Web Analytics Made Easy - Statcounter

پزشکان دانشگاه "USC" آمریکا در نتایج تحقیقات جدید علمی خود متوجه شد‌ه‌اند که "پتاسیم" موجود در "نمک‌ طبیعی" و مواد خوراکی، خطر ابتلاء به فشار خون را کاهش می‌دهد! ۰۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ تاکنون بارها در مورد مضررات خوردن نمک و اثرات آن بر بالا رفتن فشار خون شنیده‌اید؛ بسیاری از پزشکان هنوز هم در تمام نسخه‌های خود، بیماران را از خوردن نمک منع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بسیاری از پزشکان کشورمان هنوز هم مدعی هستند که مصرف نمک حتی در مقدار کم، سلامتی ما را به خطر می‌اندازد و ممکن است منجر به بیماریهای مختلف از جمله فشار خون بالا و بیماریهای قلبی ــ عروقی شود!

اما نتایج تحقیقات جدید پزشکان آمریکا خلاف این مطلب را اثبات می‌کند!

پزشکان دانشگاه "USC" کالیفرنیا در گزارش جدید خود توضیح می‌دهند که "پتاسیم" موجود در "نمک‌ طعام طبیعی" و مواد خوراکی، خطر ابتلاء به فشار خون را کاهش می‌دهد همچنین پتاسیم موجود در نمک و مواد حاوی این یون به دفع سریع سدیم اضافی در بدن و کاهش سطح فشار خون کمک می‌کند.

  بر اساس این گزارش، "پتاسیم" یک ماده معدنی کلیدی است که بدن برای عملکرد صحیح به آن تکیه می‌کند؛ پتاسیم موجود در نمک طبیعی با متعادل کردن تاثیرات منفی سدیم، از افزایش فشار خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند. 

کلیه‌ها در بدن انسان با کنترل میزان مایعات ذخیره شده در بدن به تعادل فشار خون کمک می‌کنند؛ هرچه مایعات ذخیره شده بیشتر باشد، فشار خون بیشتر می‌شود بنابراین کلیه‌ها با غربال کردن خون و مکیدن مایعات اضافی، آنها را به صورت ادرار از بدن خارج می کنند که این عمل فشار خون را کاهش می‌دهد. 

در این فرایند از "تعادل ظریف سدیم و پتاسیم" استفاده می‌شود تا آب از روی دیواره سلول‌ها و از جریان خون در داخل رگها جمع‌آوری شود؛ در انتها، مایعات و سدیم اضافی به مثانه منتقل شده و با ادرار دفع می‌شوند. 

بیشتر مراکز انباشت سدیم و پتاسیم و تاثیر آنها بر کلیه‌ها، رگهای خونی و قلب است؛ پتاسیم موجود در نمک طبیعی از مضررات سدیم جلوگیری کرده و از گرفتگی و فشار در رگهای خونی جلوگیری می‌کند همچنین به بهبود کارایی قلب و انقباض آن کمک کرده و ضربان قلب را تنظیم می‌کند. 

به گفته‌ پزشکان دانشگاه "USC" افزایش پتاسیم در بدن از طریق مصرف مواد غذایی مانند نمک طبیعی، به افرادی که فشار خون بالای 12 دارند توصیه می‌شود؛ میزان مصرف پتاسیم توصیه شده برای یک بزرگسال متوسط 4700 میلی‌گرم در روز است. 

بنابر نتایج این تحقیقات، نمکهای فراوری شده که از یون پتاسیم بی‌بهره باشد باعث افزایش سدیم موجود در بدن و بالا رفتن فشار خون می‌شود.

متاسفانه در حال حاضر با وجود نتایج تحقیقات جدید علمی درباره تاثیرات پتاسیم بر فشار خون، بسیاری از پزشکان کشورمان همچنان به جای توصیه به استفاده از منابع خوراکی طبیعی حاوی پتاسیم برای کنترل فشار خون، صرفاً انواع داروهای شیمیایی پرعارضه مانند "لوزارتان" را برای بیماران خود تجویز می‌کنند!

پزشکان آمریکایی در نتایج تحقیقات خود توضیح می‌دهند که بهترین راه برای افزایش پتاسیم در بدن استفاده از مواد غذایی طبیعی حاوی پتاسیم است؛ آنها با نهی استفاده از قرص‌های شیمیایی به استفاده از مواد طبیعی مانند نمک طعام طبیعی، موز، آواکادو، خربزه، زردآلو، سبزی‌های پهن برگ، قارچ، پرتقال و غیره توصیه می‌کنند. 

دیدگاه پزشکی ارتدوکس در مورد نمک مبتنی بر یک فرضیه بوده که متاسفانه این فرضیه فاقد مبنای علمی همچنان در جامعه پزشکی کشورمان حاکم است که بر اساس آن خوردن مقادیر زیاد نمک منجر به فشار خون بالا می‌شود!

این گفته که نمک باعث افزایش فشار خون می‌شود بیش از 100 سال پیش توسط یک دانشمندان فرانسوی "Ambard" و "Beauchard" بیان شد؛ آنها یافته‌های خود را بر اساس مطالعات فقط 6 بیمار انجام دادند! اما شواهد موجود در ادبیات پزشکی حاکی از آن است که فشار خون تقریباً 80 درصد از افراد مبتلا به فشار خون، ارتباطی با میزان مصرف نمک طعام طبیعی ندارد!

بین مبتلایان به فشار خون بالا، سه‌چهارم افراد به نمک حساس نیستند؛ حتی بین نیمی از افرادی که فشار خون بالا دارند، اثرات سوئی از مصرف زیاد نمک دیده نمی‌شود.

حذف یا کاهش مصرف "نمک طبیعی" باعث ابتلا به بیماریهای قلبی و کلیویآیا منابع طب سنتی مصرف "نمک دریا" را تأیید و توصیه می‌کنند؟!"نفخ و بیماری‌های معده" را با چشیدن "نمک" پیش از غذا درمان کنید!

انتهای‌پیام/

R1545/P/S2,24,1302/CT7 واژه های کاربردی مرتبط

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۰۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: فاصله سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به کشور کاهش یافته است، اما همچنان پایین‌تر از میانگین است و این فاصله باید کمتر شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، سعید کریمی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت_ در مراسم افتتاح و کلنگ زنی پروژه‌های بهداشت و درمان خراسان شمالی اظهار کرد: تمامی اقدامات صورت گرفته توسط دولت در مقابل جایگاه مردم اندک است.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد وزارت بهداشت عدالت و تعالی نظام سلامت است، افزود: فاصله سرانه تخت خراسان شمالی نسبت به کشور کاهش یافته اما همچنان پایین است لذا باید این فاصله کمتر شود.

معاون درمان وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: برای ماندگاری پزشکان در خراسان شمالی تعرفه دولتی و خصوصی در این استان را ثابت کردیم که اقدامی بی سابقه بود.

کریمی عنوان کرد: سال ۹۵ برای درآمد پزشکان در بیمارستان دولتی قرار دادند که دولت سیزدهم آن را برداشت؛ همچنین طرح قاصدک را حذف کردیم و مالیات را کاهش دادیم تا بخش دولتی درمان جان دوباره بگیرد.

کد خبر 748466

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»