Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@13:29:40 GMT

آخرخط بخاری‌های نفتی در مدارس

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۶۰۷۲۹

سریال پرغم آتش‌سوزی در مدارس با بخاری نفتی‌های چکه‌ای سال‌هاست که در شهرهای مختلف کشور تکرار شده و اگر نگاهی به آمار 20 سال گذشته بیندازیم رد پای مرگ و سوختن را در زندگی ده‌ها دانش آموز و معلم می بینیم. ناطقان: آتش سوزی دبستان «اسوه حسنه» در  زاهدان آخرین قسمت پررنگ این سریال در سال گذشته بود که چهار دانش آموز را به کام مرگ کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دختران شین آبادی را هم که یادمان نمی رود، دختران زیبایی که بعد از گذشت 2500 روز و انجام دهها عمل جراحی هنوز سلامتی کامل خود را به دست نیاورده اند و نتوانسته اند به زندگی عادی برگردند.

حال ناخوش سیستم های گرمایشی مدارس، در سال های گذشته آهسته و باکندی رو به بهبودی رفته است به طوری که شمار بخاری های نفتی غیراستاندارد کلاس های درس از 360 هزار در سال 1391 به 137 هزار مورد در سال 1397 رسید.

 تجهیز 48 هزار کلاس درس دیگر به سیستم گرمایشی استاندارد

برای علاج زخم کهنه بخاری های پرخطر نفتی چکه ای، از ابتدای امسال هدفگذاری حذف بخاری نفتی در مناطقی که گازکشی شده اند و علمک گاز تا مدرسه رسیده است در فاز اول شروع شد و در حال حاضر 24 هزار کلاس درس به سیستم استاندارد گرمایشی تجهیز شده اند.

همچنین با برچیده شدن 24 هزار بخاری غیراستاندارد دیگر، هنوز 88 هزار کلاس درس با سیستم گرمایشی غیراستاندارد در سطح کشور داریم که به گفته رئیس سازمان نوسازی مدارس 25 هزار مورد آن مربوط به مناطقی است که هنوز گازکشی نشده اند و استاندارد سازی سیستم گرمایشی این مدارس، هدف گذاری بعدی در فاز دوم است. 63 هزار کلاس درس نیز دارای بخاری گازی غیراستاندارد هستند که باید در گام سوم استانداردسازی شوند.

رخشانی مهر، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور روز پنجشنبه -پنجم دی- در مراسمی که به همین منظور در تبریز برگزار شده بود ابراز امیدواری کرد که امسال در لایحه بودجه اتفاقات خوبی افتاده و اولین جلسه کمیسیون تلفیق برگزار شده که سهم ما مشابه سال 97 است و اعتبار ما از محل عوارض از 20 به 50 درصد افزایش یافته که اگر محقق شود مسئله گرمایشی مدارس را تا سال آینده به طور کامل حل و فصل می کنیم.

هرچند حرکت آموزش و پرورش برای حذف بخاری های نفتی غیراستاندارد کند بوده و به آهستگی پیش رفته است، اما اکنون که عملیات حذف این بخاری ها کلید خورده، انتظار می‌رود با تخصیص بودجه مناسب و کمک سازمان به نوسازی مدارس، هرچه سریعتر به اتمام برسد تا شاهد بروز حادثه ناگوار دیگری در هیچ مدرسه ای نباشیم.
رونمایی از دستورالعمل مدیریت نگهداری و تعمیرات فضاهای آموزشی

به گزارش ایسنا، روز پنجشنبه و در جریان سفر وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به استان آذربایجان شرقی، دستورالعمل مدیریت نگه داری و تعمیرات فضاهای آموزشی رونمایی شد و الهیار ترکمن، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در همین راستا با بیان اینکه این دستورالعمل را صرفا یک دستورالعمل خاص نمی‌دانیم، بلکه سرآغاز فعالیت پردامنه ای است تا دیدگاه‌های تخصصی آموزش و پرورش و نوسازی مدارس در کنار هم برای ارتقای آموزش و یادگیری حرکت کنند گفت: تغییر در نقشه تیپ مدارس، طراحی و تدوین فضاهای هماهنگ با اقلیم سنتی و معماری سنتی، توجه به مدیریت در شرایط بحران از جمله عوامل موثر در نگهداری از مدارس هستند.
مدیران مدارس یک روز را به نام "نگهداری از تجهیزات مدرسه" انتخاب کنند

مهراله رخشانی مهر در گفت و گو با ایسنا، درباره ضرورت های نگهداری و تعمیر مدارس اظهار کرد: اگرچه طراحی، ساخت، خرید و تامین تاسیسات مناسب اهمیت بسیار دارد، اما سرپا نگه داشتن فضای آموزشی در طول عمر آنها از اهمیت بالاتری در استمرار خدمت رسانی برخوردار است.

با توجه به تنوع فضاهای آموزشی و منحصر به فرد بودن برخی از آنها لازم است علاوه بر دستیابی به روش‌های نوین نگهداری، برای کاهش حوادث و هزینه‌ها نیز راهکارهای پیشگیرانه و بازدارنده را در راستای افزایش طول عمر دارایی‌ها به کار ببریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه راهکارهای فرهنگی و توسعه فرهنگ نگهداشت مدارس را باید از مدیران و ذینفعان مدارس آغاز کنیم گفت: مدیران مدارس باید با عمل خود، نگهداری از تاسیسات و ابنیه فضاهای آموزشی را در مجموعه خودشان فرهنگ‌سازی کنند و ترویج دهند. به عنوان مثال یک روز را به نام «نگهداری از تجهیزات مدرسه» انتخاب کنند و در این روز آموزش‌های لازم را به دانش آموزان بدهند.

رخشانی مهر ادامه داد: آموزش و فرهنگ سازی دو مقوله مهم هستند که نقش اساسی در مدیریت نگهداری فضاهای آموزشی دارند. مدیران و مربیان مدارس می‌توانند با آموزش نگهداشت صحیح از تجهیزات مدارس، این فرهنگ را در بین کودکان و دانش آموزان ایجاد کنند در نگهداری صحیح فضای آموزشی سهیم باشند و مدرسه را به عنوان خانه دوم خود بپذیرند و مانند خانه خودشان از این فضا نگهداری کند.
 لزوم برقراری عدالت در فضاهای آموزشی

بی‌شک در عرصه مدرسه‌سازی خیرین نقش‌بسزایی داشتند و می‌توان خیرین‌مدرسه‌ساز را نمونه موفق در جلب مشارکت‌های مردمی خواند در این راستا نیز حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در سفر دوروزه خود به تبریز با مدیران مجامع خیرین مدرسه‌ساز کشور و مدیران کل نوسازی استان ها دیدار داشت و براین اعتقاد است کسانی که دست در کار خیر دارند، حال جامعه را بهتر می‌کنند. خیرین با مدرسه سازی حال مردم و جامعه را بهتر می‌کنند.

جامعه ما به روحیه‌ای مانند روحیه خیرین مدرسه‌ساز نیاز دارد. مدرسه، یک رسانه گسترده است و چتر آن همه جا گسترش پیدا کرده است. ما حدود 20 هزار مدرسه داریم که جمعیت 10 تا 15 نفری قرار دارد.

وی بر ضرورت برقراری عدالت در فضای آموزشی در مناطق مختلف کشور تاکید کرد و گفت: توزیع مناسبی را در همه مناطق شاهد نیستیم. برخی مدارس تعداد کمی دانش آموز دارند و برخی مدارس با جمعیت متراکم دانش آموزی روبرو هستند.

 40 هزار کلاس درس نیمه کاره داریم

ناصر قفلی، رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور نیز در جلسه مشترک وزیر آموزش و پرورش با روسای مجامع خیرین مدرسه‌ساز و مدیران کل استانی نوسازی مدارس اظهار کرد: مسئله بزرگ ما وجود ۴۰ هزار کلاس درس نیمه‌کاره است که البته برای تحقق آن راه بسیار داریم. امسال دولت در لایحه بودجه ۹۹ اعتبارات خیرین را افزایش داده است و بر همین اساس ما هم به عنوان خیر مدرسه‌ساز باید تعهدات خود را افزایش دهیم.

وی افزود: امروز مشارکت در تامین فضاهای آموزشی کشور یک ضرورت است و باید همراهی خود را در این عرصه همچنان ادامه دهیم و همراه نظام تعلیم و تربیت باشیم.

همچنین سعید جلالی رئیس مجمع خیرین آذربایجان شرقی بیان کرد: این استان یکی از بزرگترین دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی را دارد و اولین کتابخانه عمومی و مدرسه را در کشور دارا بود. تنها استانی در ایران هستیم که دو زلزله میانه و سراب را به فاصله نسبتا کوتاهی از هم تجربه کردیم و در مجموع ۱۵۲ مدرسه آسیب دیده داشتیم که کاملا نیاز به بازسازی و تخریب دارد و پیش از این هم در ورزقان ۱۹۲ مدرسه نیازمند نوسازی داشتیم.
 افتتاح یک مدرسه ماندگار دیگر

پنجم دی ماه، دبیرستان ماندگار «آیت الله طالقانی» با 6800 متر مربع زیربنا و با صرف 18 میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی در تبریز به بهره برداری رسید.
علاوه بر این باشگاه پیشکسوتان و مرکز دندانپزشکی تبریز نیز افتتاح شد. در نهایت وزیر آموزش و پرورش سری هم به منطقه زلزله زده ورنکش در شهرستان میانه زد. مدارس در منطقه زلزله زده روستای ورنکش آسیبی ندیده بودند و تعمیرات آسیب دیدگی های جزئی طبق وعده آموزش و پرورش در آینده نزدیک انجام می‌شود. منبع: ایسنا برچسب ها: آخر خط ، بخاری های نفتی ، مدارس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آخر خط بخاری های نفتی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند

احمد محمودزاده با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود