Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش میزان؛ روز دوشنبه دادگاه عربستان سعودی حکم تعدادای از متهمان پرونده قتل خاشقچی را صادر کرد که بر اساس آن ۵ نفر به اعدام و ۳ نفر دیگر نیز به حبس محکوم شدند.

با این وجود دادگاه عربستان سعودی مظنون‌های اصلی این پرونده که از مقامات و نزدیکان «محمد بن سلمان» هستند را تبرئه کرد.

دادستان کل عربستان سعودی مدعی شد که هیچ اتهامی علیه «سعود القحطانی»، مشاور ولیعهد سعودی، در این پرونده مطرح نیست، «احمد العسیری»، رئیس سابق اطلاعات عربستان، نیز به دلیل عدم شواهد کافی تبرئه و از زندان آزاد شده و «محمد العتیبی»، سرکنسول عربستان سعودی در استانبول، نیز اثبات کرده که در زمان قتل خاشقچی در مکان دیگری به جز ساختمان کنسولگری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادگاه عربستان سعودی با بهانه‌های واهی، اصلی‌ترین متهمان این پرونده را تبرئه و از زندان آزاد کرده که این حکم به شدت از سوی جامعه بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفت.

پایگاه تحلیلی «امریکن کانزرویتیو» در گزارشی به این موضوع پرداخته و اقدام دادگاه عربستان را «شرم‌آور» و روند بررسی پرونده و محاکمه متهمان را «ساختگی» توصیف می‌کند.

«دنیل لاریسون»، تحلیلگر آمریکایی، می‌نویسد: خروجی این محاکمه ساختگی نتیجه قابل پیش‌ بینی یک دولت استبدادی و متجاوز است که افراد دارای مصونیت را به قتل می‎‌رساند.

وی می‎افزاید: هرگز خطری متوجه نزدیک‌ترین افراد به «محمد بن سلمان» که مستقیما در این قتل دست داشتند نبود؛ «سعود القحطانی» به عنوان دست راست شاهزاده سعودی در طول این روند مضحک همچنان به عنوان مشاور مشغول به فعالیت بوده و «بن سلمان» نیز هرگونه دست داشتن در این ترور را انکار کرده، اما کسی این ادعا را باور نخواهد کرد.

لاریسون در ادامه به حمایت ترامپ از محمد بن سلمان در پرونده قتل خاشقچی پرداخته و می‌نویسد: دولت آمریکا تمامی تلاش خود را به کار بست تا از محمد بن سلمان و دولت عربستان در این پرونده محافظت کند؛ تمایل دولت آمریکا برای همراهی با شاهزاه سعودی نمونه‌ای از سیاست «نخست عربستان سعودی» آن است؛ نه تنها با هر اقدامی برای مهار جنایات و سوء استفاده دولت عربستان مبارزه می‌کند بلکه با خوشحالی تبلیغات آن‌ها را فریاد می‌زند.

دنیل لاریسون می‌گوید: ترامپ جریان صدور تسلیحات به عربستان سعودی را آزاد گذاشته تا ریاض بتواند مردم یمن را سلاخی کند و زمانی که عربستان سعودی شهروندان خود را به قتل می‌رساند و یا آن‌ها را شکنجه می‌دهد، ترامپ بر این اقدامات سرپوش می‌گذارد.

نگارنده این گزارش می‎نویسد: دولت عربستان می‌داند که آمریکا در هر اقدامی آن‌ها را همراهی خواهد کرد، چرا که طی سالیان اجازه کشتار را به این کشور داده و دولت عربستان را در این زمینه همراهی کرده است.

لاریسون در پایان می‎گوید: این محاکمه ریاکارانه با هدفی ریاکارانه صورت می‌گیرد همانگونه «تیم مشترک ارزیابی حوادث» ائتلاف عربستان نیز تحقیقات بی‌ارزشی درباره جنایات جنگی این ائتلاف انجام داده تا توهم «پاسخگویی و نظارتی» که هرگز وجود نداشت را ایجاد کند؛ این اقدامات با هدف منحرف کردن انتقادها به سمتی دیگر انجام می‌گیرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • عاملان ربایش یسنا، کودک کلاله‌ای دستگیر شدند