Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام نائینی با تشریح ارتباط میان بصیرت و مهدویت، گفت: بصیرت باعث می‌شود بدانیم غیبت همراه با حضور است. انسان بصیر از خورشید پس ابر وجود امام(عج) بهترین استفاده‌ها را می‌کند. اگر حواس‌مان را جمع نکنیم از صف یاران حضرت(عج) جدا می‌شویم.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، برنامه مهدوی «حاضر غایب از نظر» امروز (جمعه، ششم دی ماه) همچون هفته های گذشته از شبکه قرآن و معارف سیما و از مسجد امام حسن عسکری(ع) قم روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین «نائینی» در این برنامه با موضوع «بصیرت و مهدویت» به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: ما یک نگاه داریم و یک بینش و بصیرت برخی فقط به حوادث اطراف می نگرند؛ برای مثال در تاریخ جریان های بسیاری تعریف شده است می توان از آنها عبور کرد، اما برخی فقط نگاه نمی کنند چه به وقایع روز و چه به آنچه در تاریخ گذشته است، بلکه درپی چرایی برمی آیند و قبل و بعد آن را بررسی می کنند و درصدد کشف زمینه ها برمی آیند.

 

این کارشناس مهدوی تصریح کرد: البته برخی بعد از یافتن علت ها، آینده خود را بر اساس آن رقم می زنند؛ برای مثال در روز 9 دی ماه سال 88 ملت ایران با بصیرت از دین دفاع کردند.

 

وی ادامه داد: در تاریخ می خوانیم فرزند پیامبر(ص) در سال 61 هجری در کربلا به شهادت رسید و عده ای دیدند و رد شدند ممکن است ما نیز ببینیم و رد شویم اما آنها که فراتر از دیدن عمل می کنند، می پرسند چه شد که بعد از 50 سال از رحلت رسول خدا(ص) فرزند او را چنین فجیعانه به شهادت رساندند.

 

بصیرت یعنی دیدن، ریشه یابی کردن و آینده نگری بر اساس آن

 

حجت الاسلام نائینی تاکید کرد: دسته سوم می گویند اجازه ندهیم عاشورا تکرار شود، چنان که در سال 88 مردم ایران عاشورایی به میدان آمدند و گفتند نمی گذاریم دین و امام تنها بماند. لذا بصیرت یعنی دیدن، ریشه یابی کردن و آینده نگری بر اساس آن.

 

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر آنکه در عصر غیبت امام زمان(عج) بصیرت چه معنایی دارد؟، گفت: بصیرت سبب می شود از غیبت معنایی عمیق داشته باشیم، برخی بر این باورند که غیبت یعنی امام نیست و طوری عمل می کنند که گویی نظارتی بر آنها نیست. بصیرت باعث می شود که بدانیم غیبت همراه با حضور است.

 

حجت الاسلام نائینی در ادامه بیان کرد: غیبت به معنای عدم حضور نیست، بصیرت باعث می شود که بدانیم غیبت به معنای حضور است اما با شرایط ویژه؛ چنان که در دعای ندبه خواندیم: جانم فدای تو آقایی که غایبی اما از بین ما بیرون نیستی. در روایت است: بسیاری در عصر غیبت به امام زمان(عج) سلام کرده و ایشان پاسخ می دهند اما حضرت(عج) را نمی شناسند.

 

وی درباره معنای غیبت، ابراز کرد: این غیبت به معنای عدم ظهور است چنان که در دعای عهد می خوانیم خدایا! ظهورش را برسان.

 

بصیرت یعنی با اعمال مان لبخند بر لب امام مهدی(عج) بنشانیم

 

این استاد حوزه علمیه در ادامه و در شرح تفاوت نگاه ها به غیبت، اضافه کرد: بصیرت اقتضا می کند درک درستی از غیبت داشته باشیم و اگر چنین بود فرقی با زمان ظهور نداریم؛ چراکه در عصر غیبت و ظهور، امام زمان(عج) بر ما نظارت دارند. در روایات است در هفته دو مرتبه (عصر دوشنبه، عصر پنجشنبه) نامه اعمال شما به امام زمان تان عرضه می شود پس کاری کنیم اعمال ما لبخند بر لبان امام زمانم بنشاند.

 

وی تاکید کرد: در روایات می گویند وجود ایشان در عصر غیبت همچون خورشید در پس ابر است، خورشید هست یعنی روز است بصیرت به ما یاد می دهد که در زمان غیبت هم حواسمان را جمع کنیم، زندگی را باید با امام تنظیم کنیم چه غیبت باشد چه ظهور؛ انسان بابصیرت از این خورشید پس ابر بهترین استفاده ها را می کند.

 

این استاد حوزه علمیه درباره مرز بین بصیرت در زمان همراهی با امام و بصیرت دوران غیبت امام معصوم(ع)، بیان کرد: بصیرت اگر وجود داشته باشد هدایت انسان ممکن می شود و اگر نباشد هدایت ممکن نیست، چنان که خداوند در آیه 198 سوره مبارکه اعراف می فرماید: «وَإِنْ تَدْعُوهُمْ إِلَى الْهُدَىٰ لَا يَسْمَعُوا ۖ وَتَرَاهُمْ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ وَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ؛ و اگر آنها را به راه هدایت خوانید نخواهند شنید (یعنی بتان چون گوش و بت‌پرستان چون هوش ندارند دعوت اسلام را نپذیرند. و ای رسول ما یا ای اهل عقل و بینش) تو می‌بینی که آنها (بتان یا بت‌پرستان) در تو می‌نگرند ولی نمی‌بینند.»

 

وی تاکید کرد: با بصیرت است که در همراهی و معیت با دین پیش می رویم، چه در عصر غیبت چه هنگام ظهور؛ بصیرت باعث می شود وظایف خود را در عصر غیبت شناخته و وظایف منتظران را درک و به آن عمل کنیم. اینچنین می توان در ابتدای ظهور با برنامه های اصلاحی امام مهدی(عج) همراهی کرده و در رکاب ایشان قدم به قدم پیش رفت.

 

حجت الاسلام نائینی در ادامه گفت: در روایات آمده است برخی در عصر ظهور از صف امام جدا می شوند، اینها حتی در عصر غیبت دعای سلامتی امام زمان(عج)، ندبه و آل یس خوانده اند اما فقدان بصیرت باعث می شود در مقام همراهی با اصلاحات امام(عج)، کم می آورند و در پیاده شدن کامل دین صبور نیستند و این جای هشدار دارد که اگر حواس مان را جمع نکنیم از صف یاران حضرت(عج) جدا می شویم.

 

وی با بیان اینکه این جدایی همراه با سرافکندگی است، تاکید کرد: البته در مقابل این ریزش ها، رویش هایی هم داریم چنان که حتی خورشیدپرستان در عصر ظهور با بصیرت پشت سر امام قرار می گیرند. اگر بصیرت نداشته باشیم در عصر غیبت هم «الّلهُــــــمَّ عَجِّــــــلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَـــــــــرَجْ» می گوییم اما با ظهور از صف حضرت حجت(عج) جدا می شویم برای همین در زیارت عاشورا می خوانیم: «وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ».

 

عاشورایی باشید تا زمینه ظهور فراهم شود

 

این کارشناس مهدوی ادامه داد: مقام معظم رهبری می فرمایند: عاشورایی باشید تا زمینه ظهور فراهم شوید. در سال 88 مردم بصیرت عاشورایی را نشان دادند؛ در عصر ظهور هم اگر بصیرت باشد در اصلاحات و اقدامات با امام عصر(عج) همراه می شویم وگرنه از همراهی و یاری ایشان بازمی مانیم.

 

حجت الاسلام نائینی درپاسخ به این سوال مجری مبنی بر ضرورت وجود بصیرت در جزئیات سبک زندگی، اظهار کرد: بصیرت اگر عمیق باشد، دین در جوانب مختلف زندگی انسان اجرا می شود چراکه دین در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فردی و خانوادگی برای زندگی ما برنامه دارد. ببینیم پیامبر(ص)  و اهل بیت(ع) در حیات سیاسی، اجتماعی و خانوادگی و فردی چطور عمل می کردند و از آنها الگو بگیریم.

 

نمایندگان منتخب ملت همسو با افق گام دوم انقلاب انتخاب عمل کنند

 

وی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: باید کسانی را برگزید که در کنار معیشت امروز مردم به حیات سیاسی اجتماعی آنها نیز توجه کند؛ نماینده منتخب مردم بصیر باید اهدافش همگام با اهداف رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب یعنی زمینه سازی برای درک خورشید ولایت عظم همسو (ارواحنا فدا]) باشد. امروز باید کسی را انتخاب کرد که برای حکومت امام زمان(عج) برنامه ریزی و زمینه سازی کند. برای مثال با اقتصاد سالم و اصلاح معیشت مردم آنها را به سمت ظهور سوق دهد.

 

این کارشناس مهدوی در ادامه تاکید کرد: لازمه بصیرت آن است که در همه جوانب زندگی حواس مان باشد خدا و اولیای الهی از ما چه می خواهند اعم از زندگی فردی، اجتماعی، شغلی، سیاسی و ... برای مثال اگر فتنه ای شبیه آنچه در سال 88 رخ داد، بدانیم که باید وارد میدان شویم و عمل کنیم.

 

وی در تشریح راه های رسیدن به بصیرت در عصر غیبت، ابراز کرد: معرفت شاه کلید این بحث است اگر امام را بشناسم و معرفت به وجود ایشان بیابم، حضرت(عج) را می بینیم این فراتر از خواندن چند کتاب و رفتن پای چند منبر است، اصل معرفت باید از خدا عنایت شود برای همین تاکید شده در عصر غیبت این دعا را زیاد بخوانید: «أَللهُم، عَرفْنی رَسوُلَک، فَإِنک إِنْ لَمْ تُعَرفْنی رَسوُلَک، لَمْ أَعْرِفْ حُجتَک» یعنی اگر معرفت حجتت را به من ندهی در مسیر دین گمراه می شوم.

 

حجت الاسلام نائینی تاکید کرد: من باید ظرف وجودم را آماده کنم تا معرفت به من عنایت شود؛ این ظرف باید پالایش شده باشد، اگر ظرفی آلوده باشد پر از آب هم شود قابل استفاده نخواهد بود اما اگر ظرف پاک و پاکیزه باشد آنگاه آب زلال در آن باقی می ماند. این معرفت را اگر یافتیم بصیرت در پی آن می یابیم آنها که خوب امام شان را شناختند، شب عاشورا پای امام شان ایستادند.

 

وی با اشاره به وجهه عاشورایی حماسه 9 دی، بیان کرد: چرا یاران حضرت امام حسین(ع) در شب عاشورا ایشان را ترک نکردند، چون معرفت یافته بودند که هر کس غیر از راه ائمه(ع) بخواهد به خدا برسد، گمراه می شود.

 

ثبات قدم به معرفت نیاز دارد

 

نائینی در ادامه اضافه کرد: اگر امام معصوم(ع) را تنها راه رسیدن به خدا بدانیم با ثبات قدم در کنار امام خواهیم ماند. اینکه ما شیعه چهار امامی و هفت امامی و ... داریم برای آن است که اینها با معرفت کم در امامت برخی ائمه(ع) متوقف شدند و نتواستند تا امام دوازدهم پیش بیایند و شیعه اثنی عشری شوند.

 

این استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: در ایامی قرار داریم که مردم کشور شیعی و عاشورایی ما نشان دادند پای دین و ولایت ایستاده اند به شرط آنکه مسئولان در مشکلات همراه مردم باشند و آنها را درک کنند تا اینچنین به سمت طلوع خورشید ولایت عظمی ولایت امام عصر(عج) حرکت کنیم.

 

گفتنی است، برنامه «حاضر غایب از نظر» هر هفته جمعه ها با حضور کارشناسان مهدوی و بخش هایی همچون معرفی کتاب، پاسخ به سوالات مهدوی و برگزاری مسابقه پیامکی و ... از ساعت 10 و 30 دقیقه صبح روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می رود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد خبرگزاری شبستان طرح ملی فهما استان بوشهر کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد شب یلدا شیراز اصفهان عصر غیبت حماسه 9 دی سبک زندگی منتظرانه بصیرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۲۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها

شهر ۲۰۰۰ ساله «تئوتیئواکان» در مکزیک زمانی یکی از بزرگ‌ترین مراکز شهری در جهان باستان بود و حالا به یکی از مقاصد محبوب گردشگران تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا،‌ «تئوتیئواکان» (Teotihuacan) که در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی «مکزیکوسیتی» امروزی واقع شده است، یکی از بزرگترین مراکز شهری جهان باستان بود و مشخص نیست چه کسی آن را بنا کرده است. این شهر در فاصله بین ۲۱۰۰ سال قبل (یعنی زمان که ساخت آن آغاز شد) تا حدود ۱۴۰۰ سال قبل (یعنی زمانی که وارد دوره افول شد و آتش‌سوزی رخ داد که خسارت بزرگی به جای گذاشت) رونق داشت. با این حال حتی با افول «تئوتیئواکان»، این شهر هرگز به طور کامل از بین نرفت و «آزتک»‌ها بعدها مرتبا برای اجرای مراسم‌هایی به این مکان مراجعه می‌کردند.

«لایوساینس» درباره این شهر باستانی نوشته است: مشخص نیست ساکنان «تئوتیئواکان»، این شهر و بناهای داخل آن را چه می‌نامیدند. نام کنونی این شهر را «آزتک»ها انتخاب کردند و معنای آن «مکانی که خدایان خلق شدند» است.

«تئوتیئواکان» در دوران اوج خود، یک مرکز شهری به مساحت ۲۰ کیلومتر مربع با جمعیتی معادل بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در برمی‌گرفت و تأثیرگذاری آن تا مرکز مکزیک و حتی گواتمالا مشهود بود.

این شهر با استفاده از یک طرح شبکه‌ای، سازماندهی شده بود و بسیاری از مردم در آنچه که محققان با نام «مجموعه آپارتمانی» عنوان می‌کنند، زندگی می‌کردند که چندین خانواده را شامل می‌شد. یک پروژه نقشه‌برداری باستان‌شناسی حدود ۲۲۰۰ مورد از این سازه‌ها را در داخل شهر شناسایی کرد و کاوش‌ها نشان داد که مصالح برخی متفاوت است و در ساخت برخی از آنها سنگ و گچ آهکی بیشتری استفاده شده است.

«خیابان مردگان»

خیابان اصلی شهر که امروز با نام «خیابان مردگان» شناخته می‌شود، در محور شمالی ـ جنوبی قرار دارد. طول این خیابان ۳.۲ کیلومتر است و سه مجتمع هرمی بزرگ را شامل می‌شود.

«هرم ماه»

در انتهای شمالی این خیابان، «هرم ماه» که برگرفته از یک نام آزتکی است، قرار دارد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد این بنا در چند مرحله بین سال‌های ۱ تا ۳۵۰ پس از میلاد ساخته شده است. این بنا به عنوان یک سکوی کوچک شروع شد و در نهایت به یک هرم با ارتفاع ۴۶ متر تبدیل شد. سکوهای مرتفع آن احتمالاً برای تشریفاتی استفاده می‌شده است که مردم بتوانند از زمین هم شاهد آن باشند. در مقبره‌های مرتبط با این سازه، بقایای قربانی‌های انسان و حیوان همراه با اشیاء خاکسپاری مانند سنگ‌های ابسیدین کشف شده است.

در کمتر از نیم کیلومتری جنوب «هرم ماه»، «هرم خورشید» قرار دارد. این هرم با ارتفاع بیش از ۶۳ متر، یکی از بزرگترین سازه‌های ایجاد شده در دنیای جدید «پیشا کلمبیا» است که در حدود سال ۲۰۰ میلادی ساخته شده است.

در سال ۱۹۷۱، یک گروه باستان‌شناسان تونلی را در زیر هرم کشف کردند که ورودی آن در نزدیکی «خیابان مردگان» قرار داشت. آنها تونل را کاوش کردند و دریافتند که به یک اتاقک به شکل برگ شبدر منتهی می‌شود که متأسفانه در دوران باستان غارت شده بود. این غار احتمالاً برای انجام مراسم خاصی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

کشف دیگری که اواخر سال گذشته اعلام شد، گنجینه کوچکی از هدایا بود که ممکن است به زمان شروع ساخت هرم بازگردد. در میان اقلام یافت‌شده یک نقاب مارپیچ سبز وجود داشت که ممکن است تصویرگر چهره یک فرد باستانی باشد.

«معبد مار پَردار»

«معبد مار پَردار» که به نام «La Ciudadela» نیز شناخته می‌شود، در جنوب «هرم خورشید» واقع شده است. نقطه کانونی این بنای تاریخی یک هرم شش پله‌ای کوچکتر از دو نمونه دیگر در «خیابان مردگان» است. دو مجتمع آپارتمانی واقع در نزدیکی آن نیز ممکن است محل سکونت اشراف‌زادگان شهر بوده باشند.

گمان می‌رود این هرم در قرن سوم پس از میلاد ساخته شده است. در این سازه سرهایی متناوب تصویرگر «کوئتزالکواتل»، خدای آزتک‌ها و موجودی هستند که به نظر می‌رسد «تلالوک» (Tlaloc)، دیگر خدای «آزتک»ها را به تصویر می‌کشد.

گور حدود ۲۰۰ نفر در نزدیکی این هرم کشف شده است. بسیاری از آنها مردان جوان بودند و پیشکش‌های کنار گورها نشان می‌دهد جنگجو بودند. این نکته که بسیاری از آنها با مچ‌های ضرب‌دری در پشت کمر پیدا شدند، نشان می‌دهد آنها را بسته بودند و به دلایلی قربانی شده‌اند. زنان جوان و چند مرد مسن نیز به همراه پیشکش پیدا شدند.

هنرهای نقش بسته روی دیوار

«تئوتیئواکان» به خاطر نقاشی‌های دیواری رنگارنگش شهرت دارد. آنها را می‌توان در بسیاری از مجتمع‌های آپارتمانی شهر و همچنین در ساختمان‌های دیگری که به عنوان کاخ‌ها و معابد شناخته می‌شوند، پیدا کرد. در میان نقوشی که می‌توان دید، تصاویری از خدای طوفان آزتک‌ها و همچنین خدایی است که محققان آن را «الهه بزرگ» می‌نامند. نقوش دیگر شامل پرندگان، پلنگ، جغد و مارِ پردار است.

با بررسی برخی از هرم‌های مشهور این شهر مشخص شد که «تئوتیئواکان» چند زمین‌لرزه شدید را در فاصله ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلادی تجربه کرده است. 

باستان‌شناسان فکر می‌کنند زلزله‌های بزرگ نه تنها به اهرام شهر آسیب فیزیکی وارد کرده، بلکه ممکن است به بی‌ثباتی ساختارهای اجتماعی و سیاسی آن منتهی و در نهایت به نابودی شهر منجر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • قرارگاه جهاد تبیین به روشنگری و بصیرت‌افزایی کمک می‌کند
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • کیلین مورفی با دنباله‌های «۲۸ روز بعد» همراه می‌شود
  • ببینید | ظهور شتر مرغ نادر در عربستان پس از یک قرن
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • دلیل غیبت بهترین داور زن در یورو: حسودی مردان!
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال