Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشنده، کارشناس سلامت مادران وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین آمار میزان مرگ و میر کودکان اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در سال ۲۰۰۰، ۳۴.۲ درصد بوده که این آمار به ۱۴.۹ درصد در ۱۰۰۰ تولد زنده رسیده است و بر اساس گزارش بانک جهانی، کشورمان به یک موفقیت بزرگ دست پیدا کرده است؛ البته بخش زیادی از کاهش مرگ و میر کودکان مربوط به نوزادان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: کودکان زیر ۵ سال به گروه‌های سنی نوزادان زیر یک سال و زیر ۵ سال تقسیم بندی می‌شوند و در سال‌های اخیر روند کاهش مرگ و میر کودکان مقداری کند شده که این موضوع کاملا طبیعی است، زیرا به دوره‌ای رسیده‌ایم که کاهش آمار باید با شرایط پیچیده تری انجام گیرد.

بخشنده افزود: در گذشته مرگ و میر کودکان بر اثر اسهال، درصد زیادی داشت که با تلاش وزارت بهداشت این آمار کاهش پیدا کرده است؛ اما نمی‌توانیم بگوییم که در کشور کودکی به دلیل اسهال فوت نمی‌کند. تولد کودکان زیر ۵ سال  به دلیل ناهنجاری‌های جنین در کشور او بیان کرد: مهمترین علت مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در کشور به دلیل ناهنجاری‌های جنین است و این بدان معنی بوده که کودکان با ناهنجاری‌های مختلفی متولد شده اند.

کارشناس سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: حوادث و سوانح یکی از علت‌های مهم مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال است و ما نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در این خصوص هستیم و بیشتر مرگ کودکان به دلیل حوادث ترافیکی است؛ بر اساس بررسی‌های انجام شده اغلب کشور‌های پیشرفته با این مشکل یعنی مرگ و میر‌های ناشی از حوادث ترافیکی دست و پنجه نرم می‌کنند.

بخشنده ادامه داد: علت مرگ و میر‌های کودکان زیر ۵ سال در دانشگاه‌های مختلف علوم پزشکی سراسر کشور متفاوت است و فوت کودکان زیر ۵ سال بر اثر حوادث ترافیکی، سقوط و حتی غرق شدگی در دانشگاه‌هایی بیشتر از سایر مناطق دیگر گزارش شده است.

او افزود: بر اساس گزارش‌های ارسالی، ۱۹.۷ درصد از مرگ و میر‌های کودکان به دلیل ناهنجاری، بیش از ۱۹ درصد از فوت کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه به دلیل سوانح و همچنین ۱۱ درصد از آن به علت مشکلات تنفسی است.

کارشناس سلامت مادران وزارت بهداشت بیان کرد: میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در شهر و روستا متفاوت است و فوت کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه در روستا‌ها نسبت به جمعیتشان بیشتر است.

بخشنده اضافه کرد: اگر جمعیت روستایی حدود ۲۴ درصد باشد، میزان مرگ کودکان زیر ۵ سال حدودا ۳۵ درصد است و این واقعیت نشان می‌دهد کودکان روستایی در معرض خطر بیشتری هستند؛ این موضوع شاید به این دلیل باشد که دسترسی به بیمارستان یا پایگاه‌های بهداشت در مناطق روستایی کمتر از مناطق شهری است و کودک با بروز حادثه‌ای به دلیل نرسیدن به بیمارستان فوت می‌کند.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت حوادث و سوانح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، حمید فضایلی صبح شنبه در بازدید خبرنگاران از منابع ذخیره آب اردبیل اظهار کرد: با نزدیک شدن به فصل کشاورزی و افزایش نیاز به این مایه حیات صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش ها ضروری است.

وی با اشاره به اینکه سد یامچی تامین کننده آب شرب شهر اردبیل است، خاطرنشان کرد: حجم ذخایر سدهای استان اردبیل به ۱۹۰ میلیون متر مکعب رسیده در حالی که سال قبل ذخایر مخازن سدها ۱۳۲ میلیون متر مکعب بود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه با بارش های اخیر انتظار افزایش ذخایرآب پشت سدها را داشتیم، تصریح کرد: افزایش ۱۲ درصدی ذخایر سدهای استان اردبیل حاکی از برآورده شدن این انتظار و تحقق فرهنگ صحیح استفاده از منابع آب در اردبیل است.

فضایلی از انباشته شدن ۳۲ درصد از حجم مخازن سدهای استان اردبیل خبر داد و گفت: سد یامچی به عنوان مهمترین سد استان به دلیل تامین آب شرب شهر اردبیل، شهرها و روستاهای مرکز استان در حال حاضر حدود ۲۶.۵ میلیون متر مکعب آب دارد.

وی از اجرای طرح های متنوع فرهنگی و اجتماعی برای آشنایی مردم با جایگاه آب در اردبیل خبر داد و بیان کرد: اجرای طرح داناب با همکاری مشترک آب منطقه ای و آموزش و پرورش جزو همین برنامه هاست که می تواند فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب را در میان خانواده ها توسعه دهد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل خواستار صرفه جویی در مصرف آب در اردبیل شد و بیان کرد: با توجه به این که حجم مخزن سد یامچی نسبت به سال قبل در همین ایام پنج درصد کاهش دارد، صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش ها ضروری است.

فضایلی به ذخیره منابع سایر سدهای اردبیل اشاره کرد و افزود: سد سبلان مشگین شهر نیز هم اینک ۳۸.۵ میلیون متر مکعب ذخیره دارد که این رقم پنج میلیون متر مکعب نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر است.

کد خبر 6096260

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • کاهش کودکان کار در پایتخت