Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون جهانی شطرنج در پایان ماه میلادی جاری (دسامبر) رده بندی جدید شطرنجبازان و کشورهای عضو را اعلام می کند. این آخرین رنکینگ فیده در سال ۲۰۱۹ به حساب می آید که می تواند مبنای عملکرد کشورهای مختلف و نمایندگان‌شان در طول یک سال اخیر باشد.

این در حالی است که شطرنج ایران در بخش تیمی این رده بندی متحمل سقوط سنگینی شده طوریکه از رده ۲۰ به ۲۹ تنزل پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با توجه به روزهای باقی مانده تا پایان ماه دسامبر و آغاز سال جدید میلادی، هنوز مسئولان جهانی شطرنج به صورت رسمی اقدام به اطلاع رسانی در مورد رنکینگ جدید شطرنجبازان نکرده اند اما تغییرات لحاظ شده در آن بر روی سایت فیده قابل دسترسی و ارزیابی است.

سقوط ۹ پله ای شطرنج ایران در رنکینگ فیده

چگونگی محاسبه رنکینگ تیمی و تاثیرگذاری ۱۰ شطرنجباز
رنکینگ فدراسیون جهانی شطرنج همچون دیگر فدراسیون های بین المللی به صورت ماهیانه منتشر می شود. این رنکینگ در دو بخش انفرادی (مردان و بانوان) و تیمی گویای وضعیت کشورهای عضو فیده و بازیکنان آنها است.

رنکینگ تیمی فیده با لحاظ کردن میانگین ریتینگ ۱۰ نفر اول هر کشور در بخش انفرادی مردان و بانوان تعیین می شود. بر این اساس شطرنج ایران در آخرین رده بندی جهانی که یک ماه پیش اعلام شد با میانگین ۲۵۶۹ واحد ریتینگ در رده ۲۰ جهان قرار گرفت تا سومین کشور برتر آسیایی در این رده بندی باشد.

علیرضا فیروزجا، پرهام مقصودلو، محمد امین طباطبایی، پویا ایدنی و احسان قائم مقامی همراه با سارا خادم الشریعه، مبینا علی نسب، آتوسا پورکاشیان، میترا حجازی پور و غزل حکیمی فرد ۱۰ شطرنجباز اول ایران در رنکینگ ماه نوامبر بودند که میانگین ریتینگ آنها جایگاه بیستمی ایران در بخش تیمی را موجب شد.

تبعات تصمیم یک ۱۶ ساله
به گزارش خبرنگار مهر، آنچه بعد از یک ماه باعث سقوط ۹ پله ای شطرنج ایران در بخش تیمی رنکینگ جهانی شده، تصمیمی است که علیرضا فیروجا برای جدا کردن راه خود از دیگر هم تیمی هاش در شطرنج ایران گرفته است.

این شطرنجباز ۱۶ ساله در رنکینگ ماه گذشته فیده ۹ پله صعود داشت و بالاتر از دیگر ایرانیان در رده ۲۸ برتری شطرنجبازان جهان قرار گرفت اما ادامه فعالیت های او با پرچمی غیر از ایران، تمام امتیازات وتاثیرگذاری هایش را از رنکینگ تیمی کشورمان سلب کرده و همین مسئله سقوط اینچنینی را موجب شده است.

به هر حال ریتینگ فیروزجا تاثیر زیادی در جایگاه بیستمی ایران داشت. وی که همین چندماه پیش به عنوان اولین ایرانی با عبور کردن از ریتینگ ۲۷۰۰ موفق به کسب عنوان سوپر استاد بزرگی شد، در رنکینگ یک ماه پیش فیده با ۲۷۲۰ واحد ریتینگ بیشترین سهم را در جایگاه تیمی ایران داشت.

عقبگرد در شطرنجِ رو به رشد
جایگاه بیستمی که شطرنج ایران تا همین چند روز پیش در اختیار داشت به صورت تدریجی طی سال های متوالی و در اثر درخشش بازیکنان این رشته در رقابت های مختلف به دست آمد.

ایران در ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی با میانگین ۲۴۷۹ واحد ریتینگ در رده ۵۱ جهان و رده ششم آسیا قرار داشت اما ادامه آهسته و پیوسته مسیری که در پیش گرفته بود این جایگاه را به ۲۰ جهان و سوم آسیا ارتقا داد با این حال یک سومدیریت باعث شد فقط در یک ماه بخش قابل توجهی از رشد و تعالی کسب شده از کف برود.

خبرگزاری مهر پیش از این در گزارشی با عنوان «سرباز نزدیک به خانه آخر/ نگذارید قلعه فتح شود» به حواشی پیرامون شطرنج و تبعاتی که می تواند برای ورزش ایران داشته باشد، پرداخته بود و حالا سقوط سنگین در رنکینگ فیده را می توان از اولین تبعات قرار گرفتن در این مسیر عنوان کرد.

کد خبر 4808074 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: شطرنج رده بندی جهانی علیرضا فیروزجا فدراسیون جهانی شطرنج رنکینگ جهانی تیم فوتبال استقلال تهران لیگ برتر فوتبال ایران تیم فوتبال پرسپولیس آندره استراماچونی کشتی آزاد تیم فوتبال امید ایران باشگاه پرسپولیس گابریل کالدرون حسن یزدانی وزارت ورزش و جوانان والیبال تنیس روی میز مسعود سلطانی فر جام باشگاههای جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۹۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری

به گزارش قدس آنلاین، از زمانی که فدراسیون جهانی دوومیدانی رکوردهای ورودی المپیک ۲۰۲۴ پاریس را اعلام کرد مشخص شد دوومیدانی کاران ایران برای حضور در المپیک کار سختی در پیش خواهند داشت. با توجه به تغییر و تحولات زیادی هم که در یک سال گذشته در این فدراسیون رخ داد و در حال حاضر نیز فدارسیون با سرپرست اداره می شود به نظر می‌رسد جامعه دوومیدانی منتظر نماینده‌های زیادی از این رشته در پاریس نیست.

بر اساس اعلام فدراسیون جهانی ۱۸۱۰ دوومیدانی‌کار شامل ۹۰۵ مرد و ۹۰۵ زن در این رویداد شرکت می‌کنند که در مسابقات انفرادی از هر کشور حداکثر ۳ ورزشکار، در مسابقات تیمی از هر کشور حداکثر ۲ تیم و در مسابقات امدادی نیز از هر کشور فقط یک تیم می‌توانند به رقابت با حریفان بپردازند.

در حال حاضر حسن تفتیان و حمیده اسماعیل نژاد در دوی سرعت، حسین رسولی در پرتاب دیسک، مهدی صابری در پرتاب وزنه و مهدی پیرجهان در دوی ۴۰۰ متر با مانع ورزشکارانی‌اند که شانس این را دارند مسافر پاریس شوند ولی با این حال هنوز موفق به کسب سهمیه نشدند. این ملی پوشان در حال حاضر به دنبال کسب ورودی بازی‌های المپیک از طریق رنکینگ جهانی هستند.

دوی‌های سرعت

فرزانه فصیحی تنها ورزشکاری است که تا این لحظه سهمیه خود را قطعی کرده است. این دونده اخیرا در ماده ۶۰ متر در مسابقات داخل سالن آسیا با کسب مدال طلا افتخار آفرینی کرد و برای دومین بار ورودی بازی‌های المپیک را به دست آورد. فصیحی پیش از این نیز از طریق وایلد کارت به المپیک توکیو اعزام شده است. این بانوی دونده در حال حاضر برای تمرین و کسب آمادگی جهت حضور موفق در پاریس به دنبال مسابقه و اردو در اروپاست.

در دوی سرعت بانوان حمیده اسماعیل نژاد هم حضور دارد اما او هم تا کسب ورودی المپیک راه سختی را در پیش دارد. این دونده سرعتی ایران در حال حاضر رنکینگ ۸۲ جهان را دارد و باید برای رسیدن به المپیک در مسابقاتی که امتیازهای بالایی دارد حضور پیدا کند.
حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر بهترین دونده چند سال اخیر ایران است اما با توجه به رکوردی که او اخیرا در بازی‌های آسیایی هانگژو و مسابقات داخل سالن آسیا به ثبت رساند کار این نماینده ایران برای کسب ورودی المپیک سخت خواهد بود. تفتیان در حال حاضر رنکینگ ۴۷ جهان را در اختیار دارد و فعلا تمریناتش را در تهران پیگیری می کند.

دوی با مانع

با توجه به وضعیت دوومیدانی ایران در این ماده مهدی پیرجهان تنها ورزشکاری است که شانس کسب سهمیه المپیک را دارد. پیرجهان در حال حاضر رنکینگ ۳۷ جهان را در اختیار دارد، این دونده پیش تر هم برای المپیک توکیو از طریق رنک جهانی موفق به کسب سهمیه شده بود که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از اعزام به این بازیها جام ماند. گفته می شود پیرجهان برای کسب سهمیه از فدراسیون مجوز حضور در مسابقات یونان و آلمان را دریافت کرده است و درکنار این قرار است در مسابقات داخلی نیز شرکت کند.

پرتاب دیسک

حسین رسولی با توجه به مدالی که در بازیهای آسیایی هانگژو کسب کرد در حال حاضر پر امید ترین پرتابگر ایران برای رسیدن به ورودی المپیک به شمار می رود. ورودی تعیین شده در ماده پرتاب دیسک برای بازیهای المپیک ۶۷ متر است این در حالی است که ۶۲.۰۴ آخرین و بهترین رکوردی است این پرتابگر ایرانی موفق به ثبت آن در بازی‌های آسیایی شده است. رسولی حالا باید از طریق رنکینگ جهانی ورودی بازیهای المپیک را کسب کند. پرتابگر طلایی ایران در بازیهای آسیایی در آخرین رنکینگ جهانی اعلام شده در جایگاه ۵۲ قرار دارد و باید دید آیا در نبود احسان حدادی که در ادوار گذشته المپیک تنها نماینده ایران در ماده بوده او می تواند جایگزین نایب قهرمان المپیک لندن باشد.

پرتاب وزنه

مهدی صابری از معدود ورزشکارانی است که شانس کسب سهمیه المپیک از طریق رنکینگ جهانی را دارد. او در حال حاضر در رنکینگ ۳۷ جهان ایستاده است. پرتابگر وزنه ایران اخیرا در مسابقات داخل سالن آسیا هم موفق به کسب مدال برنز شد. صابری در حال حاضر در مشهد و زیر نظر مربی شخصی‌اش تمرین می‌کند.

در حال حاضر که کمتر از ۱۰۰ روز به آغاز بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس زمان مانده است؛ ملی پوشان ایران فرصت کمی برای کسب ورودی به این بازیها دارند هز چند که آنها تمرینات خود را زیر نظر مربی اختصاصی خود پیگیری می‌کنند اما بدون شک با این شرایط این ۵ دونده برای رسیدن به پاریس باید تلاش خود را دو چندان کنند و فدراسیون هم برنامه مناسبی را برای اعزام آنها به مسابقات با امتیاز بالا در نظر بگیرد.

کاروان دوومیدانی ایران برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو توسط ۴ ورزشکار به نام‌های احسان حدادی، حسن تفتیان، فرزانه فصیحی و مهدی پیرجهان سهمیه داشت که پیرجهان در دوی ۴۰۰ متر به دلیل مثبت شدن تست کرونا اعزام نشد، تفتیان در دوی ۱۰۰ متر در همان مرحله مقدماتی حذف شد و به نیمه نهایی نرسید، فرزانه فصیحی در دوی ۱۰۰ متر پس از صعود از دسته‌اش، در مرحله بعد فرصت صعود به نیمه نهایی را از دست داد و حدادی نیز در مرحله مقدماتی پرتاب دیسک رکورد خوبی را ثبت نکرد و به فینال نرسید.

دیگر خبرها

  • رسمی؛ شفیلدیونایتد به چمپیونشیپ سقوط کرد
  • اولین المپیک ژیمناستیک ایران، کارمند شهرداری گرگان شد
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان مقابل نمایندگان روسیه
  • توقف شطرنجبازان روسیه برابر تیم های مردان و بانوان ایران
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان و تساوی تیم ملی زنان مقابل نمایندگان روسیه
  • دختر شیروانی قهرمان شطرنج‌ لیگ برتر کشور شد
  • سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری
  • ارز روسیه پیشتاز شد
  • باخت بد استقلال در یک دیدار دوستانه برابر تیمی از اسلامشهر!
  • حسین رسولی: در رنکینگ المپیک از سهمیه دور می‌شوم