ قاضی، کاکامیر، حوض‌بازو و محلات باغ لردو، چهار پرگار و باغ بزرگ تشکیل می دهد.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.

برچسب‌ها بم پروژه ساختمانی مقاومت بافق زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بم پروژه ساختمانی مقاومت بافق زلزله بم پروژه ساختمانی مقاومت بافق زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد روستا ظهر پنجشنبه در نشست با بانک‌های استان در راستای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، افزود: نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود، دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود، گفت: انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند.

روستا اظهار داشت: میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحدهای روستایی در سطح کشور، ۵۵ درصد و در استان ۶۲ درصد است که این امر نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است.

وی افزود: پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان باید در زمان کمتری انجام شود و بانک‌های استان زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را کمتر کنند.

روستا یادآور شد: از مجموع یکهزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله سی سخت، دچار خسارت شدند، ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است و پیگیری برای اختصاص اعتبار به این واحدها انجام شده است.

کد خبر 6095034

دیگر خبرها

  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • دلیل نمایش ضعیف بلینگام برابر بایرن مشخص شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • مقاوم‌سازی ۲۵۶ واحد مسکن روستایی در فامنین
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • چه زمانی از تیرآهن هاش استفاده کنیم؟