Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@15:25:23 GMT

حسابداری تصفیه شرکت

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۴۶۵۲

حسابداری تصفیه شرکت

شرکت ها بنا به دلایلی مختلفی حساب های خود را تصفیه کرده و منحل می شوند .

با وجود تعاریف متعددی که برای یک «شرکت» ارائه می شود ، به طور خلاصه می توان شرکت را شیرازه ای دانست که جمعی از سهامداران را گرد هم آورده تا در راستای حصول اهداف مالی ، در این بنگاه تجاری فعالیت نمایند . می دانیم که هدف از برپایی یک شرکت و ثبت آن به صورت رسمی نزد مراجع ذیصلاح به این دلیل است که علاوه بر رسمیت دادن به این شراکت و فعالیت تحت نظر دولت ها ، رابطه ای هم میان شرکاء و سهامداران به وجود آید که طبق یک اساسنامه (در سهامی) یا شرکتنامه (در شرکت هایی با مسئولیت محدود) مدوّن قرار گرفته و بدین واسطه حقی از فردی ضایع نشود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال همیشه شرکت های مذکور دارای بازدهی مالی مثبتی نبوده و و ضرر ده می شود . در چنین شرایطی با توجه به اینکه ادامه فعالیت این مجموعه به تضییع حق و سرمایه افراد ذینفع منجر می شود ، انحلال آن راه حلی منطقی به منظور جلوگیری از آسیب هایی بیشتر به سهامداران به نظر می رسد ، در نتیجه اینکه تصمیم به انحلال این مجموعه گرفته می شود .

با ورود یک شرکت به مرحله انحلال ، بدیهیست که باید همه طلب های این شخصیت حقوقی جمع آوری شده ، همه بدهی های آن پرداخت شود ، سهم هر سهامدار بنا به میزان دارایی های با ارزش و باقی مانده شرکت پرداخت شده و نهایتاً با جمع بندی و بستن همه حساب ها ، حکم عدم بدهی این شرکت ضمیمه همه مدارک انحلال و برچیده شدن آن می شود .

این حکم که صدور آن به منزله گواهینامه ای برای بسته شدن یک شرکت می باشد تصفیه نام دارد . جالب است بدانید که شرکت حسابداری شرکتی در آستانه انحلال را به بدنی در حال احتضار تشبیه می کنند . در همین راستا اگر این شرکت منحل شده اما تصفیه نداشته باشد ، همانند این است که در کالبد مورد نظر حرکتی وجود نداشته و به ظاهر مرده است ، اما در حقیقت زنده بوده و به زندگی نباتی ادامه خود می دهد .

زنده بودن عمل مطلوب و فعلی خواستنیست ، پس چرا باید با تصفیه کردن حساب ها آن را به کلی از بین برد ؟

این شبهه که به کرّات به عدم رسیدگی به شرکت ها و نا تمام گذاشتن روند انحلالشان ختم شده است بدین معناست که کد اقتصادی و شماره ثبت شده این شرکت هنوز هم زنده و فعال است ، در نتیجه اینکه احتمال این تهدید وجود دارد که با گذشت سال ها پرونده ای مربوط به اظهارنامه عملکرد یا خدمات مالی سر از زیر خاکستر بیرون آورده و چالشی که روزگاری به سادگی حل می شد ، اینک مستلزم رفت و آمد های فراوان ، به خطر افتادن حساب های شخصی ، صرف پول و زمان زیاد و گاه اجبار به انجام تعهدات لازم الاجرای قانونی می شود .

با توجه به اینکه تصفیه یک شرکت سلسله اقداماتی مالی و از جنس امور حسابداری می باشد ، وجود یک فرد یا شرکت حسابداری مجرّب و تخصصی می تواند علاوه بر تسریع و بالا بردن کیفیت این امور از به وجود آمدن سوء ظن های احتمالی ، کارشکنی های جهت دار ، ایجاد اختلاف میان شرکا و عدم شفافیت در دارایی های منقول این مجموعه جلوگیری کند .

شرکت ها بنا به دلایلی مختلفی حساب های خود را تصفیه کرده و منحل می شوند . حصول اهدافی که شرکت به منظور تحقق آن ها دایر شده و یا کاملاً برعکس – حصول اطمینان از عدم موفقیت و غیر ممکن بودن آن ها ، منقضی شدن مدت زمان اعتبار شرکت و عدم تمدید آن در ادارات مربوطه ، ورشکستگی و عدم بهره وری مالی ، صلاحدید صاحبان سهام و رسیدن به اجماعی مبنی بر پایان عمر شرکت و همچنین صدور حکم هایی قانونی از مهمترین علل تصفیه یک شرکت و متعاقب آن انحلال این مجموعه می شود .

در چنین شرایطی بدیهیست که یک مجموعه حسابداری مانند تراز ارقام آرین با سئو توسط شرکت سئویاب با سال ها انجام خدمات حسابداری از علم و مهارت لازم برای رسیدگی به حساب ها برخوردار بوده و می تواند با محاسبه دقیق همه حساب های باز ، دارایی ها ، سرمایه اولیه و میزان پولی که به هر شریک می رسد ، روند فوق الذکر را با حفظ امانت و بر طرف کرد اختلافات مالی احتمالی پیش ببرد .

در این مرحله بنده و همکارانم در موسسه حسابداری تراز کمپانی مفتخریم که با وصول مطالبات ، نقد کردن دارایی ها ، پرداخت دیون و تقسیم بندی اموال شرکت بین شرکا (با اسلوبی قاعده مند ، قانونی و صد البته با اختیار عملی که از سوی کارفرما می گیریم) به تصفیه شرکت مورد نظر بپردازیم  .

در نهایت لازم به یادآوری مجدد است که این امر خطیر که در شرکت هایی بزرگتر ، بیشتر خودنمایی کرده و بار مسئولیت سنگین تری را نیز بر دوش مدیر تصفیه می گذارد ؛ لذا وجود کارشناسانی که توانایی تجزیه و تحلیل و محاسبه دقیق این اعداد و ارقام را داشته باشند بسیار حیاتیست .

**این محتوا تبلیغاتی است**

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: در بخش فاضلاب ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر جمعیت کشور تعریف شده است که شاخص برخورداری از فاضلاب را در کشور به عدد ۵۷ درصد برسانیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شازند، هاشم امینی پیش از ظهر امروز در آیین بهره‌برداری از طرح مجتمع آبرسانی شهید سلیمانی شهرستان شازند اظهار داشت: صنعت آب و فاضلاب وظیفه تأمین آب شرب و بهداشتی مردم، جمع‌آوری و انتقال فاضلاب را عهده‌دار است، در دولت سیزدهم با تأکید آیت‌‍الله رئیسی در خصوص کار جدی در حوزه زیرساخت‌هایی که می‌توانند رفاه و آسایش را برای مردم به ارمغان بیاورند و زیرساخت‌های توسعه پایدار را به همراه داشته باشند و چرخ صنعت، اشتغال و غیره بچرخد نیز صنعت آب و فاضلاب کشور با وزارت نیرو در این حوزه تلاش خوبی را در قالب برنامه‌های پیشنهادی آغاز کرده است.

وی افزود: در بخش فاضلاب 75 پروژه در قالب 52 تصفیه‌خانه برای 9.3 میلیون نفر جمعیت کشور تعریف شده است که شاخص برخورداری از فاضلاب را در کشور به عدد 57 درصد برسانیم که یکی از پروژه‌ها تصفیه‌خانه فاضلاب شازند و آستانه است که امروز نخستین انشعاب فاضلاب نصب می‌شود و مردم از نعمت مفید و توأم با سلامت و بهداشت شبکه فاضلاب بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات ارزشمند در راستای حفاظت از منابع آب؛ استفاده از ظرفیت صنایع برای استفاده از پساب است، امروز در دنیا و کشور نگاه به موضوع پساب تغییرها کرده و پساب به عنوان منابع آبی برای به گردش درآوردن چرخ صنعت قلمداد می‌شود. در سطح استان و شهرستان شازند پیگیری‌های متعددی برای اتصال صنایع به پساب فاضلاب انجام شده است، به طوری که پتروشیمی در قالب پایداری صنعت در این شهرستان و نگاه مسئولیت اجتماعی به مسئله پساب ورود پیدا کرد و می‌تواند از این پساب برای به گردش درآوردن چرخ صنعت و پایداری صنعت و عدم آلوده‌سازی چاه‌های آب شرب و عدم  برداشت از آب شرب و زیرزمینی و سطحی از ظرفیت پساب استفاده کنند که قرارداد آن با حضور رئیس جمهور منعقد شده‌ است.

امینی عنوان کرد: بخش دیگر از پروژه‌های مهم  آبرسانی دولت برای اقصی نقاط کشور، آبرسانی برای حدود 5.7 میلیون جمعیت کشور بوده است، 25 پروژه آبرسانی در دولت سیزدهم در سطح کشور برنامه‌ریزی شده است که تاکنون 15 پروژه در سطح کشور به مرحله بهره‌برداری رسیده است و که یکی از آن طرح تصفیه‌خانه شهید سلیمانی است که شهر آستانه و شازند و 10 روستا را از آب کیفی برخوردار می‌کند. تعلق خاطر و نگاه دولت به تأمین آب شرب و بهداشتی در قالب تأمین اعتبار صورت گرفت و 130 میلیارد تومان اعتبار به پروژه شهید سلیمانی شهرستان شازند اختصاص پیدا کرد تا امروز با حضور مردم و مسئولان محلی به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به طرح جهاد آبرسانی در سطح کشور، ادامه داد: اتفاق بزرگی در کشور در راستای تأمین آب پایدار کمی و کیفی روستاهای کشور اتفاق افتاد و دولت برنامه‌ای در قالب جهاد آبرسانی ارائه کرد تا برای 10 هزار روستا در کشور آب پایدار تأمین شود که تاکنون برای بیش از 5 هزار و 200 روستای کشور آبرسانی انجام شده است و با تأکید رئیس جمهور مقرر شد تا پایان سال 1403 آبرسانی به باقی روستاها انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: طرح جهاد آبرسانی با حضور خیرین آبرسان و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، سپاه پاسداران و بخش خصوصی انجام می‌شود و یکی از طرح‌های اثرگذار و مؤثر نظام بعد از انقلاب اسلامی بوده است. در گذشته برخی از نقاط کشور مانند سیستان و بلوچستان حتی آب نداشتند، اما امروز به برکت جمهوری اسلامی تمام شهرها و روستاهای کشور از آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند که این مهم به جهت تلاش شبانه‌روزی مسئولان کشور است.

امینی تصریح کرد: با افتتاح طرح‌های آبرسانی در روستاهای شهرستان‌های شازند و آستانه نیز اکنون از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار هستند و 100 درصد جمعیت شهری و روستایی شهرستان شازند از آب سالم و بهداشتی مطمئن برخوردار خواهند شد. در بعد فاضلاب با حضور مجموعه صنایع استان و ادامه کار و تکمیل تصفیه‌خانه نیز مردم باید خرید انشعاب فاضلاب را در اختیار گیرند که با این کار هم آلودگی را از محل زندگی خود دور کنند و هم با جمع‌آوری فاضلاب، فاضلاب تصفیه می‌شود و به آب ارزشمند و سالم برای به گردش درآوردن چرخ صنعت و اشتغال تبدیل می‌شود و مدیرکل استان باید در واگذاری حقوق انشعاب به صورت بلندمدت به مردم این دو شهرستان کمک کنند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • چند ترفند ساده برای آن‌که هوش مصنوعی، اطلاعات شما را ندزدد
  • اعتبار بن دانشجویی نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرد/ امضای قرارداد با شرکت پُست
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • چطور از دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات حساس جلوگیری کنیم؟
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب