Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان گفت: «نخستین مانع پیش روی پژوهش کشور نبود ساختاری مدون و تدوین برنامه‌ای جامع است و از طرفی در حوزه برنامه‌ریزی مشکلات ساختاری وجود دارد.»

هادی محمودی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با توجه به کسب عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در گروه معماری در توضیح موضوع پژوهش خود اظهار کرد: پژوهش‌های بنده مجموعه‌ای از کتب است که در حوزه فناوری همگرا نگارش شده و یکی از این کتاب‌ها برگزیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری‌های همگرا در واقع فناوری‌های زیستی هستند که اصطلاحاً به آنها «فناوری‌های» بایو می‌گویند.

علم آینده، ترکیبی از فناوری‌های همگراست

وی افزود: «علم آینده، ترکیبی از فناوری‌های همگراست. فناوری همگرا به شاخه‌های مختلف تقسیم می‌شود، برای مثال دیگر به‌طور مشخص علمی به اسم مکانیک و عمران نداریم، علم نانو داریم؛ اما نانو در حوزه مکانیک و نانو در حوزه معماری. گرایش بنده معماری بود و این مطالب برگرفته از حوزه معماری و ارتباط آنها با معماری است.»

عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدی‌شهر در پاسخ به این پرسش که چه شاخص‌هایی موجب برترشدن پژوهش وی شده است، عنوان کرد: «دلیل عمده‌اش به نوآوری که در این موضوع وجود دارد، بازمی‌گردد. اگر توجه کنیم از دولت نهم که معاونت علمی وجود داشت، گرایش به سمت زمینه‌های نو در حوزه علم بود و یکی از این زمینه‌ها حوزه فناوری‌های همگراست.»

محمودی‌نژاد بیان کرد: «یکی از شاخه‌های فناورانه، فناوری‌های زیستی است و کتاب منتخب بنده با عنوان معماری زیست‌مبنا بوده است. یعنی به اصطلاح الگوبرداری‌کردن از طبیعت برای هم‌سازی و مسالمت‌آمیزکردن معیارهای زندگی با شرایط فعلی ما که این کتاب در حوزه معماری بحث کرده است و نمونه‌های موازی مشابه زیادی هم شاید داشته باشد.»

نخستین مانع پیش روی پژوهش، نبود ساختاری مدون

وی درباره موانع پیش روی پژوهش در ایران تصریح کرد: «نخستین مانع در این عرصه، نبود ساختاری مدون و تدوین برنامه جامعی است که این حوزه را پوشش دهد. در حوزه برنامه‌ریزی مشکلات ساختاری وجود دارد. یک برنامه مدون پژوهشی برای رفع نیازها و اولویت‌های‌مان نداریم؛ البته کارهایی می‌شود؛ اما نگاهی که به‌طور مدون بدانیم نیازهای ما از نظر بومی چیست، چه دستاوردهایی در دنیا وجود دارد، وجود ندارد.»

لزوم تدوین بودجه مشخص برای پژوهش

عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدی‌شهر ادامه داد: «نگاه دوم در حوزه منابع مالی وجود دارد. به هر صورت باید یک بودجه مشخصی برای امر پژوهش تدوین شود. چند وقت پیش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده بود که می‌خواهیم یک بودجه سالانه پژوهشی 6 ماهه برای پژوهش کنار بگذاریم و هر 6 ماه این بودجه را به کسانی بدهیم که صرفاً پژوهش می‌کنند.»

محمودی‌نژاد تأکید کرد: «به هر صورت انسان‌ها به‌طور طبیعی در حال زندگی‌کردن هستند و نیازهای مالی دارند. این مباحث پژوهشی در بودجه دانشگاه‌ها دیده نشده است که چند درصد بودجه به حوزه پژوهش اختصاص داده شده است. اصلاً چقدر از این بودجه پژوهشی در حوزه استان تخصیص داده می‌شود؟ چقدر بودجه پژوهش پرداخت می‌شود؟ مثلاً در دانشگاه حمایت مالی چندانی از ما نمی‌شود.»

وی یادآور شد: مشکلات به‌طور خاص وجود دارد؛ اما برنامه‌ریزی ساختاری و اداری آن هنوز مشخص نشده است، منابع مالی بودجه‌ریزی مشخصی برای این موارد هنوز در نظر گرفته نشده است، باید بپذیریم که اگر قرار است چنین کاری صورت بگیرد، باید در عمل به نتیجه برسد، اکنون تمام تلاش دانشگاه آزاد این است که سایت‌های مختلفی مانند «سامانه پژوهشیار» می‌زنند یا دسته‌بندی را مشخص می‌کنند. هدف درست است، کار می‌شود، ساختار در حال شکل‌گرفتن است؛ اما آن پله آخری که بحث مباحث مالی و بودجه مشخصی تخصیص‌داده‌شده است، وجود ندارد یا شاید هم تخصیص داده شده و ما در جریان نیستیم.

پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان اظهار کرد: «این نگاه که ما افراد را وادار به حرکت و تحرک کنیم، بدون اینکه پیش‌زمینه خاصی انجام دهیم، سخت است. موضوع دیگری که فکر می‌کنم اگر دوستان بتوانند انجام دهند، مؤثر باشد، این است که ما مجموعه افرادی را داریم که می‌توانند خودشان آغازگر اندیشکده‌های پژوهشی باشند. هنوز یک ساختار واحد نداریم که مشخصاً به ما بگوید این اندیشکده‌ها مشخصاً و دقیقاً می‌توانند از کجا مجوز گرفته و  فعالیت خود را آغاز کنند و از آنها حمایت شود.»

پژوهش‌ها را به سمت اولویت‌های بومی ببریم

عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدی‌شهر افزود: «در هر حال فکر می‌کنم باید پژوهش‌ها کاربردی شود، باید پژوهش‌ها را به سمت اولویت‌های بومی ببریم و اولویت‌های بومی‌مان را باید به بنیادهای نظری در حوزه اندیشه‌های ملی و حتی بالاتر از آن بین‌المللی تبدیل کنیم. در این‌صورت هر منطقه‌ای می‌تواند برای خودش راهگشا باشد.»

نبود جایگاه مناسب در دنیا

محمودی‌نژاد درباره جایگاه پژوهشی ایران در دنیا عنوان کرد: «وضعیت فعلی‌مان واقعاً ضعیف است و باید به آن اذعان کنیم. در کانادا وقتی بودجه پژوهشی برای افراد مصوب می‌شود، همه می‌آیند و حمایت می‌کنند تا یک ایده به یک بنیان تجاری تبدیل شود و در حقیقت با حمایت کامل مالی ایده‌هایی که وجود دارد، تجاری‌سازی می‌شود. شاید حمایت‌ها همه از طرف دولت مرکزی کانادا نباشد و بخش خصوصی حامی شود.»

وی خاطرنشان کرد: «شاید ما برای تسهیل‌سازی نیازمند این هستیم که این چرخه طوری ایجاد شود که مردم و بخش خصوصی مصمم شوند در ایده‌ها مشارکت کنند. باید به بخش خصوصی از طریق بعضی از بسته‌های تشویقی، وام داده شود تا بتوانند سرمایه‌گذاری کرده و بخشی از ایده‌ها را تجاری‌سازی کنند و به تولید انبوه برسانند. پژوهش واقعاً هزینه‌بر و زمان‌بر است؛ اما اگر ما به دنبال آینده بهتری برای این مملکت هستیم و می‌خواهیم که ایران بهتری داشته باشیم، راهکاری بهتر از این نخواهیم داشت.»

پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: «باید دل‌مان بسوزد، باید فعالیت کرده و مشکلات را برطرف کنیم. افراد و اعضای هیئت‌علمی باید تلاش کرده و خودشان ایده‌های‌شان را مطرح کنند یا با مشکلات بخواهند دست‌وپنجه نرم کنند و موانع را از پیش بردارند. آنهایی که دست‌شان می‌رسد، اگر در حوزه قانون‌گذاری هستند، قانون‌گذاری کنند و اگر در حوزه اجرایی هستند، برنامه‌ریزی و حمایت کنند. در دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مقداری کارها بهتر انجام می‌گیرد و امیدوارم که مشکلات برطرف شوند.»

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان هفته پژوهش فناوری همگرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری بعدازظهر جمعه در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که با حضور سردار رادان فرمانده انتظامی کل کشور برگزار شد با تقدیر از تلاش های نیروی انتظامی در راستای اجرای طرح حجاب و عفاف گفت: آغاز این طرح امیدهایی را در جامعه به خصوص در بین متدینین ایجاد کرد.

آیت الله حسینی بوشهری افزود: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که نهادی با سابقه در حوزه علمیه است از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در کنار امام راحل و مقام معظم رهبری نسبت به مسائل مختلف جامعه دغدغه داشته است.

وی ادامه داد: تلاش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم این بوده تا احکام اسلام در جامعه پیاده شود و موجب ایجاد تحولی در کشور و همچنین جهان شود.

امام جمعه قم با بیان اینکه دشمنان امروز در تمامی عرصه در مقابل انقلاب اسلامی ایران ایستاده اند افزود: جمهوری اسلامی ۴۵ سال است که در برابر این توطئه ها با سربلندی ایستاده است.

وی خطاب به سردار رادان گفت: نیروی انتظامی در سالهای اخیر در عرصه های مختلف مبارزه با اشرار و حفظ امنیت کشور ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده و امیدواریم در این عرصه نیز موفق باشید.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه دشمن به دنبال گسترش و نهادینه سازی بی حجابی در جامعه است افزود: حیازدایی نیز مرحله جدیدی از طراحی دشمنان در این عرصه است.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه تاکید کرد: طرح نور باید با رعایت ظرافت و مراقبت های لازم اجرا شود و تداوم آن موجب دلگرمی جامعه است.

کد خبر 6089397

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم
  • تکریم معلمان، زمینه تحول همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد