Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که گوآتمالا مجرمان جنگی را تحت پیگرد قرار داده است، رازی ناخوشایند فاش شد؛ بسیاری از این جنایتکاران جنگی آزادانه و البته بی سر و صدا در ایالات متحده آمریکا زندگی داشتند. آن‌ها اکنون با اخراج و محاکمه روبرو هستند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، یکی از این افراد فرانسیسکو کوکسوم آلوارادو است که به عنوان طراح فضای سبز در بوستون کار می‌کرد اما در اصل یکی از اعضای گروه شبه‌نظامی غیر نظامی است که در جریان جنگ داخلی در گوآتمالا به ارتکاب جرایم جنگی و تجاوز و کشتار صدها بومی در این کشور متهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ورود غیرقانونی به ایالات متحده اذعان کرده و هفته قبل به شش ماه حبس محکوم شد. او پس از آنکه این مدت را سپری کند، به گوآتمالا مسترد می‌شود تا تحت محاکمه قرار گیرد.

یکی از مقام‌های ارشد "دفتر آمریکای لاتین واشنگتن" که مدت‌هاست تبعات جنگ ۳۶ ساله داخلی در گوآتمالا را بررسی می‌کند، گفت: این افراد که به ارتکاب جرایم جنگی متهم هستند به مشاغل عادی در ایالات متحده روی آورده‌اند. آلوارادو تنها شخصی نیست که این کار را کرده است. ما جنایتکاران جنگی دیگری را هم داریم.

یکی دیگر از این افراد، خوآن آلشیو سامایوآ کابررا است که نوامبر ۲۰۱۹ به مقام‌های گوآتمالایی تحویل داده شد. وی از ۱۹۹۰ در ایالات متحده بود اما در دوران جنگ داخلی یکی از رهبران ارشد شبه‌نظامیان به شمار می‌رفت، به طوری که دادستان ارشد حقوق بشری گوآتمالا وی را فردی "به شدت تشنه خون، با سطح بالایی از خشونت و بی‌رحمی" توصیف کرد که به کشتار قربانیانش دست می‌زد. وی قرار است ژانویه ۲۰۲۰ در گوآتمالا محاکمه شود.

فرد دیگر گیلبرتو خوردان، از رهبران قتل‌عام دیگری در گوآتمالا در سال ۱۹۸۲ هم که به عنوان آشپز در فلوریدا کار می‌کرد شهروندی ایالات متحده را به دست آورد اما در ۲۰۱۰ به اتهام اظهارنامه‌های غلط درباره تابعیتش محکوم شد و قرار است به زودی به گوآتمالا فرستاده شود و مورد محاکمه قرار گیرد.

بسیاری از وکلای حقوق بشری گوآتمالایی مشکوک هستند که تعداد دیگری از فراری‌های جنگی در ایالات متحده مخفی شده باشند.

واشنگتن در جریان جنگ داخلی که از ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۶ ادامه داشت، پشتیبان ارتش گوآتمالا بود و در جریان آن ده‌ها هزار گوآتمالایی کشته شدند. زمانی که این درگیری پایان یافت، دولت واشنگتن از تشکیل دادگاه‌های جنگی برای رسیدگی به جرایم ارتکابی در طول این جنگ داخلی حمایت چندانی به عمل نیاورد.

با این حال در سال ۱۹۷۹ وزارت دادگستری آمریکا دفتری را برای تحقیقات ویژه برای یافتن محل سکونت و اخراج نازی‌های سابق انجام داد اما اطلاعات درباره گوآتمالایی‌ها تا ۲۰۰۰ همچنان محدود بود و در آن زمان، گوآتمالا محاکمه‌های خودش را برای فرماندهان سابق ارتش انجام داد. وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز واحدی را تشکیل داد که وظیفه‌اش شناسایی و دستگیری فراری‌های جنگی و تحت پیگرد در ایالات متحده بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گواتمالا جنايتكار جنگي جنگ داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راهنمای جامع برندگان لاتاری گرین کارت
  • آمریکا با کدام تسلیحات لیزری به جنگ پهپادها می‌رود؟
  • رسوایی ایمنی در هواپیماسازی بوئینگ آمریکا
  • هشدار رویترز به سازمان ملل درباره یک رای گیری ؛ ممکن است آمریکا بودجه سازمان را قطع کند...
  • رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل