Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاضی مسعودی‌مقام با بیان اینکه کشور در مبارزه با مفاسد اقتصادی ید واحد نیست، گفت: برای رسیدگی کیفری به سیاست‌گذاری های غلط باید راه حل‌هایی اتخاذ کرد.

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست « تاملی بر رویه های قضایی در مبارزه با مفاسد اقتصادی در نظام حقوقی ایران» به همت بسیج دانشجویی و انجمن علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و براساس دغدغه‌های موجود درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در نظام حقوقی کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدالله مسعودی مقام قاضی پرونده‌های مفاسد اقتصادی در این نشست درباره چالش‌های موجود در نظام اقتصادی کشور گفت: منشأهای فساد در کشور ما مختلف است برخی منشأها حقوقی و به خاطر خلأهای قانونی است اما گاهی منشأ فسادها جرایم سازمان یافته ای است که در دستگاه های مختلف انجام می شود. همچنین منشا برخی فسادها داخلی و برخی بیرونی و خارج از کشور است.

وی افزود: یکی از اشکالات ما در مبارزه با فساد اقتصادی جزیره ای عمل کردن است و ما در مبارزه با مفاسد اقتصادی ید واحد نیستیم.

 

مسعودی مقام ادامه داد: با وجود گذشت یکسال از شکل گیری دادگاه جرایم اقتصادی مصوبه ای برای مقابله با اقداماتی که در زمینه جرایم اقتصادی غیرقانونی است؛ ایجاد نشد.

وی در ادامه سخنان خود به تحولاتی که در برخورد و مقابله با مفاسد اقتصادی در دادگاه ویژه جرایم اقتصادی ایجاد شده اشاره کرد و افزود: در مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ما برخی نگرش ها را تغییر دادیم. در حوزه بانک‌ها برخورد فقط با تسهیلات گیرندگان نیست بلکه با تسهیلات دهندگان هم برخورد جدی می شود و این باعث شده بسیاری از بانک ها امور خود را اصلاح کنند.

 

مسعودی مقام گفت: حال که مبارزه با مفاسد اقتصادی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است بهترین زمان برای ارتقاء قوه قضائیه است. ما موافق هستیم که رسیدگی ها به جرایم اقتصادی باید در چارچوب قانون باشد ولی این امر مستلزم وجود قانونگذاری در این زمینه است.

وی افزود: زمانی که ما خودمان را درست به مردم نشان بدهیم و ظاهرمان با باطنمان یکی باشد مردم قضاوت عادلانه ای نسبت به ما خواهند کرد.

قاضی مسعودی مقام در درباره سوال یکی از دانشجویان در رابطه با تفاوت و تبعیض در بررسی پرونده های اشخاص مرتبط با دولت های قبلی گفت: من نه این مسئله را رد و نه تأیید می کنم.

 

وی گفت: در این مسئله من فقط می توانم راجع به عملکرد خود پاسخگو باشم؛ تا زمانی که پرونده تشکیل نمی‌شود یا به ما ارجاع نمی شود ما مسئول بررسی آن نیستیم. ما چه در دادگاه های بعد از استجازه از رهبر انقلاب و چه شعب دیگر، تمام تلاش خودمان را در رسیدگی به همه‌ این پرونده ها انجام دادیم.

قاضی مسعودی مقام یادآور شد: قاضی نباید سیاسی باشد و اصلاح طلب یا اصولگرا بودن اصلا برای یک قاضی مناسب نیست و این یکی از محدودیت های قضاوت است که اگر کسی نتواند آن را رعایت کند نمی تواند در سیستم قضایی باشد.

وی ادامه داد: مسئله و چالش دیگری که امروز ما با آن رو به رو هستیم این است که سیاست گذاری غلط توسط دولت قابل تعقیب کیفری نیست، در حالیکه این سیاست گذاری های غلط خود منشأ بسیاری از مشکلات می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان قاضی فساد راه حل هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۶۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد

کیانی منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در آذربایجان شرقی گفت: به منظور رصد، کنترل، پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و ماموریت‌های محوله و بر اساس شاخص‌های تخصصی، منطقه آزاد ارس رتبه اول مناطق آزاد کشور را با امتیاز ۷۲ را کسب و در منطقه سبز رده‌بندی قرار گرفت.

وی ادامه داد: کسب این رتبه در سرجمع ارزیابی‌های انجام شده در بخش‌های اقتصادی، مدیریت منابع، عمرانی و زیربنایی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری، حقوقی، فناوری اطلاعات و تصویرسازی بوده است.

در این ارزیابی مناطق آزاد تجاری صنعتی ارس با ۷۲ امتیاز، منطقه آزاد تجار صنعتی اروند با ۶۹.۹ امتیاز در رده سبز و به ترتیب رتبه اول و دوم و مناطق آزاد انزلی و کیش در رده سفید و به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از هفت شاخص ارزیابی شده، ارس در شاخص‌های اقتصادی، مدیریت منابع، حقوقی و فناوری اطلاعات مقام اول را کسب کرده و در بخش عمرانی و زیربنایی نیز حایز رتبه دوم بوده که در مجموع تمام شاخص‌ها رتبه اول مناطق آزاد کشور را کسب و لوح تقدیر طی مراسمی توسط سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین حجت الله عبدالملکی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اعطا شد.

وی همچنین گفت: سال گذشته صادرات در منطقه آزاد ارس به ۱۷۲ میلیون دلار افزایش یافت که این مقدار در سال ۱۴۰۱، ۱۴۷ میلیون دلار بوده است.

وی همچنین میزان افزایش صادرات به خارج از کشور از مسیر منطقه آزاد ارس را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: صادرات از طریق منطقه آزاد ارس در سال ۱۴۰۱. ۹۴ میلیون دلار بوده در حالی که در سال گذشته این مقدار با ۴۴ درصد افزایش به ۱۳۵ میلیون دلار رسیده است.

وی یادآور شد: منطقه آزاد ارس در جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز رکوردزنی کرده طوری که سرمایه‌گذاری داخلی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۸ میلیارد ریال بوده در حالی که این مقدار در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۷۱ درصدی (۸.۷ برابری) به ۶۵۸ میلیارد و ۹۷۱ میلیارد ریال جهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری خارجی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی نیز از ۳۸ میلیون دلار در مدت یاد شده به ۴۹.۳ میلیون دلار افزایش یافته است.

وی همچنین یادآور شد: کشور‌های روسیه، ترکیه، آذربایجان، عراق، ارمنستان، گرجستان، امارات، قزاقستان، افغانستان و پاکستان به ترتیب بیشترین میزان خرید را از محصولات منطقه آزاد داشته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین خواری
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • مرگ مشکوک قاضی دادگستری در مازندران | ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد