Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@12:26:54 GMT

دوبار پریود شدن درماه نشانه چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۸۲۶۱۸

دوبار پریود شدن درماه نشانه چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از رکنا، پریود در یک زن سالم باید هر 26روز تا 35 روز یک‌بار به صورت خود به خود و کاملا قابل پیش‌بینی اتفاق بیفتد، حالا هرگونه اختلالی که در این روند به وجود بیاید حتما باید بررسی شود. شیرین نیرومنش، جراح و متخصص زنان و زایمان و رئیس بخش حاملگی‌های پرخطر، فلوشیپ پری ناتال بیمارستان یاس تهران درباره دلایل دوبار پریود شدن در ماه صحبت کرده است که می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاعدگی را بهتر بشناسید

قاعدگی برای یک زن از حدود دوازده یا سیزده‌سالگی شروع می‌شود. اوایل در شروع دوران بلوغ تخمک‌گذاری وجود ندارد و سیکل‌های ماهانه بدون تخمک‌گذاری است. دختران بعد از این‌که بالغ می‌شوند در یکی دو سال اول بلوغ، پریود نامرتب را تجربه می‌کنند. ممکن است زودتر از موقع پریود بشوند یا دیرتر از زمان مشخص این اتفاق بیفتد. تا حدود دوسال بعد از بلوغ و شروع قاعدگی، تخمک‌گذاری به صورت مرتب آغاز می‌شود و در نتیجه ارتباط مغز، تخمدان و رحم هر ماه یکی از تخمدان‌ها شروع به رشد می‌کند و تخمک‌گذاری انجام می‌شود و اگر منجر به حاملگی نشود، در آن سیکل قاعدگی به وجود می‌آید. بعد از این روند در زنان از شروع پریود هر 26 تا 35 روز باید خود به خود و تقریبا قابل پیش‌بینی قاعدگی رخ بدهد. این روند تا حدود چهل تا چهل‌وپنج‌‌سالگی به صورت منظم در بیشتر خانم‌ها وجود دارد و بعد از آن چهار یا پنج سال ممکن است نامرتب شود؛ به دلیل این‌که تخمک‌گذاری ممکن است کم شود و اختلالات هورمونی به وجود بیاید تا خانمی یائسه شود. بنابراین فرم طبیعی این است که ماهی یک‌بار یا بین 26 تا 35 روز یک‌بار یک خانم بدون مصرف دارو به صورت خود به خود و براساس فعالیت طبیعی بدن پریود شود. حالا اگر این روند دیرتر از موقع یا زودتر از موقع شود، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

دوبار پریود شدن در ماه

وقتی خانمی دوبار در ماه دوران قاعدگی را تجربه می‌کند، یعنی آن مدت زمان 20 روزه استراحت را ندارد. یعنی ممکن است یک هفته یا 10روز بعد از یک پریود دوباره دچار خونریزی شود. وقتی خانمی در چنین شرایطی باشد، یعنی پلی‌مینوره دارد. یعنی دفعات پریودش بیشتر از یک‌بار در ماه است. این افراد حتما باید علت آن را پیدا کنند. از دلایل دوبار در ماه پریود شدن می‌توان به عفونت رحم، کاهش وزن، استرس زیاد، پولیپ یا فیبروم، اختلال هورمونی، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید و اختلال در ترشح هورمون پرولاکتین اشاره کرد.

نشانه‌های دوبار پریود شدن در ماه

اگر در زمانی غیر از زمانی که منتظر قاعدگی هستید، دچار خونریزی شدید، نشانه پریودی دوم در ماه است. در این حالت باید ببنید خونریزی به صورت لکه بینی است یا پریودی.اگر خونریزی به صورت پریودی باشد باید هر چند ساعت یک‌بار نوار بهداشتی عوض کنید و خون آن به رنگ قرمز است. اگر به صورت لکه بینی باشد این خون به رنگ قرمز تیره یا قهوه‌ای است.

اختلال در تخمک‌گذاری

در شایع‌ترین علت به‌خصوص وقتی پریود زودتر از موعد اتفاق بیفتد؛ مهم‌ترین دلیل اختلال در تخمک‌گذاری است. اختلالات هورمونی به دلایل مختلف مثل تغییرات وزن و کاهش و افزایش وزن منجر به اختلال تخمک‌گذاری می‌شود. بعضی از خانم‌ها به دلیل اختلالات تخمک‌گذاری و عدم تخمک‌گذاری ممکن است دیر به دیر پریود شوند. دوماه یک‌بار یا حتی سه ماه یک‌بار. حتی ممکن است به فاصله یک هفته تا 10روز بعد از پایان دوره دوباره پریود شوند. بنابراین شرط اول این است که فرد تاریخ شروع و اتمام زمان پریود خود را یادداشت کند. توصیه ما به همه خانم‌ها این است که یک تقویم شخصی داشته باشند و تاریخ پریود و لکه بینی را یادداشت کنند. یک دوره قاعدگی نرمال معمولا باید پنج تا هفت روز طول بکشد. خونریزی نباید خیلی شدید باشد. در حدود 80 میلی لیتر خون در هر سیکل ماهانه خارج می‌شود و خانم‌هایی که مشکلی ندارند تقریبا 20 روز پاک‌اند و بعد دوباره پریود بعدی اتفاق می‌افتد.

فیبروم رحم

فیبروم رحم تومور یا زائده خوش‌خیمی است که در رحم رشد می‌کند و زنان زیادی هم این تومور را تجربه می‌کنند. فیبروم می‌تواند یکی از دلایل خونریزی بین دوره قاعدگی شود. فیبروم‌ها می‌توانند باعث دل درد، کمر درد، درد و خونریزی در زمان رابطه جنسی شوند. برای تشخیص فیبروم پزشک سونوگرافی یا بیوپسی رحم تجویز می‌کند. البته عفونت‌های مزمن لایه‌های رحمی، توده‌ خوش‌خیم در رحم، سرطان‌های بدخیم، وجود لایه‌های طبیعی بافت رحمی در جاهای غیرطبیعی لگن، وجود جسم خارجی مثل iud هم می‌تواند از دلایل خونریزی دوبار در ماه باشد.

اختلال تیروئید

غده تیروئید نقش مهمی در منظم بودن پریود دارد. کم‌کاری یا پرکاری غده تیروئید می‌تواند باعث دوبار پریود شدن در ماه شود. هورمون‌هایی که از این غده ترشح می‌شوند، قاعدگی و تخمک‌گذاری را کنترل می‌کنند. اگر مشکل از این غده باشد پزشک با یک آزمایش خون ساده می‌تواند منشأ را پیدا و درمان کند. اگر کم‌کاری تیروئید داشته باشید به این معنی است که غده تیروئیدتان غیرفعال است و در این صورت بدن هورمون تیروئید را به‌اندازه کافی تولید نمی‌کند. پزشک متخصص به شما قرص‌های خوراکی می‌دهد که کمبود تیروئید را جبران می‌کنند.

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک هم یکی از عواملی است که می‌تواند باعث تکرار قاعدگی در یک ماه شود. این سندرم به دلیل عدم تعادل هورمون‌ها که 8 تا 20 درصد زنان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند باعث تخمک‌گذاری مکرر، عدم تعادل استروژن، پروژسترون و تستوسترون در بدن شود. مهم‌ترین نشانه این سندرم خونریزی نامنظم است. اضافه وزن، رشد مو در چانه و مشکلات در بارداری هم از دیگر نشانه‌های این سندرم است.

یائسگی زودرس

یائسگی زودرس هم می‌تواند یکی از دلایل خونریزی دو بار در ماه باشد. اگر این نامنظم شدن‌ها قبل از سال‌های نزدیک به یائسگی است باید حتما حواس‌تان به یائسگی زودرس باشد. تنها کاری که برای این مورد می‌توانید انجام بدهید مراجعه به پزشک است. پزشک متخصص زنان و زایمان می‌تواند برای به تاخیر انداختن یائسگی داروی مناسب تجویز کند.

کاهش یا افزایش وزن

اضافه یا کاهش وزن هم می‌تواند شما را دچار تجربه دوبار پریود شدن در ماه کند. افزایش وزن زیاد یا کاهش وزن بیش از حد با تغییر هورمون‌های تاثیرگذار بر تخمک‌گذاری همراه است. به دلیل کاهش وزن شدید بدن به تصور وارد‌شدن به وضعیت گرسنگی شدید که زمان مناسبی برای بارداری نیست، روند تخمک‌گذاری را تعطیل می‌کند. اگر اضافه وزن داشته باشید هم ممکن است هورمون‌ها جلوی تخمک‌گذاری را بگیرند.

مصرف داروهای جدید

بعضی از قرص‌ها و حتی مکمل‌ها می‌توانند باعث این مشکل شوند. اگر به‌تازگی بیمار شده‌اید و مجبورید داروهای جدیدی مصرف کنید، ممکن است با این اختلال و دوبار پریود شدن در ماه روبه‌رو شوید. دلیل عمده مشکل هم این است که بیشتر قرص‌ها در نحوه تولید استروژن و پروژسترون در بدن اختلال ایجاد می‌کنند.

قرص‌های ضدبارداری

کسانی که قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند ممکن است دوبار قاعدگی در ماه را تجربه کنند. قرص‌های ضدبارداری ممکن است باعث اختلال ترشح هورمون‌ها شوند به‌خصوص اگر با بدن ناسازگار باشند. به همین دلیل بهتر است برای انتخاب نوع قرص ضدبارداری با پزشک متخصص مشورت کنید.

تنظیم چرخه پریود

برای تشخیص و درمان این مشکل قبل از هر چیز برای خودتان چرخه پریود تنظیم کنید. تغییر زمان قاعدگی نشانه به وجود آمدن بیماری است، به همین دلیل زمانی که خونریزی غیرطبیعی و در زمان نامشخص مشاهده کردید حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. برای تعیین چرخه پریودی، روز اول را بشمارید. روز اول پریودی روز اول چرخه است و روز اول پریود بعدی روز آخر چرخه است. شمارش این روزها به شما کمک می‌کند در صورت وجود مشکل خیلی سریع متوجه شوید و اطلاعات درست و دقیقی به پزشک بدهید.

استرس

استرس هم می‌تواند یکی از متهمان ردیف اول در دوبار قاعدگی در ماه باشد. استرس زیاد می‌تواند باعث ایجاد پریودهای مکرر و حتی قطع شدن پریود شود. استرس خیلی راحت می‌تواند از پس نامنظم کردن پریود بربیاید. کورتیزول که هورمون استرس در بدن است تاثیر مستقیمی بر میزان تولید هورمون‌های جنسی استروژن و پروژسترون دارد. اگر میزان زیادی کورتیزول در جریان خون باشد زمان و میزان جریان چرخه قاعدگی تغییر می‌کند.

ورزش کردن و دوری از عامل استرس می‌تواند به این وضعیت کمک کند. اگر استرس زیاد است و بدون نیاز پزشک نمی‌توانید از پس آن بر بیایید، حتما باید از یک روان‌شناس کمک بگیرید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماری تیروئید یائسگی جراح قاعدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۲۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مو روی لاله گوش نشانه چیست؟

حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

به گزارش نمناک، در سال 1973 دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال 1984، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی 43 مرد و 20 زن صورت گرفته بود، 90 درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال 1991، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می کرد در بین 602 بیمار مرد مبتلا به سی ای دی و 300 مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه ی گوش با افزایش ریسک بروز سی ای دی مرتبط است.

همچنین در سال 1992، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش ها به معنای قطعی وجود رابطه ی میان چین نرمه ی گوش و موی گوش با بروز سی ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه ی گوش و موی گوش با بیماری سی ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، 520 کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه ی ماه ژوئن 2006 ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر:هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می شود. با این حال، هیچ کس نمی تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله ی قلبی معرفی کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد