Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مقامات ریاست جمهوری ترکیه گفت که دولت لیبی از آنکارا درخواست حمایت نظامی کرده و ترکیه به حمایت از دولت مشروع لیبی ادامه خواهد داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فخر الدین آلتون» رئیس بخش ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در پیامی در توئیتر نوشت که دولت لیبی از ترکیه درخواست حمایت نظامی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلتون افزود همانطور که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تاکید کرده آنکارا به توافقی که با دولت لیبی داشته پایبند خواهد بود و به حمایت از منافع مشترک و ایجاد ثبات در منطقه دریای مدیترانه خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد که ترکیه از دولت مشروع لیبی که از سوی جامعه بین‌الملل برسمیت شناخته شده حمایت خواهد کرد.

این مقام ترکیه‌ای بر ضرورت پایان حمایت‌های خارجی از گروه‌های غیرقانونی که علیه دولت لیبی فعالیت می‌کنند تاکید کرد.

آلتون گفت: «نمی‌خواهیم لیبی به منطقه جنگی تبدیل شود و قدرت‌های منطقه‌ای وجود دارند که در تلاش برای ایجاد نهادهای سرکوبگر هستند که به ملت لیبی اهمیتی نمی‌دهند و تلاش‌ آنها برای ایجاد یک دولت دست‌نشانده موفق نخواهد شد.»

لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال ۲۰۱۵ با حمایت سازمان ملل و جامعه بین‌الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست «فایز سراج» بر اساس توافق «صُخیرات» مغرب تشکیل شد. هم‌اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.

به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طبرق معروف است و طی این سال‌ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.

دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف‌بندی‌های بین‌المللی و منطقه‌‌ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می‌کنند.

دو هفته پیش ترکیه دو تفاهم‌نامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی امضا کرد تا بتواند منابع انرژی در دریای مدیترانه را اکتشاف و استخراج کند؛ این اقدام، باعث ناراحتی مصر، یونان، قبرس جنوبی و ژنرال خلیفه حفتر شده و قرار است چهار کشور یونان، مصر، فرانسه و قبرس یونانی نشین روزهای چهارم و پنجم ژانویه (۱۳ و ۱۴ دی) در قاهره حول تحولات لیبی دور هم جمع شوند.

دولت ترکیه نیز دیروز بعد از درخواست کمک نظامی رسمی از دولت وفاق لیبی، اعلام کرد که نیروهای خود را به این کشور خواهد فرستاد. برخی رسانه‌ها در سوریه فاش کردند که آنکارا تاکنون دو نوبت از سوریه، نیروهایش را به لیبی فرستاده است. اردوغان دیروز گفت که لیبی امانت امپراتوری عثمانی و آتاتورک است (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه لیبی رجب طیب اردوغان آنکارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۷۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند

 رسانه‌های محلی به نقل از ولوریناس کاسیوناس وزیر دفاع لیتوانی روز یکشنبه گفت: ما صفحه جدیدی را در دفاع در سطح جامعه باز می‌کنیم.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وزیر دفاع لیتوانی ادامه داد که مقامات می‌خواهند غیرنظامیانی را برای استفاده از سلاح گرم آموزش دهند تا در زمان جنگ بتوانند از آنها استفاده کنند.

دولت لیتوانی از پزشکان و نظامیان بازنشسته خواسته برای کمک به دولت وارد میدان شوند.

مقامات لیتوانی قبلاً گفته بودند که این کشور بیشتر این رویکرد جدید را از تجربه اوکراین در جنگ با روسیه که در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) آغاز شد، گرفته اند.

با توجه به درگیری‌های جاری در اوکراین، کاسیوناس و همتای لهستانی‌اش ولادیسلاو کوسینیاک-کامیز هر دو ماه گذشته متعهد شدند که به کی‌یف برای بازگرداندن شهروندان این کشور برای حضور در میدان جنگ کمک کنند.

ماه آوریل، لتونی کشور همسایه لیتوانی نیز اصلاحاتی را در قانون خدمات نظامی خود تصویب کرد که به خارجی‌ها اجازه می‌دهد در یگان‌های ویژه نیرو‌های مسلح این کشور در مواقع اضطراری خدمت کنند.

دیگر خبرها

  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • ایجاد ۲۱ چایخانه رضوی در زنجان
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند