Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:20:15 GMT

آذربایحان شرقی جزو سه استان حادثه خیز کشور است

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۵۵۰۴۲

آذربایحان شرقی جزو سه استان حادثه خیز کشور است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان این‌که استان ما جزو سه استان حادثه خیز کشور است، گفت: زلزله ارسباران، سیل، حادثه قطار، ریزش کوه و زلزله میانه و سراب نمونه ای از این حوادث هستند.

محمدباقر هنربر صبح امروز در کارگاه تخصصی تجارب و درس آموخته‌های زمین لرزه اخیر در شهرستان‌های میانه و سراب، اظهار کرد: پنجم دی  ماه، مصادف با سالروز زلزله تلخ شهرستان بم است که در تاریخ به عنوان روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نام گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آموزش، تاثیر زیادی در کاهش اثرات و نیز نقش مهمی در آگاه سازی افکار عمومی در حین حادثه دارد که این موضوع باید مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد؛ باید همواره هوشیار بوده و بدانیم که حادثه، خبر نمی‌دهد.

هنربر با اشاره به وجود خطرات در معضل حاشیه نشینی، افزود: حدود ۲۰۰۰ هکتار از تبریز شامل بافت حاشیه نشین بوده و باید در بحث مقاوم سازی، بهسازی و احیای بافت فرسوده شهری اقدامات جدی انجام دهیم.

وی ادامه داد: طبق آمار ارایه شده از سوی بنیاد مسکن، حدود ۵۳ درصد روستاها مقاوم سازی شده بودند که در زلزله اخیر حتی ترک هم برنداشتند.

وی افزود: از مردم عزیز خواهشمندم در مواقع حادثه با دستگاه های متولی همکاری های لازم را کرده و خود نیز وضعیت را مدیریت کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به زلزله اخیر میانه و سراب، خاطرنشان کرد: مدیریت این حادثه، مرهون تلاش‌های تمامی دستگاه‌های فعال در استان است.

وی با بیان این‌که پس از زلزله میانه و سراب حدود ۱۱۱۰ پس لرزه روی داده است، افزود: در نتیجه این زمین لرزه، پنج نفر فوت شده و دو نفر نیز در اثر گازگرفتگی در چادر جان خود را از دست دادند. همچنین ۵۱۲ نفر مصدوم به بیمارستان مراجعه کرده بودند که ۳۲ نفر آن‌ها بستری شدند؛ البته همگی از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

وی در خصوص آمار احشام تلف شده در جریان زلزله اخیر نیز خاطرنشان کرد: در شهرستان میانه ۳۰۰ راس دام سنگین، ۷۰۰ راس دام سبک و در شهرستان سراب ۵۰ راس دام سنگین، ۳۲۵ راس دام سبک تلف شد.

هنربر ضمن قدردانی از اقدامات سریع دولت، یاد آور شد: دولت در کمتر از ۴۸ ساعت مصوبه ۳۲۹ میلیارد تومان کمک به مناطق زلزله زده را تصویب کرده و امکانات اولیه را در ساعات اولیه فراهم کرد.

وی در پایان در خصوص مشکلات خانوارهای فصلی و فرعی نیز اظهار کرد: مشکلات خانوار های فصلی و فرعی در این زلزله پیش رو آمد که با دستور استاندار کمک هزینه هایی به مبلغ هشت میلیون تومان و وام ۴۰ میلیون تومانی با بهره چهار درصد به این خانواده ها تعلق گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرم‌آباد در انتظار ساخت ۲ سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهر خرم‌آباد دارای سراب‌ها و چشمه‌هایی با آب گواراست که نظیرشان در کمتر شهری وجود دارد، از تعداد ۱۰ دهنه سراب‌های منطقه، ۵ دهنه سراب، بنام سراب‌های گلستان، مطهری، کیو، گرداب سنگی و دارایی در داخل شهر خرم‌آباد قرار دارند.

به گفته متولیان، ۶۰ درصد آب شرب شهر خرم‌آباد چشمه‌ها و مابقی نیز چاه‌های اطراف شهر است و اگر مردم در مصرف آب شرب صرفه‌جویی نکنند ممکن است با چالش جدی در رابطه‌با بحث تأمین آب شهر خرم‌آباد مواجه شویم.

۶۰ درصد آب شهر خرم‌آباد از طریق چشمه‌ها تأمین می‌شود

داریوش حسن‌نژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با تشریح آمار آبدهی چشمه‌های داخل شهر اظهار داشت: در حال حاضر سه چشمه دائمی و دو چشمه فصلی داریم که ۶۰ درصد آب شرب شهرستان خرم‌آباد را تأمین می‌کنند و برای این منظور مدیریت و بهره‌برداری از آنها در اختیار آبفا استان قرار گرفته است.

وی افزود: سرریز این چشمه‌ها برای حقابه اراضی پایین‌دست استفاده می‌شود و مازاد آبی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، بیان داشت: همچنین امکان ذخیره‌سازی باتوجه‌به شرایط شهر خرم‌آباد امکان‌پذیر نیست ولی می‌توان از این سرریزها به‌صورت گسترده در المان‌های شهری همچون آب‌نماها، آبشارهای مصنوعی، پل‌های موزیکال، دریاچه‌های مصنوعی و غیره استفاده کرد.

شهر چشم‌انتظار تکمیل ۲ پروژه سدسازی

حسن‌نژاد، گفت: برای تأمین آب شرب پایدار دو سد «سراب تلخ» با ۲۸ میلیون مترمکعب و سد «مخملکوه» با تخصیص ۶۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده است که با تکمیل و بهره‌برداری آنها از آب موجود پشت سدها برای آب شرب استفاده خواهد شد.

مهرداد محمدی مدیر منابع آب شهرستان خرم‌آباد نیز در سخنانی، اظهار داشت: چشمه‌های داخل شهر به دودسته فصلی و دائمی تقسیم می‌شوند و برای تأمین آب شرب شهر از چشمه‌های دائمی استفاده می‌شود.

در پیک مصرف سرریز آبی از چشمه‌ها نداریم

وی گفت: از سوی دیگر بحث حقابه چشمه‌ها را داریم که باید تصمیم بگیریم این حق آبه ها در چه بازه زمانی برای استفاده اراضی پایین‌دست مدیریت و سرریز شود.

مدیر امور منابع شهرستان خرم‌آباد، تصریح کرد: چشمه‌ها از اردیبهشت تا آذر سرریز مازاد ندارند و آمارها نشان می‌دهند در فصولی که پیک مصرف داریم، آبی برای سرریز نخواهیم داشت؛ اما در فصول غیرپیک مصرف که سرریز چشمه‌ها زیاد است، اوج برداشت آب برای مصارف کشاورزی از چشمه‌ها و چاه‌ها است و لازم است با هم‌فکری سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، با اجرای راهکارهای اصولی، برداشت آب از چشمه‌ها مدیریت شود.

باید خود را برای کم آبی فصل تابستان آماده کنیم

یاسر اکبریان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز در سخنانی، اظهار داشت: در حال حاضر منابع تأمین آب شرب در لرستان چشمه‌ها، سراب و چاه‌ها هستند و از هیچ‌کدام از سدهای موجود در استان برای تأمین آب شرب استفاده نمی‌شود.

وی در خصوص منابع تأمین آب شرب استان، گفت: باتوجه‌به اینکه در حال حاضر در استان لرستان تعداد ۳۳ شهر و حدود هزار و ۶۰۰ روستا با تعداد ۶۱۰ هزار مشترک تحت پوشش خدمات شرکت آبفا استان هستند که این تعداد شهر و روستا توسط همکاران به‌صورت شبانه‌روزی رصد و پایش و خدمات متنوعی در بخش شهری و روستایی به آنها ارائه می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، تصریح کرد: در حال حاضر منابع تأمین آب در استان بیش از ۸۰۰ منبع تأمین شامل چاه، چشمه، سراب و قنات داریم که باتوجه‌به کاهش بارندگی‌ها در سال آبی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ که بر اساس آمار سازمان هواشناسی تا پایان دی‌ماه میزان بارندگی‌ها به نسبت بلندمدت ۸۳ درصد کاهش بارش داشته که همین موضوع ما را مصمم کرده است تا تصمیمات و برنامه‌ریزی مناسب برای شرایط پیش رو اتخاذ کنیم.

اکبریان، افزود: یکی از چالش‌های پیش روی ما در استان این است که در حال حاضر از هیچیک از سدهای فعال موجود در استان برای آب شرب استفاده نمی‌شود و این موضوع باعث شده که ما برای مواجهه با شرایط خشکسالی از سایر ظرفیت‌ها استفاده بهینه داشته باشیم.

بنابراین گزارش، اینکه متولیان امر در سطح کلان هنوز احداث سدهای لرستان را که سهم عمده‌ای از آب کشور را در اختیار دارد به بهره‌برداری نرسانده و هنوز بخش زیادی از مردم شهرها و روستاهای لرستان در برخی فصول سال با مشکل جدی آب شرب مواجه می‌شوند موضوع قابل تأملی است که مردم انتظار دارند توسط نمایندگان آنها مورد پیگیری قرار گیرد.

کد خبر 6088240

دیگر خبرها

  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • تشییع پیکر پدر شهید دوران دفاع مقدس در سراب
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • پاکسازی ورودی شهر سراب به مناسبت هفته زمین پاک
  • خرم‌آباد در انتظار ساخت ۲ سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!