Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده قرارگاه جهادی امام رضا(ع) گفت: باید تلاش داشته باشیم تا هرچه زودتر جبهه فرهنگی هیأت بانوان تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت به همت جامعه ایمانی مشعر در سالن وصال مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد.

براساس این گزارش، حسین یکتا فرمانده قرارگاه جهادی امام رضا(ع) در این همایش اظهار داشت: هیأت باید سبب شود که بنیان خانواده مستحکم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اینکه نخستین جلسه هماهنگی بانوان هیأتی و مدیران هیأت مذهبی در قم برگزار شده که سال‌ها منتظر این رخداد بودیم، گفت: جبهه انقلاب فرهنگی تشکیل شده است که باید در این عرصه، یک جبهه شد تا بتوان به نتیجه رسید.

یکتا بیان کرد: اردیبهشت سال ۹۲ پس از فتنه ۸۸ خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان از ما خواستند که جبهه انقلاب فرهنگی را برپا کنید ما نیز این امر را پیگیری کردیم و به صورت مردمی و هیأتی، بدون اتصال به جریان یا افراد خاصی فعالیت می‌کنیم.

وی گفت: در کشور هیأت‌های زیادی داریم و رهبری فرمودند شما انقلابی‌ها باید یک جبهه شوید زیرا از مجموعه‌های تک، کاری برنمی‌آید، به دلیل اینکه روبروی ما جبهه تشکیل شده است.

دستاوردهای مختلف هیأت‌های کشور به یکدیگر منتقل شود

یکتا به بانوان هیأتی تأکید کرد: در هر شهر و دیاری اقدام زیبای هیأتی انجام می‌شود.  با هم همراه شوید و به یکدیگر آموزش دهید.

وی ادامه داد: بسیاری از بانوان، فعالیت‌های هنری، رسانه‌ای و خیریه انجام می‌دهند و این جلسه نقطه عطفی برای شروع کارها در جهت اجرای فرمایش رهبری است و می‌تواند در بخش‌های مختلف توسعه پیدا کند.

یکتا با بیان اینکه وضعیت مشکلات کشور امروز جدی‌تر شده است، افزود: هر چند امروز دستاوردهای گسترده‌ای داشته‌ایم اما هم اکنون از جنگ نرم به جنگ اقتصادی رسیدیم و هم اکنون جنگ اجتماعی خودنمایی می‌کند و باید در این راستا قدم گذاشت.

بودجه کشور مبنای برنامه‌ریزی نیست؛ مردم وارد صحنه شوند

این راوی و فعال حوزه دفاع مقدس عنوان کرد: رهبری راهکار کنونی را این می‌دانند که ید بیضا را درآورید و عصای موسی را بیندازید یعنی معجزه کنید، رهبری می‌فرمایند بودجه مبنای برنامه‌ریزی نیست و مردم باید وارد صحنه شوند.

وی با اینکه نباید اعتماد به نفس خود را از دست داد گفت: ۴۰ سال از انقلاب گذشت و سیاهی به ذغال می‌ماند. شکست سیاست‌های دشمنان، یهودیان و ترامپ را رهبری می‌دانند اما ما هنوز این را قبول نداریم.

هیأت برای رفع غم مردم تلاش کنند

وی با تأکید براینکه باید مشکلات روز مردم را دریابید، تأکید کرد: به فرموده رهبری باید به دهه شصت برگشت که مردم به فکر هم بودند و غم دیگران را مانند غم و مشکل خود بدانند و برای رفع آن تلاش کنند، بنابراین هر خانه باید خیریه شود.

یکتا با بیان اینکه نبرد عزم‌ها و اراده‌ها شروع شده و باید جبهه شد، اظهار داشت: هر کس باید به نحوی که می‌تواند در این راستا تلاش کند و شبکه اجتماعی کارآفرین اقتصاد مقاومتی و کتاب‌خوانی داشته باشد.

وی به بانوان و مدیران هیأت‌های مذهبی کشور توصیه کرد: نسبت به اقدامات عظیم اجتماعی و برای مشکلات مردم، نوآوری علمی و به روز کار کردن فکر کنید و جوانان و افراد تحصیل کرده را جذب کنید.

وی با بیان اینکه درایت و تفکر لازمه رسیدن به مقاصد اسلامی است، اظهارداشت: از کشورهای دیگر به ایران می‌آیند که تجربه‌های هیأت‌های بانوان را کسب کنند لذا باید هیأت را تمدنی و جهانی دید.

 

بانوان هیأتی علاج دردهای بانوان دنیا باشند

فرشته روح افزا مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست شورای فرهنگی و اجتماعی زنان نیز در این همایش افزود: در غرب با اینکه قوانین خوبی دارند و خوب هم اجرا می‌کنند اما زندگی‌های پایداری وجود ندارد و در این کشورها نگاه به زن، جنسی است و عشق پایدار وجود ندارد.

وی بیان کرد: امروز به نحوی شده که زنان باید دائماً خود را در سختی بیندازد و به دنبال رژیم‌های لاغری، آرایش و پیرایش باشند در صورتی که رسالت زن در اسلام این نیست.

صدا وسیما متناقض با آیات قرآن عمل می‌کند

مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست شورای فرهنگی و اجتماعی زنان بیان کرد: متاسفانه در کشور ما و در دنیا به گونه‌ای شده که متناقض با آیات قرآن عمل می‌شود و به عنوان مثال نگاه به نامحرم در همه برنامه های تلویزیونی در کشور اسلامی ما و تمام کشورهای اسلامی دیگر امری عادی شده است.

روح افزا ادامه داد: به عنوان مثال در کشور ما می‌گویند آمار ایدز بالاست اما هیچ کنترلی در آرایشگاه‌ها و دیگر مراکز نیست و به جای کنترل‌ها، سند ۲۰۳۰ را در مهد کودک‌ها آموزش می‌دهند که کودکان از پنج سالگی، آموزش‌های اولیه جنسی را بیاموزند که خانواده‌ها با این روش از هم پاشیده می‌شود و آمار طلاق افزایش می‌یابد.

مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با بیان اینکه اگر ما حق و حقوق اسلامی را بیان کنیم، زنان غربی به دین اسلام روی می‌آورند، تاکید کرد: بنده برای زنان غربی آموزش داشتم و حق و حقوق زنان را بیان کردم و آنان باورشان نمی‌شد که زنان در کشور ما می‌توانند شغل نداشته باشند و ناملایمت‌های اشتغال را نمی‌چشند.

وی افزود: اما هم‌اکنون جامعه، ما را هم به سمتی می کشاند که باید دوشادوش مردان با هر حقارتی کار کنیم.

زنان دنیا نیازمند ندای اسلام هستند

روح افزا تاکید کرد: نه فقط مسلمانان بلکه زنان دنیا نیازمند ندای اسلام هستند اما دشمنان نمی‌خواهند صدای اسلام به گوش زنان عالم برسد و زن نجات پیدا کند به عنوان مثال همسر بنده آقای حاتمی دانشمند فضایی بود و با شهید شهریاری و تهرانی مقدم فعالیت می‌کردند که توسط اسرائیل در حجی که حادثه منا اتفاق افتاد، شناسایی و دستگیر کردند و پس از شکنجه وی را به شهادت رساندند زیرا نمی‌خواستند کشوری که اسم اسلام روی آن است رشد کند.

مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با بیان اینکه هیأت می تواند در عرصه های مختلف حرف داشته باشد، گفت: اگر هیأت تلاش نکند سبک زندگی غربی مانند سیلی ما را می برد.

وی گفت: دغدغه دانشگاه‌ها اجرای سند ۲۰۳۰ و اردوهای مختلط و این مسائل است و ما در این دوره از وزارت ارشاد به فیلم‌های مثل مطرب می‌رسیم لذا از وزارت ارشاد به جایگاه والای اسلام نمی‌رسیم پس هیأت باید پیام حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) را به عالمیان برساند.

روح افزا اظهار داشت: برای اینکه راه درست را برویم باید از ولایت جدا نشویم همانگونه که حضرت زینب(س) حتی با دادن شش ماهه و کتک خوردن و اسارت کشیدن از راه ولایت جدا نشدند.

مدیر طرح و برنامه و تدوین سیاست شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: ما به عنوان هیأتی هنوز پیام حضرت زهرا(س) را به گوش جهانیان نرساندیم و اگر این روش ادامه یابد حضرت مظلوم‌تر و ناشناخته نشده تر از این که هست می‌ماند.

وی با تاکید براینکه هیأت باید پاسخگوی خانواده‌های شهدا باشد، گفت: هیأتی‌ها نباید به دولت وابسته و درگیر سیاسی کاری باشند بلکه بانوان هیأتی باید علاج دردهای بانوان در دنیا باشند.

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت روضه‌های خانگی هم بیان کرد: ما از کودکی در خانه مان روضه خوانی داشتیم و این اقدام در پذیرش معنویات در ما بسیار اثرگذار بود زیرا این مسائل از کودکی برای افراد نهادینه می‌شود.

وی به بیان خاطره‌ای از آن زمان پرداخت و گفت: یک بار روضه خوان منزل ما به من، خواهر و برادرهایم گفت اگر شما نماز می‌خوانید می‌توانید نماز شب هم بخوانید و ما هم از مادرمان خواستیم ما را برای خواندن نماز شب بیدار کند در صورتی که به هیچ کدام ما نماز واجب نبود.

وی با بیان اینکه نباید روضه‌های خانگی را دست کم گرفت؛ گفت: کودکان و جوانان با این روضه‌ها و مراسم‌های مذهبی رنگ حسینی می‌گیرند.

 

 

منفعت‌گرایی بنیان خانواده را سست می‌کند

حجت‌الاسلام حسین سوزنچی دانشیار دانشگاه باقرالعلوم در این همایش به تبیین اقدامات دشمنان بشریت علیه خانواده پرداخت و خانواده اسلامی را به‌عنوان مقدمه‌ای برای تحقق امت اسلامی مطرح و اظهار کرد: نظام سرمایه‌داری سمت و سویش فروپاشی خانواده است به این علت که خانواده مانع پیشبرد اهداف نظام سرمایه‌داری می‌شود. رکن نظام سرمایه داری، رواج مصرف‌گرایی و خودمحوری است و در جامعه‌ای که خانواده محکم باشد این مولفه‌ها نمی‌تواند محوریت پیدا کند.

وی افزود: نظام سرمایه‌داری نوعی دنبال لذت و خوشی کاذب بودن را به عنوان محور همه چیز القا می‌کند و از این روست که با ترویج مد، به روحیه مصرف‌گرایی نامعقول دامن می‌زند.

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه اگر بنیان خانواده سست شود عواطف کنار و روابط ماشینی می‌شود و در چنین فضایی است که همه چیز با نفع مادی‌اش سنجیده می‌شود و این مطلوب نظام سرمایه‌داری است؛ در حالی که اگر روابط خانوادگی قوی باشد، خانواده کانون زندگی خواهد بود، نه کوچه و بازار؛ و در چنین فضایی که روابط عاطفی خانوادگی بر منطق منفعت‌طلبی غلبه کند، هیچ فردی والدین خود را در خانه سالمندان نمی‌گذارد.

وی گفت: در ادبیات دینی و در نگاه عمیق به انسان، انسان طالب آرامش است: الا بذکر الله تطمئن القلوب؛ اما در منطق سرمایه‌داری به انسان القا می‌شود که مهمترین هدف تو باید لذت بردن و خوش بودن باشد؛ وقتی لذت شخصی و خوشی مادی محور قرار گیرد، مصرف گرایی شدت می‌گیرد و افراد دائماً دنبال چشم و همچشمی و... می‌افتند؛ در حالی که در جایی که خانواده مهم باشد، آرامش موضوعیت دارد، انسان در خانواده است که به آرامش می‌رسد، قرآن کریم یکی از فلسفه‌های ازدواج را رسیدن به آرامش معرفی کرده است:‌ خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها.

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم ادامه داد: شما می‌بینید برخی در خانواده‌های بسیار ثروتمند هستند که ظاهرا در خوشی غوطه ورند؛ اما واقعا آرامش ندارند؛ اما آرامش قلبی در خانواده سالم محقق می‌شود . آرامش لزوما در گروی وضعیت مالی نیست؛ بلکه در گروی روابط صمیمانه افراد خانواده است.

سوزنچی اظهارکرد: جامعه غربی ارزش‌ها و اولویت‌ها را برای ما جابه جا می‌کند و این امر خانواده را دچار فروپاشی می‌کند. زمانی که زن و شوهر به جای اینکه به هم عشق بورزند و نسبت به هم روحیه ایثار و عشق داشته باشند دائما از هم مطالبه‌گر شوند کانون خانواده تضعیف می‌شود.

این کارشناس خانواده با بیان اینکه تربیت مذهبی با تشریفات ازدواج‌های کنونی محقق نمی‌شود، گفت: اگر می‌خواهیم فرزندانمان واقعا پای‌بند خانواده و مذهب باشند نباید محور همه تصمیمات و اولویت‌هایمان را مسائل مادی قرار دهیم.

وی با اظهار اینکه امروزه با بی‌حیا کردن افراد، بنیان خانواده را متلاشی می‌کنند، گفت: برخی از فعالیت‌های آنان بسیار خزنده است و کسی متوجه نمی‌شود. مثلاً وقتی شبکه‌هایی مثل اینستاگرام ترویج می‌شود و فرد دائماً در خلوت و با تلفن همراه خود (یعنی جایی که کسی او را نمی‌بیند) با تصاویر آن‌چنانی حشر و نشر دارد و به تدریج حیایش را از بین می‌برد و اگر حیا نماند دیگر انگیزه‌ای برای تشکیل و یا حفظ خانواده باقی نمی‌ماند.

سوزنچی ادامه داد: در کشورهای غربی و ایالات متحده آمریکا بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای هزینه دارد اما در ایران این شبکه‌ها را رایگان در اختیار مردم ما قرار داده‌اند، آیا واقعا دلشان برای ما سوخته و دارند قربة الی الله چنین می‌کنند؟ 

وی عنوان کرد: خانواده ایثار و از خودگذشتگی را به ما می‌آموزد اما با ترویج مصرف‌گرایی فرصتی برای از خود گذشتگی‌ها نمی‌ماند.

سوزنچی ابراز کرد: در خانواده‌های گرم و صمیمی، محبت و گفت‌وگو با یکدیگر، افراد خانواده را دورهم جمع و آنان را از مصرف‌گرایی دور می‌کند.

 

هیأت‌ها، گروه‌های اندیشه‌ورز را در حوزه خانواده تشکیل دهند

حجت‌الاسلام محسن عباسی ولدی نویسنده حوزه کودک نیز در این همایش در تبیین ظرفیت‌ها و کارکردهای هیأت در حوزه خانواده، اظهار کرد: لازمه و پیش زمینه اقدامات هیأتی، ولایت‌مداری است.

وی افزود: ولایت‌مداری سه پایه اساسی دارد: معرفت، محبت و تبعیت. تبعیت هم باید در سه حوزه فکر، حس و عمل شکل بگیرد.  به‌عنوان مثال ازدیاد نسل در جامعه اسلامی هم دستور اهل بیت علیهم السلام و هم مطالبه رهبری بوده اما آنگونه که باید عملی نشده و برخی وضعیت اقتصادی را مانع فرزندآوری می د‌انند که این مغایر نظر دین است.

این کارشناس رسانه ملی در حوزه خانواده با بیان اینکه هیات باید سه اصل معرفت، محبت و تبعیت را در مخاطب خویش افزایش دهد، گفت: اگر معرفت و محبت اهل‌بیت علیهم‌السلام در جامعه افزایش یابد در ادامه تبعیت محض هم شکل می‌گیرد.

وی خطاب به بانوان و مدیران هیأت‌های مذهبی گفت: شما باید از سخنرانان، مداحان و مسئولان مطالبه‌گری کنید و در این راستا می‌توانید از مجالس و روضه‌خوانی‌ها استفاده کنید؛ می‌توانید فکر کنید و گریزهای مداحی را متناسب با نیازهای خانواده به مداحان یادآور شوید.

عباسی ولدی با تاکید بر اینکه مطالبه‌گری و پشتیبانی فکری، لازمه همه اقدامات هیأت است، گفت: هیأت باید در خط مقدم فعالیت‌های فرهنگی باشد و گروه‌های اندیشه‌ورز را در حوزه خانواده و بانوان تشکیل دهند و در این مجموعه‌ها، بانوان می‌توانند کمک کار آقایان، مداحان و سخنرانان باشند و معضلات به روز جامعه را به مداحان و سخنرانان منتقل کنند.

وی گفت: رکن مهمی که باید در هیأت مورد تاکید قرار گیرد این است که داشتن شور و شعور به همراه هم باشد و این ویژگی را در حسینیه‌ها و مساجد باید به کار گرفت؛ به عنوان مثال چند درصد از پارچه نوشته ها و پرچم‌هایی که در مساجد و حسینیه‌ها نصب شده، برای مردم فکر تولید می‌کند؟ در صورتی که می‌توان احادیث کاربردی را در مورد خانواده و اخلاق روی پرچم‌ها آورد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خانواده مقام معظم رهبری هیأت جامعه ایمانی مشعر حسین یکتا روضه خانگی ماهواره دانشگاه باقرالعلوم قرارگاه جهادی امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۲۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رییس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: فراجا مسوولیت‌های متعددی و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی اضافه کرد: معقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، مطرح کرد: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

کد خبر 6090500

دیگر خبرها

  • مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی «روز کارگر» را تبریک گفت
  • پیام تبریک مدیرعامل گروه بهمن به مناسبت روز کارگر
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز