Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی فانی، رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی در نشست خبری برگزاری اولین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مشهد مقدس، گفت: فعالیت‌های پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از سال ۱۳۶۸ در قالب «معاونت پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی» آغاز به کار کرده و با استفاده از ظرفیت‌های علمی موجود در حوزه علمیه خراسان و دانشگاه‌های مطرح استان، در شوراهای علمی و پژوهشی و همچنین همکاری محققان حوزوی و دانشگاهی، ده‌ها طرح تحقیقاتی را به ثمر برساند و به جامعه علمی کشور تقدیم نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: این معاونت پس از آن با نام «مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی و انسانی» به کار خود ادامه داد تا اینکه در سال ۱۳۹۵ با مصوبه هیأت امنای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به «پژوهشکده اسلام تمدنی» تغییر نام پیدا کرد. مأموریت اصلی که برای این پژوهشکده تعریف شده است: «تأمین پشتوانه‌های تمدن نوین اسلامی-ایرانی از طریق نگرش به اسلام به مثابه دین تمدن‌ساز و توانمند در برپایی جامعه متعالی» است.

فانی خاطرنشان کرد: در این پژوهشکده چهار گروه علمی با نام‌های گروه پژوهشی فقه کاربردی، گروه پژوهشی قرآن و مطالعات اجتماعی، گروه پژوهشی حکمت و کلام جدید، و گروه پژوهشی هنر و تمدن اسلامی و اداره امور پژوهشی پژوهشکده در حال فعالیت است. همچنین اداره کل پژوهش عهده دار امور پژوهشی مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی است، دارای سه اداره به نام‌های اداره امور پژوهشی، اداره کتابخانه و اطلاع‌رسانی و همچنین اداره نشریات و فصلنامه‌ها است.

رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات خراسان رضوی بیان کرد: فعالیت‌های پژوهشی این پژوهشکده نیز در شوراهای علمی و شورای پژوهشی از اعضای هیأت علمی پژوهشکده و برخی از اساتید به نام حوزوی و دانشگاهی بهره می‌برد.

وی اظهار کرد: تا کنون بیش از ۱۵۰ مجلد کتاب در طی این سال‌ها از سوی پژوهشکده اسلام تمدنی منتشر شده و حدود ۷۰ طرح پژوهشی در حال اجرا داریم. علاوه بر این کار ویژه‌هایی نیز توسط گروه‌های پژوهشی انجام گرفته است. در حال حاضر «همایش بین المللی الهیات شهر» که در گروه پژوهشی فقه کاربردی طراحی شده است و با مشارکت دیگر گروه‌های پژوهشی پژوهشکده و همچنین مؤسسات علمی حوزوی و دانشگاهی همکار در حال برنامه ریزی است، ان‌شاء الله در زمستان سال آینده برگزار خواهد شد.

فانی با بیان اینکه همچنین «دانشنامه تمدن اسلامی» که کار بزرگی است توسط گروه پژوهشی هنر و تمدن اسلامی طراحی شده است و اکنون در حال اجرا است، اضافه کرد: امیدوارم در آینده‌ای نزدیک شاهد تولید این دانشنامه جهت عرضه به جامعه علمی کشور باشیم. گروه پژوهشی قرآن و مطالعات اجتماعی هم فعالیت شاخصی را تحت عنوان «فرهنگ کاربردی واژگان قرآن کریم» در دست تحقیق دارد که به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی ارائه شده است. جلد اول آن منتشر شده و دومین مجلد آن در حال آماده سازی برای انتشار است. همچنین بخش پایانی این اثر ارزشمند در حال تدوین توسط تعدادی از اساتید و متخصصین علوم قرآنی است و امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد انتشار کامل این مجموعه فاخر باشیم.

رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی گفت: علاوه بر موارد یادشده، «همایش مردم‌سالاری دینی» کارویژه ای است که توسط گروه پژوهشی حکمت و کلام جدید در حال پیگیری برای برگزاری است. این همایش با مشارکت برخی پژوهشکده‌های دیگر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و همچنین دیگر نهادهای حوزوی و دانشگاهی معتبر، برگزار خواهد شد.

وی تأکید کرد: دفتر تبلیغات اسلامی سال هاست که رویکرد مسأله محوری را در تمام فعالیت‌ها به ویژه فعالیت‌های علمی و پژوهشی اتخاذ نموده است. گروهی از پژوهشگران چالش‌های موجود در جامعه ایران را رصد نموده و به صورت ۱۰۰ مسأله که نظام جمهوری اسلامی ایران باید برای آنها برنامه داشته باشد، ارائه کرده است. از میان این مسائل با توجه به اهمیت و ضرورت و همچنین ظرفیت موجود در دفتر تبلیغات اسلامی ۱۵ مسأله به عنوان مسائلی که دفتر می‌تواند تمامی فعالیت‌های خود را معطوف به آنها تعریف نماید، انتخاب شده اند. از فرصتی که برای بنده در این نشست خبری فراهم آوردید استفاده می‌کنم و از همه اساتید و پژوهشگرانی که در حوزه علوم انسانی و اسلامی فعالیت می‌کنند و به این حوزه علاقه‌مند هستند، با توجه به محورهای پژوهشی مصوب در این پژوهشکده که در سایت رسمی پژوهشکده به آدرس ici.isca.ac.ir معرفی شده است، دعوت می‌کنم که در موضوعاتی که می‌توانند کمک کنند، پیشنهاداتشان را در قالب طرح اجمالی به ما ارائه دهند تا بتوانیم در صورت تأیید شورای علمی و پژوهشی پژوهشکده، از خدمات ارزشمند علمی آنها بهره مند شویم.

کد خبر 4807947

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشکده اسلام تمدنی خراسان رضوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نشست علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هفته پژوهش کنفرانس بین المللی جامعه شناسی فلسفه آیت الله جوادی آملی دفتر تبلیغات اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیت های قرآنی علوم انسانی رونمایی کتاب پژوهشگاه حوزه و دانشگاه حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۲۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است

به گزارش قدس خراسان، زهرا آهنگرزاده اظهار کرد: انتظار می‌رود فردا یکشنبه نیز با شدت کمتر بارش‌های رگباری پراکنده به ویژه در نواحی شمالی و ارتفاعات استان تداوم یابد.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: طی فعالیت این سامانه بارشی در استان خراسان رضوی به ویژه در نواحی کوهستانی و سردسیر، کاهش میدان دید هم به علت مه گرفتگی دور از انتظار نیست ضمن این که افزایش سرعت وزش باد هم باعث وزش باد شدید لحظه‌ای در برخی نقاط همراه با گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا و احتمال بروز خسارت خواهد بود.

وی گفت: از امروز نیز روند تدریجی افزایش دمای هوا در اکثر نقاط استان آغاز شده است که این روند افزایش دما تا سه شنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت اما روز دوشنبه نیز به طور موقت جوی به نسبت پایدار در استان حاکم خواهد بود.

آهنگرزاده افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته دمای هوای مشهد بین ۱۳ تا ۱۷ درجه سلسیوس بالای صفر در نوسان بود که بیشینه دمای هوای امروز مشهد ۲۳ درجه سلسیوس و کمینه دمای هوای امشب مشهد به ۱۲ درجه سلسیوس می‌رسد.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: زاوه با کمینه دمای هوای ۱۰ درجه سلسیوس و درگز با بیشینه دمای هوای ۲۷ درجه سلسیوس به ترتیب خنک‌ترین و گرم‌ترین شهرهای خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

وی گفت: همچنین طی این بازه زمانی بیشترین شدت وزش باد از شهرستان‌ رشتخوار با ۴۰ کیلومتر در ساعت به ثبت رسیده است.

آهنگرزاده با بیان این که طی شبانه روز گذشته از ایستگاه هواشناسی فرودگاه مشهد ۱.۳ میلیمتر بارندگی ثبت و گزارش شده است افزود: طی این مدت نیز بیشترین میزان بارش از شهرستان‌های کاشمر با ۱۹.۲ میلیمتر، خلیل آباد با ۱۴.۵ میلیمتر، تربت حیدریه با ۱۰ میلیمتر، بردسکن با ۹.۵ میلیمتر، ریوش با هشت میلیمتر، داورزن با ۷.۶ میلیمتر، بجستان با ۶.۵ میلیمتر و فرودگاه سبزوار با ۵.۴ میلیمتر ثبت و گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • تجلیل از اولین گروه سفیران استاندارد در خراسان رضوی
  • معارفه رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد
  • رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد معارفه شد
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • تقویت قطب‌های فکری و فرهنگی توسط دفتر تبلیغات اسلامی
  • "جوین" بیشترین بارندگی غرب خراسان رضوی را داشت
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • تمام شهرستان‌های خراسان رضوی در آماده‌باش هستند