Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: چشم، اندام ظریفی است که در معرض هوا قرار دارد. از این رو بیشتر از سایر قسمت‌های بدن مستعد آلوده شدن است؛ اما واکنش چشم نسبت به آلودگی‌های موجود در هوا در طیف بسیار جزئی تا تحریک شدید و درد مزمن قرار می‌گیرد؛ چشم حتی با لنزهای تماسی باز هم نسبت به چنین تأثیراتی بسیار حساس است.
به گزارش خرداد به نقل از تبیان، شدت ناراحتی ایجاد شده در چشم توسط آلودگی هوا به سطح هیدروکربن‌ها و نیتریک اکسیدهای موجود در هوا بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیدروکربن‌ها که به صورت خاص معروف به ایجاد تحریکات چشمی‌اند، شامل C4 و اولفین‌های C5 می‌شوند.
مه‌دود چیست و چه اثری بر سلامتی می‌گذارد؟مه‌دود لایه‌ای ضخیم از هواست که وقتی آلودگی هوا زیاد است، نزدیک به زمین تشکیل می‌شود. مه‌دود پدیده‌ای معمول در شهرهایی است که ترافیک زیادی دارند. مه‌دود زمانی تشکیل می‌شود که نور خورشید در پایین اتمسفر با گازها واکنش می‌دهد. برخی از افراد نسبت به تأثیرات مه‌دود، حساس‌ترند، مثلاً آن‌هایی که مشکلات قلبی یا ریوی دارند. اولین علامت مشکل ناشی از مه‌دود در سلامتی، تحریک بینی، گلو، ریه‌ها و چشم‌هاست. در برخی موارد، تنفس و سیستم تنفسی نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
این آلودگی شدید به صورت مه‌دود، بر چشم‌ها اثر گذاشته و سبب آلرژی و آسیب می‌شود. هوای آلوده و بی‌کیفیت حاوی گازهای مضری مانند کربن مونوکسید، نیتروژن دی اکسید و ذرات زبر غبار است که باعث می‌شوند خیلی از افراد دچار قرمزی و آبریزش چشم‌ها و آلرژی‌های گوناگون چشمی شوند. شایع‌ترین مشکلات چشمی ناشی از مه‌دود و راه‌های کنترل آن را در ادامه می‌خوانید:
نوشیدن آب و مایعات فراوان واقعاً ضرورت دارد؛ زیرا عوامل بیرونی مانند مه‌دود، احتمال خشکی و تحریک چشم‌ها را افزایش می‌دهند
علائم مشکلات چشمی ناشی از آلودگی هوا- قرمزی- خشکی- آبریزش- ترشح- آلرژی همراه با خارش شدید، ترشح، تورم پلک‌ها و به سختی باز نگه داشتن چشم‌ها- افزایش احتمال عفونت چشم‌ها- خارش- سوزش- احساس سنگ ریزه در چشم- مشکل در بینایی شامل اشتباهات شکست نور و اختلال در دیدن رنگ‌ها- آب مروارید- سرطانسندرم خشکی چشم (DES)، شایع‌ترین مشکل چشم در ارتباط با آلودگی هواست که در زنان بالای 50 سال دو برابر بقیه روی می‌دهد. در این سندرم سطح چشم ملتهب و خشک می‌شود، خصوصاً اگر بیمار از لنز نیز استفاده کند.ورم ملتحمه مرتبط با افزایش سطح نیتروژن دی اکسید نیز از دیگر مشکلات شایع چشمی در زمان آلودگی هواست. افرادی که مدت طولانی‌تری در فضای باز و بیرون هستند بیشتر در معرض این مشکلات چشمی قرار دارند.
چه باید کرد؟درمان علائم چشمی بدون عفونت و آلرژی، فقط خنک کردن چشم‌ها با شستن آن‌ها به آرامی با آب تمیز و سپس استفاده از کمپرس سرد است.استفاده از قطره‌های اشک مصنوعی برای مرطوب کردن چشم‌ها و عینک آفتابی نیز راهکارهای مفیدی هستند.تا زمانی که چشم‌ها به طور کامل درمان نشده‌اند از لنز استفاده نکرده و چشم‌ها را آرایش نکنید.
چند نکته- البته طلایی‌ترین قانون محافظت از چشم‌ها در هوای آلوده این است که از قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های مضر اجتناب کنید. روزهایی که سطح آلودگی بالاست، سعی کنید در خانه بمانید، خصوصاً در ساعات اولیه صبح که سطح آلاینده‌ها بیشترین است. در مواردی که نمی‌توانید از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده اجتناب کنید و حتماً باید بیرون بروید، از عینک‌های محافظتی استفاده کنید تا میزان قرار گرفتن چشم‌هایتان در معرض عوامل آلودگی را به حداقل برسانید.- دست‌هایتان را مکرراً بشویید و سعی کنید به چشم‌هایتان دست نزنید.- آب و مایعات بیشتری بنوشید زیرا کمک می‌کند به میزان کافی اشک تولید کنید. نوشیدن آب و مایعات فراوان واقعاً ضرورت دارد؛ زیرا عوامل بیرونی مانند مه‌دود، احتمال خشکی و تحریک چشم‌ها را افزایش می‌دهند.- رژیم غذایی سالمی در پیش بگیرید. مصرف اسیدهای چرب امگا 3، سبزیجات برگ‌دار، هویج، اسفناج، بادام و گردو، توت و ماهی برای حفظ سلامت چشم‌ها در روزهای آلوده بسیار مفیدند.- وقتی بیرون هستید از عینک آفتابی استفاده کنید. اشعه ماوراءبنفش در روزهای آلوده آسیب بیشتری به چشم‌ها می‌زند. عینک آفتابی‌هایی که کناره‌هایشان هم حفاظ دارند برای روزهایی که هوا آلوده است، مناسب‌ترند.- چشم‌ها را نمالید.- از قطره‌ی اشک مصنوعی استفاده کنید تا رطوبت چشم‌هایتان حفظ شود.- از کامپیوتر و تبلت و موبایل کمتر استفاده کنید (به دلیل نور آبی) و در فواصلی که با این ابزار کار می‌کنید استراحت نمایید تا چشم‌هایتان کمتر خشک و خسته شوند.- در صورتی که خارش و ناراحتی چشمتان ادامه پیدا کرد به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.- در صورت قرمزی و ناراحتی چشم از لنزهای تماسی استفاده نکنید، مگر اینکه پزشکتان اجازه‌ی چنین کاری را به شما داده باشد.- در روزهای آلوده از آرایش چشم‌ها خودداری کنید. خط چشم و ریمل معمولاً آلرژی را تشدید می‌کنند و ممکن است سبب عفونت نیز بشوند. ضمناً قبل از خواب با یک پاک‌کننده‌ی مخصوص آرایش چشم، چشم‌ها را تمیز کنید.



برچسب ها: سلامت چشم ، آلودگی هوا

منبع: خرداد

کلیدواژه: سلامت چشم آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۴۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

سنجش کیفیت هوا، امروز (سه‌شنبه) با قرار گرفتن روی شاخص ۸۰ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوای اصفهان امروز در ساعت منتهی به ۱۱:۰۰ صبح با قرار گرفتن روی شاخص ۸۰ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، احمدآباد با شاخص ۱۱۶ ناسالم (نارنجی) و پروین با شاخص ۶۵ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

امروز همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا متعلق به شهرداری اصفهان در خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۴، انقلاب با شاخص ۶۳، پارک زمزم با شاخص ۸۱، دانشگاه صنعتی با شاخص ۸۰، رهنان با شاخص ۷۲، زینبیه با شاخص ۸۰، سپاهان‌شهر با شاخص ۸۳، فرشادی با شاخص ۶۲، فیض با شاخص ۷۴، کاوه با شاخص ۸۰، کردآباد با شاخص ۷۰، میرزاطاهر با شاخص ۵۳، ولدان با شاخص ۷۷ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفیت هوا در استان اصفهان به‌جز شهر اصفهان، ایستگاه‌های سجزی، خمینی‌شهر، کاشان، قهجاورستان، نجف‌آباد، مبارکه و شاهین‌شهر است که شاخص کیفی هوا قهجاورستان با شاخص ۱۴۰ ناسالم (نارنجی)، سجزی با شاخص ۹۳، مبارکه با شاخص ۸۳، خمینی‌شهر با شاخص ۷۸، شاهین‌شهر با شاخص ۵۸ و کاشان با شاخص ۸۶ سالم (زرد)، نجف‌آباد با شاخص ۳۰ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، جی، میثاق، خواجو، باغ غدیر و شهرهای زرین‌شهر، و دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 747199

دیگر خبرها

  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / پاک‌ترین هوا سهم بجنورد شد
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت