Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه رویداد شتاب استارت آپی پنجشنبه شب با حضور حسن اسدی رئیس دانشگاه کار، علی فتح طاهری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، محمد اسدی دبیر کل کانون عالی بازنشستگان کشور و جمعی از دانشجویان و ایده پردازان در دانشگاه کار شهر الوند برگزار شد.

علی فتح طاهری در این مراسم گفت: در عصر کنونی که تکنولوژی نقش مهمی ایفا می‌کند حضور در بازار رقابت بسیار سخت شده و اگر نتوانیم انتظارات را برآورده کنیم از قافله اقتصاد و علم عقب خواهیم ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در گذشته شاید محیط زیست در اجرای طرح‌ها نادیده گرفته می‌شد اما امروز هر طرح و برنامه‌ای تنها با احترام به محیط زیست می‌تواند تداوم داشته باشد و اجرا شود.

فتحی طاهری تصریح کرد: ورود دانشگاه‌ها به طرح‌های نوین استارت آپی و استقبال دانشجویان از آن نوید می‌دهد که ایده پردازان جوان ما قادرند در عصر دانش و تکنولوژی ظرفیت‌های علمی خود را بروز داده و به رقابت بپردازند و ما باید در دانشگاه‌ها این فرصت را مهیا کنیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین افزود: خوشبختانه در اولین استارت آپ با موضوع امنیت، بهداشت و محیط زیست طرح‌های خوبی ارائه شد و تعدادی به عنوان برگزیده با نظر هیئت داوران معرفی شدند اما باید پذیرفت همه طرح‌ها خوب بودند و انتظار داریم همچنان طراحان آن با قوت به کار خود ادامه دهند و خود را برگزیده تلقی کنند.

وی بیان کرد: البته از دانشگاه کار هم انتظار می‌رود از همه طرح‌ها به نحو مقتضی تجلیل و حمایت کند تا دانشجویان ما انگیزه تداوم حضور در این عرصه را داشته باشند.

جای طرح‌های فرهنگ ایمنی خالی است

فتحی طاهری در ادامه گفت: جای یک طرح و ایده در این رقابت علمی خالی بود که انتظار داریم در برنامه‌های بعدی به آن نیز توجه شود.

وی افزود: همه طرح‌ها در راستای ایمن سازی محیط کار ارائه شد در حالی که به نظر می‌رسد جای ایده‌هایی در خصوص فرهنگ ایمنی خالی بود و ما باید در این محور نیز ایده‌هایی داشته باشیم.

فتحی طاهری اظهار داشت: باید کمک کنیم تا فرهنگ ایمنی در جامعه پیاده شود برای نمونه در هنگام ساخت و یا بهسازی جاده‌ها همچنان فردی در وسط جاده پرچم می‌زند تا رانندگان متوجه شوند در مسیر پروژه‌ای در حال اجراست و همین طرح ایمنی می‌تواند جان عده‌ای را به مخاطره بیندازد و ما هنوز برای آن طرحی نداده‌ایم.

وی گفت: استفاده از ابزار نوین راه حل مناسبی در توسعه است اما قبل از ابزار باید فکر استفاده را ایجاد کنیم تا برنامه‌ها به نتیجه برسد.

در ادامه از طرح‌های برتر تجلیل شد.

در اولین رویداد استارت آپ در حوزه بهداشت و ایمنی و محیط زیست که با همکاری دانشگاه کار الوند و مرکز جامع علمی کاربردی خانه کارگر و محیط زیست برگزار شد تعداد ۷۶ طرح و ایده ارائه شد که ۱۵ طرح به مرحله داوری رسید و در نهایت از سه ایده برتر تجلیل شد.

طرح بهینه سازی زمان تولید بی و گاز دامی متعلق به ناصر اینانلو رتبه اول شد، نصب سنسور آلارم رنگی و سنسور صدا بر روی خط کشی عابر پیاده برای نابینایان و ناشنوایان، رتبه دوم را کسب کرد و طرح ماسک دید در دود متعلق به تیم دانشجویی کیایی در رده سوم جای گرفت.
 

کد خبر 4808390

منبع: مهر

کلیدواژه: سید علی طاهری دانشگاه علمی کاربردی قزوین بوشهر ایلام آلودگی هوا تعطیلی مدارس شهرکرد قزوین بیرجند گرگان انتخابات مجلس شورای اسلامی شب یلدا شیراز آبگرفتگی معابر مشهد استانداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۰۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • اجرای طرح تشویقی فرهنگ سازی برای موتورسواران مشهدی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»