Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ پس از گران شدن بنزین، دولت و وزارت نفت طرح سی‌ان‌جی‌سوز کردن خودروها را مطرح کردند تا هم از بار هزینه سوخت خانوارها بکاهند و هم جلوی مصرف افسارگریخته بنزین گرفته شود. اما طبق معمول، اجرای تصمیمات خلق‌الساعه‌ای که زیرساخت اجرایی آن‌ها فراهم نیست و از قبل برای توسعه آن‌ها برنامه‌ریزی نشده، موفقیت طرح را زیر سوال خواهد برد، هرچند که این طرح از اساس مطلوب و مورد نیاز جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سی‌ان‌جی‌سوز کردن خودروها نیز از دسته طرح‌های با اهمیت است که البته چالش‌های اساسی پیش روی این طرح وجود دارد.

در این رابطه حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: یکی از مهم ترین زیرساخت های لازم جهت سی‌ان‌جی سوز کردن خودروها، تعبیه جایگاه های سوخت در سطح شهرها است که متاسفانه در حال حاضر این زیرساخت در کلانشهرهایی مانند تهران نیز به خوبی فراهم نیست. وی در ادامه افزود: بسیاری از استان ها نیز فاقد تعداد کافی جایگاه سوخت گاز هستند که استان سیستان و بلوچستان از بازرترین این نمونه ها است.

صالحی در ادامه افزود: در کل، نگاه دولت به مقوله تامین سوخت برای خودروها، نگاه درستی نیست چراکه از لحاظ دسترسی به سوخت بنزین و گاز مشکلی در کشور وجود ندارد بلکه مشکل از مصرف و نبود برنامه ای برای فرهنگ سازی و بهینه مصرف کردن سوخت است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز سی‌ان‌جی بخشی از سبد سوختی دنیا است، گفت: نمی توان منکر نقش سی‌ان‌جی در سبد سوخت بود اما خاطرات تلخ حوادثی که منجر به انفجار و یا حادثه شده بود، رغبت مردم برای دوگانه سوز کردن خودروهای بنزین‌سوز را کاهش داده است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ضمن انتقاد از سیاست های یکباره دولت گفت: بهره گیری از سوخت سی‌ان‌جی در سبد سوخت لازم است اما می‌بایست قبل از عمومی کردن این سیاست، برنامه‌ریزی ها و زیرساختهای آن فراهم شود تا چالش دیگری پس از افزایش قیمت بنزین برای مردم بوجود نیاید. چراکه در حال حاضر شاهد دعوت عمومی صاحبان خودرو به دوگانه سوز کردن خودروها هستیم درحالی که تغییر چندانی در زیرساخت ها و افزایش تعداد جایگاه های سوخت گاز دیده نمی شود. وی افزود: در این حالت است که با تشویق مردم به سی‌ان‌جی‌سوز کردن بدون آماده‌سازی زیرساخت‌های اولیه، شاهد تشکیل صف‌های طولانی جایگاه‌های سوخت گاز خواهیم بود  و این موضوع بر چالش‌های سوخت صاحبان خودرو می‌افزاید.

صالحی با تاکید بر اینکه باید سیاست‌هایی از این قبیل را در طی چند سال اجرایی کرد، گفت: مشکل اینجاست که مسئولان هیچ‌گاه قبل از بحران به فکر راه چاره نیستند که بخواهند برنامه‌ریزی کنند. سیاست‌هایی از این قبیل را باید طی مدت زمان معین چندساله اجرا کرد، نه اینکه یک شبه تصمیم بگیریم سی‌ان‌جی را سوخت ملی اعلام و یا تغییر نرخ بنزین را یکباره اعلام کنیم

وی در پایان اشاره کرد: با سی‌ان‌جس مخالف نیستم، اما تجربیات تلخ گذشته که در اثر نبود زیرساخت و همچنین استانداردهای لازم بدست آمد، نشان از آن دارد که تصمیمات خلق‌الساعه، کارایی و اثربخشی مطلوبی در پی نخواهند داشت. وی همچنین هشدار داد، در پی ایجاد تقاضایی که دولت برای دوگانه‌سوز کردن خودروها بوجود آورده، احتمال بروز سواستفاده‌هایی در زمینه تبدیل کارگاهی موتورهای بنزین‌سوز وجود دارد که سرانجام به نصب غیراستاندارد کپسول و بروز حوادث و انفجارهایی مانند گذشته می‌انجامد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: افزایش قیمت بنزین سهمیه بندی بنزین قیمت بنزین خودرو گازسوز جایگاه سوخت سی ان جی جایگاه سوخت CNG

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۸۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست

مسیح فرزانه گفت: متنوع کردن سبد سوخت کشور برای عبور از ناترازی ضروری است اما پیش از این باید زیرساخت مورد نیاز.شبکه سوخت ایجاد شود.

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص حل بحران ناترازی انرژی در کشور گفت: استفاده از خودرو‌های هیبرید و برقی یکی از راهکار‌هاست اما در استفاده از خودرو‌های برقی، باید ابتدا به خدمات پس از فروش، زیر ساخت مورد نیاز و ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق در سال گذشته که در ۱۴۰۳ افزایش هم خواهد داشت توجه شود.

 

وی افزود: بررسی‌های من نشان می‌دهد اینگونه عمل نشده است، ما در حوزه خدمات پس از فروش خودروهای برقی و هیبریدی یک آئین‌نامه نداریم؛ در رابطه با برق شرایط مشخص است و هیچ دورنمای مثبتی در این باره نمی‌بینیم و حتی مسؤولان امری که دایه‌دار واردات خودروهای این چنینی هستند گامی در راستای تامین برق آن بر نمی‌دارند.

 

فرزانه در ادامه افزود: تمام این اقدامات همانند یک زنجیره به هم متصل است و طبعا هر کدام را اگر تامین نکنیم با مشکل روبه‌رو می‌شویم. وقتی باید خودروی برقی وارد کنیم که در تامین انرژی آن دچار مشکل نشویم؛ در صورتی که جواب وزارت نیرو به وزارت صمت برای تامین انرژی خودرو‌های برقی شفاف بوده و اعلام کرده که ایجاد چنین شرایطی امکان پذیر نیست.

 

این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: این مشکل را ما در سی ان جی کردن خودرو‌ها هم شاهد بودیم. مردم باید در صف‌های طولانیِ یک تا دو ساعته منتظر می‌ماندند تا بتوانند سوخت سی ان جی خودروی خود را تامین کنند.

 

وی گفت: باید از تمام سوخت‌ها برای متنوع کردن سبد سوخت استفاده و نباید فقط به یک تا دو مورد سوخت بسنده کرد. تنوع بخشی به سبد انرژی مسلما می‌تواند بار را از دوش بنزین دارد و گامی در مسیر رفع ناترازی سوخت کشور برداشته شود. البته همانطور که توضیح دادم زیرساخت هم باید تامین شود.

دیگر خبرها

  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • مکمل های بهبود کیفیت سوخت، به خودروها آسیب می زند
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • آتش سوزی خودروی پراید در جایگاه سوخت آستارا
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • آتش سوزی در جایگاه سوخت سی ان جی آستارا
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری