Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور گفت: مدام از توسعه پایدار سخن می‌گوییم و سراغ ابعاد چهارگانه می‌رویم ولی در برنامه‌ها تعریف مشخصی از توسعه ارائه نداده‌ایم که این امر خلأ و نقص بزرگی است.

حمید پوراصغری، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور در نشست هم‌اندیشی الگوی دیده‌بانی توسعه پایدار استانی که امروز پنجم دی‌ماه در سالن باغستان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس قوانین جاری در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، بر اساس قانون شش ماه قبل از اتمام برنامه ششم باید برنامه هفتم توسعه را ارائه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اعلام کرد: سند آمایش کشور در سازمان برنامه‌وبودجه کشور تدوین خواهد شد در همین راستا به استان‌ها اعلام شده است تا سند آمایش خود را برای بررسی در کارگروه تلفیق ارائه دهند.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه، عنوان کرد: تا به امروز پنج برنامه اجرا شده و در حال حاضر در برنامه ششم توسعه قرار داریم، نکته بارزی که در برنامه‌ها مشاهده می‌شود این است که قالب این برنامه‌ها تقاضای بخش‌های مختلف به همراه گفتمان‌های سیاسی و گروه‌های ذی‌نفع بوده و در حقیقت این سیاست در تمامی برنامه‌های جامعی که تدوین شدند وجود داشته است.

وی اشاره کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که تمامی برنامه‌های جامع باید هم‌راستا باشند و این در قانون نیز پیش‌بینی‌شده است ولی امروزه می‌بینیم برنامه‌ها هم‌راستا نشدند که این امر ازجمله آسیب‌های برنامه‌ها به شمار می‌رود.

پور اصغری تصریح کرد: عدم وجود پشتیبان حمایتی ازجمله آسیب‌های برنامه‌های توسعه به شمار می‌رود و اگر هم وجود داشته بسیار کم بوده و در گذار برنامه‌ها کمتر به این موضوع پرداخته شده است در حقیقت می‌توانیم بگوییم که طی تدوین برنامه‌ها در بخش رصد ضعف داشته‌ایم.

وی تأکید کرد: مدام از توسعه پایدار سخن می‌گوییم و سراغ ابعاد چهارگانه می‌رویم ولی در برنامه‌ها تعریف مشخصی از توسعه ارائه نداده‌ایم که این امر خلأ و نقص بزرگی است.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور خاطرنشان کرد: در برنامه‌های توسعه مشاهده می‌کنیم که بسیاری از اهداف و برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده‌اند البته ناگفته نماند که این نقص در اسناد بالادستی نیز مشاهده می‌شود.

امروزه تنها ۳۵ درصد برنامه‌های توسعه محقق شده‌اند

وی افزود: عدم اولویت‌بندی و تبیین مفهوم توسعه موجب کاهش بهره‌وری شده و امروزه شاهد آن هستیم که تنها ۳۵ درصد برنامه‌های توسعه محقق شده‌اند. انتظار می‌رود پس از اجرای شش برنامه توسعه، ساختاری ایجاد شود تا سند هفتم توسعه را جامه عمل بپوشاند.

پوراصغری عنوان کرد: باید دو کار مهم انجام شود، نخست آنکه تعریف درستی از توسعه مطرح و شاخصه‌های آن نیز اعلام شود، همچنین برنامه‌های توسعه باید مورد ارزیابی قرار گیرند ولی متأسفانه طی تدوین اسناد به دنبال گزارش‌گیری بودیم و به اهداف و احکام اسناد توجهی نداشتیم، در حقیقت در بهترین حالت به هزینه‌کرد سند پرداخته و کمتر شاخصه‌های آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: تولید اطلاعات باید در شرایط مستمر انجام شود چراکه با استمرار آن می‌توان در انحرافات برنامه مداخلات مناسب را انجام داد.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور بیان کرد: طی جلسات متعددی که با قزوین برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که قزوین به عنوان پایلوت دیده‌بانی توسعه پایدار مطرح شود تا بدین‌وسیله آسیب‌ها شناسایی و پوشش داده شود.

پوراصغری در پایان با تأکید بر اینکه در دو وزارتخانه «بهداشت و درمان» و «آموزش‌وپرورش» در عین اینکه تخت و یا مدرسه زیاد داریم شاهد کمبود هم هستیم، گفت: این نشان از رصد نادرست است و دیده‌بانی می‌تواند این نقایص را برطرف کند، البته این کار دشواری است که باید در سطح کشور انجام شود و اعلام آمادگی می‌کنیم که از پتانسیل مجموعه برای راه‌اندازی و گسترش آن مضایقه نکنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی برنامه ريزي توسعه پایدار سازمان برنامه و بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه راهبردی، عملیاتی و تحولی استان با هدف ارتقا سهم ارزش افزوده، شاخص‌های توسعه انسانی، تبدیل ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل، تکمیل زنجیره ارزش و تامین، خلق مزیت پایدار، نرخ مشارکت اقتصادی، اعتماد و سرمایه اجتماعی و تعادل‌گرایی در توسعه استان تدوین شده است.

وی افزود: در تهیه و تدوین این برنامه استانداری آذربایجان‌شرقی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر دستگاه‌های استان همچنین اتاق بازرگانی‌، صنایع، معادن و کشاورزی استان مشارکت داشتند.

فتح‌زاده تصریح کرد: برخورداری از مدل مفهومی و عملیاتی، چارچوب روش شناسی، قابلیت سنجش‌پذیر مولفه‌های مطرح شده در برنامه، تدوین و ارائه برنامه تحولی توسط دستگاه‌ها، ترسیم برنامه زمانی پایش و ارزیابی و تحقق اهداف برنامه، نگاه سیستمی در تدوین اجزای برنامه و قابلیت محاسبه داده-ستانده و ارزش به تفکیک بخش‌های کلان اقتصادی، شیوه‌های تامین منابع و الگوی مشارکت بخش خصوصی و عمومی در اجرای برنامه وجه تمایز این برنامه می باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ارائه ساختار برنامه تحولی توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی در حضور استاندار و سایر اعضای شورای برنامه‌ریزی و تصویب ساختار برنامه در شورای برنامه‌ریزی به عنوان بالاترین نهاد در تسهیل‌گری توسعه، به برنامه ضمانت اجرایی بخشیده است.

این مسؤول اعلام کرد: با اجرا و پایش این برنامه در طول سال، شاهد تحقق رشد اقتصادی و ارتقا سهم ارزش افزوده استان در کل کشور تا پایان سال خواهیم بود.

کد خبر 6093369

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند