Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصاد ــ استاد بازنشسته دانشگاه تهران با اشاره به بحث ورشکستگی بانک‎های کشور اظهار کرد: وقتی مدیریت نظام اقتصادی و بانکی کشور ضعیف باشد، در سایر بخش‌ها هم خود را نشان می‎دهد. ما اصلاً نباید بانک‌ها را خصوصی می‌کردیم چراکه اساساً خلاف قانون اساسی است، به همین دلیل الان تقریباً همه بانک‌های ما دچار بحران شده و بدهکار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم رزاقی، اقتصاددان و استاد بازنشسته دانشگاه تهران، در گفت‎وگو با ایکنا، با اشاره به تصویب کلیت طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نظام بانکی محور اصلی اقتصاد ایران است و به همین دلیل است که به دلیل وجود مشکل در نظام بانکی مشکلات بسیاری هم در همه اقتصاد کشور پدید آمده است. البته نمی‎توان گفت قانون کنونی عملیات بانکی بدون ربا به خوبی طراحی نشده بلکه مدیریت ناکارآمد هم در اجرای نامناسب آن نقش زیادی دارد.

همه بانک‌های کشور بدهکار هستند

وی ادامه داد: وقتی مدیریت نظام اقتصادی و بانکی کشور ضعیف باشد بنابراین در سایر بخش‌ها هم خود را نشان می‎دهد. نظام بانکی سال‌هاست که بسیار ضعیف عمل می‌کند. ما اصلاً نباید بانک‌ها را خصوصی می‌کردیم چراکه اساساً خلاف قانون اساسی است. به همین دلیل است که الان تقریباً همه بانک‌های ما دچار بحران شده و بدهکار هستند.

رزاقی با اشاره به ارائه وام‌های کلان به برخی افراد افزود: بانک‌های کشور وام‌هایی را به افراد خاص داده‌اند و در مقابل آن یا هیچ وثیقه‌ای نگرفته یا وثایق بی‌ارزش گرفته‌اند. این وام‌ها را هم با سود بسیار اندک داده و آن افراد هم در بانک‎های دیگر با سودهای کلان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اجرای صحیح قوانین و مقررات به مجری آن بستگی دارد

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: می‌توان گفت که چنین کارهایی به صورت عمدی هم انجام می‎شود چراکه برخی رانت‌ها و مفاسد در پشت آن پنهان است. فقط در یک فقره، در یکی از بانک‌های کشور، 31 میلیارد تومان رشوه داده شده تا اشخاص نزدیک به خود را به عنوان مدیران آن بانک انتخاب کنند. اینها بخشی از مفاسدی است که در نظام بانکی وجود دارد.

کدام قانون و مقررات گفته که می‎توانید سپرده‌های مردم را به صورت چندمیلیاردی به نزدیکان خود بدهید و وثیقه‌ای هم نگیرید؟ نتیجه این وضعیت تورم کلان است چراکه بانک باید به تولیدکنندگان کمک می‌کرد اما الان سرمایه‌ها را در راه‌های غیرتولیدی صرف کرده است

وی یادآور شد: بنابراین باید دانست که قانون و مقررات بستگی به مجری آن دارد. کسی‌که به قانون اساسی اعتقاد ندارد آیا به قوانین بانکی عمل می‌کند؟ اما برعکس اگر مدیری خود را مسئول بداند، خود را در تورم و بیکاری هم مقصر می‎داند؛ لذا حتی قوانین عادی را هم به گونه‌ای اجرایی می‎کند که کمترین صدمه را در پی داشته باشد اما متأسفانه بسیاری از چنین مدیرانی از کار برکنار می‎شوند. قوانین بسیاری وجود دارند که اجرا نمی‎شوند یا به گونه‌ای اجرا می‌شوند که مدیران می‌خواهند.

نظام بانکی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران اظهار کرد: کدام قانون و مقررات گفته که می‎توانید سپرده‌های مردم بی‌نوا را به صورت چندمیلیاردی به نزدیکان خود بدهید و وثیقه‌ای هم نگیرید؟ نتیجه این وضعیت تورم کلان است، چراکه بانک باید به تولیدکنندگان کمک می‌کرد اما الان سرمایه‌ها را در راه‌های غیرتولیدی صرف کرده است. نظام بانکی به اندازه نظام مالیاتی در اقتصاد کشور اهمیت دارد اما الان به نقش خود به خوبی عمل نمی‌کند و مورد سوءاستفاده عده‌ای خاص قرار گرفته است.

رزاقی درباره دلایل اختلاف نظر در مورد طرح جدید بانکداری تصریح کرد: علت این است که خود قانون بر مجری آن برتری پیدا کرده است؛ قانون که فی نفسه عمل نمی‌شود بلکه توسط یک مجری اجرایی می‎شود. حال اگر قانون جدیدی نوشته شده و مجدداً افراد فاسد آن را اجرایی کنند نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد. آیا قانون کنونی نظام بانکی گفته است که باید اینهمه دزدی و فساد در بانک‌ها باشد و دولت هم هر وقت مایل بود پول چاپ کند یا از بانک‌ها وام بگیرد و پس ندهد و رؤسای جمهور بعدی هم زیر بار این بدهی‌ها باشند؟

آیا فساد در نظام بانکی پایان می‎یابد؟

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اقدامات خلاف قانون در نظام بانکی کشور تأکید کرد: الان وضعیتی در نظام بانکی کشور پدید آمده که سودآوری در احتکار، دلالی و واردات است. آیا قانون عملیات بانکی بدون ربا یا هر قانون دیگری در نظام بانکی چنین اجازه‌ای داده است؟ اما واقعیت است که نظام بانکی الان دقیقاً برخلاف قانون عمل می‎کند.

رزاقی در پایان گفت: واقعیت این است که سرنوشت طرح جدید بانکداری را به خوبی نمی‎توان پیش‌بینی کرد اما به هر حال آنچه اهمیت دارد نحوه اجرای قانون و عملکرد مدیران بانکی است و به نظرم با این وضعیت کنونی و این مدیران، نمی‎توان انتظار داشت طرح جدید به فساد و مشکلات در نظام بانکی پایان دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا ابراهیم رزاقی طرح جدید بانکداری بانکداری اسلامی ربا فساد ورشکستگی نظام بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۲۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود

امتداد - دکتر سید عباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن در آیین گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد تأسیس گروه سرمایه‌گذاری مسکن بانک مسکن(ثمسکن)، آینده روشنی برای این برند خوشنام متصور شد و گفت: ثمسکن باید به عنوان برندی توسعه‌گر در کشور و جهان شناخته شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مدیرعامل بانک مسکن در این آیین ضمن تبریک به مناسبت ۳۴ سالگی ثمسکن، از تلاش‌های محمدرضا جواهری، مدیر پیشین این شرکت قدردانی و برای علیرضا جعفری، مدیرعامل جدید این هلدینگ در خدمت‌رسانی به مردم و تحقق اهداف و برنامه‌ها آرزوی توفیق کرد.

مبانی و مفاهیم هلدینگ‌داری را در ثمسکن به اجرا درآورید

مدیرعامل بانک مسکن خطاب به مدیران این شرکت، انتظارات خود را از شرکت انبوه‌ساز گروه سرمایه‌گذاری مسکن بیان داشت و نهایت تلاش و همت مهندسان این شرکت را درعملیاتی شدن طرح‌های ساختمانی به‌ویژه شهرسازی با رویکرد تمدن‌سازی خواستار شد.

وی ادامه داد: انتظار دارم هلدینگ ثمسکن در جایگاه واقعی و شایسته خود بدرخشد و ظرفیت‌هایش را بر مبنای مبانی و مفاهیم هلدینگ‌داری به کار گیرد تا مقتدرانه برای ساخت مسکن برای اقشار مردم عزیزمان فعالیت کنیم.

دکتر حسینی ادامه داد: گروه سرمایه‌گذاری مسکن شرکتی است که در بسیاری زمینه‌ها به‌ویژه ساخت‌وساز با کیفیت، خوشنامی، مشتری‌مداری، خوش‌عهدی و کاهش قیمت تمام شده ساختمان شهرت دارد و تلاش می‌کند تا این خوشنامی را دوچندان کند.

وی گفت: از تمامی شما انتظار می‌رود برنامه‌های آینده را با زمان‌بندی صحیح به مدیران ارشد بانک ارائه دهید و به صورت دوره‌ای روند انجام پروژه‌ها را گزارش کنید. زیرا زمانی می‌توانیم افتخار بیافرینیم که پروژه‌ها طبق زمان‌بندی و حتی سریع‌تر تکمیل و به مصرف‌کننده تحویل داده شود.

بازتعریف برند هلدینگ ثمسکن و توسعه شاخص‌ها

دکتر حسینی گفت: بانک مسکن توسعه‌گر است و بنابراین یکی از اهداف مهم بانک، بازتعریف برند هلدینگ گروه سرمایه‌گذاری مسکن در کشور است تا به عنوان سازنده‌ای توسعه‌گر شناخته شود. بنابراین ثمسکن باید در آینده نزدیک بتواند با کاهش بهای واحدهای مسکونی، تسریع در انجام پروژه‌ها، استفاده از مدرن‌ترین ابزارها و روش‌های ساخت‌وساز و رعایت الگوی مشتری مداری به این مهم برسد.

وی گفت: برند خوب در بازار سرمایه موفق است و ما در بانک مسکن می‌خواهیم سهم مسکن را در بازار سرمایه افزایش دهیم؛ لذا برای این مهم از تمامی ظرفیت‌های کشور و بازار سرمایه استفاده می‌کنیم تا تعهدات خود را به‌طور کامل عملیاتی کنیم.

اجرای معماری اصیل ایرانی – اسلامی برای آرامش مردم

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر تحقق سریع کیفی سازی یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به عنوان هدف کنونی این بانک با استعانت از شعار قرآنی بانک مسکن (آیه ۸۰ سوره مبارکه نحل) گفت: هدف‌گذاری بزرگی انجام شده است که آن را در کنار تامین مالی پروژه مهم نهضت ملی مسکن دنبال می‌کنیم و در این مسیر، تلاش و پیگیری‌های بسیاری برای تخصیص افزایش سرمایه یکصد همتی به انجام رسانده‌ایم که در تاریخ بانکداری ایران بی‌سابقه است.

وی در ادامه با اشاره به اجرای الگوی اصیل معماری ایرانی – اسلامی در ساخت‌وسازهای بانک مسکن گفت: طراحی ساختمان با این نوع معماری و به کارگیری فضاسازی و طراحی رنگ روح‌بخش و جان‌فزای آن می‌تواند در آرامش خانواده‌ها موثر و مصداقی باشد بر شعار قرآنی بانک مسکن و خدمت به هموطنان عزیزمان.

دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دوران طلایی بانک مسکن به زودی آغاز می‌شود در خصوص ظرفیت، تخصص وتوانمندی فناورانه بانک مسکن سخن گفت و از معرفی محصولات هوش مصنوعی این بانک در آینده نزدیک خبر داد.

لزوم هماهنگی حداکثری شرکت‌های تابعه با معاونت‌های بانک

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اهمیت حفظ امنیت اطلاعات در مجموعه بانک و صیانت از دارایی‌ها گفت: تمامی شرکت‌های تابعه باید به صورت متناظر با بخش‌های مختلف بانک هماهنگ باشند تا خللی در برنامه‌ریزی‌ها و روند صحیح کارها ایجاد نشود.

وی همچنین بر لزوم همکاری همه‌جانبه، هم‌افزایی و رعایت اخلاق حرفه‌ای در انجام کارها و هماهنگی‌‌ها در بدنه بانک و شرکت‌های آن تاکید کرد.

انضباط بخشی، چارچوب مداری و صیانت از حقوق و منافع مجموعه بانک و مشتریان آن به عنوان اصلی مهم در انجام کارها، از دیگر موارد مورد تاکید مدیرعامل بانک مسکن در این مراسم بود.

دکتر حسینی در پایان، خدمت خالصانه به مردم و ساخت خانه‌های با کیفیت و استاندارد را افتخاری بزرگ برای دست‌اندرکاران و موجب جلب رضایت خداوند متعال دانست و برای همه همکاران توفیق کار صادقانه و نیل به اهداف عالیه را آرزو کرد.

مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن:

یکصد هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت ساخته می‌شود

علیرضا جعفری، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن ضمن اظهار خرسندی از همزمانی جشن ۳۴ سالگی شرکت با آغاز مدیریت وی، هلدینگ ثمسکن را تولیدکننده اصلی‌ترین محصول مورد نیاز مردم دانست و گفت: بخش مسکن کشور پیشران توسعه اقتصادی است و هیچ هدف‌گذاری ای مهم‌تر از آن نیست که در مسیر جهش تولید برنامه‌ریزی کنیم و گام برداریم.

وی، دکتر حسینی، مدیرعامل بانک مسکن را مدیری بلندهمت خواند که تحولی چشمگیر در گفتمان و ادبیات بانک مسکن ایجاد کرده و با سعه صدر، کارشناسی و افق دید خود، مسیر را برای عملیاتی شدن اهداف مجموعه بانک هموار می‌کند.

مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن به هدف ساخت یکصد هزار واحد مسکونی با نگاه به ظرفیت و توان مجموعه اشاره کرد و گفت: این پروژه با سبدی تحت سه گروه مجزا در کشور تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: گروه اول، مسکن اجتماعی ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک الی ۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی برای دهک‌های هدف ۵ الی ۷ به منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌شده است و گروه سوم نیز مسکن اقتصادی ویژه دهک‌های ۸ تا ۱۰ است که می‌تواند در جهت محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

جعفری گفت: همگی باید تلاش کنیم تا برند ثمسکن به برترین برند کشور در حوزه تخصصی خود مبدل شود و بتواند علاوه بر بازار داخلی در خارج از کشور نیز به خوشنامی فعالیت کند. چه بسا این امکان با توجه به ظرفیت‌های مهندسی و سرمایه‌گذاری شرکت وجود دارد.

وی افزود: هلدینگ ثمسکن باید به پشتوانه بانک معظّم مسکن و ظرفیت‌های تخصصی و حرفه‌ای مجموعه بانک، فرصت‌های بالقوه تولید مسکن در ظرفیت عمران و آبادانی کشور را شناسایی و با همت کارشناسان خود آن‌ها را بالفعل کند تا با خدمت بیشتر بتوانیم فشار تامین مسکن مردم را کاهش دهیم.

این رویداد با حضور برخی مدیران بانک، سعید شیرزادی مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن و مدیران دو هلدینگ بزرگ بانک مسکن برگزار شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • انتصاب مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی
  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت