Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست و اقتصاد ــ امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری روز نهم دی را باطل‌السحر فتنه خواندند، گفت: بنده از همه شما خواهران و برادران خواهش می‌کنم که در راهپیمایی بصیرت‌آفرین روز دوشنبه نهم دی از میدان شهدا به طرف حرم امام هشتم(ع) شرکت کنید و بصیرت خود را در شعائر این راهپیمایی به ساحت مقدس امام هشتم(ع) ارائه دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، امروز 6 دی ماه در خطبه‌های عبادی-سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: در هفته بصیرت قرار داریم و علت تقارن آن با نهم دی ماه به دلیل تحقق سه نقطه بصیرتی در چنین روزی بوده که به عنوان یک روز تاریخی در تاریخ انقلاب مقدس اسلامی ما نشان گرفته است.

وی افزود: یک نقطه بصیرت دشمن‌شناسی است، ما در نهم دی بعد از غائله‌ای که با دروغ تقلب در انتخابات به وسیله برخی جریان‌های سیاسی در کشور راه افتاد و دشمن از این دروغ و موج آن بهره‌برداری و فتنه ‌انگیزی کرد، در روز نهم دی مردم ما فهمیدند که دشمن واقعی کیست و این جریان از کجا مورد بهره‌برداری دشمن قرار گرفته است و بصیرت دشمن‌شناسی در نهم دی برای ما به وجود آمد.

علم‌الهدی ادامه داد: دوم بصیرت وقت‌شناسی بود، یعنی وقتی دشمن جریان فتنه‌انگیزی خود را به نقطه اوج رساند، مردم ما فهمیدند الان وقتی است که باید به عرصه بیایند و خودشان در میدان حضور پیدا کنند و تا زمانی که به عرصه نیایند، دشمن عقب‌نشینی نمی‌کند و این وقت‌شناسی بود که مردم بصیرت داشتند چه روزی به صحنه و عرصه بیایند.

بصیرت در شکل عقلانیت برخاسته از حساسیت

امام جمعه مشهد اضافه کرد: بصیرت سوم، بصیرت در شکل عقلانیت برخاسته از حساسیت بود، دشمن روی نقطه حساس مردم ولایی و دوستار اهل بیت ما دست گذاشت و امام حسین(ع) را آتش زدند، به عزاخانه سیدالشهدا اهانت کردند و شعائر دین و مقدسات ما را به باد اهانت کشیدند و مردم ما براساس حساسیت و عشق اهل‌بیت بصیرت پیدا کردند که دشمن جان پیغمبر و اساس اسلام را هدف گرفته است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: 9 دی مولد این سه بصیرت بود، در نتیجه به عنوان روز تاریخی بصیرت امت اسلام در جریان تاریخ انقلاب مقدس اسلامی ما نشان‌دار شد که باید این روز نشان‌دار را گرامی بداریم و به آن توجه کنیم. اکنون که دشمن مستاصل و بیچاره شده، نمی‌تواند از تمام امکانات خود در مقابله با ما، دین، نظام و انقلاب ما استفاده کند و راهش تنها به تهاجم اقتصادی و فتنه‌انگیزی منحصر شده، تنها درمان این درد مقابله دشمن در بصیرت مردم و حضور آنها در صحنه بوده و این لازم است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری روز نهم دی را باطل‌السحر فتنه خواندند، تصریح کرد: بنده از همه شما خواهران و برادران خواهش می‌کنم که در راهپیمایی بصیرت‌آفرین روز دوشنبه نهم دی از میدان شهدا به طرف حرم امام هشتم(ع) شرکت کنید و بصیرت خود را در شعائر این راهپیمایی به ساحت مقدس امام هشتم(ع) ارائه دهید.

علم‌الهدی با بیان اینکه آنچه به عنوان یک تجربه نهم دی برای مسئولان ما حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد، اثر حضور مردم در صحنه است، عنوان کرد: انقلاب ما 40 سال پشت سر گذاشت و 40 سال دوم نیز شروع شده است. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند برنامه و راهبرد مقام ولایت در 40 سال دوم ما را به نقطه فرج و ظهور امام زمان(عج) خواهد رساند و چشممان به جمال آقا روشن خواهد شد.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: در این 40 سالی که پشت سر گذاشتیم، کشور از بسیاری امکانات اقتصادی، تسلیحاتی و سیاسی برخوردار بوده، اما آنچه انقلاب ما را با همه دشمنی‌های دشمن 40 ساله کرد، مردم و حضور آنها در عرصه‌های انقلاب و صحنه‌های نظام بود و اگر مردم در صحنه و عرصه نبودند، این مراحل را پشت سر نمی‌گذاشتیم.

دشمن با فتنه به طرف ما روی آورده

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: در 9 دی حضور مردم در صحنه را که به تعبیر مقام معظم رهبری باطل‌السحر است، تجربه کردیم، اکنون نیز دشمن با فتنه به طرف ما روی آورده، بنابراین باید حضور مردم در صحنه و توجه مردم به صحنه به عنوان یک سرمایه مورد ارج قرار گیرد. حضور مردم در صحنه زمانی حفظ می‌شود که مسائل برای مردم شفاف باشد. دولت، مجلس و دستگاه‌های مختلف نظام باید هر کاری را که می‌خواهند انجام دهند، برای مردم شفاف کنند و مردم را در جریان بگذارند، اینگونه نباشد که مردم را غافلگیر کنند، جایی تصمیم‌گیری کنند و بعد مردم مقابل عمل انجام شده قرار گیرند.

وی با بیان اینکه این روزها، روزهای بررسی بودجه سال 99 است، عنوان کرد: طی دو سه روز کمیسیون تلفیق مجلس بودجه را بررسی و کلیات بودجه 99 را تصویب کرد. دولت بودجه‌ای را به مجلس ارائه داده و مجلس باید بررسی کند، این چه بررسی است؟ چه چیزی در این بودجه دیدید که کلیات آن را تصویب کردید؟ کلیات بودجه منابع درآمدی و موارد مصرفی آن است. به صورت کلی نگاه می‌کنند که موارد مصرفی و درآمدی بودجه بی‌اشکال و حساب شده است، بعد کلیات بودجه را تصویب می‌کنند.

نمایندگان برای نجات مردم از تنگنای معیشتی فکری کنند

علم‌الهدی افزود: بودجه‌ای که به مجلس ارائه شده و کلیات آن را تصویب کردید، بودجه یک کشور در حال جنگ اقتصادی است؟ شما نمایندگان مجلس برای مردم و برای نجات آنها از تنگنای معیشتی فکری کنید. چنین بودجه‌ای را ارائه دادند و شما کلیات آن را تصویب کردید؟ یک مورد مصرفی این بودجه شرکت‌های دولتی است. در سال 98، 1200 میلیارد تومان بودجه برای شرکت‌های دولتی درنظر گرفته شد، که در سال 99 قریب 1500 میلیارد تومان در این بودجه ارائه شده، در حالی که دو هفته پیش رئیس دیوان محاسبات به مجلس آمد و رسما اعلام کرد که بیش از 50 درصد این شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند. مال مردم را تصویب کردید که کجا مصرف شود؟


امام جمعه مشهد ادامه داد: کلیات بودجه را برای چنین مصرفی تصویب کردید؟ مال این مردم گرفتار در چنگ دشمن و در جنگ با دشمن را تصویب کردید که بیش از 1500 میلیارد تومان مال این مردم در سال 99 به شرکت‌هایی داده و مصرف شود که ریئس دیوان محاسبات بیان می‌کند بیش از 50 درصد آنها زیان‌ده هستند و شما کلیات این بودجه را تصویب کردید؟ شما منابع درآمدی بودجه را چه دیدید که کلیات آن را تصویب کردید؟

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: یک منبع درآمدی دیگر که می‌گویند روزی یک میلیون بشکه نفت صادر کنیم. بودجه را بر این اساس تنظیم کردند. بودجه متکی بر صدور یک میلیون بشکه نفت در روز با اقتصاد مقاومتی تناسب دارد؟ این چه بودجه‌ای است و شما کلیات آن را تصویب کردید؟

وی خاطرنشان کرد: منابع مالیاتی یکی از منابع درآمدی بودجه است، تا آذر ماه امسال 221 هزار میلیارد تومان تعویق مالیاتی داشتیم که مالیات خود را ندادند. دکان‌ها، سوپرمارکت‌ها و مردم کارمند که مالیات خود را دادند، پس چه کسی مالیات نداده است؟ 80 درصد این 221 هزار میلیارد تومان تعویق مالیاتی متعلق به 100 شرکت و فرد است. چه کسی در این مملکت باید مالیات بدهد؟

علم‌الهدی اضافه کرد: آقای سرمایه‌دار یا شرکتی که میلیاردها سود و بهره‌برداری دارد باید هزینه امنیت، آبادانی و جاده‌های این کشور را که بیشتر از آنها استفاده می‌کند بدهد یا کارمند دست به دهنی که بیش از 2 میلیون حقوق در سال ندارد؟ این بیشتر استفاده می‌کند یا آن؟ از این منابع مالیاتی که به عنوان منبع درآمد بودجه معین شد، 221 هزار میلیارد تومان تا اول آذر تعویق مالیاتی داشتید.

امام جمعه مشهد گفت: در این بودجه راهکار دریافت مالیات به عنوان منبع درآمد مشخص شده که کلیات آن را تصویب کردید؟ شما مجلسی‌ها معافیت‌های مالیاتی را حل کردید؟ هنوز نیز عده‌ای از معافیت‌های مالیاتی استفاده می‌کنند، چرا مالیات ندهند؟ مالیات خرج کشور است، آنها خرج مملکت، جاده‌ها، امنیت و دفاع را ندهند و سوپرمارکت سر محل ما باید بدهد که دو برابر روی جنس خود بکشد و به فرد فقیر و بیچاره‌ای که گرفتار معیشت است بفروشد. این منبع درآمد مالیاتی است. شما که بررسی نکردید چرا کلیات آن را تصویب کردید؟

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: این بودجه کسری دارد، کسری آن از کجا می‌خواهد تامین شود؟ این مردم چگونه بدهند؟ تا کی اسکناس بی‌پشتوانه چاپ شود و ارزش پول ملی ما پایین بیاید؟ شما تصویب کردید، شما نماینده این مردم هستید و این مردم موکل شما هستند. این بودجه از جیب مردم است، به موکلان خود اطلاعات ندادید، قصه را شفاف نکردید و با این همه مساله کلیات بودجه را در کمیسیون تلفیق تصویب کردید.

وی خاطرنشان کرد: به آقایی در خصوص بودجه گفتم که گفت صبر کنید به آخر بررسی بودجه برسد، گفتم تا آخر بررسی بودجه صبر کنیم و بعد بودجه سنگین خارج از طاقت مردم بر گرده آنها تحمیل شود، بعد من داد بزنم، اول کار داد می‌زنم. هنوز کلیات بودجه به صحن مجلس نرفته است. شما نمایندگان از خدا بترسید و نسبت به موکلین خود وجدان داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی سیاست و اقتصاد نماز جمعه خطبه های نماز جمعه روز بصیرت 9 دی بودجه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۳۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات جدول شماره ۹ درباره هزینه‌های متفرقه با ۱۰۵ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در رابطه با دفاع از این جدول، گفت: این جدول مربوط به مواردی از قبیل برنامه‌های موقت و یکساله دولت است. کلیات و شاکله این جدول در مجلس بهم نریخته است و فقط برخی جابجایی‌های جزئی صورت گرفته است.

روح الله متفکرآزاد در رابطه با کلیات این جدول، بیان کرد: ردیف‌هایی در این جدول آمده که ما مسائل مهم تری نسبت به آن‌ها داریم، از آن جایی که می‌توان این ردیف‌ها را جابجا کرد بنابراین بهتر است که کلیات این جدول را رد کنیم و با صلاحدید مجلس اولویت‌ها را تعیین کنیم.

بر اساس این گزارش محمدحسن آصفری در موافقت با کلیات این جدول، بیان کرد: جدول شماره ۹ مربوط به مسائل سالانه است، به طور مثال در سال‌های گذشته شاهد بودیم که پول گندمکاران با تاخیر ۵ یا ۶ ماهه پرداخت می‌شود.

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در جدول شماره ۹ تغییراتی ایجاد شده که به زعم ما این تغییرات مشکلاتی به وجود می‌آورد، به طور مثال ردیف مربوط به اعتبار گروه‌های جهادی حذف شده است یا ۱۵۰۰ میلیارد تومانی که برای احیای واحد‌های تولیدی راکد پیش بینی شده بود حذف شده که ما با این اقدامات مخالف هستیم بنابراین بهتر است این جدول برای اصلاح به کمیسیون بازگردد.

در ادامه حاجی بابایی گفت: اعتبار جدول ۹ حدود ۲۴۸ همت بود که اعتبار تغییر کرده حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، ما ردیف مربوط به گروه‌های جهادی را حذف نکردیم بلکه آن را بین همه استان‌ها تقسیم کردیم. از سوی دیگر اعتباراتی مانند یارانه خرید کاغذ برای دانش آموزان را پیش بینی کردیم که یکی از نیاز‌های اساسی است.

حاجی بابایی: جابه‌جایی صورت گرفته از جدول شماره ۹ به جدول شماره ۸ با هدف بالانس اوراق و کمک به دانشگاه‌ها بود

همچنین در ادامه بررسی جدول شماره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳، حمیدرضا حاجی بابایی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱-۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳ درباره مسائل مرتبط با تملک دارایی، بدهی‌های دولت و انواع اوراق، گفت: ۲۸۳ همت عدد این جدول است که ۲۲۵ همت آن مربوط به اوراقی است که قبلا فروخته شده و دولت باید سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۲۵ همت اوراق پرداخت کند لذا ما برای اینکه بتوانیم اوراق را بالانس کنیم یک جابه‌جایی بین جدول شماره ۸ و ۹ انجام دادیم تا مثلا به دانشگاه‌ها کمک شود، یعنی حدود ۲۱ همت را از جدول شماره ۹ به جدول شماره ۸ انتقال دادیم. در واقع ۷۱ همت سود حاصل از اوراق به جدول ۸ منتقل شده است و به جز این مورد تغییر اساسی دیگری در جدول شماره ۸ به وجود نیامده است.

وی افزود: اعتبار جدول شماره ۸ همان ۲۸۸ همتی است که دولت تعیین کرده و بیشتر مربوط به مسائل تملک دارایی و بدهی‌های دولت و نوع اوراق در سال ۱۴۰۳ است، لذا با توجه به تغییر خوبی که صورت گرفته توانستیم از این ناحیه دو همت به بهزیستی، دو همت به کمیته امداد و ... کمک کنیم.

طغیانی: کاهش اعتبار صندوق بین‌المللی اوپک اشتباه بزرگی است

بنابراین گزارش، در ادامه مهدی طغیانی در مخالفت با جدول شماره ۸ گفت: کمیسیون تلفیق بدون هماهنگی اعضا، مبلغ ۱۱ همت از افزایش سرمایه‌ای که باید در صندوق ملی بین‌المللی اوپک صورت می‌گرفت و ما نسبت به آن تعهد داشتیم، برداشت کرده و می‌گویند این مبلغ را از بودجه نفت جبران کنیم در حالی که باید بگویم پیشنهاد دهنده این مسئله کوچکترین فهمی از مسائل مرتبط با صندوق اوپک نداشته و کار بسیار غلطی است.

بدری: صندوق سرمایه‌گذاری اوپک در ادوار گذشته چه عایدی برای کشور داشته است؟ / جابه‌جایی ارقام کارشناسی شده است

همچنین صدیف بدری در موافقت با جدول مذکور گفت: قطعا اوراق اسلامی و اسناد خزانه به عنوان موضوعات ملی جدول شماره ۸ در کمیسیون تلفیق بررسی شده‌اند، اما باید پرسید صندوق سرمایه‌گذاری اوپک در گذشته چه عملکرد و چه عایدی برای کشور به همراه داشته است؟ بنابراین حتماً این جابه‌جایی با اقدام کارشناسی صورت گرفته است.

وی همچنین در ادامه در رابطه با موضوع سیب‌زمینی به وزارت جهاد کشاورزی تذکر داد و گفت: به تازگی جهاد کشاورزی عوارضی برای صادرات سیب‌زمینی وضع کرده است، اما با این تصمیم خلق‌الساعه کشور و سیب‌زمینی‌کاران را دچار چالش و مشکلات بسیاری کرده لذا درخواست دارم در تصمیم چند روز گذشته خود تجدیدنظر کند.

منظور: بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود

در ادامه داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دو تغییر در جدول شماره ۸ انجام شده که موجبات عدم موافقت دولت با این جدول را به همراه داشته است؛ ابتدا اینکه ردیف مربوط به افزایش سرمایه ایران در صندوق اوپک برای آن ۱۱.۲ همت بوده، اما این افزایش سرمایه توسط کمیسیون تلفیق حذف شده است در حالی که ما در یک سازمان بین‌المللی عضو هستیم و آنجا حق رأی داریم لذا اگر سرمایه خود را متناسب با شرایط افزایش ندهیم حق رأی خود را از دست خواهیم دادیم، بنابراین حذف این اعتبار به معنای عدم انجام بخشی از تعهدات بین‌المللی ما است که به حیثیت کشور در جوامع بین‌المللی آسیب می‌زند.

وی افزود: دومین ایراد وارده به تغییرات صورت گرفته در  ردیف دیگری مرتبط با بازپرداخت تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه ملی است چرا که باید با توجه به اینکه ما در شرایطی مجبور به گرفتن تسهیلاتی از صندوق هستیم و با توجه به اینکه منابع صندوق تجدید می‌شود این اعتبار باید بازگردانده شود لذا خواهشمندم بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه آن بازگردانده شود بنابراین با توجه به این دو تغییر در جدول شماره ۸ با آن مخالف هستیم.

حاجی‌بابایی: تغییرات داده شده در جدول شماره ۸ با هدف حل مشکلات مردم بود

بنابراین گزارش، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق گفت: دو ردیف تغییر داده شده با هدف حل مشکلات مردم بوده است که به این اعتبار به نوعی اعتبار انباری گفته می‌شود تا هر وقت نیاز داشتیم به آن رجوع کنیم. ضمن آن که صد‌ها میلیارد تومان در وزارت نفت هزینه می‌شود بنابراین باید پرسید آیا این وزارتخانه آنقدر توان مدیریت بودجه مورد نیاز صندوق اوپک را ندارد؟ البته لازم به ذکر است من هیچ موردی را بدون نظر اعضای کمیسیون تلفیق رأی‌گیری نکردم و به جمع‌بندی نرسیده ام.

وی افزود: یک میلیارد همت از این اعتبار به کمیته امداد، راه روستایی، دانشگاه‌های حق‌التدریس و ... اختصاص پیدا کرده است تا مشکلات آنها کمتر شود.

قالیباف: جدول شماره ۸ به منظور بررسی مجدد اعتبارات مرتبط به صندوق توسعه و اوپک به کمیسیون ارجاع شود

این گزارش می‌افزاید؛ در ادامه قالیباف رئیس مجلس با توجه به مخالفت نمایندگان با جدول شماره ۸ پیشنهاد ارجاع این جدول به کمیسیون را ارائه کرد و در تشریح دلایل ارجاع به کمیسیون  گفت: بهتر است آقای حاجی بابایی از فرصت ظهر استفاده کند و مجدداً با دولت جدول فوق را بررسی کنند تا در نوبت عصر به صحن بیاید، البته مشکل فقط دو ردیف مربوط به صندوق توسعه و ۲۱ همت صندوق اوپک است که این ۲۱ همت به راه روستایی و دیگر موارد توضیح داده شده اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول هفتم بودجه ۱۴۰۳ مربوط به حقوق و مزایا رد شد
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • معلمان روشنی بخش تاریکی دنیا هستند