Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از نیاز استان اصفهان به رادار پیشرفته هواشناسی گفت و افزود: هزینه این دستگاه 20 میلیارد تومان است. همچنین نیاز است در این شهر ایستگاه‌های نوین هواشناسی مستقر شود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، قدرت‌اله نوروزی در جلسه بررسی وضعیت آلودگی هوای کلان‌شهر اصفهان با حضور مدیران شهری و برخی مسؤولان دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌هایی که ادارات مختلف اجرایی اعلام کرده‌اند، فعالیت‌های خوبی برای کاهش آلاینده‌های جوی اصفهان صورت گرفته است اما جای سؤال است که چرا نتیجه این فعالیت‌ها عکس بوده و به افزایش آلاینده‌ها منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه هر حوزه‌ای باید به وظایف خود برای کاهش آلاینده‌ها کمک کند، گفت: قرارداد شهرداری اصفهان با دانشگاه‌های صنعتی و اصفهان برای بررسی منشأ آلاینده‌ها برای رسیدن بر اساس روش‌های علمی و دانشگاهی جدید بوده است. قطعاً نتیجه پژوهش‌های دانشگاهی ضعیف‌تر از اظهارات ما نیست؛ هرچند اظهارنظرهای ما هم مبتنی بر تحقیقات انجام شده، است اما شهرداری با همه امکانات و نیروی انسانی متخصصی که در اختیار دارد قطعاً در زمینه پژوهش خود را برتر از دانشگاه‌ها نمی‌بیند. 

وی با اشاره به دو نگرانی در خصوص شهر اصفهان برای وقوع زمین‌لرزه و فرونشست زمین، تصریح کرد: برای این منظور هم شهرداری اصفهان با دو دانشگاه هنر و دانشگاه اصفهان برای تحقیقات در مورد زمین‌لرزه و نقاط دارای پتانسیل و خطر فرونشست زمین در شهر اصفهان انعقاد قرارداد کرده است تا بر اساس نتایج این پژوهش‌ها تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنیم. 

نوروزی با بیان اینکه برای هر اقدامی باید به مرجع علمی آن متوسل شده و از نتایج تحقیقات آن‌ها استفاده کنیم، افزود: از همین رو می‌توان از پژوهش‌هایی که دانشگاه‌های صنعتی و اصفهان در رابطه با منشأ آلاینده‌های اصفهان انجام داده‌اند به عنوان مبنای عمل استفاده کرد تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

هیچ دستگاه اجرایی نباید در نتایج تحقیقات مرتبط با آلاینده‌ها شک کند

شهردار اصفهان بیان کرد: بدون ایده پردازی علمی و راه‌های تحقیقاتی در هیچ کجای دنیا، برای مسائل چاره‌جویی نمی‌شود و برای حل مشکل آلودگی هوا هم نباید به این موضوع بی‌توجه باشیم و ضروری است با مشخص کردن هدف تلاش‌ها در این زمینه ادامه یابد.

وی ادامه داد: هیچ دستگاهی نمی‌تواند با زیرسوال بردن و ایجاد تشکیک در تحقیقات در مسیر پژوهش خلل ایجاد کند، بلکه باید با افزایش آستانه تحمل دستگاه‌های مختلف و تحقق تاب‌آوری، جان شهروندان را نجات دهیم.

نوروزی با تأکید بر اینکه با مشارکت همه برای رفع آلاینده‌ها این موضوع باید به یک گفتمان تبدیل شود، اظهار کرد: نقش رسانه‌ها برای توسعه فرهنگ کنترل با آلاینده‌ها بسیار اهمیت دارد تا همه احساس خطر کنند و با این احساس در راه برطرف کردن خطر قدم بردارند.

شهردار اصفهان بیان کرد: اقدامات زیادی برای کاهش آلودگی هوا اجرایی شده است اما نتیجه مطلوب را در برنداشته است که شاید علت آن این است که برطرف کردن این مشکل نیاز به مشارکت همگانی دارد.
وی ادامه داد: برای حل مشکل آلودگی هوا باید بر اساس وجدان عمومی برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنیم و هر دستگاه اشکالات خود را بپذیرد. 

شناسایی 17 کانون گرد و غبار در اصفهان

همچنین در ادامه این نشست منصور شیشه‌فروش اظهار کرد: در اصفهان 17 کانون گرد و غبار شناسایی شده است، به همین سبب برای مقابله با آلودگی هوا باید با شناسایی توان سرزمینی، بارگذاری‌ها صورت گیرد.   

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: 10 روز است که قرارگاهی در استانداری اصفهان برای بررسی وضعیت اضطراری آلودگی هوا تشکیل شده و نماینده دستگاه‌های مرتبط با آلودگی هوا هم حضور دارند تا شرایط بررسی و تصمیماتی در این زمینه اجرایی شود. 

وی افزود: فهرست انتشار آلاینده‌ها در شهر اصفهان طی یک طرح تحقیقاتی منتشر شده است و با توجه به اینکه سهم آلاینده‌ها در این تحقیق مشخص است، باید برای این مطالعات یک سناریوی اجرایی تدوین شده و برای آن اعتبار اختصاص یابد. 

شیشه‌فروش از پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا از سوی سازمان هواشناسی با استفاده از جدیدترین روش‌های علمی خبر داد و گفت: برای این منظور قرار است در هفته جاری اساتید اقلیم‌شناسی دانشگاه‌های صنعتی و خوراسگان، نشستی علمی با مجموعه هواشناسی اصفهان داشته باشند.

اصفهان به 20 ایستگاه دیگر برای سنجش کیفیت هوا نیاز دارد

شیشه‌فروش از نیاز استان اصفهان به رادار پیشرفته هواشناسی گفت و افزود: هزینه این دستگاه 20 میلیارد تومان است. همچنین نیاز است در این شهر ایستگاه‌های نوین هواشناسی مستقر شود. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در توضیح شرح وظایفی که بر عهده مجموعه‌های مختلف اجرایی و صنعتی برای مقابله با آلودگی هوا گذاشته است، تصریح کرد: سازمان محیط زیست باید ایستگاه‌های سنجش را تقویت کند که در این زمینه به 20 ایستگاه دیگر نیاز داریم. همچنین سازمان صنعت و معدن با برگزاری جلسه با صنایع بزرگ و کوچک باید بر مبنای سیاهه انتشار آلاینده‌ها الزامات پیشگیری و خروج آلاینده‌ها را بررسی کند. 

هوشمندکردن موتورخانه‌ها از راه‌های کاهش آلودگی هوا

وی در این زمینه ادامه داد: شرکت گاز هم باید 5 هزار موتورخانه را هوشمندسازی کند. همچنین صنایعی که از مازوت استفاده می‌کنند ملزم به استفاده از گاز شدند. آموزش و پرورش هم باید بخشی از تعطیلات شهریور ماه را به زمستان منتقل کند.  

داریوش امانی هم در ادامه این نشست بیان کرد: رینگ سوم شهر برای کنترل آلودگی هوا به دوربین‌های نظارتی و ثبت تخلفات مجهز می‌شود. اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل از دیگر تصمیماتی است که اجرایی خواهد شد.

 معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان همچنین به راه‌اندازی خط تولید موتورسیکلت برقی در شهر اصفهان برای افزایش استفاده از این وسایل، هم تأکید کرد.

تشدید آلاینده‌ها تا پایان دی ماه ادامه دارد

حمیدرضا خورشیدی، مدیرکل هواشناسی استان اصفهان در ادامه این نشست، اظهار کرد: تشدید آلاینده‌های اصفهان از اواخر آذرماه شروع و تا پایان دی ماه هم ادامه دارد.

وی از ورود سامانه بارشی به اصفهان خبر داد و گفت: این سامانه بارش چندانی برای شهر به همراه ندارد اما به پاک شدن هوا کمک می‌کند.

راهکارهای کنترل آلاینده‌ها به جلسات محدود نشود

در ادامه این نشست، ابوالقاسم چلمقانی، رئیس پلیس راهور شهرستان اصفهان با بیان اینکه برخورد با خودروهای بدون معاینه فنی 32 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است، اظهار کرد: روزانه در اصفهان نیز 10 هزار خودرو در حوزه طرح زوج و فرد و معاینه فنی، اعمال قانون می‌شود.

وی ادامه داد: فقط در جلسات کنترل آلودگی هوا راهکارها ارائه می‌شود اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد و برخی دستگاه‌ها به تکالیف خود عمل نمی‌کنند.  

تجمیع آلاینده‌های شب و روز در شهر اصفهان 

کوروش محمدی، نیز بیان کرد: همه دستگاه‌ها باید با مشارکت همدیگر و بدون مقصر کردن یکدیگر برای از بین بردن آلاینده‌ها، تلاش کنند.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اصفهان ادامه داد: قرار است لیست منشاء آلاینده‌های جوی اصفهان در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار گیرد تا مدل برنامه‌ریزی هر اداره بر اساس برنامه جامع مدیریت کاهش آلودگی هوا در استان و شهرستان تدوین شود تا نتیجه آن سال آینده مشخص شود.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اصفهان تصریح کرد: بعد از پایان این فصل در فصل بهار هم با ریزگردها روبرو خواهیم بود و نباید برنامه‌ریزی‌های ما به شرایط اضطرار محدود باشد.

وی ادامه داد: آلاینده‌هایی که شب در شهر اصفهان انباشت شده است، با آلاینده‌های روز تجمیع شده و شرایط نامساعد و شاخص کیفی نامطلوبی را برای شهر اصفهان به همراه می‌آورد.

اصلاح موتورخانه ساختمان‌های شهرداری 

همچنین در این جلسه، رضا جعفریان، مدیرعامل سازمان مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان برای کاهش آلاینده‌های شهر اقدام به اصلاح ساختار موتورخانه همه ساختمان‌های شهرداری اصفهان کرده است، اظهار کرد: این کار به کاهش آلاینده‌ها و بهینه‌سازی مصرف سوخت هم کمک کرده است.

وی ادامه داد: نصب فیلتر و اصلاح سوخت اتوبوس‌های شهری اصفهان، آموزش به شهروندان برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت در 200 محله شهر اصفهان، اجرای دستورالعمل تنظیم درجه حرارت ساختمان‌های شهرداری بین 12 تا 21 درجه و اجرای طرح جامع اطلاعات و تحقیقات ارزیابی سیاهه آلاینده‌های شهر اصفهان تا بهمن ماه جاری از جمله فعالیت‌های شهرداری در جهت کاهش آلاینده‌هاست. 

کارگاه‌های قیر و ریخته‌گری اصفهان در شرایط اضطرار تعطیل می‌شود

در پایان این نشست، قباد نوری، مشاور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اظهار کرد: در شرایط اضطرار کارگاه‌های ریخته‌گری و قیر در اصفهان تعطیل می‌شود. در این وضعیت از فولاد و ذوب‌آهن نیز درخواست می‌شود که میزان تولید خود را کاهش دهند.

وی اضافه کرد: مصرف گاز بخش خانگی اصفهان با 53 میلیون مترمکعب در شبانه‌روز از مصرف بخش صنعتی با 20 میلیون مترمکعب مصرف، بیشتر است.

انتهای پیام/63086/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان آلودگی هوا آلاینده ها شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۰۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۶۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط کریم با شاخص ۱۴۴ و قرچک با شاخص ۱۰۷، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۹۶، باغستان شهریار با شاخص ۶۸، پارک رازی با شاخص ۵۷، پاسداران با شاخص ۹۱، پاکدشت با شاخص ۹۴، پردیس با شاخص ۵۸، پونک با شاخص ۶۰، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۶۹، پیشوا با شاخص ۷۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۶۷، چشمه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶، دماوند با شاخص ۶۷، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۱، سلامت با شاخص ۹۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۵۵، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۷۵، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۶، شهریار با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۶، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۵، ملارد با شاخص ۶۸، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۷، ورامین با شاخص ۷۱ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۳۴، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۴۶، ژئوفیزیک با شاخص ۴۷، سرخه حصار با شاخص ۲۹، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۹، علم و صنعت با شاخص ۳۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۴۴، لواسانات با شاخص ۲۶، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750692

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای شهر ری بسیار ناسالم شد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت هوای تهران در یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳