Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کارگروه کاداستر ملی بسیج دانشجویی گفت: کاداستر یک طرح ملی است و باید در دستور کار همه باشد و هر کشوری هم که می‌خواهد زمینش را مدیریت کند، باید این طرح را اجرا کند. سبزه کار، مدیر کارگروه کاداستر ملی بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: کاداستر یک طرح ملی است و باید در دستور کار همه باشد، چون در همه کشور‌های جهان این طرح را اجرا کردند و هر کشوری هم که می‌خواهد زمینش را مدیریت کند، باید این طرح را اجرا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




سبزه کار گفت: از آنجایی که کاداستر زیرساخت ملی برای مدیریت زمین می‌باشد و با اجرا شدن آن می‌توان برنامه ریزی‌های کلان را در سطح کشور را مدیریت کرد، باید نسبت به اجرایی شدن آن، همه ارگان‌ها احساس تکلیف کنند و نمایندگان مجلس نسبت به تامین بودجه آن توجه ویژه داشته باشند.


وی با اشاره به اینکه کاداستر فراتر از مدیریت مالکیت هاست، افزود: کاداستر به عنوان یک زیرساخت در یک نظام بزرگ‌تری به اسم شفافیت عمل می‌کند؛ به این معنا که اگر بگوییم شفافیت چند پایه دارد، یکی از پایه‌های اصلی آن کاداستر است. در واقع کاداستر نه تنها اطلاعات زمین را برداشت می‌کند؛ بلکه، اطلاعات روی زمین، زیرزمین و هر آنچه که به آن موقعیت مربوط می‌شود را در لایه‌های مختلف اطلاعاتی ذخیره می‌کند.


سبزه کار با بیان اینکه کاداستر پایه برنامه‌ریزی در همه کشور‌ها و در تمام ادوار تاریخ بوده است، گفت: کاداستر در ایران یک سابقه ۹۰ ساله دارد؛ اما متاسفانه طی ۹۰ سال اخیر تا به امروز ما نتوانستیم این نظام شفافیت را در حوزه املاک به وجود بیاوریم؛ به گونه‌ای که در حال حاضر نزدیک به ۴۰ تا ۴۵ درصد از اسناد مالکیت در کشور به صورت قولنامه‌ای و عادی هستند و اسناد رسمی و اطلاعات دقیق در این رابطه نداریم.


وی با بیان اینکه از بین سه یا چهار مشکل قضایی کشور، قطعا مسئله اول یا دوم، اسناد قولنامه‌ای هستند که باعث شده مشکلات زیادی در دستگاه قضا به وجود بیاید، تصریح کرد: این وضعیت موجب شده که خیلی از مردم منافع خود را از دست بدهند و یا حتی منافع عمومی، بیت‌المال و زمین‌های دولتی مورد تجاوز واقع شود.


در بحث مسکن عامل اصلی که مشخصا به تولید مسکن کمک می‌کند و قیمت آن را شکل می‌دهد، قیمت زمین و عرصه زمین است؛ بنابراین کشوری که مدیریت زمین نداشته باشد، مدیریت مسکن هم نخواهد داشت. پس اینکه گفته می‌شود چرا دولت نمی‌تواند برای مسکن برنامه‌ریزی کند، دلیلش این است که برنامه و زیرساختی برای مدیریت زمین ندارد.


وی افزود: در کشور ما اطلاعات و آمار دقیقی از این که چه میزان زمین زراعی، منابع ملی، اراضی باغی، بیابان، کوه و جنگل داریم، وجود ندارد، چون این طرح به طور کامل اجرا نشده است.


سبزه کار درباره علت اجرایی نشدن این طرح در کشور گفت: چند عامل در عدم اجرای کامل این طرح وجود دارد. یکی اینکه بودجه این طرح را بر خلاف قانون به دستگاه‌های دیگر داده‌اند. نمایندگان مجلس در بند ۱۷ قانون کاداستر، تصویب کرده‌اند برای آنکه این طرح باری بر دوش دولت نباشد، از محل درآمد‌های خود طرح، برای آن هزینه شود و تمام درآمد به صورت اختصاصی در اختیار سازمان ثبت باشد که ظرف پنج سال طرح را اجرا کند، اما متاسفانه حدود ۴۲ درصد از آن را به سازمان هلال احمر دادند و این خود جای سوال دارد که چرا باید بودجه طرح زیرساختی کاداستر کشور در اختیار نهاد دیگری باشد؟


وی در پایان گفت: اگر این طرح اجرا بشود موضوع مفاسد در املاک حل می‌شود و بر اساس آن به یک شفافیت در بحث املاک میرسیم. همچنین در بسیاری از ارگان‌ها میتوان نقشه‌های کاداستر را به عنوان مبنا در نظر گرفت و مانع از هزینه اضافه برای دولت شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح کاداستر طرح ملی مدیریت زمین نمایندگان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا

محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌)، بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خداوند بخشنده مهربان

امروز غزه صحنه تقابل یک ملت مظلوم و مصیب‌دیده و مقاوم با جماعتی بی‌رحم و غاصب است، در این معرکه همدردی با ستمدیدگان و اعتراض به ظالمان کمترین وظیفه انسان‌هاست. سابقه تجاوز و غصب صهیونیست‌ها در فلسطین به ۷ دهه می‌رسد. در این مدت همه راه‌های تسلیم و مسالمت با غاصبان توسط برخی از افراد سست عنصر طی شده است، آنچه امروز در قالب رشادت و حماسه و استقامت غزه بروز یافته است، آتشفشان خشم و درد متراکم ملتی است که سوزش بدعهدی و خیانت را در پهلوی خود حس می‌کند.

اعلام همبستگی با فلسطین از طرف دانشگاهیان جهان به ویژه در کشور‌های غربی حرکتی برخاسته از فطرت عدالت خواه و نوعدوست و انسانی است. این حرکت نشان می‌دهد که مظلوم‌نمایی، چهره‌سازی و تحریف حقایق در رسانه‌های جریان اصلی غرب نیز نتوانسته است صحنه خونین غزه را کاملاً بپوشاند. راه‌حل این بحران در بازگشت به عدالت است.

ما نمایندگان دانشگاهی مجلس قانونگذاری ایران ضمن قدردانی از اقدامات ارزشمند دانشگاهیان عزیزمان در حمایت از مظلومان غزه، درود خود را نثار همکاران شجاع و دانشجویان ظلم ستیز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و سایر نقاط دنیا می‌کنیم و همدردی، همراهی و همدلی خود را با دانشجویان و استادان و آزادیخواهان انسان‌دوست دانشگاه‌های آمریکا ابراز می‌کنیم و یورش سرکوبگرایانه نیرو‌های پلیس را به ساحت مرکز علم و دانش و هجوم به تحسن دانشگاهیان در آن کشور محکوم می‌کنیم. خشونت بی‌منطق در مقابل این ندای حق‌طلبانه دردی از ظالمانه دوا نخواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • قانون‌گذاری باید در کنار نظارت قرار گیرد
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • تکمیل زیرساخت‌های شهرک دارویی بیضا شتاب می‌گیرد