Web Analytics Made Easy - Statcounter

طالبیان گفت: مجموعه آتش‌نشانی برای آموزش به کارشناسان و مدیران موزه‌ها اعلام آمادگی کرده به‌طوری‌که چند روز پیش این آموزش‌ها از موزه ملی آغاز شد و این روند ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، «محمد حسن طالبیان» در نخستین نشست تخصصی کمیته‌های مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها که با حضور مدیران موزه های ستادی تهران در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، گفت: «دو سال است به طور جدی به موضوع بحران پرداخته‌ایم، پیشگیری از موضوع بحران بسیار مهم‌تر و ارزان‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 معاون میراث فرهنگی کشور افزود: طی سال‌های اخیر تمام کشورها، آموزش و توانمندسازی‌های خود را بر روی موضوع پیشگیری قرار دادند و این‌که در زمان وقوع بحران چه کارهایی باید انجام بدهند.

 

طالبیان تصریح کرد:‌ مهم این است که همکاران ما در این خصوص آموزش کامل دیده باشند و با این مباحث آشنا شوند. تا کنون همکاری نزدیکی با سازمان آتش‌نشانی، بخش امدادی و... برای آشنایی آن‌ها با وضعیت موزه‌ها داشته‌ایم به این منظور چندین کارگاه در این زمینه برگزار شده است. مباحث نظری و تئوری در خصوص حفاظت پیشگیرانه وجود دارد اما راهکارهای عملی مهم‌تر است.

 

معاون میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: دستورالعمل حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها تدوین و کمیته‌های بحران در تمام موزه‌ها و استان‌ها تشکیل شده است، در این نشست این دستورالعمل برای آن‌ها توضیح داده خواهد شد.

 

وی افزود: تعدادی اساتید دانشگاه و دستگاه‌های مربوطه در این نشست حضور دارند تا به تبادل اطلاعات بپردازیم و به یک الویت‌بندی مشخص برای انجام کارهای عملیاتی بیشتر برسیم.

 

طالبیان با اشاره به اینکه حوادثی مانند آتش‌سوزی در همه جای دنیا امکان دارد رخ دهد، اظهار کرد: «این سوانح مربوط به ایران نیست بلکه به همه جای دنیا اختصاص دارد می‌توان به آتش‌سوزی موزه برزیل، کلیسای نوتردام، حسن‌آباد، مسجد جامع ساری، بازار تبریز و... اشاره کرد، خوشبختانه در ایران پس از وقوع این حوادث به‌سرعت کار بازسازی آغاز شد این نشان دهنده آمادگی همکاران  ماست، البته این آمادگی باید در بخش پیشگیری نیز وجود داشته باشد.»

موزه‌ها باید براساس دستورالعمل‌های ابلاغ شده به حفاظت پیشگیرانه بپردازند

محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی مدیریت بحران در کشور را یکی از موضوعات مهم دانست و افزود: «هر موزه باید کمیته بحرانی داشته باشد و براساس دستورالعمل‌هایی که به آن‌ها ارسال می‌شود باید عمل کنند.»

او افزود: «شرح وظایف درخصوص حفاظت پیشگیرانه موزه‌ها وجود دارد و مدیران آن‌ها باید براساس آن اقدام کنند.»

شناخت بحران در موزه‌ها از طریق بازرسی دوره‌ای یکی از وظایف کمیته حفاظت پیشگیرانه موزه‌های کشور است فاطیما محسنی دبیر کمیته مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه موزه‌های کشور در این نشست گفت: «وحدت فرماندهی، تشکیل مدیریت بحران و مرکز کنترل اضطراری، تشکیل کارگروه‌های تخصصی بر اساس نیازها، شناخت بحران و ریسک در موزه‌ها از طریق بازرسی دوره‌ای، اطلاعات پایش و چک لیست‌ها از جمله وظایف این کمیته اصلی است.»

او افزود: «بخشی از دستورالعمل در فاز پیشگیری شامل تهیه، تدوین مقررات و ضوابط برای ا اطمینان از تأمین مقاومت و امنیت در طراحی و ساخت موزه‌های جدید و مقاوم سازی، اصلاح و رفع معایب بالا برنده ریسک در موزه‌ها در معماری، مکانیکال، الکتریکال، مطالعه شناخت و شناسایی خطرهای اقلیمی، بافت، آسیب‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای موزه و تکمیل چک لیست‌ها، مقاوم‌سازی تأسیسات و معماری موزه‌های موجود در مقابل حوادث بر اساس ضوابط و مقررات است.»

 

 

 

ساختمان‌ها اگر سیستم آتش‌نشانی و پوشش مقاومت حریق داشته باشند فرونمی‌ریزند

محمود قدیری معاون حفاظت و پیشگیر از حریق سازمان آتش‌نشانی درباره پیشگیری و واکنش مناسب در برابر آتش‌سوزی در موزه‌ها گفت: «سازمان آتش‌نشانی بر دو اصل حفاظت از جان انسان‌ها و حفاظت از اموال و سرمایه آن‌ها استوار است. در بخش موزه‌ها نگاه فنی و تخصصی داریم.»

او افزود: «ساختمان‌ها اگر سیستم آتش‌نشانی و پوشش مقاومت حریق داشته باشند فرو نمی ریزند. باید استانداردهای بین المللی را از جنبه های مختلف نگاه کنیم، در معماری یک ساختمان باید راه فرار وجود داشته باشد و سیستم به گونه ای طراحی شده باشد که ایمن باشد.»

علائم گرافیکی در برخی از موزه‌های تهران برای نشان دادن راه فرار در مواقع بروز حوادث کم است

علی طهرانچی رئیس کارگروه میراث‌فرهنگی سازمان آتش‌نشانی گفت: «در پیشگیری از حریق 2 رویکرد عامل و غیرعامل داریم. رویکردی که باید برای میراث‌فرهنگی داشته باشیم، رویکرد عملکردی کارامحور است. این رویکرد پس از پیشرفت علوم پایه مرتبط با حریق و شناخت بیشتر رفتار حریق از حدود دهه 1970 میلادی با ایمن‌سازی ساختمان‌ها با نگاه دقیق‌تری نسبت به شرایط خاص پروژه همراه شد.»

او افزود: «در راستای پیشگیری، کاهش آسیب‌پذیری از حریق و حوادث، باید با توجه به مقیاس و اهمیت بنا یا مجموعه، تیمی متشکل از راهبر و اعضا آن با تخصص‌های مورد نیاز تشکیل داد به طوری‌که نقش هر کدام از افراد نیز مشخص، مکتوب و ابلاغ شود.»

طهرانچی تصریح کرد: «علائم گرافیکی در برخی از موزه‌های تهران برای نشان دادن راه فرار در مواقع بروز حوادث کم است. همچنین باید به چیدمان اشیا توجه کرد تا امکان امداد رسانی به مجموعه‌ها وجود داشته باشد.»مهدی سقاباشی و بابک فاضل بخشی درباره پایش غیر تخریبی، تجهیزات الکتریکال و مکانیکال در موزه‌ها برای پیشگیری از حریق و علت آتش سوزی در بناهای معروف دنیا سخنرانی کردند. همچنین مهدی نوری استاد دانشگاه در خصوص پدافند غیرعامل در موزه‌ها، مسعود قدسیان استاد دانشگاه در خصوص نقش مهندسی هیدرولیک در فاز پیشگیری و آمادگی مدیریت بحران در برابر سیل موضوعاتی را مطرح کردند.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد نماز جمعه اصفهان اردبیل مسجد خطبه های نماز جمعه مسجد فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد موزه های ایران اطفا حریق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۰۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین نشست کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی AFC به ریاست تاج

کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون فوتبال آسیا امروز به ریاست مهدی تاج تشکیل جلسه داد.

به گزارش ایسنا، کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون فوتبال آسیا در دومین نشست خود که امروز در بانکوک، برگزار شد، تصمیمات کلیدی را به عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای تضمین ادامه پیشرفت هر دو رشته ورزشی اتخاذ کرد.

در نشست کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون که در آستانه برگزاری دیدار فینال جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ تایلند برپا شد، مهدی تاج، نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا و رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در آغاز صعود تیم های ملی جمهوری اسلامی ایران و تایلند به فینال این مسابقات را تبریک گفت و از میزبانی فدراسیون فوتبال تایلند، قدردانی کرد.

تاج، رئیس کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون در این جلسه گفت: در ابتدا می‌خواهم به هر دو تیم فینالیست رقابت های جام ملت های آسیا تبریک بگویم و به ازبکستان و تاجیکستان هم به دلیل تیم های قوی که داشتند تبریک می گویم. امیدوارم فینال و بقیه مسابقات به بهترین شکل به انجام برسند. از صمیم قلب از فدراسیون فوتبال تایلند و همکارانم در کنفدراسیون فوتبال آسیا بابت تلاش های گسترده و میزبانی خوب تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: جام ملت های آسیا یک مثال خوب دیگر از رشد و شکوفایی در فوتسال آسیاست. مفتخرم اعلام کنم ما در نحوه برگزاری مسابقات فوتسال و فوتبال ساحلی تصمیم گیری خواهیم کرد. این تصمیمات و تغییرات متضمن درخشش تیم‌های آسیایی در عرصه جهانی است و رشد فوتسال و فوتبال ساحلی در قاره ادامه‌دار خواهد بود.

تاج خاطرنشان کرد: خوشحالم اعلام کنم فوتبال ساحلی و فوتسال جام جهانی در قاره آسیا برگزار شد و تیم های آسیایی هم درخشش زیادی در این مسابقات داشته و دارند. همزمان مسابقات در سطح جهانی، سمینارها و دوره‌ها مورد حمایت ماست. در بخش داوران، تیم ها و بازیکنان مشخص است که آسیا در فوتسال طلایه دار است. اطمینان دارم به کمک فدراسیون های عضو در این حوزه به پیشرفت ادامه خواهیم داد تا استانداردهای موجود را ارتقاء دهیم. امروز در جلسه مشتاقانه منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستم.

در این جلسه پیرامون رقابت های جام ملت های فوتسال هم بحث و تبادل نظر شد و بر این اساس با توجه به  آماده سازی تیم ها برای جام جهانی فوتسال بانوان فیفا که قرار است در سال ۲۰۲۵ آغاز شود، کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون فوتبال آسیا، فرمت، تاریخ مسابقات و مقررات جام ملت های آسیا ۲۰۲۵ فوتسال بانوان AFC را که به صورت چهارساله برگزار می‌شود، تصویب کرد.

بحث درباره شیوه برگزاری فعلی مسابقات جام ملت های مردان فوتسال آسیا هم از دیگر موارد مطرح شده در جلسه امروز کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی کنفدراسیون فوتبال آسیا بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ اصفهان در ۱۴۰۳
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • برگزاری دومین نشست کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی AFC به ریاست تاج
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • تحویل مشعل المپیک به فرانسه